סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 190 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אסון לג בעומר
הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 8:29 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
kakon3 כתב:
מה זה משנה וקשור מעשה פגאני, תמיד יהיו ארועים שיהיו מלא אנשים שרוצים ללכת, מה זה חשוב אם זה הופעה של זמר או חגיגה דתית, מה הקטע לשפוט ולהגיד אם זה חשוב ללכת או לא.
המדינה ומי שאחראי על הבטיחות חייב לא לאשר ולמנוע מקרים כאלו.

+1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 8:45 pm 
Hall of Famer

kakon3 כתב:
מה זה משנה וקשור מעשה פגאני, תמיד יהיו ארועים שיהיו מלא אנשים שרוצים ללכת, מה זה חשוב אם זה הופעה של זמר או חגיגה דתית, מה הקטע לשפוט ולהגיד אם זה חשוב ללכת או לא.
המדינה ומי שאחראי על הבטיחות חייב לא לאשר ולמנוע מקרים כאלו.

זה נחלק לשניים:

1) ככל שהאירוע מתקיים, ברור שיש לקבוע נהלים, לשמור עליהם, להיות בכוננות המתאימה וכו'. זו אחריות הרשויות שאין עליה חולק.

2) ויש גם אחריות על האנשים. בטח על מנהיגי הציבור. ה"הילולא במירון" זה אירוע ממונף על ידי הרבה מאד עסקנים ו"מנהיגי ציבור". אנשים צריכים להיות ביקורתיים כלפי עצמם וכלפי החברה שלהם, ולשאול את עצמם כמה שאלות. כמו שאוהדים שרצו לפרוץ למגרש מגודר ומחצו את אמיר רנד היו צריכים לשאול את עצמם כמה שאלות. יש תופעות שליליות מובהקות סביב פולחן קברים שרבנים פשוט לא מעוניינים לצאת נגדן, כי זה לא פופולרי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 9:15 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שבאמת ענית על מה שקקון3 שאל..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 9:20 pm 
Junior

השימת זין של הפוליטקאים החרדים על הציבור שלהם היא משהו מטורף. בקישור מטה:
גפני: ''דורש לסיים את הליך הזיהוי לפני כניסת השבת'' | ליצמן: ''צריך לזרז מיידית את הליך השחרור''
https://rotter.net/forum/scoops1/693934.shtml

אלו שהתערבו לגורמים המקצועים ודחפו לאשר את האירוע ללא הגבלת קהל, כעת, כאילו לא למדו דבר, שבים להתערב לגורמים המקצועיים בהליך כה רגיש. הם כל כך יהירים, ממלאים בעצמם. מטורף שכל אלו עוד נשארו בתפקידם ועוד מעיזים להורות לאנשים מה לעשות. הציבור שלהם יתהפך עליהם. יום אחד זה יקרה. הם יתפכחו בסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 9:26 pm 
Hall of Famer

Att כתב:

אני לא חושב שכרגיל אתה מבין משהו מהחיים שלך.

עניתי בדיוק: בוודאי שלרשויות אחריות להכין, ללוות ולסיים אירוע כזה בשלום, על כל המשתמע. כמו כן חברה שהפכה מעשה פגאני מובהק המבוסס על שקרים מובהקים לאירוע צפוף ומסוכן כלכך (ובניגוד אליך יש לי גם את היכולת לבסס על ידע איך הטרפת של ל"ג בעומר במירון התפתחה), תוך כדי הפיכת המעשה הפגאני לעיקר שמקדש כל מעשה מסוכן ככל שיהיה-יש לה אחריות כבדה למתרחש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 9:39 pm 
Senior

אני לא לגמרי מבין את אופן השימוש שלך במילה פגאני. פגאניות היא לא יותר מטופשת ממונותואיזם (וההבדלה הזו היא מהות המילה, בטח בצורה שאתה משתמש בה).

היחידים שאמורים להשתמש במילה הזו באופן שלילי הם אנשים דתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 9:51 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אני לא לגמרי מבין את אופן השימוש שלך במילה פגאני. פגאניות היא לא יותר מטופשת ממונותואיזם (וההבדלה הזו היא מהות המילה, בטח בצורה שאתה משתמש בה).

היחידים שאמורים להשתמש במילה הזו באופן שלילי הם אנשים דתיים.

ברור שפגאניות לא יותר מטופשת ממונותאיזם, אבל אכן מונותאיסטים נוטים לראות בעצמם נעלים על פגאנים, בין היתר באמצעות הבדלה תאורטית לפחות בענייני עבודת קברים. יש פסוקים ברורים בתורה כנגד זה, יש הלכות כנגד זה, ובמקרה של ל"ג בעומר במירון בכלל הכל הזיה. אז זה להדגיש עד כמה הפולחן הזה מהווה עבודת אלילים של ממש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 10:06 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
Att כתב:

עניתי בדיוק: בוודאי שלרשויות אחריות להכין, ללוות ולסיים אירוע כזה בשלום, על כל המשתמע. כמו כן חברה שהפכה מעשה פגאני מובהק המבוסס על שקרים מובהקים לאירוע צפוף ומסוכן כלכך (ובניגוד אליך יש לי גם את היכולת לבסס על ידע איך הטרפת של ל"ג בעומר במירון התפתחה), תוך כדי הפיכת המעשה הפגאני לעיקר שמקדש כל מעשה מסוכן ככל שיהיה-יש לה אחריות כבדה למתרחש.

אני לא מבין איך לגיטימיות האירוע בעיניך,
בין אם מדובר בעבודת אלילים או מעשה קדוש,
משהו שאתה חושב שהוא אחלה או משהו שאתה חושב שהוא בזוי,
קשורה למחדל שקרה כאן..

ואם זו הייתה תפילה, זה היה כינוס לגיטימי מבחינתך?

אתה מנפנף בביטוי ״מעשה פגאני״ כאילו יש לזה קשר למשהו..

-----------
אני כמובן לא אומר שאין אחריות לציבור החרדי ומנהיגיו שמשתמשים בכח הפוליטי שלהם כדי ללחוץ שדברים יהיו כפי שהם רוצים שהם יהיו
הם כנראה לא ממש מתחשבים בחיי בני אדם או לפחות לא מקבלים החלטות מושכלות שמתחשבות בכך..

בעיניי יש יותר אחריות למשטרה ולמדינה שאישרה את האירוע הזה
ובגדול, לא רוצה או לא מצליחה להשתלט על שום דבר שקשור לחברה החרדית בזמן האחרון.
זה שהציבור החרדי ומנהיגיו מתנהל בחוסר אחריות, לא אומר שצריך להיכנע ללחץ ולגבות זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 10:12 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
Hacohen כתב:
Att כתב:

אני לא מבין איך לגיטימיות האירוע בעיניך,
בין אם מדובר בעבודת אלילים או מעשה קדוש,
משהו שאתה חושב שהוא אחלה או משהו שאתה חושב שהוא בזוי,
קשורה למחדל שקרה כאן..

ואם זו הייתה תפילה, זה היה כינוס לגיטימי מבחינתך?

אתה מנפנף בביטוי ״מעשה פגאני״ כאילו יש לזה קשר למשהו..

-----------
אני כמובן לא אומר שאין אחריות לציבור החרדי ומנהיגיו שמשתמשים בכח הפוליטי שלהם כדי ללחוץ שדברים יהיו כפי שהם רוצים שהם יהיו
הם כנראה לא ממש מתחשבים בחיי בני אדם או לפחות לא מקבלים החלטות מושכלות שמתחשבות בכך..

בעיניי יש יותר אחריות למשטרה ולמדינה שאישרה את האירוע הזה
ובגדול, לא רוצה או לא מצליחה להשתלט על שום דבר שקשור לחברה החרדית בזמן האחרון.
זה שהציבור החרדי ומנהיגיו מתנהל בחוסר אחריות, לא אומר שצריך לגבות זאת.

אף אחד לא התנגד בשום חלק של הדיון לטענות כלפי הממשל והמשטרה. טענתי את הטענות האלה בעצמי כמה פעמים בשרשור.

אבל אין דבר כזה להתעלם מאחריות של אנשים למעשיהם. בדיוק כמו שכתבתי לקאלימי שהשווה לאלימות במגזר הערבי: ברור שלממשלה ולמשטרה יש חלק גדול במחדלים, אבל בראש ובראשונה האחריות היא של מי שרואה ברצח פתרון לגיטימי לסכסוכים או ל"חילול כבוד המשפחה" המאוס. גם כאן: מי שעולים באטרף למתחם קבר צפוף, בלוי ומאולתר בלי שום מנגנון הגנה על עצמם מלבד תשוקתם לראות אש על קבר, קודם כל שיסתכלו פנימה על עצמם, התנהגותם ועולם הערכים שלהם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 10:20 pm 
Hall of Famer

אז בגדול אתה מאשים את מי שמת במותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 10:24 pm 
Junior

לדעתי המסקנה שלו יותר קרובה ל - מי שמשחק באש לעיתים נכווה, מאשר לשורה התחתונה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 10:59 pm 
Hall of Famer

אני חושב שהאחריות האישית כאן היא שולית מאוד, אם בכלל קיימת. על מה הם אחראים? על זה שהגיעו למקום בו יש הילולה גדולה ומאושרת? לזה שלא דאגו לאמצעי אבטחה?

אם ננסה לכמת לרגע -
יש כאן אירוע קהילתי גדול שידוע לכל.
המדינה/משטרה אחראיים ל-80% מהמחדל לפחות (יש שיגידו 95% כי בסוף האישור הוא שלהם ולא היה צריך לתת אישור)
ונציגי הציבור החרדי ל-20%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 11:00 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
אז בגדול אתה מאשים את מי שמת במותו?

חובת הזהירות והאחריות הראשונה במעלה של אדם היא כלפי עצמו. זה נכון כשאתה עולה לכביש, זה נכון כשאתה נדלק במסיבת טבע וזה נכון כשאתה עולה לקבר במתחם הכי צפוף בישראל.

כרגיל צריך לחזור שוב ושוב בדיונים איתך כי ככה זה, אבל ברור שלמדינה ולמשטרה יש כאן אחריות גדולה בכמה מישורים. זה לא מבטל ולא משנה את העובדה שאנשים ידעו שהם נכנסים למתחמים ארעיים צפופים בטירוף, שכל בר דעת ידע שהאירוע הזה מסוכן ושמי שהחליט שלצפות באש על הקבר חשוב לו מהערך של שמירת חייו ובריאותו-נושא באחריות ראשונית למצבו, ולצערנו גם למצב הטראגי של מוות.

אני לא מקבל את תמת ה"קורבנות התמימים". הם לא באו לעשות שום דבר רע חלילה, אבל הם סיכנו את עצמם והם סיכנו אחרים והם היו חלק מתופעה חברתית מזעזעת של עדר חסר מעצורים שקידש אקט מסוים על פני כל ערך אחר כולל ערך החיים.

עצוב אבל נכון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 11:05 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
אני חושב שהאחריות האישית כאן היא שולית מאוד, אם בכלל קיימת. על מה הם אחראים? על זה שהגיעו למקום בו יש הילולה גדולה ומאושרת? לזה שלא דאגו לאמצעי אבטחה?

אם ננסה לכמת לרגע -
יש כאן אירוע קהילתי גדול שידוע לכל.
המדינה/משטרה אחראיים ל-80% מהמחדל לפחות (יש שיגידו 95% כי בסוף האישור הוא שלהם ולא היה צריך לתת אישור)
ונציגי הציבור החרדי ל-20%.

נציגי הציבור החרדי לחצו להסיר כל הגבלה מהאירוע, ובאופן רגיל לחלוטין שלום הציבור עניין להם את הקצה (ע"ע הקורונה).

הזלזול החרדי בהוראות בטיחות הוא נתון ידוע. העובדה שאנשים בוחרים לבוא למתחם צר וצפוף כלכך ונתלים ב"האירוע אושר" לא מקלה את הסיכון שהם נטלו על עצמם, וזאת במנותק מהאחריות של כל מי שמעורב באישור בטיחותי-ארגוני של האירוע ההזוי הזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 11:13 pm 
Sophomore

1. מה המשטרה הייתה אמורה בדיוק לעשות? עשרות אלפים מובים התכוונו להגיע בכל מקרה למתחם. כל ניסיון לעצור בעדם היה מלווה בהתנגדות אלימה ונפגעים רבים בנפש לשני הצדדים.

2. אני חושב שהמנהג הפגאני הזה (ואני מסכים עם נדב, מדובר בעבודת אלילים של ממש) נכנס למיינסטרים בחברה החרדית לא בגלל סיבות רוחניות טהורות. זה טבעי שחברה שנמצאת תחת דיכוי הדוק ומתמיד, תנסה למצוא תירוץ להגיע לפורקן רגשי או אפילו שינוי שיגרת החיים המדכאת שלהם. הבעיה מתחילה הרבה לפני זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 11:24 pm 
Hall of Famer

קראתי עכשיו כתבה של ג'וש בריינר ב"הארץ" על האסון והתגובות לו, והוא מתאר איך בשעות היום שאחרי המתחם שוב התמלא בהמון, הדוכנים מכרו קמעות וזבל היה זרוק בכל פינה. חסידים קראו לשוטרים "נאצים" ו"רוצחים" וקבוצת נערים חרדים אמרה שתחזור כמובן בשנה הבאה כי "זכותו של רבי שמעון תגן עלינו"

צריך להוסיף משהו?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 11:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
itay2 כתב:
1. מה המשטרה הייתה אמורה בדיוק לעשות? עשרות אלפים מובים התכוונו להגיע בכל מקרה למתחם. כל ניסיון לעצור בעדם היה מלווה בהתנגדות אלימה ונפגעים רבים בנפש לשני הצדדים.

עשרות אלפים רוצים להגיע גם למשחקי כדורגל גדולים ולמופעי רוק. המשטרה צריכה להכיל את כמות האנשים שהמתחם מאפשר מבחינה בטיחותית (בלי לגרוע מכל מה שאמרתי קודם - שהמתחם הזה הוא למעשה אוסף אקס טריטוריות של זרמים חרדים שונים, ושהפרטצ'יה הישראלית שמתגלה לא מעט בנוגע לתשתיות ובטיחות מתגבר עוד יותר כשמדובר בחברה החרדית).
אשאל אותך, מה לדעתך המשטרה אמורה לעשות? עוצרים את האוטובוסים עוד בדרך או במורד ההר ושולחים אותם הביתה. כמו שיודעים לעצור את אוהדי בית"ר בפארק אוסטרליה לפני שהם מגיעים לסכנין. מה האלטרנטיבה - ראינו. שנים על שנים של כמעט ונפגע, עד שבסוף נפגע. אז מה אתה מציע למשטרה בדיוק?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 12:19 am 
Hall of Famer

לא מבין את השיח שהולך פה.
חלק גדול מההרוגים הם ילדים/בני נוער. סבירות לא נמוכה שהגיעו בהסעה כלשהי עם חברים שלהם או לחלופין עם המשפחה/הורים.
לאו דווקא אנשים מבוגרים. פשוט היו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון.

בשולי הדברים, ההתעסקות באסון במירון הסיטה את האש ממחדל אדיר נוסף של הממשלה. הקורונה עוד לא הסתיימה, בטח ובטח אצל בני נוער / ילדים. אז מה עושים? מאשרים כניסה חופשית של 100 אלף איש, מרובם חלק מכובד למדי של בני נוער וילדים להתקהל חופשי אחד עם השני, וכל זה כדי לגזור קופון פוליטי קטן. חוסר אחריות משווע, המשך ישיר למחדל הקורונה, והפעם זה כבר מהמקפצה הגבוהה - כשהחרדים והשר לביטחון פנים שאמון על המשטרה רוחצים אחד את ידו של השני, ומאשימים את המשטרה האומללה באזלת היד.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 12:22 am 
Sophomore

תוהה אם היה חלילה קורה מקרה בהופעה או אצטדיון, אם התחושות היו דומות לעכשיו, ועצוב אבל כנראה שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 1:50 am 
Hall of Famer

אם עד היום היה לי ספק (קטן) , נדמה לי שהספק הזה באשר לאוטו-אנטישמיות שלך, נדב, הוסרה לחלוטין בת׳רד הזה.

דעתי היא כזאת: בהינתן קורונה, יש כאן חוסר אחריות של האנשים להתקהלות הזאת, כאשר מן הסתם יש שם רבים שלא חוסנו.

באשר לצפיפות - לא. לא נראה לי שמי שעולה לקבר יודע בדרך כלל בדיוק כמה צפוף או כמה צר יהיה, ואיך זה בדיוק מתקשר אולי לאופצית אסון סטייל הילסבורו או לא. בסופו של דבר, לא מדובר כאן במהנדסים (ברובם). זה לא אמור להיות שונה מאשר.. אנעארף... משחק כדורגל בקאמפ נואו. לפחות מנקודת המבט של ההדיוט המצוי.

מה שבעיקר הפריע לי הוא ההערה הפגאניות ועבודת האלילים. אולי וכל זה, אבל זה כל כך , כל כך , לא קשור לנושא. ואת זה כתבתי בהתחלה, מה לעזאזל אכפת לך, אם זה פגאני או לא? איך זה קשור אליך בכלל חוץ מאשר ביכולת להשתמש בכך לרדת על אנשים בשעת האבל שלהם.
ובאותה מידה מפריעה לי ההשוואה לנקמות דם אצל הערבים. נקמות דם הוא מעשה אלים בפועל ברמה הכי אובייקטיבית שיש. עלייה לקבר של מישהו הוא לא. איך לעזאזל ההשוואה הזאת בכלל קשורה למשהו? אתה רוצה להשוות? תשווה לעלייה למכה (שאגב, אין לי מושג כמה היא מסודרת וכמה לא, מאז האסון ב 2015, זה לא הנושא. אבל זה לפחות אנלוגי. או אם תרצה, זה אנלוגי למה שהיה במכה לפני 2015).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 3:02 am 
Junior

לא מתחבר לביקורת על החרדים פה. אני לא חושב שהם באמת חשבו שהם הולכים לאירוע מסוכן ועשו זאת על אף הסכנה.
זה אירוע שמתואם עם הרשויות ולכן שם האשמה. אני גם לא רואה את הרלוונטיות של עבודת האלילים מלבד ליבוי השנאה כנגד החרדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 3:11 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נורטון כתב:
שתהיה לי בריא, נדב, איך לעזאזל האירוע הזה קשור אליך או מפריע לחיים שלך? (כלומר, פרט לאסון)

כי הוא מקבע תרבות פגאנית כאירוע ראשון במעלה בציבוריות הישראלית. כי הוא מקבע תרבות של שקר וחוסר מוחלט בביקורת תבונית/הסטורית בחינוך. וכי הוא מסוכן.

העיקר, איך כתב שולי רנד בפוסט אתמול בערב: "קדימה למירון, ראוי רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק". לא כל דחק, מסתבר.

מהתגובות הדוחות בתולדות האתר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 8:06 am 
מנהל פורום

אה, לא, זה אפילו לא בטופ 25 תגובות דוחות בדף הראשון של העוף טופיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 8:25 am 
Hall of Famer

אה, משהו לא נראה לנורטון ולכן אני אוטואנטישמי. עוד דוגמה לתפארת היכולות הלוגיות, ולעומק הטיעונים הרגיל שלו (אולי רק ניכה שהוא ישאל את אשתו מה דעתה על משהו ואז בכלל זה יהפוך לאמת נצחית).

למדתי תקופה בישיבת בני עקיבא במירון שנמצאת יריקה מהרשב"י, ואני יודע איך זה נראה. אני יכול להגיד לך שגם בגיל 14 אתה מבין שמדובר בדוחק היסטרי, צפיפות מטורפת, וציבור שבחלקו הגדול לא רואה ממטר הנחיות בטיחות. החרדים יודעים מצוין מה המצב שם. העליה הפגאנית הזאת הפכה להיות כלכך קדושה שאף אחד לא היה מוכן לעצור את זה.

נכון, לקטינים יש פחות הבנה בחיים, פחות פחד ופחות נסיון. בשביל זה יש להם הורים ומורים. אני לא האיש שיעמוד מול הורה אבל וישים לו אצבע מאשימה מול העיניים, אבל לטעון שאנשים תמימים חשבו שהם הלכו לאירוע רגיל ובטוח זה טיעון שקרי. ואם מישהו היה מספיק חסר דעת ונסיון כדי לחשוב כך, החברה שעודדה אותו לכך גם היא נושאת באחריות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 8:39 am 
Hall of Famer

לא צריך יותר מדי לוגיקה - אתה אומר דברים שלא קשורים לנושא כלל (פגאניזם) בשעת צער עמוקה, וצוחק כמו אדיוט על שעת הדחק שלך
אוטו אנטישמי מובהק,

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 190 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: