חייב להגיד שאני נהנה מהמהומות שאני מייצר לפעמים. מכניס קצת פלפל לדיונים
תומר כתב:
התותח המפוברק כתב:
מכיוון שבמדינת ישראל אין הפרדה בין דת למדינה, אני בהחלט בעד
רוצה לומר, אם הבסיס למדינה המזורגגת הזו היא השתייכות של האנשים שלה לדת היהודית, נשמע לי סביר לחלוטין שמדינה כזו תסגור עסקים בערב תשעה באב לרגל יום צום על חורבן בית המקדש. מי שלא מתאים לו תמיד מוזמן לעבור למדינה אחרת.
אתה רציני?
אם זו לא הייתה כתיבה צינית אז:
א) במדינת ישראל יש הפרדה בין דת ומדינה (ולכן קיים הביטוי הנאה "יהודי חילוני")
ב) הבסיס למדינה הוא לא השתייכות של האנשים שלה(?) לדת היהודית אלא ללאום היהודי
ג) 20% מהאזרחים במדינה הם אפילו לא מהלאום היהודי
ד) מי שלא מתאים לו מוזמן לעבור למדינה אחרת? תודה על ההזמנה אבל אתה באמת מתכוון לזה? אתה באמת מעוניין להיות אזרח במדינה שזה חלק מסט הדרישות מאזרחיה?
1. רציני בהחלט.
2. פרקטית, אין הפרדה בין דת ומדינה. הרבנות חולשת על חלק ניכר מהמזון שאנחנו מכניסים לפה שלנו, אין תחבורה ציבורית בשבת, רוב הזוגות מתחתנים בחתונה דתית, רוב האנשים נקברים בקבורה דתית, רוב הגברים עוברים ברית מילה כדת משה וישראל, חגי המדינה הם ברובם חגים דתיים/מסורתיים ולא אזרחיים, יום שבת מוגדר כיום מנוחה על פי חוק, וכן הלאה.
יתר על כן, נושא הדיון מתמקד באיסור על בתי עסק לפתוח בט' באב. האיסור הזה הוא איסור על-פי חוק שנחקק ע"י הרשות המחוקקת של המדינה, "חוק איסור פתיחת בתי עינוגים בתשעה באב (הסמכה מיוחדת), תשנ"ח-1997". ספר לי עוד על איך יש פה הפרדה בין דת ומדינה. אגב, החוק בסה"כ נותן סמכות לרשויות מקומיות לחוקק חוק עזר עירוני בנושא. ואכן, יש חוק עזר עירוני בנושא של עיריית תל אביב (וגם ירושלים וכנראה גם עיריות אחרות).
3. דת יהודית, לאום יהודי... נראה לי סמנטי. משער שהמונח הנכון יותר הוא "לאום יהודי".
4. איך זה קשור לנושא? מצדי שרשות מקומית ערבית תשאיר עסקים פתוחים בט' באב.
5. סה"כ אומר שעדיף להבין קודם על איזה בסיס המדינה הזו נוסדה ואח"כ להציע כל מיני רעיונות. הטיעון הבסיסי לזכותנו על ארץ ישראל קשור בכך שאנו צאצאיו של העם היהודי שחי פה לפני 2000-3000 שנה. במהלך התקופה הזו של 2000-3000 שנה רבים וטובים זנחו את הדת היהודית והתבוללו דרך נישואי תערובת בדתות אחרות, מדינות אחרות וכד'. מי שנשאר הוא זה שהחליט להמשיך להשתייך לדת היהודית, או קוטלג בעל כורחו בתור יהודי. לכן, המדינה הזו הוקמה עבור יהודים, וזה לא משנה אם זה יהודי אקסטרה לייט או יהודי סופר-דופר למהדרין. ולכן, בשביל שהמדינה הזו גם תמשיך להתקיים ויהיה לה בסיס מוצק לטענת אזרחיה על הארץ הזו, המדינה מחוקקת חוקים לסגור עסקים בט' באב, ושאנשים יסתדרו ערב אחד בלי, ואם לא טוב להם, אז יכולים לנסוע לנגב חומוס בדמשק, שם בטוח לא סגור בט' באב.