סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 11, 2024 7:09 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 1:09 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אבימאל כתב:
אני ציטטתי את שיבר.

אולי פספסתי את ההקשר אז ערכתי את הציטוט החוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 1:43 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הבעייה של נתניהו היא לא ש"לא איתגר את מערכת הבטחון", זה מגמד את חלקו.
הרי כשהוא רוצה הוא מקבל החלטות בניגוד לדעת המערכת, ומאד מתגאה בזה.
הבעייה היא שנתניהו עשה מזה מדיניות אסטרטגית לתחזק את חמאס, לחזק אותו, ולאפשר לו לקבל כסף (לא רק הכסף הקטארי), כי הוא החליט שזה לא רק משהו שישראל יכולה להכיל - זה אינטרס של ישראל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 2:39 pm 
Junior

נכון, ואני חושב כך לא מאז השבעה באוקטובר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 3:11 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
יש דברים שלא צריכים מומחיות מיוחדת. אני ואף אחד אחר לא אומר לצבא איזה סד"כ נדרש כדי לשמור על הגבולות או אילו אמצעי לחימה נדרשים כדי להילחם בתוך עזה או כמה לוחמים חסרים באופן כללי לצבא או איך מאתרים מנהרות או איך מוציאים לפועל פעולת תקיפה באיראן ועוד ועוד ועוד.
אבל יש בהחלט נושאים מסוימים שכל אחד יכול להבין: כמו למשל זה שציר פילדלפי משמש כמקור הברחות של החמאס, וכל עוד המקום מופקר עבור העזתים או המצרים שמעלימים עין חמאס ימשיך להתחמש. זו לא בדיוק דעה בלעדית שלי, זו הדעה של כל המומחים הצבאיים בערך. השוני הוא שישנם מומחים שמזבלים בשכל שכדאי ללכת לעסקה בכל מחיר כי יאללה, נוכל כבר להתמודד עם זה אח"כ. איך? תסמכו עלינו, יהיה בסדר. אותם זבלנים שאמרו לנו ששחרור אלף מחבלים עבור גלעד שליט לא יפגע בביטחון המדינה.

אז כן, בהינתן בעובדות ובנתונים, אני בהחלט חושב שחייהם של עשרות חטופים משניים לחלוטין ביחס לביטחון הכולל של אזרחי הדרום. הטעות הגדולה החלה מהרגע שבממשלה מכרו לציבור שיש משקל זהה למטרת מיטוט החמאס מצד אחד והחזרת החטופים מצד שני, בשעה שאף אחד לא באמת האמין בכך שם. למעשה היה ברור לכולם כבר מראשית המלחמה שמדובר בשתי מטרות שמנוגדות אחת לשניה.

הקלילות שבה אתה פוטר את חייהם של עשרות אנשים כ''משניים לחלוטין'' היא מצמררת, בהעדר תרגום עברי מדויק יותר ל-ghoulish.

ומעבר לעניינים של אנושיות בסיסית,
אתה באמת חושב שהפקרת החטופים תוך התנערות מהאחריות הכי ראשונית של מדינה לאזרחיה, היא מה שתביא בטחון לתושבי הדרום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 3:20 pm 
Junior

אתה באמת חושב שחתימה על הסכם כניעה מביש, שיגרום לכך שהשבעה באוקטובר הוא רק הפרומו למה שצפוי בהמשך, הוא שיביא ביטחון לתושבי הדרום?
כן, גם אני יודע לנסח שאלות מפגרות.

ובאמת, צר לי שאתה מצטמרר. כואב הלב על החטופים, אבל גם הם לא ניצבים מעל האינטרס הביטחוני של כלל אזרחי ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 3:24 pm 
Sophomore

אבל לענות אתה לא יודע, כנראה.
שיהיה לך בהצלחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 3:28 pm 
Junior

אתה מפגיז אותי בשאלות מטרילות, סופר מגמתיות ודמגוגיות להגעיל, שמציגות למשל את סוגיית "הפקרת החטופים" כאיזו מטרה זדונית שעומדת בפני עצמה, קרי הפקרה לשם הפקרה וללא כל שיקול אחר, כאילו כל מי שלא בדעה שלך הוא בעצם סאדיסט שנהנה לראות ילדים, נשים וזקנים סובלים במנהרות חמאס, ועוד אח"כ מתלונן שאני לא יודע לענות. אלוהים, איזו עזות מצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 3:33 pm 
Sophomore

כמה זמן תוכל לשלוט בעזה? כמה זמן בפילדלפי? ל

נערך לאחרונה על ידי אבו שוקרי בתאריך ה' אוגוסט 22, 2024 4:13 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 3:35 pm 
Junior

לא יודע, עד שיבוא גורם אחר שניתן לסמוך עליו שיהיה שם במקומנו. קטונתי מלהחליט.
כל זמן שיציאה משם משמעותה שחמאס חוזר לנהל את המקום ולשדר עסקים כרגיל ולהתחמש ולהשתקם מחדש, צריך להתנגד נחרצות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 3:47 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
אתה מפגיז אותי בשאלות מטרילות, סופר מגמתיות ודמגוגיות להגעיל, שמציגות למשל את סוגיית "הפקרת החטופים" כאיזו מטרה זדונית שעומדת בפני עצמה, קרי הפקרה לשם הפקרה וללא כל שיקול אחר, כאילו כל מי שלא בדעה שלך הוא בעצם סאדיסט שנהנה לראות ילדים, נשים וזקנים סובלים במנהרות חמאס, ועוד אח"כ מתלונן שאני לא יודע לענות. אלוהים, איזו עזות מצח.

אני לא חושב בכלל שהשאלות שלי היו מטרילות או דמגוגיות. אם הן נראות לך דמגוגיות, או מפגרות כמו שכינית אותן בהודעה קודמת, זה נובע אך ורק מזווית הראייה שלך ומהבטחון המוחלט שזו הזווית הנכונה וכל מי שלא מסכים איתך הוא אידיוט עיוור. כתושב באר שבע שישב עם התינוקות שלו בממ''ד חצי יום ב-7/10, וממש פחד להוריד את הזבל (חיתולים עמוסי צואה, לא משהו שאפשר להשאיר בבית) לאור שמועות עקשות על חוליה שהגיעה לעיר, ובתור אחד שעבד בעוטף שנים עד לפני ארבעה חודשים, שמכיר באופן הכי קרוב שיש עשרות שהתחבאו בממ''דים בזמן שבחוץ מתחולל טבח ולאחר מכן הפכו לעקורים למשך חודשים ארוכים, אני יכול להגיד בוודאות מוחלטת שהשאלה שכינית מפגרת ודמגוגית היא הכל חוץ מזה.
וכן, האדישות שאתה מפגין פה (שאולי אינה מייצגת את תחושותייך האמיתיות, אבל בהחלט מופגנת כאן) כלפי החיים של עשרות אנשים חפים מפשע שעוברים גיהנום כבר קרוב לשנה, והם אפילו מבני עמך, היא מצמררת בעיני, אפילו מזעזעת. בשום מקום לא כתבתי שאתה נהנה מזה. אם זה מה שהבנת, אז זה כבר עניינים של עיוותי מחשבה שאתה צריך לבחון עם עצמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 4:02 pm 
Junior

זה מטריל כי בשאלה שלך אתה מציג את הפקרת החטופים כמו איזו מטרה בפני עצמה, מנותקת לחלוטין מכל שיקול אחר. כאילו שכל ביטוי שלפיו הסכם כניעה (בעבור השבת החטופים) רק יסכן את המשך הקיום של כלל אזרחי המדינה והדרום בפרט, הוא פסול מעיקרו.

בקיצור: יש כאן שני אינטרסים מתנגשים - האינטרס הלאומי לנצח את המלחמה ולהסיר את איום החמאס, והאינטרס של משפחות החטופים לקבל את יקיריהן בחזרה. בראייתי, האינטרס לסיים את המלחמה הזאת בניצחון הוא יותר גדול, כי אני לא רוצה לחשוב איך נוכל לחיות כאן אם חמאס שורד את המלחה הזאת על הרגליים, וסינוואר מסיים את הסיפור הזה כסלאח א-דין אחרי שהנחית על ישראל את המכה הכי קשה בתולדותיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 4:13 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
לא יודע, עד שיבוא גורם אחר שניתן לסמוך עליו שיהיה שם במקומנו. קטונתי מלהחליט.
כל זמן שיציאה משם משמעותה שחמאס חוזר לנהל את המקום ולשדר עסקים כרגיל ולהתחמש ולהשתקם מחדש, צריך להתנגד נחרצות.

לא בטוח שזה יקרה בכלל. וגם אם כן, אז כמה שנים. ריאלי? לחץ בינלאומי ומלחמה מתמשכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 4:24 pm 
מנהל פורום

זה כן אני כתב:
זה מטריל כי בשאלה שלך אתה מציג את הפקרת החטופים כמו איזו מטרה בפני עצמה, מנותקת לחלוטין מכל שיקול אחר. כאילו שכל ביטוי שלפיו הסכם כניעה (בעבור השבת החטופים) רק יסכן את המשך הקיום של כלל אזרחי המדינה והדרום בפרט, הוא פסול מעיקרו.

בקיצור: יש כאן שני אינטרסים מתנגשים - האינטרס הלאומי לנצח את המלחמה ולהסיר את איום החמאס, והאינטרס של משפחות החטופים לקבל את יקיריהן בחזרה. בראייתי, האינטרס לסיים את המלחמה הזאת בניצחון הוא יותר גדול, כי אני לא רוצה לחשוב איך נוכל לחיות כאן אם חמאס שורד את המלחה הזאת על הרגליים, וסינוואר מסיים את הסיפור הזה כסלאח א-דין אחרי שהנחית על ישראל את המכה הכי קשה בתולדותיה.

גם בגדה שאנחנו שולטים בה בטחונית כבר כמעט 60 שנה, אוטוטו מגיע הניצחון המוחלט, ולא יהיה שם אף חמאסניק או ג'יהאדיסט שיוציא פיגועים... או שבעצם לא?
בחייאת, תסתכל על עצמך במראה ברמת מאקרו על הסכסוך, ותבין שפתרון צבאי של כיבוש צירי שליטה הוא לחלוטין לשים אצבע בסכר, וצריך לחשוב על פתרון אחר שהוא לא צבאי.
ובזה ביבי תמיד חלש מלצאת מהקופסה ולהציע פרדיגמה שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 4:40 pm 
Junior

המצב ביו"ש רע כמו בעזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 4:49 pm 
Hall of Famer

התשובה היא כן.
שליטה בציר פילדלפי,שבטווח הארוך תייבש את מקורות החימוש של החמאס תביא ביטחון לתושבי הדרום.
וזה שווה חיים של חיילים או אזרחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 5:08 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא יודע אם דרושה שם שליטה מוחלטת ורציפה, אבל חופש פעולה לפעול שם ובכלל ברצועה מול כל איום כשהוא עוד קטן חייב להיות תוצאה של המלחמה הזו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 5:19 pm 
Senior

קורבנות השלום, גירסת הימין הסהרורי. מה שיפה זה שהפעם הם הורגים אותם בעצמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 7:34 pm 
Hall of Famer

התנגדות לעסקה (מטעמים עניינים, ולא פנטזיות "ניצחון מוחלט!!!" ו/או משיחיות קיצונית) היא לגיטימית, כי יש מחיר.
אבל השאלה למתנגדים - מה החלופה? ולא "ליום שאחרי", אלא ליום הנוכחי...
אנחנו כבר 10.5 חודשים בתוך האירוע, הבנו כבר את "שיווי משקל" שנוצר, להוציא נקודתית חיסולים בולטים מהצד שלנו ו/או תגובה איראנית מסיבית (שאולי תבוא, ואולי לא) - הדברים הרי תלויים.
בינתיים המצב בצפון רק מחריף, והנזקים הכלכליים/בריאותיים/חינוכיים של מאות אלפי אנשים רק גדלים. זה ברמה העובדתית, לא חושב שניתן לערעור.
אז מה התרחיש האופטימי החלופי לשיטת מתנגדי העסקה? מחכים לחורף? מחכים למשיח טראמפ (שספק אם ייבחר, שספק כיצד ינהג וכו' וכו')? מחכים שתסתיים קודם מלחמת רוסיה-אוקראינה? מחכים שתפרוץ מלחמה עולמית כלשהי נוספת? מחכים לתירוץ לפזר את הממשלה עקב היעדר תקציב?!
מה יחלץ את המדינה מהמצב הנוכחי? ש-95% מהציבור יסכימו שהוא רע מאוד

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 9:47 pm 
Sophomore

יש שיקולים לכל הכיוונים וכולם לגיטימיים ואפשר להתפלפל עליהם בפאתוס כאילו הם חשובים.
אבל צריך להזכיר את הפיל שבחדר.

האיש שמנהל את האירוע בעל אינטרס אישי כבד שהאירוע ימשיך ולא יסתיים.
וכמו שלמדנו מאין ספור מאורעות מהעבר, כשהאינטרס האישי מדבר הכל יכול להישרף.
בכירי מערכת הביטחון רומזים לכך לכל מי שרק מוכן לשמוע.
המון בכירי המדינה מהעבר אומרים זאת בצורה ברורה. למי שרק מוכן לשמוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 10:53 pm 
מנהל פורום

אבימאל כתב:
התשובה היא כן.
שליטה בציר פילדלפי,שבטווח הארוך תייבש את מקורות החימוש של החמאס תביא ביטחון לתושבי הדרום.
וזה שווה חיים של חיילים או אזרחים.

אני צריך כנראה לרענן את זכרונך הקצר, אבל פיגועים שונים וקשים וירי רקטי לעבר ישובי הדרום התרחשו עוד שנים לפני ההתנתקות, כשצה"ל שלט עשורים גם בציר פילדלפי, וגם במובלעות ההתנחלויות של גוש קטיף.
אפילו ביהודה ושומרון, שם ישראל פועלת כמעט בחופשיות לסירוגין 60 שנה ואין שם גבול חפור במנהרות כמו בפילדלפי, אנחנו לא מצליחים להגיע למצב של ייבוש מקורות המימון והחימוש של ארגוני הטרור, וחייבים להמשיך ולפעול שם במשך עשורים רבים באופן יומיומי ועדיין - ביטחון אין לא לאזרחים שחיים שם, לא לחיילים ששומרים עליהם, וגם לא בפנים הארץ.

מכיר את המשפט של איינשטיין על הטיפשות אני מקווה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 11:29 pm 
Hall of Famer

1. אני משער שגם אתה תודה בפער העצום בין עוצמתו של חמאס בעזה לזו שביו'ש.
2. מבחינת הטווח, גם כן אין מה להשוות את היכולות העזתיות טרום ההתנתקות (קסאמים על שדרות ופצמרים על הגוש), להתפתחות היכולות שלאחריה.
3. הנה כי כן נראה שהפתגם האיינשטייני מתאים יותר דוקא לתאוריית ה'נסיגות יביאו גן עדן'

נערך לאחרונה על ידי אבימאל בתאריך ה' אוגוסט 22, 2024 11:34 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 11:32 pm 
Hall of Famer

שמואליקי. התסריט היחיד שאני יכול להעלות על הדעת הוא איזושהי סטגנציה בעזה. (תפיסת ציר כיסופים בנוסף לפילדלפי ונצרים והמשך ניהול 'כיסוח דשא' משם)
ובצפון ללכת על כל הקופה. להודיע על הפסקת אש חד צדדית ושיבת כל תושבי הצפון לבתיהם תוך העמדת הצבא בכוננות שיא. כל הפרה - יציאה למלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 11:35 pm 
Hall of Famer

מה בדיוק מנע מאיתנו לעשות את אותה "הפסקת אש חד צדדית" בצפון עד עכשיו?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 11:51 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אבימאל כתב:
ובצפון ללכת על כל הקופה. להודיע על הפסקת אש חד צדדית ושיבת כל תושבי הצפון לבתיהם תוך העמדת הצבא בכוננות שיא. כל הפרה - יציאה למלחמה.

נשמע טוב, ועם יכולות הארגון של הממשלה הזאת אני משוכנע ששום דבר רע לא יקרה מרגע שתושב הצפון האחרון יחזור לביתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2024 11:54 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
מה בדיוק מנע מאיתנו לעשות את אותה "הפסקת אש חד צדדית" בצפון עד עכשיו?

לא יודע.
אולי חשבו שחמאס ישבר ויגיע לעסקה נוחה שתגמור את המלחמה בדרום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 34 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: