ראי שעל הקיר כתב:
Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
מי אמר שהמטרה שלי בניתוק ההבדלה המגוחכת בין חיזבאללה לבנון היא שהתושבים יפעילו לחץ? אני לא בונה כלום על התושבים. גם לא בעזה, אגב.
הראייה של לבנון וחיזבאללה כשני גורמים שונים ובלתי תלויים, שלא לומר אפילו מנוגדים, היא חלק מהקונספציה השגויה שישראל התנהלה לפיה ועדיין מתנהלת לפיה. חיזבאללה ולבנון לא שונים, בטח לא בלתי תלויים, ובטח ובטח לא מנוגדים. ישראל הייתה צריכה, מהיום הראשון, להבהיר לעולם שמבחינתה לבנון פתחה במלחמה נגדה. ולפעול בהתאם.
אוקיי,
נניח שהיינו משנים את ההגדרה.
ונניח שמהיום הראשון היינו מבהירים לעולם שמבחינתנו לבנון פתחה במלחמה נגדנו,
מה היה משתנה?
א. בוא נתחיל מזה שפשוט היינו אומרים את האמת, גם לעולם ובעיקר לעצמנו, ויוצרים את הזהות המתבקשת בין לבנון לחיזבאללה. שהרי הם סימביוזה לכל הפחות. ההפרדה המלאכותית, ואפילו הניגוד, שמילא העולם - אבל אנחנו בעצמנו, שמים בין לבנון לחיזבאללה - פשטה את הרגל מזמן.
ועכשיו אחרי שדיברנו על זה נדבר על ההיבטים הפרקטיים. אמנם כתבתי אותם ותתלונן שאני חוזר על עצמי או משהו, אבל בכל זאת, שאלת.
ב. ברגע שאתה בעימות עם מדינה ניהול העימות הרבה יותר קל מכל הבחינות. בטח דיפלומטית וחוקית.
ג. לעולם אין אינטרס אמיתי בהתנהלות מול חיזבאללה, מבחינתם כל עוד לא נגררים למלחמה גדולה הכל סבבה. בלבנון המדינה יש לעולם אינטרסים לא מעטים. בעימות עם לבנון המדינה הם היו, לדעתי הצנועה, הרבה יותר נמרצים גם מולם.
ישראל מודל 2024 היא מדינה בטראומה עם צרות כלכליות ושסע חברתי, שנואה, מבודדת וחלשה ובמצב אסטרטגי נורא ובירידת ערך עצומה.
1. על הצרות הכלכליות והשסע ובאופן חלקי מחדל יום הכיפורים 2 חתומה בגאון קואליציית וממשלת הבלהות שנתניהו בנה להציל את עצמו.
ואזהרות היו, מפה עד הונולולו.
2. על השנואה המבודדת והחלשה - בעיקר נתניהו שמתנהל פופוליסטית בכל החזיתות, כדי לשקר ולשמור על הבייס, בתקווה לקנות עוד זמן שלטון.
3. על המצב האסטרטגי הרע מול אירן, אפקט ההרתעה של חיזבאללה עם כמות הטילים האסטרונומית שמופנית עלינו, וקן הטרור חמאסטאן בדרום שנתניהו מימן - זה הכל על מר ביטחון ששלט כאן 15 שנה ודרדר את כל החזיתות.
כל הדברים האלו היו ידועים ודווחו בגלוי בתקשורת, לא היה צריך לאתגר את מערכת הבטחון. מר בטחון היה אמור לדעת מה שכל אזרח ידע מהתקשורת.
אנחנו שיקרנו לעצמנו שהכל בטיפול אבל מר בטחון לא פעל בשום דרך במשך 15 שנה.
עד שהגיעה סופת החרא.
הלוואי ששינוי הגדרה כמו שהצעת היה פותר משהו.
הפתרון היחיד לתסבוכת פשוט,
ומתחיל מ-
ממשלה חדשה, ראש ממשלה חדש, התנהלות וסדרי עדיפויות חדשים.