מכבי רעננה זל כתב:
http://www.haaretz.co.il/blogs/orikatz/1.2598153
שוב נתונים (סליחה) ושוב אותו בלוגר (שוב סליחה). למה זה לפחות לגיטימי לעניים להצביע ביבי.
רעננה, מצטער. הבלוגר הנ"ל התלונן קשות בפוסט הקודם על נתונים שלא מספקים תמונה מלאה, בחירת נקודות זמן שמתאימות לאג'נדה וכו'. ומה הוא עושה?
מציג לנו גרף אי-שיוויון שמגיע עד 2011, וטוען שזו הוכחה לכך שהפערים מצטמצמים. בלוח השנה שלי כתוב 2015. זה לא רציני. בנימה אישית, 2011 זו השנה שבה יצאתי מבית ההורים ועברתי לחיים עצמאיים. עבורי - עבור סל הצריכה שמתאים לי - אני יודע בודאות שהייתה התייקרות בארבע שנים המדוברות (וזה כאשר שכר הדירה שלי נשאר כמעט קבוע בתקופה המדוברת - בין 1,900 ל-2,000). כמובן שזו לא סטטיסטיקה, אך הנתונים שהבלוגר מביא לא שווים כזית יותר מהמציאות האישית שלי - פשוט כי הם לא עדכניים.
הוצאות החינוך והבריאות לא השתנו - אולי, אין לי מושג. לצורך העניין נקח את הנתונים המובאים כאמת. אבל זו רק מחצית התמונה, אם לא פחות. הרי זה שהתקציב נשאר זהה בגודלו, לא אומר שהוא נשאר זהה בחלוקתו. האם התקציב מחולק בצורה זהה? האם יש יותר השקעה בנק' הרלוונטיות למצביעי ביבי בנגב, למשל? או שמא גדלה ההשקעה באיו"ש, תל אביב או סביון על חשבונם? בנוסף - איך השתנתה ההשקעה פר אזרח בתקופה זו, נומינלית וריאלית?
הבלוגר התלונן בפוסט הקודם על נתונים שלא מספרים את כל הסיפור ומציגים תמונה חלקית - וזה בדיוק מה שהוא עושה בפוסט החדש שהבאת כאן.
ונימה אישית לגבי הנק' האחרונה - ביבי לא ירה רקטות על שדרות. מצד שני, ביבי כן שלח כמה עשרות אלפי אנשי מילואים לשבת במרחק יריקה מעזה ולתפקד שבוע ימים כברווזים במטווח. אני יודע את זה כי הייתי שם, במטווח הזה. איבדתי חבר, במטווח הזה. זה היה ביזיון, מחדל של מנהיגים שלא מסוגלים לקבל החלטות בזמן אמת, ואנשים שילמו על כך בחייהם.
בנוסף - ביבי כשל בארבע השנים האחרונות במניעת ירי הרקטות על ישובי עוטף עזה (ובסיבוב האחרון, גם על ת"א ומצפון לה). זאת עובדה. אי אפשר לדעת אם מישהו אחר היה מצליח יותר ממנו, או שמא זהו הרע במיעוטו. אך אני לא מבין איך אפשר להשלים ולהסכין עם מציאות בה פעם בשנה וחצי-שנתיים, חצי מדינה משותקת מאימה במשך חודש. לא לנסות לתקן את זה, לא לתת הזדמנות למישהו אחר על חשבון מי שקיבל אותה וכשל - כן, יש פה מידה של התנהגות אי-רציונלית.