על מטאורה באמת חבל מאוד לוותר, מקום מדהים. אנחנו הסתפקנו בכניסה למנזר אחד, הנופים הם העיקר.
ישנו ב-Dellas Boutique Hotel, יצא 70 יורו כולל ארוחת בוקר עשירה, אחלה מקום. שלחו אותנו ל-resturant meteora, שאכן הייתה מוצלחת ביותר. עם זאת, מטאורה זה עניין של חצי יום+-, לא יותר, ועדיף לעשות בבוקר-צהריים מוקדמים (חושב שהמנזרים נסגרים לקראת ערב). אנחנו הגענו לשם ישר מאתונה - נסיעה של יום שלם - ישנו לילה, מנזרים בבוקר והמשכנו למצובו (בערך שעה וחצי-שעתיים נסיעה אם אני זוכר נכון).
מצובו עצמה מקסימה. זו בעקרון עיירת סקי וכשאין סקי אז היא קצת ריקה (האמת שאנחנו היינו ממילא לפני העונה גם לזגוריה, והרבה מהמקומות שהגענו עליהם היו ריקים ודי שוממים). "מסלול הדובה" שעובר דרך העיירה מאפשר הליכה נעימה ונחמדה דרכה וגם בטבע שמסביב בהתאם לכושר ולזמן (המסלול המלא הוא בערך 40 ק"מ, לא מעגלי).
על כפרי זגוריה ממליץ שתקרא, האתר שהורטון קישר אליו הוא אחלה. קח בחשבון שהנסיעות בין הכפרים לוקחות זמן, יותר ממה שנראה במפה. כבישים צרים ומפותלים, עולים ויורדים. ממצובו לקיפי, שזה בערך הכפר הראשון, לקח לנו משהו כמו 4 שעות אני חושב. קיפי (kipoi) מקום חביב לעצירה לצהרים, אבל לא ממליץ לישון שם - הכפרים הבאים יפים הרבה יותר. אנחנו ישנו במונודנדרי, כפר יפה ונעים מאוד. באתר הנ"ל כתוב עליו שהוא ממוסחר ומרגיש מזויף, אנחנו לא הרגשנו את זה בכלל (אולי כי באמת היינו לפני העונה והיה די ריק). כמו כן, ממונודנדרי יורד מסלול נוח אל קניון הויקוס (אפשר להתקל בנחשים, לא יודע אם ארסיים או לא), וקצת מעל הכפר נמצאת נקודת התצפית הכי יפה באזור. משם המשכנו לפפינגו דרך אריסטי וויקוס (באריסטי יש ממש ריזורטים אם רוצים להתפנק, מניח שדי יקרים). כפר מגניב, אבל היה שומם וסגור בחלקו כשאנחנו היינו שם, שזה קצת ביאס. סה"כ עשינו בזגוריה יומיים וחצי, שני לילות. יכול להיות שאם היינו יותר בעונה וכל הכפר היה פתוח, היינו מעבירים בפאפינגו עוד לילה ומשקיעים יום שלם בטיולים רגליים. כמו שהיה, כל יום באיזור היה בערך ארבע שעות נסיעה (בממוצע, אני חושב שזה היה פחות ביום השני בין קיפי לפאפינגו, לא זוכר בדיוק) וחצי יום של הסתובבויות בכפרים ובמסלולים היוצאים מהם (אנחנו גם לא ממש בכושר
).
לא יודע כמה זמן נסיעה מסלוניקי לאיזור. קיימת אופציה של טיסת פנים ליואנינה, שיקול של עלויות וזמנים אני מניח.
באופן כללי - אחד הדברים הנהדרים ביוון הוא שכל האוכל טעים. בטיול של 10 ימים, אני חושב שהיו לנו רק שתי נפילות עם מסעדות - אחת מהן ג'ירוס שהיה מומלח באופן לא הגיוני בעליל, והשנייה במסעדת תיירים סתמית בפרגה, שהיה ברור שתהיה נפילה (והאמת שאפילו זה היה לא נורא יחסית). ממולאים, ומוסקה, וסלטים מגוונים (לא רק יווני. יש סלק בכל מקום, וסלטי כרוב-גזר, ועוד דברים טעימים). בזגוריה באחד הכפרים (נדמה לי פפינגו) אכלתי דג שהוצא באותו יום מהנהר, מעולה, ב-8 יורו כולל תוספות (נדמה לי שהיה איתו צ'יפס וירקות). ממולאים (צמחוניים לרוב) ומוסקה היו באיזור ה-6 יורו ברוב המקומות (מנה קבועה של פלפל ירוק ממולא ועגבניה ממולאת, בכל מקום).
הערה על רכב: זה איזור הררי, והכפרים האלה לא נבנו מתוך מחשבה על כלי רכב ממונעים. יש מקומות מאוד תלולים ויש גם מקומות צרים. אנחנו היינו עם סקודה אוקטביה ידנית ויחסית חזקה (יחסית לבנזין), היו מקומות שהיה צפוף למדי להכנס אליהם, והשתמשתי המון בבלם היד לביצוע זינוקים בעלייה. עוד סיבה טובה לשכור דיזל אם אפשר, ושווה גם לחשוב על אוטומט בשביל הזינוקים.הנהיגה עצמה ביוון היא בסדר. הכבישים במצב טוב למדי גם באיזורים כפריים נידחים יחסית כמו זגוריה, לא נתקלנו בכבישי עפר בדרך הנכונה (רק כשטעינו). הנהגים היוונים (זהירות, הכללה) הם לא משהו, חוקי תנועה זה עניין זניח ככל הנראה (לא יודע איך המשטרה מגיבה לעניין, ויש מצלמות תנועה, אבל היוונים לא מצייתים לתמרורים, כולל תמרורי עצור בצמתים, וגם לא מעניין אותם אם מותר לעקוף או לא). מצד שני, לא נתקלתי באלימות על הכביש כמו בארץ, בסה"כ הנהגים בהחלט אדיבים והנהיגה הייתה רגועה ולא מעצבנת. קטע ביוון שלא מדליקים אורות במהלך היום, רק בלילה או במנהרות (ביציאה ממנהרות יש שלט שאומר לכבות את הפנסים)
יוון זה כיף