סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:04 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: איאד אלחאלק
הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 6:49 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ido כתב:
ואני טוען (אתה הכנסת את העניין של שנאה פה, אגב. לא אני) שצריך להיות כבוד בסיסי לזכותם לחיים, כי הם בני אדם. זה הכל. אתה לא צריך לאהוב אותם, אתה יכול לשנוא אותם כאוות נפשך אם זה מה שעושה לך טוב. רק לקבל את זה שגם לאנשים שאתה שונא, יש זכות לחיים, ולקבל את זה שהרג - כל הרג, גם הרג של ערבי, הוא דבר עם משקל כבד ולא תוצאה "רצויה".

עכשיו תענה אתה על שאלה: על מה מבוססת התחושה הזו שלך, שיש הקצנה שמאלה?

לא דיברתי על ערבי פלוני כלשהו, אלא על מחבל.
לפי השקפת עולמי, למחבלים (וגם לרוצחים מסוג מסוים) אין זכות לכבוד בסיסי או אפילו זכות בסיסית לחיים.

התחושה שלי (שהיא כמובן סובייקטיבית, לא עשיתי מחקר בנושא) מבוססת על כך שאני מבחין בהקצנה ברורה שמאלה בתקשורת, יותר ויותר דיווחים על הרצאות של שוברי שתיקה ושאר ארגונים טרמיטיים מהסוג הזה בבתי ספר ועוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 7:03 pm 
Sophomore

תמיד משעשע אותי איך כל אחד רגיש יותר להקצנה מהצד השני. ''הקצנה ברורה שמאלה של התקשורת'' - אני חווה את זה בדיוק לצד ההפוך. נו מילא.

ולגבי השאר - זה מאוד קשור. זו כל הנקודה כולה. ברגע שזו הגישה, ברגע שהרוח היא שצריך ''לחסל'', וש''ניטרול'' זה כשלון - אז יקרו יותר אירועים כאלה, כי קודם יורים ואח''כ שואלים, ויורים בשביל להרוג.
השיח הגזעני והאלים שקיים בחברה שלנו (לא רק בקשר לפלסטינים) מוסיף לזה, גם אם יש שכמותך שמסתכלים רק על הפרקטיקה של מחבל צריך לחסל, וטהורים מכל נגע של גזענות.

אגב, הדעה שלך שמחבל צריך למות - בסדר, זכותך. אנחנו מדינת חוק (עדיין, בערך) יש שופטים ויש דין. שישפטו לדין מוות (ניתן בבתי דין צבאיים, למיטב זכרוני). שוטרים וחיילים הם לא שופטים ולא תליינים, ולא צריכים להוציא להורג. האם אתה לוקח בחשבון את ההשפעה המטלטלת שיש להרג אדם מטווח קרוב על בחור בן 20? גם אם התוצאה של מחבל מת היא רצויה מבחינתך, האם אין לכך השפעות לוואי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 7:20 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
ido כתב:
זה כן אני כתב:
ido כתב:

לעניינו הנקודתי - בתור התחלה, להפסיק את השיח האלים והגזעני ולחנך שגם ערבים ואפילו פלסטינים הם בני אדם. להפסיק עם כל המינוחים דוגמאת "לחסל". לחקור מקרים כאלה באופן קפדני ואמיתי, במטרה להגיע לאמת ולא לאמת שנוחה לנו. ולהפיק לקחים. זה לא יימנע את המקרים האלה לגמרי, זה בודאי לא פשוט לביצוע, אבל אולי זה יעזור במשהו, אולי יצמצם קצת.

אשמח שתסביר את המשפט הזה. מי בדיוק צריך לחנך שערבים הם "בני אדם"?
מעבר לכך, מי קבע שאדם באשר הוא אדם חסין מזה שאשנא אותו?

המדינה בהתנהלותה ובהתבטאויותיה. מערכת החינוך במסגרת שיעורי היסטוריה ואזרחות וגם תנ"ך. הצבא, בכובע החינוכי שהוא ממילא לוקח לעצמו ובודאי שבהכנת קצינים ולוחמים לפעילות בקרב אוכלוסייה אזרחית פלסטינית.

ואף אחד לא קבע את זה, זה גם לא מה שאמרתי. אתה יכול לשנוא את מי שאתה רוצה, כמה שאתה רוצה. זכותך, שיהיה לך לבריאות.

מוזר, בכל המסגרות (החילוניות) בהן חונכתי, לימדו אותנו בערך כל דבר הפוף ממה שאתה מתאר. אני זוכר אפילו בזמנו שניסו לשטוף לנו את המוחות עם הרצאות של משפחות שכולות "משני הצדדים".
וזה היה כשהייתי בתיכון כן? אני לא כזה זקן, אבל יש לי תחושה שקיימת בשנים האחרונות דווקא הקצנה שמאלה במקרים האלה.

ואם זה לא מה שטענת או קבעת, אז מה בדיוק אתה כן רוצה לטעון? איך אתה יכול לצפות שלא תהיה שנאה יוקדת או חשדנות יתרה כלפיהם?

לא יודע זקן, אבל בטח מבולבל.

"ניסו לשטוף את המוחות" עם משפחות שכולות משני הצדדים, ממש אינדוקטרינציה סטליניסטית.

מזל שעברתי מוסדות חינוך של הציונות הדתית ואני יודע איך נראית שטיפת מוח, דתית ופוליטית. חינכו אותך שמה, במחנה החינוך החילוני, שאלוהים בחר בך? שמי שאינו בן לדרך שלך נע בין אדם נחות מעצם מהותו ("גוי") לבין סוג של טמבל (חילוני "תינוק שנשבה")? לקחו אותך פעם באופן מאורגן מטעם בית הספר, באוטובוסים ממומנים ציבורית, להפגנה פוליטית?

שיעשו פעם סקר בקרב תלמידי ישיבות ואולפנות, ונראה מה זו "שטיפת מוח".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 7:24 pm 
Junior

ido כתב:
תמיד משעשע אותי איך כל אחד רגיש יותר להקצנה מהצד השני. ''הקצנה ברורה שמאלה של התקשורת'' - אני חווה את זה בדיוק לצד ההפוך. נו מילא.

ולגבי השאר - זה מאוד קשור. זו כל הנקודה כולה. ברגע שזו הגישה, ברגע שהרוח היא שצריך ''לחסל'', וש''ניטרול'' זה כשלון - אז יקרו יותר אירועים כאלה, כי קודם יורים ואח''כ שואלים, ויורים בשביל להרוג.
השיח הגזעני והאלים שקיים בחברה שלנו (לא רק בקשר לפלסטינים) מוסיף לזה, גם אם יש שכמותך שמסתכלים רק על הפרקטיקה של מחבל צריך לחסל, וטהורים מכל נגע של גזענות.

אגב, הדעה שלך שמחבל צריך למות - בסדר, זכותך. אנחנו מדינת חוק (עדיין, בערך) יש שופטים ויש דין. שישפטו לדין מוות (ניתן בבתי דין צבאיים, למיטב זכרוני). שוטרים וחיילים הם לא שופטים ולא תליינים, ולא צריכים להוציא להורג. האם אתה לוקח בחשבון את ההשפעה המטלטלת שיש להרג אדם מטווח קרוב על בחור בן 20? גם אם התוצאה של מחבל מת היא רצויה מבחינתך, האם אין לכך השפעות לוואי?

לא, מחסלים כי יודעים שהאלטרנטיבה היא פחות רצויה. יש מקרים לא רצויים שקורים פה ושם, זה נכון, אבל לא צריך לשפוך את התינוק עם המים.

וחיסול מחבלים זה לא משהו ששמור להחלטתם של שופטים, עובדה, אין בעיה חוקית עם זה בשום מקום. אין כאן עשיית דין עצמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 7:28 pm 
Junior

Hacohen כתב:

"ניסו לשטוף את המוחות" עם משפחות שכולות משני הצדדים, ממש אינדוקטרינציה סטליניסטית.

מזל שעברתי מוסדות חינוך של הציונות הדתית ואני יודע איך נראית שטיפת מוח, דתית ופוליטית. חינכו אותך שמה, במחנה החינוך החילוני, שאלוהים בחר בך? שמי שאינו בן לדרך שלך נע בין אדם נחות מעצם מהותו ("גוי") לבין סוג של טמבל (חילוני "תינוק שנשבה")? לקחו אותך פעם באופן מאורגן מטעם בית הספר, באוטובוסים ממומנים ציבורית, להפגנה פוליטית?

יש לך בעיה עם הציונות הדתית - פנה אליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 7:36 pm 
Hall of Famer

ido כתב:
oren_80 כתב:
ido כתב:

אורן, אני באמת לא יודע לפי מה אתה קובע את זה, אבל אתה ההיסטוריון פה. הנכונות לוויתורים טריטוריאליים בודאי נמוכה היום ממה שהייתה בשנות התשעים, כמוה גם השאיפה לשלום. אף מפלגה למעט מרצ לא מעיזה לדבר על הרעיונות האלה בכלל, והתמיכה במרצ היא בסביבות 4-5%. ב-1996, אפילו הליכוד רץ תחת הסלוגן ''עושים שלום בטוח".
'

כי אתה משווה מתקופה מסוימת ואילך. אני משווה למצעים של המפלגות מהרגע שצה"ל התיישב בשטחים ביוני 67'. כמות התומכים באי פשרה טריטוריאלית ביש"ע התרכזו בין היתר בליכוד, ששלל פשרה טריטואלית שם. ואנחנו מדברים על רשימה שנעה בין 39 מנדטים ל-41 בין בחירות 73' לבחירות 88' ובתקופות מסוימות ניציות יותר היא גם דגלה בהתנחלויות תחת כל עץ רענן בשומרון בניגוד למדיניות ההתנחלויות של המערך לפניהם. הליכוד בשלב מסוים דיבר בצורה כלשהי על אוטונומיה אבל גם שם - לא מדובר באוטונומיה בנוסח אוסלו אלא מצומצמת יותר והיא אפילו לא הייתה קרובה להתקיים. לפני זה, אחרי 67 בעיקר עוד בימי גח"ל בגין בכלל דיבר על סיפוח וכו' .

לגביי שנות ה-90', דווקא הרבה יותר אנשי ימין מתון מסכימים היום למדינה פלסטינאית מאשר ב-1995 למשל.

שוב, אני לא יודע לפי מה אתה קובע את זה. ב-1996, הליכוד רץ תחת הסלוגן "עושים שלום בטוח", ובקדנציה הראשונה נתניהו נפגש עם ערפאת, דן איתו, נחתמו הסכמים ובוצעו פינויים. אחריו עלה לשלטון ברק שלרגע לא הסתיר את שאיפתו להיות האיש שמביא שלום. היום? שלום זו מילה גסה. בודדים מימין למרצ מעיזים להגיד אותה. תראה את התגובות בימין לתוכנית של טראמפ, שאשכרה נותן הכרה אמריקאית להחלת ריבונות על התנחלויות - מועצת יש"ע לא מוכנה לשמוע בגלל שמובלע שם הסיכון שהקמת יישות פלסטינית מדינית כלשהי. כל מי שדוחף את התוכנית (אההם ביבי) בארץ, מציג רק את הצד של הסיפוח ולרגע לא את הצד של הפשרה.
ובשנות ה-70-80? בהחלט היה פרץ משיחי אדיר אחרי 67, ובשנים הראשונות רק מעטים (בעלי כושר נבואי מרשים) דיברו בכלל על החזרת השטח. אף אחד לא דיבר על מדינה פלסטינית, זה לא היה רלוונטי בכלל, אלא על החזרת השטח לירדן. כאשר הבעיה הפלסטינית התחילה לבעבע בשנות ה-80, במערך כבר התחילו לדבר על תוכניות שלום. אתה מוזמן לתקן אותי אם משהו ממה שכתבתי פה לא מדוייק.

שוב, אתה משום מה לוקח את 1996 כנק' האפס, ולא ברור לי מדוע.
דיברת על להאמין בא"י השלמה. כמות התומכים בא"י השלמה (משמע: אי פשרה טריטוריאלית ביש"ע) באה לידי ביטוי במנדטים באופן מובהק הרבה יותר מאשר היום כאשר אתה בודק את מצע הליכוד (וגח"ל לפניו) מבחירות 1969 ואילך. כמות המנטים שהמצע הזה קיבל היה גדול בהרבה מהיום. משיחיות? סיבות אחרות? זה לא משנה בכלל. לקחת את 1996 כנק' האפס לגביי אמונת הציבור לאורך השנים בפשרה טריטוריאלית זה במובן מסוים לסמן את המטרה אחרי שירית. אם אתה רוצה לבחון את התמורות של היחס בציבור הישראלי למעמד השטחים של 67 (יש"ע, כי מן הסתם הגולן וסיני לא נכללים בדיון הזה) אתה צריך לבחון אותם, מן הסתם, מ-67' ואילך ואיך הם באו לידי ביטוי במציעי הרשימות מבחירות 69' ואילך (הבחירות הראשונות לאחר כיבוש השטחים).

אגב, לא מדויק ש"מעטים דיברו על החזרת השטח". למעשה, זה היה מעוגן במצע של המערך מבחירות 69', כאשר העיקר עמד על פיצול יש"ע בין ישראל לירדן. במערך עצמו היו כמובן הויכוחים של כמה להחזיר לירדנים , אבל זה היה הקו המנחה באופן מובהק. גולדה מאיר בעצמה ב-71' מעל במת הכנסת תקפה את המדיניות המוצעת ע"י בגין באומרה ש"גח"ל רוצים לספח את הכל ומה אז? סוף המדינה היהודית? אנחנו מציעים פשרה כפתרון קבע עם הירדנים".

לגביי תכניות שלום - אלו עלו במהלך השנים מפעם לפעם, אבל לא באמת הבשילו לאנשהו מכמה סיבות:
* יש"ע הייתה שקטה למדיי 20 שנה (אם כי בתוך זה היו תקופות של עליות וירידות במתיחויות). העסק התפוצץ באמת בפרצוף רק בדצמבר 87'. העניין לא ממש היה דחוף במיוחד ברמת היום יום.
* ירדן עצמה לא ממש הסכימה לאורך השנים ללכת להסכם נפרד עם ישראל כאשר היחסים הפנימיים שלה עם אש"פ חוו עליות ומורדות תלולות מאוד לאורך השנים. עם הרוב הפלסטינאי בממלכה, חוסיין לא יכול היה להרשות לעצמו לקחת סיכון בפתרון הבעיה הפלסטינית על עצמו ללא אש"פ מבלי לחשוש שיהיה לו מרד בבית.

עם זאת, מידי פעם עלו כל מיני רעיונות. תכנית אלון, הקונפדרציה הישראלית-פלסטינית-ירדנית, הרעיון להסכמי הפרדה ב-74' עם ירדן שיכללו גם את יריחו למשל, תכנית האוטונומיה של 79-80 שגוועה לה, הדיבורים על אופציה למו"מ בין המדינות ב-85' (מה שכנראה הצית את גל הטרור של קיץ-סתיו 1985), ולבסוף הסכם לונדון הכללי של 87' ששמיר טירפד מאחר ולא הסכים לריבונות ירדנית כלשהי בגדה (א"י השלמה, אם כבר מזכירים).
בדצמבר 87' האינתיפאדה יצאה לדרך, במרץ 88' היה את ניסיון הדילוגים של שולץ , במהלך אותה שנה חוסיין התנער מהגדה וב-88/89 החלו לצוץ כל מיני רעיונות כלליים לפתרון המצב בשטחים, כמו התכנית שארנס הגיש לשולץ ב-89', תכנית רבין, תכנית 5 הנק' מאותה שנה וכו'. הרבה לא יצא שם, וגם ככה בינואר 90' פוטרו שרי המערך ממשלת האחדות וישראל נכנסה לשיתוק פוליטי עד יוני 90'. בהמשך החל המשבר במפרץ הפרסי שדחק הכל הצידה, וב-91' כבר הייתה ועידת מדריד.

נערך לאחרונה על ידי oren_80 בתאריך א' מאי 31, 2020 7:45 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 7:36 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
Hacohen כתב:

יש לך בעיה עם הציונות הדתית - פנה אליהם.

תראה, אני בחור טוב ותמיד מנסה להסביר לך בצורה שתבין ויהיה לך קל. ברוב המוחלט של המקרים אתה לא מצליח, אבל אני תמיד מנסה.

לא עברת שום "שטיפת מוח" פוליטית. אתה סתם יצור אכול שנאה-וכנראה גם הרבה רגשי נחיתות, אפרופו השנאה שלך גם ל"תל אביב"-שרכש בחסדי התרבות המערבית קצת השכלה פורמלית, ומשם מנסה להמשיך הלאה.

אבל אתה כזה קשקשן ובור, שאתה כנראה אפילו לא יודע שמבחינה צבאית-חיסול היא כמעט תמיד האופציה הפחות טובה (מתוקף חי אפשר להוציא מודיעין, מה שאי אפשר מגופה). וביודעך שזהו מפלטך היחיד, אתה גם מתווכח עם דחלילים (מי אמר ש"לחסל מחבל"-יעני בנאדם שתוקף אותך באמת כדי להרוג, זה משהו שעליו נשפטים?).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 7:54 pm 
Hall of Famer

עידו, אני חושב שלפחות אצל חלק מהציבור הדיבור על לחסל מחבל בזמן פיגוע נובע מכמה סיבות די בסיסיות:
א- אם הוא הצליח לרצוח, ברור שהאינסטינקט אצל רבים יהיה שאם כבר ניטרלו את המחבל, לפחות שיקבל את הכדור בין העיניים ויעלה השמימה כ"עין תחת עין".
ב- הידיעה שמאסר של מחבלים בישראל הוא לא בדיוק עונש בתנאי מאסר אפילו של סתם רוצח פלילי אלא תנאים כלים יותר.
ג- הידיעה שגם אם הוא רצח בסופו של דבר הוא ישוחרר בעתיד תמורת איזו עסקה.

אין ספק שמבחינת מודיעין תפיסת מחבל יכולה להועיל יותר מהריגתו כי אפשר להוציא מידע . אם כי , במקרים של המפגע הבודד עם הסכין ברוב המקרים אין להם מידע כי הם בודדים ולא חלק מתשתית. מאחר ובטח שכאלו לא נותנים כמעט אף פעם איזה מידע מודיעיני עם ערך שלא יסולה בפז אני מודה בעצמי שאני בהחלט הרבה יותר מרוצה שאירוע כזה נגמר עם מחבל שמקבל כדור בראש ולא ברגל. וכשאני אומר כדור בראש אני לא מתכוון לחיסול נוסח אלאור עזריה אלא שהנטרול בזמן אמת של האירוע הסתיים כך, לא 10 דק' אחרי.

ולא, אני לא שונא פלסטינאים. אני גם לא מצביע ימין אפילו בשנים האחרונות. אבל אין לי שום צער על כך שבזמן אירוע לחימתי הורגים מישהו שבא לתקוף חייל/שוטר/אזרח מהצד שלי ואני בהחלט מרוצה כשזה קורה , יותר מאשר הוא סתם נפצע. אין שום בושה בעיניי לרצות להרוג את האויב שלך בזמן שהוא מסתער עליך בשביל להרוג אותך. זה א.ב. בעיניי בלוחמה בטח כאשר שוב - אותם מחבלים בודדים של השנים האחרונות הם לא בעלי ערך מודיעיני ניכר (בכך אגב יש הבדל בין המחבלים שהיו נתפסים במעצרים ובפועלות שונות בתקופת האינתיפאדה השנייה שהביאו המון מידע בימים שצה"ל ידע הרבה פחות על מה שקורה בשטח הפלסטיני מהיום).

אגב, אם יהודי יתקוף ערבים והם יהרגו אותו בזמן האירוע בתגובה למעשיו נגדם? לגיטימי לגמריי גם כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 8:41 pm 
Junior

Hacohen כתב:
תראה, אני בחור טוב ותמיד מנסה להסביר לך בצורה שתבין ויהיה לך קל. ברוב המוחלט של המקרים אתה לא מצליח, אבל אני תמיד מנסה.

לא עברת שום "שטיפת מוח" פוליטית. אתה סתם יצור אכול שנאה-וכנראה גם הרבה רגשי נחיתות, אפרופו השנאה שלך גם ל"תל אביב"-שרכש בחסדי התרבות המערבית קצת השכלה פורמלית, ומשם מנסה להמשיך הלאה.

אבל אתה כזה קשקשן ובור, שאתה כנראה אפילו לא יודע שמבחינה צבאית-חיסול היא כמעט תמיד האופציה הפחות טובה (מתוקף חי אפשר להוציא מודיעין, מה שאי אפשר מגופה). וביודעך שזהו מפלטך היחיד, אתה גם מתווכח עם דחלילים (מי אמר ש"לחסל מחבל"-יעני בנאדם שתוקף אותך באמת כדי להרוג, זה משהו שעליו נשפטים?).

בחור טוב... נו בסיידר, אני מניח שגם פרעושים מחבבים את בני מינם.
אני מוכן לצאת מנק' הנחה שאתה לא יצור בלתי נסבל מבחירה אישית אלא שפשוט יש לך הפרעת אישיות קשה. אמה מה, אני לא כאן כדי לחנך אותך או לרפא אותך - אני לא מוסמך לכך. אתה ואישיותך המזעזעת זו הבעיה והפדיחה של אשתך והילדות שלך, לא שלי.
מאחר שאינך מאוד מעניין והדיונים איתך (הכוללים ניסיונות מביכים מצדך להתיימר לפסוק בהחלטיות בנושאים בהם ההבנה שלך לא קיימת) לא תרמו לאיש, אף פעם, קבל בהבנה את רצוני להתעלם מקיומך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 9:07 pm 
Hall of Famer

מכיוון שמעולם לא הצלחת לסתור ולו טענה אחת שלי, לרבות בתחום שבו עמלת להשיג תואר ואני רק מתעניין, סבבה לגמרי. החופש לשנוא, זה מה שבאמת חשוב. ושטיפת המוח האיומה שעברת בנערותך, עת מישהו העז לומר לידך שגם לו כואב שנהרג לו ילד, אפילו הוא פלסטיני.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 9:13 pm 
Junior

אני חושב שעוד לא נולד האדם שהצליח, מנק' מבטך כמובן, לסתור פלא טבעי שכמוך.
אין טעם בניסיון "לסתור" טענות של חסרי הבנה, כפי שאין טעם להסביר לחציל שהוא חציל.

יאללה, תן אותה בתגובה עוקצנית אחרונה ונסיים את זה. אני מפרגן לך להיות זה שאומר את המילה האחרונה, אני יודע כמה זה חשוב לך.
כמה אצילי מצדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 10:52 pm 
Hall of Famer

הויכוחים בינינו פומביים, כך שכל אחד יכול להתרשם מרמת הטיעונים, הלוגיקה והידע של כל אחד מהמשתתפים.

ומאחר שבחרת להיות אציל כך אהיה גם אני, ואאחל לך בזאת שאף אחד מבני משפחתך לא יחוסל בהלכו ברחוב, ושאף פעם לא תיתקל באדישות/שמחה למותו של אדם יקר לך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 10:58 pm 
Sophomore

אורן - מקבל את סקירתך ההיסטורית.

לגבי עניין החיסולים - האם אתה מרגיש צער כשהורגים חף מפשע? האם אתה מוכן לחיות עם הרג מזדמן של חפים מפשע בשביל ''לחסל'' מחבלים במקום ''לנטרל'' אותם? האם זה משנה מבחינתך אם החף מפשע הוא פלסטיני או ישראלי? ערבי או יהודי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 11:35 pm 
Junior

ido כתב:

לגבי עניין החיסולים - האם אתה מרגיש צער כשהורגים חף מפשע? האם אתה מוכן לחיות עם הרג מזדמן של חפים מפשע בשביל ''לחסל'' מחבלים במקום ''לנטרל'' אותם? האם זה משנה מבחינתך אם החף מפשע הוא פלסטיני או ישראלי? ערבי או יהודי?

צריכה להישאל השאלה האם בכלל ניתן לשמור על ביטחונם של החיילים/שוטרים/אזרחים ברמת יעילות גבוהה ככל הניתן, תוך פגיעה אפסית בחיי אדם חפים מפשע, או שהאלטרנטיבה היא הססנות יתרה שתוביל לפגיעה בחפים מפשע בצד שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 31, 2020 11:46 pm 
Hall of Famer

קצת קשור לנושא
כמובן האירוע הנוכחי מאוד מעציב גם בגלל הנסיבות האישיות של הנרצח
אבל למען האמת האירועים שהכי מעציבים ומרתיחים אותי הם טרור יהודי מכוון נגד ערבים חפים מפשע
זה אולי לא לגמרי רציונלי, אבל כשאני שומע על אירועים מסוג זה - אני פשוט רותח מכעס
לא יודע אם זה כי מנקודת מבטי אנחנו עדיין "הצד הטוב בויכוח", ואני מצפה מאיתנו (מן הסתם בעיקר מהציבור הדתי המעורב בפעולות אלו) - ליותר
הייתי אומר שהרצח בדומא למשל "הדיר שינה מעיני" הרבה יותר מפיגועים עם תוצאה סופית קשה יותר בצד ההפוך

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 12:09 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
ido כתב:

צריכה להישאל השאלה האם בכלל ניתן לשמור על ביטחונם של החיילים/שוטרים/אזרחים ברמת יעילות גבוהה ככל הניתן, תוך פגיעה אפסית בחיי אדם חפים מפשע, או שהאלטרנטיבה היא הססנות יתרה שתוביל לפגיעה בחפים מפשע בצד שלנו.

אולי היתה צריכה להשאל עוד שאלה, אבל עידו שאל 4 שאלות וזכ"א-כמה לא מפתיע-התחמק מלענות אף על אחת. באופן אצילי כמובן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 8:00 am 
Hall of Famer

ido כתב:

בוודאי שאני מרגיש צער כשהורגים אדם חף מפשע. אדם שלא עשה דבר ונהרג זו טרגדיה. יותר מזה- זה עצוב גם אם לא היה מנוס מלבצע את הפעולה שהובילה למותו.
השאלה שאתה שואל היא כמובן שאלת מליון הדולר. התשובה שלי היא שלשמחתנו מקרים כמו האחרון אינם שכיחים. בסופו של דבר צריך לזכור כי עניין ה"נטרול/חיסול" בא לידי ביטוי בשנים האחרונות במקרים של אדם שמבצע פעולה נגד אחרים (דקירה, דריסה).
המקרה הנוכחי הוא מקרה סופר טרגי, ולצערנו בעבר היו מקרים דומים ואפילו שבהם גם נהרגו יהודים שפרצו מחסומים (למשל: אותה אישה שפרצה עם הרכב לנמל אשדוד, או לפחות 2 מקרים שזכורים לי בשטחים של יהודים שפרצו מחסום בתקופה מתוחה, לא עצרו ונורו).

בוא נלך רחוק לפרשת לילהאמר המפורסמת. חתיכת טרגדיה ענקית וטוב שלבסוף ישראל פיצתה את משפחתו של בושיקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 8:30 am 
Sophomore

אז זהו, שלתחושתי - וייתכן שאני טועה, לא בדקתי מספרים - אירועים כאלה שנגמרים בהרג מיותר מתרחשים בתדירות גבוהה יותר. ואני לא מדבר רק על אירועים מול החברה הפלסטינית - המנטליות של ''חיסול'' גולשת גם לתחומי הקו הירוק, האצבע יותר קלה על ההדק. זה אווירה ציבורית + הצהרות ברורות של שרים וח''כים שמביאות לזה, וזה מתחיל בדרישה ''לחסל''

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 8:40 am 
Junior

המקרים האלה לא פוסחים על יהודים מתברר:
https://www.haaretz.co.il/news/politics/1.4062451

https://www.makorrishon.co.il/nrg/onlin ... 2/812.html

https://www.maariv.co.il/news/new.aspx? ... r9VQ=FMFKG

במציאות מורכבת קורים דברים מצערים.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ב' יוני 01, 2020 10:07 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 8:51 am 
Sophomore

בדיוק. זה בדיוק מה שאני אומר. כשמעודדים "לחסל", כשזו האווירה, אז קודם יורים - ויורים בשביל להרוג. אח"כ מנסים להבין מה היה. למשל הילד מהכתבה הראשונה שהעלת, היהודי שהגיע עם סכין למחסום מתוך כוונה להתאבד - הוא לא היה נעצר מירי לכיוון הרגליים? אולי אפילו מירי לאוויר. אבל אם הוא היה מחבל, אז "ניטרול" זה לא מספיק, נכון? מחבל חייבים להרוג. אז הורגים, ומגלים שלא כל מי שהורגים הם מחבלים. ואומרים סליחה, נסיק מסקנות. אבל כל עוד ממשיכים ללבות את האווירה של "לחסל", זה ימשיך לקרות.

מהלינק השני שהבאת:
"אמר היורה כי חש מאוים מאחר ולפני מותו, המנוח צעק לעברו "אללה ואכבר" ושלח יד לאחד מכיסיו". 10 כדורים ירה בו המאבטח, כי לטענתו הוא צעק אללה ואכבר ושלח יד לכיס. 10. וזה מאבטח שעובד ברחבת הכותל, הוא אמור להיות מאומן לאירועים נפיצים ומלחיצים מזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 9:14 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
זה כן אני כתב:
אבל אתה כזה קשקשן ובור, שאתה כנראה אפילו לא יודע שמבחינה צבאית-חיסול היא כמעט תמיד האופציה הפחות טובה (מתוקף חי אפשר להוציא מודיעין, מה שאי אפשר מגופה).

אז זהו, שזה לא נכון. מטרור הבודדים שאנחנו חווים בשנים האחרונות לא ניתן להוציא שום מודיעין. יש שטוענים שחלק שמהמפגעים יוצאים לפיגוע מתוך מחשבה שהם ישרדו את האירוע וילכו לכלא הישראלי, המשפחה תקבל מימון וזה שיפור לעומת המצב הקיים. אז יש המעריכים (ואני לא יודע כמה זה נכון) שאם כל מפגע פוטנציאלי ידע שאת האירוע הזה הוא לא ישרוד זה יוריד את המוטיבציה לבצע את הפיגוע.

למרבה הצער אנחנו בסוג של מלחמה. אין פה צד תמים וטוב שסובל מהכיבוש ומפלצת ציונית נוראית שכובשת והורגת את הילדים. הטרור קיים ואי אפשר להתעלם. כשיש מלחמה קורים גם דברים נוראיים. בסופו של דבר אתה חייב להחליט על עלות מול תועלת. כשגישה של מועיל לי להיות דבר ראשוני מוסרי ולדאוג שלא יהרגו חפים מפשע גם אם זה מסכן את האוכלוסיה ואת כוחות הביטחון שלי היא גם גישה לגיטימית שצריך לדון בה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 10:10 am 
Junior

ido כתב:
בדיוק. זה בדיוק מה שאני אומר. כשמעודדים "לחסל", כשזו האווירה, אז קודם יורים - ויורים בשביל להרוג. אח"כ מנסים להבין מה היה. למשל הילד מהכתבה הראשונה שהעלת, היהודי שהגיע עם סכין למחסום מתוך כוונה להתאבד - הוא לא היה נעצר מירי לכיוון הרגליים? אולי אפילו מירי לאוויר. אבל אם הוא היה מחבל, אז "ניטרול" זה לא מספיק, נכון? מחבל חייבים להרוג. אז הורגים, ומגלים שלא כל מי שהורגים הם מחבלים. ואומרים סליחה, נסיק מסקנות. אבל כל עוד ממשיכים ללבות את האווירה של "לחסל", זה ימשיך לקרות.

מהלינק השני שהבאת:
"אמר היורה כי חש מאוים מאחר ולפני מותו, המנוח צעק לעברו "אללה ואכבר" ושלח יד לאחד מכיסיו". 10 כדורים ירה בו המאבטח, כי לטענתו הוא צעק אללה ואכבר ושלח יד לכיס. 10. וזה מאבטח שעובד ברחבת הכותל, הוא אמור להיות מאומן לאירועים נפיצים ומלחיצים מזה

אני לא יודע מה היו הממצאים של כל מקרה ומקרה, אבל אנחנו נחשפים להמון מקרים בהם מקרים דומים מסתיימים ב"נטרול" ולא בחיסול. אני חושב שברוב המקרים זה לא נגמר במוות, אבל לא בדקתי סטטיסטית.
זה די תמים לצפות שבמציאות הקיימת אירועים כאלה יגמרו ללא הרוגים. המציאות חרא, ובמציאות חרא קורים דברים כאלה.
ולשאלתך קודם - כן, מבאס אותי במידה מסוימת כשחפים מפשע מתים. אני אהיה צבוע אם אגיד לך שאני לא ישן בלילה בגלל זה ושאין דברים בעולם שמטרידים אותי יותר, אבל בהחלט קיימת תחושת באסה מסוימת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 10:31 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:
זה כן אני כתב:
אבל אתה כזה קשקשן ובור, שאתה כנראה אפילו לא יודע שמבחינה צבאית-חיסול היא כמעט תמיד האופציה הפחות טובה (מתוקף חי אפשר להוציא מודיעין, מה שאי אפשר מגופה).

אז זהו, שזה לא נכון. מטרור הבודדים שאנחנו חווים בשנים האחרונות לא ניתן להוציא שום מודיעין. יש שטוענים שחלק שמהמפגעים יוצאים לפיגוע מתוך מחשבה שהם ישרדו את האירוע וילכו לכלא הישראלי, המשפחה תקבל מימון וזה שיפור לעומת המצב הקיים. אז יש המעריכים (ואני לא יודע כמה זה נכון) שאם כל מפגע פוטנציאלי ידע שאת האירוע הזה הוא לא ישרוד זה יוריד את המוטיבציה לבצע את הפיגוע.

למרבה הצער אנחנו בסוג של מלחמה. אין פה צד תמים וטוב שסובל מהכיבוש ומפלצת ציונית נוראית שכובשת והורגת את הילדים. הטרור קיים ואי אפשר להתעלם. כשיש מלחמה קורים גם דברים נוראיים. בסופו של דבר אתה חייב להחליט על עלות מול תועלת. כשגישה של מועיל לי להיות דבר ראשוני מוסרי ולדאוג שלא יהרגו חפים מפשע גם אם זה מסכן את האוכלוסיה ואת כוחות הביטחון שלי היא גם גישה לגיטימית שצריך לדון בה.

אנחנו לא במלחמה עם הרשות הפלסטינית, בטח לא בגדה, בטח לא במזרח ירושלים. אם אתה רוצה לדייק, אז תקרא לילד בשמו. אין אף מדינה בעולם שמכירה בלגיטימיות של הנוכחות הצבאית הישראלית בשטחים, קוראים לזה כיבוש. והכיבוש במהותו הוא פעולות צבאיות ושיטוריות על אוכלוסיה שרואה בך (בצדק מוחלט ובהסכמה גורפת של כל העולם) גורם לא לגיטימי. בלי להפוך את הצד הישראלי לשטן ובלי להפוך את הצד הפלסטיני לקדוש, זה המצב. לא מלחמה, כיבוש.

עכשיו, עלות מול תועלת זה ברור. אבל תסלח לי שאני לא מתרגש מה"יורה ומהרהר, יורה ואולי בוכה" שאתה מציג. אני מתנגד נחרץ לכיבוש וחושב שכל פעולה של אזרח פלסטיני בשטחים הכבושים כנגד כוחות הכיבוש היא לגיטימית. גדלנו פה על החינוך למחתרות ששחררו את הארץ מהכובש הבריטי, ואני לא רואה שום הבדל. זכותו של האזרח הפלסטיני לתקוף את הכח הצבאי שכובש את השטח שלו. עם זאת ברור שמצד הכובש, מי שתוקף על מנת להרוג-דמו בראשו. אני לא תמים, לא מיתמם ולא חושב שבשם איזשהו מוסר מזויף הכיבוש אמור להקריב חיי חייל או שוטר כשהוא חושב שיש סכנה לחייו.

פה אני מדבר על תרבות שקר, תרבות אלימות, תרבות גזענות. הכל בילט אין לכיבוש. אין כיבוש נקי. מג"בניק שדופק צרור במרדף אחרי אוטיסט לא חמוש לא הגיע לזה לבד. הוא לא "עשב שוטה". הוא גם לא המציא את התירוץ הגנרי של "חשתי סכנה וחשבתי שראיתי".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 10:52 am 
Hall of Famer

אנחנו לא במלחמה פר סה. אנחנו לא במלחמה עם הרשות הפלסטינאית, אבל מתקיים פה איזשהו ריטואל של הרג משני הצדדים ולזה אני קורא סוג של מלחמה, גם אם ההגדרה לא קשיחה במילון.

לגבי ההתנגדות של הפלסטינאים - אני לא קורה לפעולות של פלסטינאים כנגד כוחות הביטחון הישראליים כטרור. זאת אכן פעולה לגיטימית שכמובן לא קבילה על הצד הישראלי כמו שרשמת. לעומת זאת הפלסטינאים לא מסתפקים בפעולות נגד כוחות הביטחון, אלא מבצעים הרבה פעולות נגד אוכלוסיה אזרחית. אולי אתה מתייחס לפיגוע התאבדות במסעדת מקסים לדוגמא כפעולה לגיטימית נגד הכוח הכיבוש. אני הרבה פחות. אז יש פה היתממות בעיני מצידך.

ולגבי המחתרות היהודיות שנלחמו בבריטים אז היה שם תחומי אפור. לפי מה שאני יודע ההגנה לא ביצעה פעולות טרור. האצ"ל היה על הגבול והלח"י בעיני היו ארגון טרור. ומאחר והלח"י היו מיעוט שבמיעוט, אני בהחלט רואה הבדל בין תקופת המנדט ל-2020.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 11:02 am 
Hall of Famer

אם אתה מכניס לי דעות לפה, ועוד דעה כמו "אולי אתה מתייחס לפיגוע התאבדות במסעדה כפעולה לגיטימית כנגד הכיבוש" ואז אני מיתמם בעיניך, אז לא הבנתי.

פגיעה באוכלוסיה אזרחית היא בעיניי טאבו מוחלט. כולל המתנחלים שהם שודדי קרקעות והנוכחות שלהם בשטחים הכבושים היא אצבע קבועה בעין ובכל איבר רגיש אחר שאתה רוצה. הרצח של בני משפחת פוגל זעזע אותי כפי שזעזע אותי רצח משפחת דוואבשה. מי שמסוגל לרצוח אזרחים הוא בן עוולה, לא משנה מה הסיבה.

האצ"ל פעל במוצהר נגד מטרות בריטיות, צבאיות, אזרחיות (בנקים) ומנהליות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה