סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:27 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 106 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 12:23 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
הם חסמו לאנשים את האפשרות לקנות את ארבעת המניות שעלו אתמול והשאירו רק את האופציה למכור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 12:26 am 
מנהל פורום

עד כמה שהבנתי זו לא הייתה החלטה שהיא בדיוק אוטונומית של החברה, אלא כתוצאה מלחץ של הSEC.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 12:33 am 
Senior

הם לא היו תחת לחץ של הSEC, הם היו תחת לחץ של הלקוחות האמיתיים שלהם - קרנות הגידור.

https://www.vice.com/en/article/qjpnz5/ ... he-product

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 12:53 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
משקיעים עצמאיים.

לא הבנתי
מי סגר את האפשרות?
האפליקציה הספציפית או הבורסה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 12:54 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
זה הפריע לוולסטריט להדפיס לעצמם כסף על ידי השמדת עסקים אז הפתרון הוא למנוע מאנשים לקנות מניות.
זה כאילו מסוג הדברים שלא יעברו עריכה בסרט על כמה וול סטריט מושחתת מטעמי חוסר אמינות

מבין למה אתה מתרעם ומזועזע.
משהו אחד שאני לא לגמרי מבין זה למה אתה מתכוון ב״השמדת עסקים״.
אני לא חושב שבוול סטריט עוסקים בהשמדת עסקים.
העסק המדובר על חנויות למשחקי מחשב די השמיד את עצמו, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 1:06 am 
Senior

Att כתב:
Yuval כתב:
משקיעים עצמאיים.

לא הבנתי
מי סגר את האפשרות?

כל הרעיון באפליקציות השונות זה שהם הורידו את חסמי הכניסה שיש לשוק ונתנו למשקיעים עצמאיים (לא יודע אם זה השם הנכון ל retail investors אבל שיהיה) להיכנס לשוק.

כשאתה משקיע של כמה אלפי דולרים עם חשבון ב2-3 אפליקציות כאלו וכולן סגרו לך את האפשרות לקנות, אתה דה-פקטו חסום מלקנות כרגע. זה מה שהם עשו בניסיון לעצור את האנשים מלהשקיע את הכסף שלהם.

לגבי מה שאתה חושב או לא חושב על וול סטריט זה פחות רלוונטי. אני רק אציע לך לדמיין האם הדג' פאנדים של טריליארדי דולרים שמחזיקים בהימורים של עשרות מיליארדי דולרים על כך שעסק מסוים הולך לקרוס ומשדרים לעולם את העמדה שלהם לא עוזרים בזה להגשים את הנבואה שלהם.
אני חייב להודות מראש אבל שהדיון הזה יהיה מאוד לא מעניין עבורי מאחר וכולם פה (כולל אני כמובן) מחזיקים מעט מאוד ידע והרבה מאוד בורות. זה יהיה בערך כמו דיוני דני אבדיה בטוקבקים של וואלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 1:25 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Att כתב:
Yuval כתב:
משקיעים עצמאיים.

לא הבנתי
מי סגר את האפשרות?

כל הרעיון באפליקציות השונות זה שהם הורידו את חסמי הכניסה שיש לשוק ונתנו למשקיעים עצמאיים (לא יודע אם זה השם הנכון ל retail investors אבל שיהיה) להיכנס לשוק.

כשאתה משקיע של כמה אלפי דולרים עם חשבון ב2-3 אפליקציות כאלו וכולן סגרו לך את האפשרות לקנות, אתה דה-פקטו חסום מלקנות כרגע. זה מה שהם עשו בניסיון לעצור את האנשים מלהשקיע את הכסף שלהם.

לגבי מה שאתה חושב או לא חושב על וול סטריט זה פחות רלוונטי. אני רק אציע לך לדמיין האם הדג' פאנדים של טריליארדי דולרים שמחזיקים בהימורים של עשרות מיליארדי דולרים על כך שעסק מסוים הולך לקרוס ומשדרים לעולם את העמדה שלהם לא עוזרים בזה להגשים את הנבואה שלהם.
אני חייב להודות מראש אבל שהדיון הזה יהיה מאוד לא מעניין עבורי מאחר וכולם פה (כולל אני כמובן) מחזיקים מעט מאוד ידע והרבה מאוד בורות. זה יהיה בערך כמו דיוני דני אבדיה בטוקבקים של וואלה.

בסופו של דבר, מאחורי כל מנייה עומד עסק
עם מוצר/ים, לקוחות ובתקווה גם הכנסות.
יכולהיות שכל הסיפור הזה עוזר לעסקים לקרוס, אבל נדמה לי שעסקים קורסים כי משהו אינהרנטית בעסק עצמו לא עובד.
לפחות בטווח הארוך.
כל השאר זה משחק מסביב לזה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 1:28 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Att כתב:
Yuval כתב:
משקיעים עצמאיים.

לא הבנתי
מי סגר את האפשרות?

אני לא חושב שמה שהם עשו הוא בהכרח חוקי וסביר שיאתגרו אותם בתביעה
אבל אנחנו לא מדברים על וולסטריט שמנעה את זה..
אלא אפליקציה פרטית בסופו של דבר, שהלקוחות האמיתיים שלה כמו שכתוב בכתבה, הם לא מי שלא משלם להם דבר ומשתמש באפליקציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 1:34 am 
Senior

אני לא מבין מה אתה רוצה.

יש את רובין הוד. שיבר שאל אותי למה רובין הוד לא בסדר. הסברתי למה. רובין הוד לא פועלים בואקום. הם לא מקבלים החלטות בואקום. אם תהיה חקירה רצינית הדבר יסתבך כי הדברים האלו תמיד מסתבכים. הם גם לא היו היחידים שמנעו מסחר במניות האלו היום.

אתה מנסה לטעון ש"וול סטריט הם אחלה"? אני אפילו לא מבין מה זה אומר. סבבה. לא הבאת שום טיעון חוץ מ"אני חושב ש".
אני לא מבין מספיק בתחום. אני שמח לקרוא ולשמוע מאנשים שמבינים יותר. אבל אתה לא מבין כלום בתחום ואתה רוצה להגיד מה דעתך על דברים בצורה הכללית ביותר. לפחות תביא לי איזה חדשה מעניינת בתחום. איזה מומחה שאומר משהו מעניין.

יש פה אירוע מאוד ברור שבו "השוק החופשי" הוגבל באופן בוטה וחריג על ידי השחקנים שבשאר הזמן מנסים למכור לנו שהם השוק החופשי בכדי לייצר עבורם רווח (או לעצור הפסד, שזה אותו דבר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 1:44 am 
Hall of Famer

לא שאני מבין יותר מדי בכל הסיפור...

אבל רק אציין שגיים סטופ הם ריטיילר בסופו של דבר. ואפשר אולי להאשים הדג׳ פאנדס ולא יודע מי בזה כמה שבא לך, אבל מי שהכי אשם בזה שגיים סטופ כמו כל ריטיילר מזוין אחר באמריקה נכשל, זה, ובכן, אמזון. בדיוק כפי שבלקברי נכשלה אולי בגלל הדג׳ פאנדס, אבל הרבה יותר בגלל שהם חברה מיושנת בעידן של אייפונים, ו amc סתם נכשלה בגלל הקורונה (ובמידה פחותה - הפיתוחים הטכנולוגיים בתחום הצפייה הביתית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 1:56 am 
Senior

זה מטורף כמה אתם מפספסים את הסיפור פה בשביל דברים לא מעניינים לחלוטין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 2:01 am 
Senior

אני אגב מהמר שדייב פורטנוי יהיה דמות מאוד חזקה בדיבורי פוליטיקה בשנים הקרובות. פופוליסט מיזוגן כמו טראמפ אבל הרבה פחות מרושע והרבה יותר פופולארי.

https://twitter.com/stoolpresidente/sta ... 1184750598

--

Erik Wasson (elwasson)
BOOM: incoming Chairman @SenSherrodBrown announces Senate Banking hearing on the stock market in wake of Gamestop situation

לא שאני סומך על הסנאט, אבל שרוד בראון הוא בטופ 5 סנאטורים בקלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 2:23 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:

הסיפור הוא סיפור. מה בדיוק אתה רוצה שאנשים יגידו? נכון, זה מעוות ומושחת ואני שמח שיש לי קריפטו. מה עוד יש להגיד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 2:33 am 
Hall of Famer

מה שכן, הרבה יותר מעניין מבחינתי מאשר הצד של קרנות הגידור, הוא הצד של רדיט. מדהים מה שפישרים קטנים יכולים לעשות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 5:32 am 
Junior

Yuval כתב:

נראה לי שאחרי 08 אנשים כבר לא מופתעים.
אובייקטיבית מדובר ברצף התפתחויות מטורף, אבל בסוף המסקנה היא מה שידענו - האנשים הטובים בוולסטריט מבצעים פעולות שנעות בין רפש מוסרי לקרימינליות ובסוף מי שמשלם על כל הסיפור זה אף פעם לא הם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 6:43 pm 
Junior

אם יש כאן כמה שמחפשים מה לקרוא בשבת,
אז הנה קצת על הנושא מפי הסולידית:

https://www.hasolidit.com/%D7%92%D7%99% ... 2021-01-29

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 9:16 pm 
Junior

מסקרנת אותי אסטרטגיית היציאה.
גם אם לא השיטה הנכלולית של רובין הוד, בסופו של דבר כדי להעביר רווחים מהנייר אל הכיס, צריך למכור את המניות.
האם זה לא מגיע בכל מקרה בהכרח למצב שחלק גדול מהרוכשים נשארים עם מניות שאי אפשר למכור והן קורסות?

ב-GME זה לא המצב, הסיבה שהיא נבחרה היא שפוזיציית השורט הייתה כבר מעל 100%
זה אומר שהמשקיעים הקטנים צריכים לבחור בטיפין את המניות עם פוזייצית שורט כזו
וזה אומר שההדג' פנד יכולים להימנע מזה בקלות - להגביל את עצמם לפוזייצית שורט של עד 70%(?) מהמניות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 11:03 pm 
Freshman

גם אני לא מבין גדול בענייני הבורסה, אבל ישנה בעייתיות גדולה גם מן העבר השני.
הפעילות ברדיט מהווה, להבנתי, הרצת מניות לא חוקית ופעולות אסורות אחרות. אני מניח שזו הסיבה שהפלטפורמות הגבילו סחר במניות, להגביל חשיפה לתביעה על הרצת מניות. מבחינת השיקולים רובין הוד העדיפו להיות חשופים לתביעה אזרחית מסוחרים מאשר תביעה פלילית.

מהצד אחד באמת וול סטריט הגדולה שמרסקת עסקים ואזרחים פשוטים, מהצד השני פעילות התנגדות "רומנטית" של אזרחים באמצעים בלתי חוקיים בעליל. נראה לי ברור איך הסיפור הזה יסתיים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 29, 2021 11:17 pm 
Senior

זו לא הסיבה שרובין הוד הגבילו חשיפה. ההנחה שלך שגויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 1:03 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גם אם זה לא המניע העיקרי שלהם, זה כן נראה על פניו (אני מומחה בזה כמו האחרים פה...) כהרצת מניות שמסכנת אותם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 1:23 am 
Senior

הסיבה שהם הגבילו, אם אתה לוקח את הצד שזה חוקי מה שהם עשו ולא מאוד פשוט מזימה של סיטאדל להוריד את המחירים, זה בגלל שרגולציות של ה-DTCC מחייבות אותם להחזיק בטחונות גדולים מדי מול הרכישות.

שרשור ארוך שמסביר את זה - https://twitter.com/kralctrebor/status/ ... 25478?s=21

בכל מקרה 'הרצת מניות' לא מסכנת אותם. זה גם לא מה שקורה פה. אנשים סתם זורקים מושגים כלליים שהם שמעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 1:30 am 
Senior

עוד קריאה אפשרית --

https://finance.yahoo.com/news/robinhoo ... 21652.html

שוב, זה ההסבר שהם מוציאים החוצה. כמובן שאפשר לדמיין האם ההחלטות האלו היו נעשות אם המניה ש'מריצים' הייתה כזו שלוולסטריט אין הימור משמעותי נגדה. אני מנחש שפתאום רובינהוד היו מוצאים את הקפיטל הנחוץ בשביל לעמוד ברגולציות האלו, אם בכלל הייתה דרישה כזו.

כך או כך, אני לא לגמרי מבין את הרציונל של לא להבין בנושא, לא לקרוא עליו כל מה שאתה יכול ובכל זאת להביע דעות בנושא שלא מבוססות על שום מקור.
אני לא מבין -כלום- בכלכלה. עד השבוע לא ידעתי להסביר מה זה שורט בכלל (חוץ מלהגיד שזה להמר שמניה תרד). אני עכשיו ב-1% ידע אולי. ולכן כל 'דעה' שיכולה להיות לי על עניינים שדורשים ידע היא כזו שמגיעה מאנשים שמבינים יותר ממני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 2:09 am 
Hall of Famer

יובל, בחיי שאני לא מבין מה אתה רוצה.
קודם כל, אני גם לא מבין בזה כמעט בכלל. אבל עשיתי שני קורסים בשוק ההון, כך שלפחות אני מבין טיפה.

אבל זה לא הנושא, הנושא כפי שכתבתי למעלה - הוא שיש דברים מעניינים שעליהם אני יכול לדבר (למשל, הכוח של רדיט. למשל, הסיבה בגלל המניות עליהם דיברו כאן ירדו מלכתחילה) והם הנושאים שאותי לפחות יותר מעניינים בת׳רד, כי זה שכל ענף ההון זה חבורה של מושחתים שמנסים לסבן את המערכת אני יודע עוד הרבה לפני.
האם וול סטריט מושחת? כן, סביר להניח. אבל אני לא מבין מה אתה רוצה שאנשים יגידו, פרט למה שכבר נאמר. או במילים אחרות, אתה התחלת ת׳רד, אבל כל פעם שמישהו רוצה לדבר על אספקט מסוים בת׳רד הזה, גם אם זה לא בדיוק האספקט המקורי, אתה אומר לו שהוא או מפספס את הנקודה או שאסור לו להגיד כלום. אז בשביל מה פתחת את הת׳רד בסלניוז? לא עדיף בפורום אקוויטי של תפוז (סתם, אני מניח שאין כזה) או של... רדיט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 2:18 am 
Senior

לא, זה לא מה שקרה.אנסה להסביר אם זה מעניין אותך באמת. זה שאני מעצבן אותך לא אומר שאני טועה.

אנשים שונים כתבו שרובין הוד סגרו את האפשרות לרכוש מניות בגלל שזה חושף אותם לאשמה של הרצת מניות.
זה לא נכון עובדתית. הסיבה שאני יודע שזה לא נכון עובדתית זה כי קראתי על הנושא.

אם אני אכתוב בכל דיון על נבא שלדעתי הסל בנבא יותר נמוך ולכן יש יותר נקודות, אנשים יכתבו לי שזה לא נכון. אם אני אכתוב להם "זו דעתי ואם אתה לא רוצה שאכתוב על נבא למה פתחת ת'רד בסלניוז" זה יהיה מטופש.

בעיני הדיון אם גיים סטופ היא חברה לא מצליחה או כן מצליחה הוא לא מאוד מעניין, אבל אם רוצים לנהל דיון סבבה. תשקיע בזה 0.01% מהזמן שאתה משקיע בעבודה על הקורלציות בהופס ותן קצת דאטה מגובה. אותי ספציפית זה עדיין לא יעניין כי לא אכפת לי מגיימסטוק, אכפת לי ממאבק הכוחות שמתנהל. אבל אולי יהיה לזה ערך בפורום. לא כל המניות המדוברות בסיפור הזה קשורות לריטייל. לא כל המניות הבאות בסיפור יהיו קשורות לריטייל. לכן השאלה אם גיימסטופ מצליחה או לא בעיני מאוד לא רלוונטי ואין לי שום כלים לענות עליו.

הטענה שוולסטריט לא עוסקת בהקרסת חברות היא לא רצינית כי היא לא מגובה בשום קריאה או תחקיר על הנושא. רק ב"מה שאני מרגיש". כשוולסטריט נכנסים לפוזיציה של שורט במעל 100% מהמניות (שעצם הקיום של הדבר הזה הוא מגוחך) ומספרים בכל מקום אפשרי על הפוזיציה שלהם, הם בפועל מזרזים עוד יותר את הקריסה של החברה עבור רווח כספי בשבילם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 2:25 am 
Hall of Famer

את זה אני יכול לקבל.
אגב, כדי שלא תגיד שלא השקעתי בזה בכלל. הנה כתבה מלפני שלושה חודשים: https://www.forbes.com/sites/petercohan ... 5544849b52. באמלק, מסתבר שהגיע אליהם משקיע חדש בשם כהן (משלנו, כמובן. כלומר, אני מניח) לפני כמה חודשים שחשב שהוא יכול להפוך את גיימסטופ לאמזון, והכתבה אומרת לו (כצפוי למען האמת) שהוא קצת אדיוט ושאין סיכוי.
מעניין אם הכהן הזה ידע אז משהו שאנחנו גילינו רק השבוע, והאמת? לא אתפלא אם זה המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 106 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה