סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:28 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 9:42 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
ראובן כתב:
אני לא חושב שאי פעם היתה לעוף טופיק מדיניות כלשהי של איסור דיון בתכנים ספציפיים. עד שאוריאל יחליט לשנות את זה, אני באמת מציע שפשוט תתעלמו ממנו. מסכים שההשוואה למצרים היא שיא של כל הזמנים, לא רק בפורום הזה.

הייתה לעוף טופיק מדיניות של איסור בתכנים ספציפיים, ויותר מזה, הייתה לעוף טופיק מדיניות של "מול משתמשים מסוימים יש חבל קצר יותר". בגדול, לא יודע אם זה היה הדבר הכי נכון שעשיתי, אבל זה כן השתיק לא מעט ברדק כאן בתקופות מסוימות, וכן הוסיף לי הרבה יותר עבודה. אבל אנחנו גם מדברים על לפני 15 שנים או משהו כזה.

עריכה:
בגדול אני חושב שזה עדיף שאני לא מנהל יותר, כי הסבלנות שלי לדיונים חוזרים ונשנים תמיד הייתה קצרה, והמחיר של הפסקת קשקושים סטייל מאסטר זה גם השתקה מאד רצינית של ווליום שיחות כללי. אז ככה שהפתרון המוצע שלי הוא אחריות אישית, לנסות להכיל אידיוטיזם/מעצבניזם/טרוליזם/טעויותיזם/מכביזם ולא להגיב כמו כלבלבים פבלובים על כל צלצול פעמון, לא יקרה כלום אם לא תצטרכו לנצח בכל דיון ודיון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 11:06 am 
Hall of Famer

אני לא מסכים במיוחד עם מאסטר, אבל בהרבה ת'רדים אחרים נאמרו דברים הרבה יותר קיצוניים/אלימים/פוגעניים ממה שהוא אי-פעם כתב בת'רדים על הקורונה.

אני לא רואה שום סיבה לסתום לו את הפה ולהכריז על מותו של הת'רד. תכתבו לו שהוא מדבר שטויות, תסתרו אותו, תגידו שהוא דמגוג-זכותכם. זכותו לכתוב את דעתו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 11:23 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
נדב, אתה טועה, מדבר שטויות ודמגוג.

(כרגיל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 11:34 am 
Hall of Famer

Amos Gueta כתב:
נדב, אתה טועה, מדבר שטויות ודמגוג.

(כרגיל).

טוב מותק.

בעקרון אני מכבד אנשים שמנמקים, ומי שתוקף ולא מנמק הוא סתם זורק בוץ/עילג/מאותגר אינטלקטואלית. אולי ניסיון ההטרלה הזה בא להראות שזה שיח לא נעים, והוא אכן עשוי להיות לא נעים, ועדיין אני לא מבין:

1) מה הבעיה לשמוע דעות של בנאדם שחושב אחרת

2) ובמיוחד מה הבעיה שמכיל באופן קבוע הודעות גזעניות, למשל. במה ההודעות של מאסטר על דעותיו בנוגע לקורונה יותר גרועות מהדעות של זכ"א על ערבים?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 11:58 am 
Sophomore

נדמה לי שפיספסת את ההומור של עמוס...
בכל מקרה, דעתי הצנועה היא שלא נכון להשתיק את מאסטר.
הוא עושה שירות דב לעמדה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 12:32 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
woosh

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 12:44 pm 
Hall of Famer

אם הייתי מפספס את ההומור של עמוס, לא הייתי כותב על "נסיון ההטרלה".

כמובן שזכותו של מאסטר להביע את דעתו לא קשורה לאיזה סוג של שירות הוא עושה לעמדה שלו.

לעניין המהותי, אני כאמור לא בצד של מאסטר, אבל בואו נזכור כמה דברים לגבי הקורונה:

1) הדעה שזה הגיע ממעבדות בסין הותקפה בהתחלה במאסיביות כ"קונספירציה למשוגעים" והיום זו דעה הרבה יותר מקובלת

2) היו וישנם הרבה מאד חילוקי דעות בין אנשי מקצוע בכירים לגבי הגישה הנכונה למניעת הפצת המחלה וההתמודדות עם המחלה כחיים לצדה

3) פרוטוקולי הדיונים הישראליים לעניין הקורונה חסויים לציבור, לא ברור למה

4) החוזה הישראלי עם פייזר לא חשוף במלואו לציבור

5) רק עכשיו בא המנהל הקודם של המכון הביולוגי בנס ציונה וטוען כנגד החוזה עם פייזר

אז בתור בנאדם שבוחר ללכת לקבל היום מנה שלישית למרות שאני לא שייך לשום אוכלוסיית סיכון, העניינים הנ"ל בהחלט ראוי שיעוררו דיונים, שאלות, תהיות ודעות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 1:02 pm 
Hall of Famer

שרון אלרעי מתריעה שאם לא תהיה מגבלת התקהלות בטווח המיידי אז יחד עם פתיחת הלימודים וחגי תשרי אנחנו רק נדרדר בתחלואה.לטענתה את החולים הקשים של כמות במאומתים העצומה בימים האחרונים נראה בעוד 10-14 ימים.
בינתיים 7 בתי חולים ציבוריים פתחו בשביתה היום ולטענתם ובצדק נגמר להם הכסף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 1:23 pm 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
תמונה

הנס המצרי.

עם אוכלוסיה של 100 מליון אנשים, רבע בית חולים, הפסקות חשמל ומים, צפיפות, מחסור בתרופות מזון, ו-2% בלבד שקיבלו את החיסון הגואל, מצליחים המצרים לעשות את מה שהמדינה השכנה לה, עם שירותי רפואה מתקדמים, אחוז המחוסנים מהגבוהים בעולם, שלושה סגרים, תו ירוק, כפיית מסכות, תעמולה והפחדה יומיומית, מליוני בדיקות וקו ישיר לבורלא לא מצליחה לעשות. הלם.

הקו של המצרים בגרף שהבאת נראה לי קצת יותר מדי ישר...
אז לתומי רציתי לבדוק האמנם כך הדבר.
מסתבר שהתמותה הכללית שם ב-2020 (הכוללת אף חודשים ללא קורונה) גבוהה בכ-20% מהשנים הקודמות, ואילו 2021 בקצב הגבוה ב-40% מעידן הטרום הקורונה.
הידד למצרים!

בישראל הכושלת (השוואה שאתה עשית) העלייה היא בסדרי גודל של 10-15%.

ניתן לעיין בנתוני התמותה בנוחות כאן - פשוט בוחרים למעלה את המדינה שרוצים
https://public.tableau.com/app/profile/ ... yanalyzing

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 3:18 pm 
Junior

Hacohen כתב:
לעניין המהותי, אני כאמור לא בצד של מאסטר, אבל בואו נזכור כמה דברים לגבי הקורונה:

1) הדעה שזה הגיע ממעבדות בסין הותקפה בהתחלה במאסיביות כ"קונספירציה למשוגעים" והיום זו דעה הרבה יותר מקובלת

2) היו וישנם הרבה מאד חילוקי דעות בין אנשי מקצוע בכירים לגבי הגישה הנכונה למניעת הפצת המחלה וההתמודדות עם המחלה כחיים לצדה

3) פרוטוקולי הדיונים הישראליים לעניין הקורונה חסויים לציבור, לא ברור למה

4) החוזה הישראלי עם פייזר לא חשוף במלואו לציבור

5) רק עכשיו בא המנהל הקודם של המכון הביולוגי בנס ציונה וטוען כנגד החוזה עם פייזר

אז בתור בנאדם שבוחר ללכת לקבל היום מנה שלישית למרות שאני לא שייך לשום אוכלוסיית סיכון, העניינים הנ"ל בהחלט ראוי שיעוררו דיונים, שאלות, תהיות ודעות.

נובמת נדב, אף אחד מהסעיפים שרשמת לא באמת קשור לדעה ה"שנויה במחלוקה" (עאלק) של מאסטר.
מאסטר משקר, חדר וחלק.

אני חושב שיש המון דיונים מעניינים על הקורונה - האם בעולם עם חיסונים הקורונה היא לא יותר משפעת? עד כמה הגיוני לפגוע בכל המדינה עבור שכבת אוכלוסיה מצומצמת יחסית? למה הפרוקטוקלים חסויים (כמו שרשמת)? מה המשמעות של מספר אבסולוטי של מאומתים ביום (בעייני משמעות נמוכה)?

יש מלא דיונים מעניינים, אף אחד מהם זה לא מה שמאסטר טוען.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 3:34 pm 
Junior

איך לא, "הכהן", חייב היה להזכיר אותי גם כאן. כמובן ש"הכהן", כיאה לסירחון שהוא, היה חייב להפיץ את דברי השקר והבלע הרגילים שלו, כאילו אני מביע כאן דעות גזעניות על ערבים ובכלל.
ואני שואל, באיזה יקום בדיוק זוועת אדם כזאת יכולה להצביע על התנהגות פסולה של אחרים? כנראה באותו יקום שבו נציג סוריה באו"ם מטיף לישראל על פגיעה בזכויות אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 4:16 pm 
Hall of Famer

סלח לי, אני אב מנוכר. יש לי נסיבות מקלות.

:lol: :lol: :lol:

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 4:24 pm 
Junior

או-הו, יש לך המון המון נסיבות מקלות, בין אם הן נובעות מתקלת יצרן חמורה או בנפילות חוזרות על הראש בתקופת הילדות או התרשלות חמורה של הורים לא כשירים שהחסירו ממך צרכים חיוניים כילד או מכל סיבה אחרת שלא עולה בראשי כעת. זו שאלה למומחים הרלוונטיים בתחום שאינני נמנה עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 4:41 pm 
Sophomore

חשוב להבדיל בין שיח פוגעני אישי וסתם רדוד, לבין הפצת בדיות ופייק ניוז, ושימוש במניפולציות כדי לקדם אג'נדה שעובדתית גורמת נזק לכולנו.
הפורום הזה לא מספיק גדול והקוראים פה מספיק אינטליגנטנים בשביל שמההודעות פה לא יקרה כלום כנראה, אבל אין לי ספק שרוח דומה במקומות אחרים גורמת לנזק בלתי הפיך, בניגוד כמובן לסתם שיח דוחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 5:02 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
או-הו, יש לך המון המון נסיבות מקלות, בין אם הן נובעות מתקלת יצרן חמורה או בנפילות חוזרות על הראש בתקופת הילדות או התרשלות חמורה של הורים לא כשירים שהחסירו ממך צרכים חיוניים כילד או מכל סיבה אחרת שלא עולה בראשי כעת. זו שאלה למומחים הרלוונטיים בתחום שאינני נמנה עליהם.

:ya_hoo_oo:

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 5:03 pm 
Senior

אני גם מאוד בעד להגביל את השיחה הדוחה בפורום, אם כבר אנחנו בנושא.
אם לא בכללים ואכיפת מנהלים, אז קצת יותר אחריות אישית כמו שהציעו כאן בענייני הפייק-ניוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 9:27 pm 
Hall of Famer

סלבה ברזילאי נפטר מקורונה
:(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 25, 2021 10:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא מדברים על זה הרבה, סופרים מאומתים ואחוזי חיוביים ו-R וחולים קשים, אבל יש בישראל קפיצה בכמות המתים מקורונה בשבועות האחרונים. בסביבות 30 מתים ליום, והיו גם ימים של 40 ו-50.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 26, 2021 7:47 am 
Sophomore

אז אפילו הסיכון לדלקת בשריר הלב גדול יותר אצל חולי קורונה מאשר אצל מחוסנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 26, 2021 11:49 am 
Hall of Famer

3&D כתב:

יש לך מקור לזה? (מת לשלוח למישהו...)
לא שזה ישכנע במיוחד את מי שצריך

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 26, 2021 12:09 pm 
Hall of Famer

איזה ביזיון.משרד הבריאות רק היום הבין שהגבלות ה5000 איש בשטח פתוח לא כוללים איצטדיוני ספורט .חיפה היום תארח לעיני לפחות 25000 צופים את אלופת קזחסטן והורוביץ' הליצן הודיע שבישיבת הקבינט הקרובה ביום ראשון יעשו הכל כדי שתהיה מגבלת קהל משמעותית במקומות סגורים ופתוחים כי לטענתו 2 חיסונים אחריי חצי שנה עם תו ירוק לא שווים הרבה כרגע ויש צדק בדבריו רק חבל שלא מודעים להחלטות שקיבלו ויד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה.

חלם זה כאן!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 26, 2021 1:50 pm 
Senior

shmueliki כתב:
3&D כתב:

יש לך מקור לזה? (מת לשלוח למישהו...)
לא שזה ישכנע במיוחד את מי שצריך

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/N ... K7ye4vL9U4

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 26, 2021 1:56 pm 
Sophomore

RREEDDTT. כתב:
איזה ביזיון.משרד הבריאות רק היום הבין שהגבלות ה5000 איש בשטח פתוח לא כוללים איצטדיוני ספורט .חיפה היום תארח לעיני לפחות 25000 צופים את אלופת קזחסטן והורוביץ' הליצן הודיע שבישיבת הקבינט הקרובה ביום ראשון יעשו הכל כדי שתהיה מגבלת קהל משמעותית במקומות סגורים ופתוחים כי לטענתו 2 חיסונים אחריי חצי שנה עם תו ירוק לא שווים הרבה כרגע ויש צדק בדבריו רק חבל שלא מודעים להחלטות שקיבלו ויד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה.

חלם זה כאן!

קשה להאמין שזה היה בטעות ובלבול.
קשה להאמין שכל הבכירים במשרד הבריאות לא שאלו ומה עם "איצטדיוני הכדורגל".
אולי "שכחו" מזה.
הרי אם זה באמת חשוב, ולמען בריאות הציבור, היו מודיעים לחיפה היום (ברגע האחרון) שמגיעים רק 5,000 אוהדים.
אם החיסון השני באמת כבר פחות אפקטיבי זו תהיה מדגרת ענק מעבר לאיצטדיון גם ברכבות, אוטובוסים, מכוניות של אוהדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 27, 2021 1:08 am 
Hall of Famer

- האם יש סיבה סבירה/הגיונית לא להתחסן במנה השלישית?
- האם יש טעם כלשהו בבדיקה סרולוגית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 27, 2021 10:13 am 
Sophomore

יש לחיסון השלישי מעט תופעות לוואי כמו צינון, אם אתה צריך להיות במיטבך בימים הקרובים אז יש כאן מעט סיכון. מעבר לזה אין סיבה לא להתחסן. אם עברו פחות מששה חודשים מאז שהתחסנת חיסון שני או שחלית, אפשר לחכות עם זה קצת.

עוד הצעה לדיון אמיתי על קורונה, האם יש בעייה מוסרית בלהתחסן חיסון שלישי במקום לשלוח את החיסונים למדינות עניות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: