סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 2:17 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 763 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 31  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אוקטובר 10, 2020 3:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ומחר בליגת האומות מול צ'כיה שתחסר 3 שחקנים בגלל הקורונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 3:33 pm 
Hall of Famer

אנחנו פאקינג בשנת 2020, איך זה עדיין נחשב לסיפור גדול כאשר יש מידע שקבוצה ושוער התכוננו לבועטים הצפויים של היריבה?!
מה הבא בתור - נשמע על קבוצת כדורסל שמגיעה מוכנה לתרגיל התקפה של יריבתה?

https://sports.walla.co.il/item/3391517

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ב' אוקטובר 12, 2020 12:46 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 11:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כל הכבוד לנבחרת ישראל. כפי שאמרתי בדיון על אייל ברקוביץ' כן או לא - לתוצאות הרי לא נגיע, לפחות שיהיו צחוקים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 14, 2020 11:32 pm 
Hall of Famer

אני לא מבין מה עוד צריך לקרות בשביל שזהבי ידובר כגדול השחקנים הישראלים בהיסטוריה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 14, 2020 11:34 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
אני לא מבין מה עוד צריך לקרות בשביל שזהבי ידובר כגדול השחקנים הישראלים בהיסטוריה

שיגיע למשחק מכריע ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 14, 2020 11:37 pm 
Hall of Famer

עם כל הכבוד, אין באמת משחקים מכריעים לנבחרת ישראל
גם המשחק בסקוטלנד הוא לא בדיוק "מכריע" (למשל, אם היינו מנצחים בסקוטלנד בבית המוקדם - היינו מסיימים ראשונים בבית, אז למה המשחק ההוא פחות חשוב?!)

אחוז השערים שלו ממה שמבקיעה הנבחרת הוא פסיכי
אפשר בהחלט לטעון שזה לא משהו להתגאות בו כמובן

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 14, 2020 11:41 pm 
Sophomore

לא מתקרב לבניון
ואני מאוד שונא את בניון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 14, 2020 11:41 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
עם כל הכבוד, אין באמת משחקים מכריעים לנבחרת ישראל
גם המשחק בסקוטלנד הוא לא בדיוק "מכריע" (למשל, אם היינו מנצחים בסקוטלנד בבית המוקדם - היינו מסיימים ראשונים בבית, אז למה המשחק ההוא פחות חשוב?!)

אחוז השערים שלו ממה שמבקיעה הנבחרת הוא פסיכי
אפשר בהחלט לטעון שזה לא משהו להתגאות בו כמובן

אתה מנסה להתחכם. המשחק היום לא עניין אף אחד. זה בסקוטלנד היה מביא אותנו למשחק אחד מאליפות אירופה ושם ראיתי את הביצועים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 14, 2020 11:48 pm 
Hall of Famer

אני לא מתחכם
השיטה הזו היא הונאה
"רק שני ניצחונות חוץ על יריבות עדיפות, ואנחנו אחת מ-24 הנבחרות הטובות באירופה!"
בחלק לא קטן מהקמפיינים, אילו היינו עושים שני ניצחונות גדולים בחוץ (בחלקם אפילו רק אחד) - היינו בטעות עולים לאנשהו

אגב, גם בעתיד (באם לא ישנו את השיטה הנוכחית) אנחנו כפי הנראה נהיה שני משחקים מעלייה, אולי אף בדרג נמוך יותר ובמשחקים בארץ עם קהל ועם יותר סיכויים...
אז לא היה פה משהו באמת מיוחד

זה ששינו את שיטת המשחקים לא אומר בהכרח שאנחנו קרובים/רחוקים יותר מעלייה
זו אשליה אופטית
לפעמים אפילו עדיף לנו בית ארוך ולא עימות ישיר, כי אולי המתחרות ימעדו יותר מול הקטנות מאשר אנחנו (מה שמשום מה מתרחש לא אחת)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 14, 2020 11:53 pm 
Hall of Famer

צריך להגיד שהנבחרת באופן כללי שיחקה טוב היום, למרות ההגנה המחורבנת במחצית הראשונה.
מרציאנו וייני לא צריכים להיות בנבחרת.
לא הגיע לישראל לפגר 2:0.
הגולים היו כולם מצויינים מבחינת רמת ביצוע, לא רק של זהבי. גולסה בגול השני למשל.

זה נצחון שכנראה משאיר את ישראל בדרג ב' של ליגת האומות, יש לה עכשיו 4 נקודות פלוס שובר שוויון על סלובקיה וצריך לקרות משהו מאד יוצא דופן כדי שסלובקיה תעבור אותנו בשני המשחקים שנשארו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 12:06 am 
נבחרת זה עניין של חלופות. מרציאנו בקבוצה שלו מצויין. זה לא שעל הספסל יש לך איזה לב יאשין, ואפילו לא דוידוביץ או אוואט.
התעלומה הגדולה זה ביבראס נתאכו. כן המנון לא המנון, הבחור עם רזומה קריירה אדיר (במושגים ישראליים) ברמת הקבוצות, פשוט חושך בנבחרת. כבר עשר שנים. השינוי המשמעותי היה כשהוא הוחלף בנטע לביא הדי אלמוני יחסית לנתאכו.
מאמן אחר מאמן נותנים לנאתכו מעמד בכיר של כוכב (ולאור רמת הקבוצות והליגות שהוא משחק בהן, אני יכול מאד להבין אותם) ואני לא זוכר אפילו לא משחק אחד שהוא היה טוב משמעותית.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 8:36 am 
Sophomore

shmueliki כתב:

קריירה אירופית נורמלית
להוביל את הנבחרת לאיזשהו הישג

כרגע לטעמי בניון וברקוביץ' הרבה לפניו,
גם רביבו, אוחנה ורוזנטל מקדימים אותו במעט, אבל פה עוד אפשר להתווכח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:15 am 
Junior

לאיזה הישג של הנבחרת הוביל בניון? ברקוביץ? רביבו? האחרים שהוזכרו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 12:25 pm 
Sophomore

Dovi כתב:

בניון במשך 3-4 קמפיינים סחב את הנבחרת על הגב,
כולל אחד הקמפיינים הכי מוצלחים שלה (ללא הפסד מול צרפת אירלנד שוויץ) ולדירוג השיא שהיינו בו אי פעם.

רביבו וברקוביץ הובילו את הנבחרת לפלייאוף על העפלה ליורו 2000

אוחנה ורוזנטל הובילו את הנבחרת לפלייאוף מול קולומביה (לא זוכר לאיזה טורניר זה היה)

זהבי לא התקרב לשום דבר כזה, כשגם כשהחליטו "יאללה בואו נזרוק כמעט כל נבחרת אפשרית לתוך היורו", נכשלנו ולא באמת היינו קרובים

וזה בלי לדבר על הקריירה האירופית שלהם..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 2:23 pm 
Hall of Famer

Krembo2 כתב:
קריירה אירופית נורמלית

אם נניח יבקיע השנה 15-20 שערים בהולנד, ויוביל את איינדהובן לשלבים גבוהים בליגה האירופית - זו התחלה טובה?

עם השוואת הישגים (או אי הישגים) במדי הנבחרת צריך להיזהר לאורך השנים, לאור השינויים בפורמטים, ברמת "מדינות הביניים" באירופה וכו'.
למשל בעלייה לפלייאוף מול דנמרק ("על הנייר" - ההישג הכי טוב של ישראל בתקופתה באירופה), כל מה שעשינו היה לעבור את אוסטריה, קפריסין, וסן-מרינו. כמובן שלנצח את אוסטריה 0-5 זה מדהים (אפילו הייתי במשחק - היחיד שלי באותה התקופה - הצליח לי!), אבל זו אותה אוסטריה שהפסידה 0-9 לספרד. עלינו אז בעקבות הפרש שערים, ששלנו היה 16+ נהדר, ושל האוסטרים 1- (ועוד אחרי שעשו 1-11 בשני משחקים מול סן-מרינו...), שזה לא נתון שאני מביא כדי להוריד מאיתנו, אלא כדי להראות בסך הכל מול מי התמודדנו.
על מה שקרה מול דנמרק כמובן חבל להרחיב (למשל כעת מול סקוטלנד ב"מעמד דומה" - היינו בסדר גמור).

בניון אכן סחב את הנבחרת באופן יחסי, אבל עובדתית פעמיים היה מלך השערים של הנבחרת בקמפיין מוקדמות עם 4 שערים "בלבד". זה בהחלט לא רע עבור שחקן שתפקידו הוא לא רק להבקיע שערים, אבל זה עובדתית פחות "סחיבה" מאשר זהבי. זה שהנבחרת חוטפת בצרורות בשנים האחרונות - זה פחות אשמתו של זהבי.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 2:49 pm 
Hall of Famer

Krembo2 כתב:
Dovi כתב:

בניון במשך 3-4 קמפיינים סחב את הנבחרת על הגב,
כולל אחד הקמפיינים הכי מוצלחים שלה (ללא הפסד מול צרפת אירלנד שוויץ) ולדירוג השיא שהיינו בו אי פעם.

רביבו וברקוביץ הובילו את הנבחרת לפלייאוף על העפלה ליורו 2000

אוחנה ורוזנטל הובילו את הנבחרת לפלייאוף מול קולומביה (לא זוכר לאיזה טורניר זה היה)

רביבו וברקוביץ' גם נהנו מבית קל למדיי, עם נבחרת אוסטרית חצי מפורקת שקיבלה באותו קמפיין גם תשיעייה מספרד. מצד שני , אותה נבחרת התבזתה בפלייאוף בכל אספקט בערך.

לגביי אוחנה ורוזנטל: ישראל אכן העפילה לפלייאוף וזה היה יפה, אבל הדרך לשם לא הייתה מסובכת יותר מידי: ישראל שובצה לבית 14 עם פיג'י, אוסטרליה, ניו-זילנד וטיוואן.
מפה לשם, ישראל לא שיחקה את השלב ה-1 שם אוסטרליה העיפה את פיג'י וניו זילנד את טיוואן. התחלנו ישר בשלב הסופי, שהיה בית של 3 נבחרות כאשר ה-1 עולה לפלייאוף.
ניצחנו את ניו זילנד בר"ג 1:0. אח"כ היה את התיקו מול אוסטרליה בר"D עם ככה לא בונים חומה ואז נותרו לנו המשחקים באוקלנד וסידני. אחרי שניו זילנד סיבכה את אוסטרליה בנצחון 2:0 באוקלנד, יצאנו 2:2 עם הניו זילנדים בחוץ. המחזור האחרון בבית היה אוסטרליה - ישראל בסידני. שם ישראל התעלתה והשיגה תיקו 1:1 שהספיק לנצח את הבית ולעלות לפלייאוף מול קולומביה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 4:42 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
Krembo2 כתב:
קריירה אירופית נורמלית

אם נניח יבקיע השנה 15-20 שערים בהולנד, ויוביל את איינדהובן לשלבים גבוהים בליגה האירופית - זו התחלה טובה?

עם השוואת הישגים (או אי הישגים) במדי הנבחרת צריך להיזהר לאורך השנים, לאור השינויים בפורמטים, ברמת "מדינות הביניים" באירופה וכו'.
למשל בעלייה לפלייאוף מול דנמרק ("על הנייר" - ההישג הכי טוב של ישראל בתקופתה באירופה), כל מה שעשינו היה לעבור את אוסטריה, קפריסין, וסן-מרינו. כמובן שלנצח את אוסטריה 0-5 זה מדהים (אפילו הייתי במשחק - היחיד שלי באותה התקופה - הצליח לי!), אבל זו אותה אוסטריה שהפסידה 0-9 לספרד. עלינו אז בעקבות הפרש שערים, ששלנו היה 16+ נהדר, ושל האוסטרים 1- (ועוד אחרי שעשו 1-11 בשני משחקים מול סן-מרינו...), שזה לא נתון שאני מביא כדי להוריד מאיתנו, אלא כדי להראות בסך הכל מול מי התמודדנו.
על מה שקרה מול דנמרק כמובן חבל להרחיב (למשל כעת מול סקוטלנד ב"מעמד דומה" - היינו בסדר גמור).

בניון אכן סחב את הנבחרת באופן יחסי, אבל עובדתית פעמיים היה מלך השערים של הנבחרת בקמפיין מוקדמות עם 4 שערים "בלבד". זה בהחלט לא רע עבור שחקן שתפקידו הוא לא רק להבקיע שערים, אבל זה עובדתית פחות "סחיבה" מאשר זהבי. זה שהנבחרת חוטפת בצרורות בשנים האחרונות - זה פחות אשמתו של זהבי.

איך בדיוק זה עובדתית פחות סחיבה?
עם כל הכבוד לליגת האומות המהוללת,
זהבי היה השחקן המרכזי של הנבחרת בקמפיין אמיתי אחד-
מוקדמות יורו 2020, שם זהבי "סחב" אותנו לנקודת השפל של הנבחרת כשמקדוניה, אוסטריה וסלובניה משאירות לנו אבק...(מקום 5 מתוך 6).
לא בדיוק אריות היבשת התמודדו מולנו בקמפיינים האחרונים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 4:49 pm 
Sophomore

חוץ מזה שאתם מתעסקים פה בתפל...
עניין הנבחרת הוא רק עוד אלמנט.
הסיבה העיקרית שזהבי מבחינתי נמצא אחריי ה5 האלה,
זה בעיקר שהם הוכיחו את עצמם גםברמות הגבוהות של אירופה.

זהבי עדיין לא.

כן, אם הוא יתן עונה מרשימה באיינדהובן השנה זאת בהחלט התחלה, אבל הדרך שלו להציב את עצמו באותו לבל איתם (ובייחוד בניון וברקו) עוד ארוכה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 5:11 pm 
Hall of Famer

זהבי תפקידו להבקיע שערים
אם אנחנו סופגים 2 שערים כל משחק בערך (חוץ ממול הנמושות) - זה לא ממש לחובתו ברמה האישית

זהבי עשה כמה דברים שלא זכורים לי מאחרים (אני מדבר על סוף שנות התשעים ואילך, לפני זה אין לי יכולות להעריך את מה שלא עקבתי אחריו בעיניים):
1. שליטה אבסולוטית שלו כמה שנים בליגה הישראלית
2. תרומה אדירה לקמפיינים אירופאיים של מכבי ת"א מול קבוצות מדרג ביניים באירופה (באזל, זלצבורג וכו')
3. דומיננטיות חסרת תקדים בנבחרת - למשך קמפיין וחצי בינתיים לערך
4. פרפורמנס יוצא דופן בסין, ואת זה אפשר למדוד במרחב המדגם של השחקנים הזרים שמגיעים לשם (חלקם בכירים ויקרים פי כמה וכמה ממנו)

נכון שעדיין גם חובת ההוכחה עליו במובן מסוים, אבל אם אכן יצליח בקבוצה בסדר הגודל של איינדהובן - זה לטעמי סוגר חלק גדול מההוכחה הזו - זה לא ששחקנים ישראלים אחרים הובילו בקבוצות מהדרג הראשון

אולי כמו שאנחנו רואים רבות בהיררכיית כדורסל דווקא, יש שחקנים שמתאימים יותר להיות משלימים בקבוצות צמרת, ויש כאלו ככינור ראשון בקבוצות רמה מתחת. עניין של אופי וסגנון.
זה לא אומר שאי אפשר להשוות אותם אחד לשני, או שסוג אחד הוא בהכרח טוב יותר מהאחר.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 5:15 pm 
Sophomore

אתה מדבר על השליטה וההישגים בליגה הישראלית, ופה בדיוק הבעיה.
אי אפשר להשוות בפן הזה את זהבי לשחקנים גדולים אחרים,
פשוט כי הם בשיא הקריירה שלהם בחרו לצאת לאירופה ושאפו לשיא שלהם מבחינה מקצועית.

אין לי ספק שאם בניון או ברקוביץ' היו משחקים בגיל 26-30 בארץ הם היו מפגינים דומיננטיות לא פחותה.

זהבי פשוט בחר בחיי נוחות על פני מיצוי מקצועי, כשמאוד יכול להיות שהוא היה יכול להיות בטופ (בחירה לגיטימית, אגב).
אם תרצו,
סוג של הגרסא הכדורגלנית של ליאור אליהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 5:26 pm 
Hall of Famer

אפשר לנסות להשוות, אם כי מן הסתם זה לא קל כי זה היפותטי.
אני אישית לא חושב ש"אם בניון או ברקוביץ' היו משחקים בגיל 26-30 בארץ הם היו מפגינים דומיננטיות לא פחותה".

אם נתחבר לרגע לדוגמת ליאור אליהו (מבין מאיפה מגיעה ההשוואה), אז אני חושב שגם לליאור עצמו יש הרבה טיעונים לגדולתו אל מול שחקנים ישראלים אחרים (תארים בישראל מחוץ למכבי, עונות שיא נקודתיות בספרד ובחמישייה של מכבי). אני לא בטוח שזו לא דוגמא שאולי דווקא תתמוך ב"תזה" שלי.
אגב, אם ליאור היה שולט עוד יותר במדי ירושלים בליגה הישראלית ובמפעלים האירופאיים המשניים (ניסיון להקביל לזהבי) אזי מבחינתי זה היה טיעון חזק מאוד לטובתו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 5:34 pm 
Sophomore

כן?
אם אליהו היה לוקח עוד 2-3 אליפויות עם ירושליים אתה חושב שהיה לו קייס מול כספי או קטש?
לדעתי עדיין לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 6:10 pm 
Hall of Famer

מול קטש? למה לא
מה כבר קטש עשה שהוא לא? (ברור שזה שקריירה נקטעת בגיל 25 מקשה פה על השוואה "הוגנת")
במה כה שונה עונת 2010-11 של אליהו (11 נקודות בממוצע ב-20 דקות משחק) במדי מכבי שהגיעה לגמר היורוליג, מעונתו של קטש בפאו'?

כספי זה עולם אחר, בכדורגל אין הרי בדיוק מקבילה ל-NBA כ"מועדון סגור" - שהקבוצה הכי גרועה בו לא נופלת (כהכללה, עזבו מקרי קיצון) מאף קבוצה ממסגרת אחרת

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 7:35 pm 
Hall of Famer

סיכוי לא רע שאם ברקוביץ' ובניון היו נשארים פה בגיל 26-30 הם לא היו מגיעים לאותה רמה מקצועית שהם הגיעו אליה בפועל בחו"ל. לא יעזור, לצאת לחו"ל משפר שחקנים . הסביבה איכותית יותר, האימונים איכותיים יותר ומי שמצליח להקלט שם , בהחלט ישפר את עצמו בהשוואה למה היה קורה אם היה נשאר בליגה שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 8:05 pm 
Hall of Famer

המממ.... בואו נראה:

רוני רוזנטל הגיע לבלגיה כשהליגה הבלגית הייתה הרבה יותר טובה מהיום, נגיד משהו כמו הליגה הצרפתית של היום, ישר למועדון צמרת כמו קלאב ברוז', נכנס כמו גדול לנעליים של חלוץ צמרת כמו ז'אן פייר פאפן ולקח איתה אליפות.
על מה שעשה בהגעה שלו לליברפול - 7 גולים ב-8 המשחקים האחרונים של העונה שהביאו לליברפול אליפות - כבר נאמר מספיק.

אלי אוחנה לקח גביע אירופה למחזיקות כשהוא כובש בכל סיבוב עד הגמר, ומבשל (בבישול גאוני) את שער הנצחון בגמר.

עוד שניים שלא הוזכרו:
דוד פיזנטי - כולם זוכרים את החומוס, אבל הוא הישראלי הראשון שהגיע לגמר אירופי (גמר גביע אופ"א עם קלן)
אבי כהן - הגיע לליברפול שהייתה אז הקבוצה הכי טובה בעולם, זה כמו שישראלי היה מגיע לברצלונה של הטיקי טאקה. ולא רק זה, הוא עשה את זה לפני חוק בוסמן, כשאירופים נחשבו לזרים כמו כולם, והמקומות לזרים היו סופר מוגבלים כשכל מקום של זר היה שווה את משקלו בזהב. לקח איתה אליפות.

גם עונה גדולה של זהבי באיינדהובן לא תביא אותו לרמה של אלה, וגם לא לאחרים שהוזכרו כאן שעשו קריירות ארוכות ומפוארות בליגות הגדולות של אירופה. הוא יצטרך עוד כמה שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 763 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 31  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 28 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: