סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 11, 2024 4:12 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוגוסט 27, 2024 9:39 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אכן הפלסטינים לא מעניינים את הסבתא של המצרים.
אני רואה 2 סיבות:
1. 'מספר 4' מדובר בהמון כסף. המון. וכמו שאנחנו יודעים המשכורות במגזר הציבורי לא מי יודע מה . גם לא שם. הכסף הזה מוצא מטייל כל הדרך לצמרת מקבלי ההחלטות שם.
2. יציבות פנימית המצריים. הגורם הכי מטריד במדינה האדירה והעניה היום. שליטה באספקה לרצועה מאפשרת לנהל שסתום לחצים מול הפלסטינים. כשלפלסטינים לא יהיה מה להפסיד,הם עשויים להיות מסוכנים יותר ליציבות שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 27, 2024 10:40 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
מי אמר שהמטרה שלי בניתוק ההבדלה המגוחכת בין חיזבאללה לבנון היא שהתושבים יפעילו לחץ? אני לא בונה כלום על התושבים. גם לא בעזה, אגב.
הראייה של לבנון וחיזבאללה כשני גורמים שונים ובלתי תלויים, שלא לומר אפילו מנוגדים, היא חלק מהקונספציה השגויה שישראל התנהלה לפיה ועדיין מתנהלת לפיה. חיזבאללה ולבנון לא שונים, בטח לא בלתי תלויים, ובטח ובטח לא מנוגדים. ישראל הייתה צריכה, מהיום הראשון, להבהיר לעולם שמבחינתה לבנון פתחה במלחמה נגדה. ולפעול בהתאם.

אוקיי,
נניח שהיינו משנים את ההגדרה.
ונניח שמהיום הראשון היינו מבהירים לעולם שמבחינתנו לבנון פתחה במלחמה נגדנו,
מה היה משתנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 27, 2024 2:36 pm 
Sophomore

יש שמועות שחטוף בדואי מרהט שנחטף באוקטובר מקיבוץ מגן חזר עצמאית לישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 27, 2024 3:28 pm 
Hall of Famer

לפי הדיווח חולץ היום ע"י צה"ל ושב"כ. בדרכו לסורוקה, בן 52

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 27, 2024 3:35 pm 
Junior

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 27, 2024 3:37 pm 
Junior

RREEDDTT כתב:
יש שמועות שחטוף בדואי מרהט שנחטף באוקטובר מקיבוץ מגן חזר עצמאית לישראל

אני מקווה שלא תכעס עלי, אבל בחיי אני לא מבין מה מניע אותך.
כאילו, אני מניח שאם אתה מעלה מידע, אתה מצפה ומקווה שאנשים יקראו את זה (כי הרי כסף אנחנו לא מרוויחים מפה),
אבל פעם אחר פעם אתה מביא מידע שהוא לא מדויק, לא מאומת ולרוב גם מציג אותו כאמת מוחלטת (במקרה הזה באמת השתמשת במילה שמועה). עכשיו, בכיף, תעשה מה שטוב לך. מי אני...אני פשוט משקף לך מהצד שזה סתם כי קשה לסמוך על המידע שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 27, 2024 3:52 pm 
מנהל פורום

חטוף בדואי שחזר עצמאית זה כל כך 'חטופים' / 'הומלנד'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 27, 2024 4:58 pm 
Hall of Famer

אין מצב שאבא ל-11 היה חוזר מיוזמתו דווקא בשבוע האחרון של אוגוסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 27, 2024 6:55 pm 
Junior

rony כתב:

חחחחחחחח וואי וואי מה עשית לי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 27, 2024 9:33 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

rony כתב:

;;-)))

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 28, 2024 12:48 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
מי אמר שהמטרה שלי בניתוק ההבדלה המגוחכת בין חיזבאללה לבנון היא שהתושבים יפעילו לחץ? אני לא בונה כלום על התושבים. גם לא בעזה, אגב.
הראייה של לבנון וחיזבאללה כשני גורמים שונים ובלתי תלויים, שלא לומר אפילו מנוגדים, היא חלק מהקונספציה השגויה שישראל התנהלה לפיה ועדיין מתנהלת לפיה. חיזבאללה ולבנון לא שונים, בטח לא בלתי תלויים, ובטח ובטח לא מנוגדים. ישראל הייתה צריכה, מהיום הראשון, להבהיר לעולם שמבחינתה לבנון פתחה במלחמה נגדה. ולפעול בהתאם.

אוקיי,
מה היה משתנה?

א. בוא נתחיל מזה שפשוט היינו אומרים את האמת, גם לעולם ובעיקר לעצמנו, ויוצרים את הזהות המתבקשת בין לבנון לחיזבאללה. שהרי הם סימביוזה לכל הפחות. ההפרדה המלאכותית, ואפילו הניגוד, שמילא העולם - אבל אנחנו בעצמנו, שמים בין לבנון לחיזבאללה - פשטה את הרגל מזמן.
ועכשיו אחרי שדיברנו על זה נדבר על ההיבטים הפרקטיים. אמנם כתבתי אותם ותתלונן שאני חוזר על עצמי או משהו, אבל בכל זאת, שאלת.
ב. ברגע שאתה בעימות עם מדינה ניהול העימות הרבה יותר קל מכל הבחינות. בטח דיפלומטית וחוקית.
ג. לעולם אין אינטרס אמיתי בהתנהלות מול חיזבאללה, מבחינתם כל עוד לא נגררים למלחמה גדולה הכל סבבה. בלבנון המדינה יש לעולם אינטרסים לא מעטים. בעימות עם לבנון המדינה הם היו, לדעתי הצנועה, הרבה יותר נמרצים גם מולם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 28, 2024 3:18 am 
Freshman

אם זה הת'רד הפוליטי, אז כדאי לציין גם את תחילת הסגירה הפוליטית והכוחנית של מפלגה בישראל, אירוע קצת יותר חשוב מציר פילדלפי עם כל הכבוד.

המשטרה סגרה הערב (שני) בצו את סניף מפלגת חד"ש בוואדי ניסנאס בחיפה לעשר שעות משום שתוכנן להקרין בו סרט של מוחמד בכרי על פעילות צה"ל בג'נין ב-2023. מדובר בסרט חדש של מוחמד בכרי שנקרא "ג'נין ג'נין 2", ולא בסרט ג'נין ג'נין מ-2002 שבית המשפט המחוזי אסר על הקרנתו בישראל. דוברות המשטרה מסרה בהודעה כי הסרט נאסר להקרנה על ידי בית המשפט, על אף שהסרט כלל לא נפסל. בצו הסגירה של המשטרה, לעומת זאת, לא נכתב כי הסרט נאסר להקרנה, ובמקום זאת צוין כי סיבת הסגירה היא שהקרנת הסרט במקום עלולה "להביא להפרת הסדר ושלום הציבור, ומשכך קיימת מסוכנות לשוהים במקום וכן לכלל הציבור העובר בסמוך למקום"

https://www.haaretz.co.il/news/law/2024 ... ff89670000

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 28, 2024 9:00 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אוקיי,
מה היה משתנה?

א. בוא נתחיל מזה שפשוט היינו אומרים את האמת, גם לעולם ובעיקר לעצמנו, ויוצרים את הזהות המתבקשת בין לבנון לחיזבאללה. שהרי הם סימביוזה לכל הפחות. ההפרדה המלאכותית, ואפילו הניגוד, שמילא העולם - אבל אנחנו בעצמנו, שמים בין לבנון לחיזבאללה - פשטה את הרגל מזמן.
ועכשיו אחרי שדיברנו על זה נדבר על ההיבטים הפרקטיים. אמנם כתבתי אותם ותתלונן שאני חוזר על עצמי או משהו, אבל בכל זאת, שאלת.
ב. ברגע שאתה בעימות עם מדינה ניהול העימות הרבה יותר קל מכל הבחינות. בטח דיפלומטית וחוקית.
ג. לעולם אין אינטרס אמיתי בהתנהלות מול חיזבאללה, מבחינתם כל עוד לא נגררים למלחמה גדולה הכל סבבה. בלבנון המדינה יש לעולם אינטרסים לא מעטים. בעימות עם לבנון המדינה הם היו, לדעתי הצנועה, הרבה יותר נמרצים גם מולם.

ישראל מודל 2024 היא מדינה בטראומה עם צרות כלכליות ושסע חברתי, שנואה, מבודדת וחלשה ובמצב אסטרטגי נורא ובירידת ערך עצומה.

1. על הצרות הכלכליות והשסע ובאופן חלקי מחדל יום הכיפורים 2 חתומה בגאון קואליציית וממשלת הבלהות שנתניהו בנה להציל את עצמו.
ואזהרות היו, מפה עד הונולולו.

2. על השנואה המבודדת והחלשה - בעיקר נתניהו שמתנהל פופוליסטית בכל החזיתות, כדי לשקר ולשמור על הבייס, בתקווה לקנות עוד זמן שלטון.

3. על המצב האסטרטגי הרע מול אירן, אפקט ההרתעה של חיזבאללה עם כמות הטילים האסטרונומית שמופנית עלינו, וקן הטרור חמאסטאן בדרום שנתניהו מימן - זה הכל על מר ביטחון ששלט כאן 15 שנה ודרדר את כל החזיתות.

כל הדברים האלו היו ידועים ודווחו בגלוי בתקשורת, לא היה צריך לאתגר את מערכת הבטחון. מר בטחון היה אמור לדעת מה שכל אזרח ידע מהתקשורת.
אנחנו שיקרנו לעצמנו שהכל בטיפול אבל מר בטחון לא פעל בשום דרך במשך 15 שנה.
עד שהגיעה סופת החרא.

הלוואי ששינוי הגדרה כמו שהצעת היה פותר משהו.

הפתרון היחיד לתסבוכת פשוט,
ומתחיל מ-
ממשלה חדשה, ראש ממשלה חדש, התנהלות וסדרי עדיפויות חדשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 28, 2024 10:22 am 
Sophomore

בינתיים הלילה צהל יצא למבצע הגדול ביותר שלו מתחילת המלמה ביהודה ושומרון בעיקר בג’נין וטול כרם .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 28, 2024 8:02 pm 
Sophomore

9 חיילים נפלו ב6 הימים האחרונים .יהי זכרם ברוך :cry:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2024 1:09 am 
Hall of Famer

Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אוקיי,
מה היה משתנה?

ישראל מודל 2024 היא מדינה בטראומה עם צרות כלכליות ושסע חברתי, שנואה, מבודדת וחלשה ובמצב אסטרטגי נורא ובירידת ערך עצומה.

1. על הצרות הכלכליות והשסע ובאופן חלקי מחדל יום הכיפורים 2 חתומה בגאון קואליציית וממשלת הבלהות שנתניהו בנה להציל את עצמו.
ואזהרות היו, מפה עד הונולולו.

2. על השנואה המבודדת והחלשה - בעיקר נתניהו שמתנהל פופוליסטית בכל החזיתות, כדי לשקר ולשמור על הבייס, בתקווה לקנות עוד זמן שלטון.

3. על המצב האסטרטגי הרע מול אירן, אפקט ההרתעה של חיזבאללה עם כמות הטילים האסטרונומית שמופנית עלינו, וקן הטרור חמאסטאן בדרום שנתניהו מימן - זה הכל על מר ביטחון ששלט כאן 15 שנה ודרדר את כל החזיתות.

כל הדברים האלו היו ידועים ודווחו בגלוי בתקשורת, לא היה צריך לאתגר את מערכת הבטחון. מר בטחון היה אמור לדעת מה שכל אזרח ידע מהתקשורת.
אנחנו שיקרנו לעצמנו שהכל בטיפול אבל מר בטחון לא פעל בשום דרך במשך 15 שנה.
עד שהגיעה סופת החרא.

הלוואי ששינוי הגדרה כמו שהצעת היה פותר משהו.

הפתרון היחיד לתסבוכת פשוט,
ומתחיל מ-
ממשלה חדשה, ראש ממשלה חדש, התנהלות וסדרי עדיפויות חדשים.

תודה על תשובה עניינית וממש ממש קשורה.
בלי קשר לדעתי על נתניהו ואחריותו שכתבתי אותה מאות פעמים פה בטח, ביותר מ-10 השנים האחרונות.
כשתרצה לענות לעניין אדון איתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 30, 2024 10:48 am 
Sophomore

מה שכתבתי היתה בחלקה התייחסות למה שכתבת וגם הוצאת קיטור כללית עקב תסכול גדול ממה שקורה כאן.

באופן כללי:

לאחרונה צצים מסגורים של קונספציות מצד המכונה.
לכל הבעיות החמורות במדינה - אז הצבא וממשרד החוץ, המשטרה, האוצר.
כל פעם שיתגלה מחדל אסטרטגי חדש יאשימו גוף ציבורי בקונספציה.

הבעיה באסטרטגיה, שלא קיימת במדינה בעשור וחצי האחרונות.
לא נעשו שום צעדים לפתור איזושהי בעיה.
הכלכלה, יוקר מחיה, דיור, שלטון החוק בפריפריה, טיפוח חמסטאן, חוסר האונים מול אירן, עצימת העין מהתחמשות חיזבאללה.
רצו על טייס אוטומטי בכל החזיתות כי האיש לא מתעניין בזה. העיסוק העיקרי הוא השליטה עצמה ולא האחריות שלה.
המדינה הוזנחה.
להאשים גופים ציבוריים בהזנחה הכללית הזו זה חטא.

ראי,
אם אנחנו מסכימים שישראל מודל 2024 היא מדינה בטראומה עם צרות כלכליות ושסע חברתי, שנואה, מבודדת מפוחדת וחלשה ובמצב אסטרטגי נורא ובירידת ערך עצומה.

אז כאן הקונטקסט הוא קריטי.
אם תשתנה הגדרה שרירותית של חיזבאללה אז תהיה מאחורינו קואליציה רחבה נגדם?
המצב האסטרטגי מול כל הטילים והחוזק האירני ישתנה?
המצב הכלכלי, הפוליטי או החברתי ישתנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 30, 2024 11:28 am 
Hall of Famer

אני חוזר למתקשים - אם אתה מתעקש שדיברתי על זה שזה יפתור את כל בעיותיה של ישראל והיא תהפוך לאוטופיה, אז אין מה לדון איתך כי אתה לא מדבר לעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 30, 2024 4:18 pm 
Sophomore

שאלה:

והתשובה:
אם אתה מתעקש שדיברתי על זה שזה יפתור את כל בעיותיה של ישראל והיא תהפוך לאוטופיה, אז אין מה לדון איתך כי אתה לא מדבר לעניין.

ישפוט הקורא,
מי מדבר לעניין ומי מחרטט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 30, 2024 9:36 pm 
Senior

ברכות לטים שימותו החטופים על הניצחון.

https://www.mako.co.il/pzm-soldiers/Art ... 191027.htm

לקרוא ולבכות. ילמדו את הטקסטים האלו עוד מאות שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 31, 2024 12:46 am 
Hall of Famer

או שיוותרו על הציר בשביל החטופים, שבינתיים החמאס ימלא את מצבורי הנשק לקראת עוד מגה פיגוע
הכל יכול לקרות, ומאד יתכן שאני טועה, אבל אין לי את הכלים לדעת אם אהתרחיש הזה או ההוא, הם הנכונים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 31, 2024 12:41 pm 
Freshman

איך עוזרת שליטה על הציר כשכל הטילים והנשק ממילא עוברים מתחת לאדמה? הייתי מבין אם התכנית היא להמשיך לשלוט על כל עזה או אפילו סציפית רק על רפיח, אבל ציר פילדלפי עצמו הוא חסר משמעות כמעט לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 31, 2024 12:48 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
שאלה:

והתשובה:
אם אתה מתעקש שדיברתי על זה שזה יפתור את כל בעיותיה של ישראל והיא תהפוך לאוטופיה, אז אין מה לדון איתך כי אתה לא מדבר לעניין.

ישפוט הקורא,
מי מדבר לעניין ומי מחרטט.

כי על השאלה הראשונה שלך עניתי כבר בפעמיים הראשונות ששאלת אותה בניסוחים שונים, ושתי האחרונות הן שיקוף של מה שאמרתי קודם. הנושא הוא המעמד של ישראל במלחמה שלה עם לבנון (כי זה מה שזה, מלחמה מול לבנון) ולא הפיכת ישראל במחי יד לאוטופיה על ידי משהו שממילא לא נועד לזה, חרטטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 31, 2024 12:58 pm 
Hall of Famer

מארק כתב:
איך עוזרת שליטה על הציר כשכל הטילים והנשק ממילא עוברים מתחת לאדמה? הייתי מבין אם התכנית היא להמשיך לשלוט על כל עזה או אפילו סציפית רק על רפיח, אבל ציר פילדלפי עצמו הוא חסר משמעות כמעט לחלוטין.

קודם כל מי אמר שהכל עובר מתחת לאדמה?
חוץ מזה כבר נוכחנו - ישראל יודעת את מה שהיא יודעת על התת קרקע, לא רק בפילדלפי אלא בכלל ברצועה, רק מנוכחות קרקעית. רק בכניסה הקרקעית התברר כמה ישראל לא ידעה על המערך התת קרקעי של חמאס כלום על כלום.
זה נכון גם בציר פילדלפי. בלי נוכחות קרקעית ודאי שלא תדע כלום. לכל הפחות, אם לא רוצים נוכחות קבועה, צריך להיות לישראל חופש לפעול שם מול כל חשד וכל מידע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 31, 2024 8:42 pm 
Sophomore

אין לי מספיק מידע כדי לגבש דיעה מה ההחלטה הכי טובה לגבי פילדפי לעומת החטופים. אבל הרושם שאני מקבל שנתניהו וחבר מרעיו נעים בין אדישות לגורל החטופים ושמחה לאיד. כמו כן לממשלה בבירור אין תכנית לטווח רחוק למה טוב לישראל, הכל נראה מרוכז על מה טוב לנתניהו עכשיו. בוא נאריך את המלחמה בתקווה שדעת הקהל מתישהו תנוע לכיוון נתניהו. כל ראשי מערכת הביטחון ממליצים להגיע להסכם כי שישה שבועות לא משנים והממשלה מחליטה נגד.
אם היתה תוכנית ברורה למה לעשות ביום שאחרי הייתי אולי חושב שגורל החטופים פחות חשוב. אבל כל מה שנעשה בטווח הארוך הוא לסבך את המצב יותר עם השקעה בהתנחלויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: