סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 14, 2024 8:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 734 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חרבות ברזל 2.0
הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 11:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בלי פירוז, זו תהייה המציאות. ואיך תפעל? בכל פעם שתפעל, התחלת סבב. תגיד עוד פעם איזה משהו ערטילאי על תפיסה מבוססת נתונים ובריתות? אולי יהיו לך בעלי ברית, חלקם יוכלו לעזור לך באמצעים ומודיעין, אבל מי שיפעל או לא יפעל זה רק אתה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 11:47 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
טוב נו. מיציתי את שלב אגדות הילדים להיום. "פירוז" עאלק. 5 חיילים ביום נהרגים לך בלבנון, המילואים נטחנים עד קצה גבול היכולת, החרדים דוחפים לחוק השתמטות ובכל יום יש מאות שיגורים לחבלי ארץ נטושים דה פקטו. אבל בלי פירוז אין מו"מ. איזה כיף להיות פנטזיונר כורסה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 11:49 pm 
Hall of Famer

מי שמדבר. עד עכשיו לא הצעת כלום ושום דבר, רק דיבורים על "תפיסת הגנה מבוססת נתונים ובריתות" מה שזה לא אומר.
שיגידו תושבי הצפון שהם מוכנים לחיות עם מציאות של חיזבאללה עם יכולותיו, העיקר שיהיה כבר שקט - אני אלך איתם. בפועל אני רואה את צה"ל מנסה לשכנע ראשי מועצות, בעלי תפקיד תושבי האזור, ועיתונאים שהמציאות המתהווה תאפשר להם לחזור לגור באזור והם לא ממש משתכנעים

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' אוקטובר 27, 2024 11:53 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 27, 2024 11:52 pm 
Hall of Famer

טוב אחי

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 10:35 am 
Hall of Famer

ובמקום אחר, נראה שמאז התקיפה הישראלית השנייה בתימן והתקיפות המערביות האחרונות, החותים קצת נעלמו מהשטח. לא רק בקטע של ישראל - גם בקטע של תקיפת הספינות בים סוף. אני לפחות לא רואה דיווחים כאלה לאחרונה, קודם ראיתי כמה כאלה על בסיס שבועי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 11:18 am 
Junior

https://finance.walla.co.il/item/3700357
ישראל משקיעה 2 מיליארד בלייזר שאמור להגיע שנה הבאה מרפאל ואלביט. אם זה מוצלח כמו שפרסמו, התלות שלנו במעצמות יורדת. חסכון קרוב ל 100 אלף דולר ליירוט!!! די מטורף, בשנה האחרונה יירטנו כמה אלפי טילים וכטבמים. זה אומר שרק היירוט עלה לנו 400 מיליון שח לאלף יירוטים. מחשבים שיש חץ , קלע דוד, וכל עלות התחזוקה וההפעלה.. כנראה כל עלות היירוט בשנה האחרונה הגיע לכמה מיליארדים. הלייזר אם יעבוד, יחזיר את ההשקעה מהר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 11:59 am 
Junior

וואו, זה ממש גיים צ׳יינג׳ר! ועוד לייזר! אנחנו רגע מחיסול האיום תלול המסלול על ישראל ואז פשוט נוכל לחיות פה באמצע המזרח התיכון ומסביב יהיו מיליוני ערבים שירצו להשמיד אותנו אבל כל מה שהם יכולות לעשות יהיה לתלוש לעצמם את השערות בתסכול כי פשוט לא יהיה להם איך לפגוע בנו. זה לא שהם יתחילו עכשיו לחדור רגלית דרך הגבול עם ירדן ומצרים או משהו, או ירעילו את הכנרת בציאניד, או ישלחו בלונים עם גז חרדל. מה פתאום?! הם פשוט ישבו שם מעבר לגבול מתוסכלים בגלל הלייזר החדש שלנו. הדבר הכי חשוב מהכל זה להמשיך לייצר נשק ומערכות הגנה, ולהשקיע את כל המאמצים בלהשמיד אותם בלי לחשוב לרגע על איזשהו סידור מדיני אחר שאולי יוריד בקצת את המוטיבציה של חלק מהם להשמיד אותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 1:03 pm 
Hall of Famer

לא התחברת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 1:24 pm 
Junior

ללייזר?! איך אפשר שלא? לייזר! אדום כזה כמו בסטאר וורז! מוריד רקטות ומזלטים!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 2:02 pm 
Hall of Famer

בסטאר וורז זה כתום וירוק
#סליחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 2:45 pm 
Hall of Famer

הדבר האירוני באמת הוא שמהקיצון השני יש טענות הפוכות לגמרי על מערכות ההגנה...

ספציפית לגבי הלייזר, לפחות מהסרטונים שראיתי מי שמצפה לכתרים הפסיכיים שקושרים לו כנראה יתאכזב, בטח בפאזות הראשונות של המערכת (למעט עניין העלות פר יירוט שהוא באמת מהפך דרמטי right off the bat).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 3:27 pm 
Junior

היתרונות שלו הם בשני היבטים שהם חשובים:
א. עלות.
ב. יפחית אזעקות כי היירוט יעשה עוד בשטח האויב. בניגוד ליירוטים של כיפת ברזל שמבוצעים בשטח המדינה שלנו. רובם.

יש פה שני אתגרים, ממה שאני הבנתי (ויכול להיות שאני לא מדייק) זה שיש מערכת לייזר קרקעית ויש אווירית. מי שאמורה לעשות את האימפקט האמיתי הגדול זו האווירית ושם זה עוד רחוק ממבצעיות. הרבה יותר משנה. האתגר הנוסף הוא לא היירוט, אלא הגילוי. ברגע שיש גילוי, גם איומים כמו כטב"מים שטסים בואדיות, ישראל מצליחה ליירט במעל 80%. הבעיה היא הגילוי ובזה מערכת הלייזר לא מסייעת. היא כן תסייע ביירוט של עצמים שטסים מאוד נמוך ואי אפשר לשלוח מיירט של כיפת ברזל וכן גם בעצמים באוויר שאין ודאות מוחלטת שמדובר בכלי אויב. לפעמים סתם ציפור מאוד גדולה.

נערך לאחרונה על ידי Lakic בתאריך ב' אוקטובר 28, 2024 4:05 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 3:53 pm 
Junior

יש לישראל פער מרכזי בגילוי ויירוט כטבמים, זה גלוי לאויבנו שכנראה מתחמשים בייצור וישגרו אלפי כטבמים בשלב כזה או אחר, כטבמים הם זולים יחסית.

לנביא אשיב, גם אם נוותר על כל יו"ש (להערכתי גם אם נוותר על כל חבל ארץ מלבד תל אביב אבל עזוב) נקבל בשלב זה או אחר אלפי כטבמים מאיראן לפרצוף, הם רוצים להשמיד אותנו פשוט ככה אידיאולוגית. לא הסכם, לא טריטוריה, סתם להשמיד. נאצים.

הלייזר מוזיל בצורה מטורפת יירוט כטבמים. כרגע מיירטים כטבמים עם F35 או טיל במיליוני שקלים, ולפעמים כיפת ברזל שגם יקר מאוד.
אם הלייזר יעבוד עבור יירוט כטבמים, ההשקעה תחזיר את עצמה מהר. המערכת אמורה ליירט גם רקטות ואף טילי שיוט, זה עוד נראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 4:06 pm 
Junior

FLASH כתב:
יש לישראל פער מרכזי בגילוי ויירוט כטבמים, זה גלוי לאויבנו שכנראה מתחמשים בייצור וישגרו אלפי כטבמים בשלב כזה או אחר, כטבמים הם זולים יחסית.

לנביא אשיב, גם אם נוותר על כל יו"ש (להערכתי גם אם נוותר על כל חבל ארץ מלבד תל אביב אבל עזוב) נקבל בשלב זה או אחר אלפי כטבמים מאיראן לפרצוף, הם רוצים להשמיד אותנו פשוט ככה אידיאולוגית. לא הסכם, לא טריטוריה, סתם להשמיד. נאצים.

הלייזר מוזיל בצורה מטורפת יירוט כטבמים. כרגע מיירטים כטבמים עם F35 או טיל במיליוני שקלים, ולפעמים כיפת ברזל שגם יקר מאוד.
אם הלייזר יעבוד עבור יירוט כטבמים, ההשקעה תחזיר את עצמה מהר. המערכת אמורה ליירט גם רקטות ואף טילי שיוט, זה עוד נראה.

אני עדיין דיי בהלם שאחרי ה-7 באוקטובר, אנשים לא הבינו את זה.
עוד לפני כן, בטח לדור הגילאים של ה-30 נניח, היה אפשר להבין את חוסר היכולת לקלוט את זה. בטח ברמות שונות, אבל אחרי ה-7 באוקטובר...?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 5:27 pm 
Sophomore

Lakic כתב:
FLASH כתב:

אני עדיין דיי בהלם שאחרי ה-7 באוקטובר, אנשים לא הבינו את זה.
עוד לפני כן, בטח לדור הגילאים של ה-30 נניח, היה אפשר להבין את חוסר היכולת לקלוט את זה. בטח ברמות שונות, אבל אחרי ה-7 באוקטובר...?

מה זה אותו זה שאנשים לא קולטים?
שאירן היא אויב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 6:03 pm 
Junior

לא רוצה להפריע, אבל אשמח להצטרף בלחבוט באיש הקש שבניתם פה, השמאלני שמאמין שנסיגה מהשטחים תביא שלום וסוף טוב לסכסוך. איזה אידיוט הוא. הוא גם לא הקשיב לצבי יחזקאלי שאמר לנו כל השנים שזה ג׳יהאד ואפילו אחרי ה-7 באוקטובר הוא נשאר אותו ילד פרחים תמים שמאמין שכל מה שהערבים רוצים זה פתרון צודק לסכסוך הישראלי-פלסטיני. סיימנו? יופי.

עכשיו אני אחלוק אתכם את הדעה שלי ולא של האיש קש הדביל ההוא: המציאות מורכבת. יש נאצים ויש לא נאצים. יש ערבים מסלמים בישראל שהיו מתים להיות דרוזים, להתגייס לצבא והכל ויש כאלה שבעד האחים המסלמים, ח׳ליפות אסלאמית ומתכננים בטייבה את הפיגוע הבא. יש כאלה שאומרים ״עזוב אותי פוליטיקה״ ויש כאלה שעובדים עם יהודים, חברים של יהודים ועדיין אומרים ״יופי שהיה ה-7 באוקטובר שפעם אחת יחטפו גם היהודים״. יש שיעים שעושים מה שהמשטר האיראני אומר ויש איראנים שהיו מצביעים לביבי אם זה היה תלוי בהם. וזה לא רק אצל הערבים המורכבות הזאת. גם בשאר העולם: יש ימנים שחושבים שישראל היא היחידה שנותנת למסלמים הנאצים בראש, ויש ימנים אנטישמים ששונאים יהודים לא פחות מסינוואר. יש שמאל שבאמת רוצה לראות פתרון צודק עבור הפלסטינים ויש שמאל אנטישמי. ככה זה, המציאות - מורכבת. המטרה שלך, כמדינה קטנה במזרח התיכון, זה לוודא שהכוחות שעומדים מולך יהיו כמה שיותר מצומצמים. לא רק שיהיה להם כמה שפחות רקטות ותת קרקע, אלא גם שהם לא יצליחו לאחד נגדך חצי מהעולם. לעשות רצח עם בעזה כי ״הם נאצים״ זה צעד שבעיניי לא משרת את המטרה הזו. לחתור לפתרון קצת יותר צודק מאפרטהייד בשטחים מול הפלסטינים - כן. את הנאצים זה כנראה לא ישכנע כל כך מהר, אבל אולי כמה מהאחרים.

נערך לאחרונה על ידי נביא בעירו בתאריך ב' אוקטובר 28, 2024 6:25 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 6:24 pm 
Senior

הקונספציה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 6:33 pm 
Sophomore

הקונספציה היחידה שהתרסקה זה שהחמאס הוא נכס אסטרטגי.
אלו שהחזיקו בה והביאו עלינו את מה שהביאו עדיין בשלטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 6:34 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
לא רוצה להפריע, אבל אשמח להצטרף בלחבוט באיש הקש שבניתם פה, השמאלני שמאמין שנסיגה מהשטחים תביא שלום וסוף טוב לסכסוך. איזה אידיוט הוא. הוא גם לא הקשיב לצבי יחזקאלי שאמר לנו כל השנים שזה ג׳יהאד ואפילו אחרי ה-7 באוקטובר הוא נשאר אותו ילד פרחים תמים שמאמין שכל מה שהערבים רוצים זה פתרון צודק לסכסוך הישראלי-פלסטיני. סיימנו? יופי.

עכשיו אני אחלוק אתכם את הדעה שלי ולא של האיש קש הדביל ההוא: המציאות מורכבת. יש נאצים ויש לא נאצים. יש ערבים מסלמים בישראל שהיו מתים להיות דרוזים, להתגייס לצבא והכל ויש כאלה שבעד האחים המסלמים, ח׳ליפות אסלאמית ומתכננים בטייבה את הפיגוע הבא. יש כאלה שאומרים ״עזוב אותי פוליטיקה״ ויש כאלה שעובדים עם יהודים, חברים של יהודים ועדיין אומרים ״יופי שהיה ה-7 באוקטובר שפעם אחת יחטפו גם היהודים״. יש שיעים שעושים מה שהמשטר האיראני אומר ויש איראנים שהיו מצביעים לביבי אם זה היה תלוי בהם. וזה לא רק אצל הערבים המורכבות הזאת. גם בשאר העולם: יש ימנים שחושבים שישראל היא היחידה שנותנת למסלמים הנאצים בראש, ויש ימנים אנטישמים ששונאים יהודים לא פחות מסינוואר. יש שמאל שבאמת רוצה לראות פתרון צודק עבור הפלסטינים ויש שמאל אנטישמי. ככה זה, המציאות - מורכבת. המטרה שלך, כמדינה קטנה במזרח התיכון, זה לוודא שהכוחות שעומדים מולך יהיו כמה שיותר מצומצמים. לא רק שיהיה להם כמה שפחות רקטות ותת קרקע, אלא גם שהם לא יצליחו לאחד נגדך חצי מהעולם. לעשות רצח עם בעזה כי ״הם נאצים״ זה צעד שבעיניי לא משרת את המטרה הזו. לחתור לפתרון קצת יותר צודק מאפרטהייד בשטחים מול הפלסטינים - כן. את הנאצים זה כנראה לא ישכנע כל כך מהר, אבל אולי כמה מהאחרים.

פשוט ומדוייק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 7:13 pm 
Junior

Lakic כתב:
היתרונות שלו הם בשני היבטים שהם חשובים:
א. עלות.
ב. יפחית אזעקות כי היירוט יעשה עוד בשטח האויב. בניגוד ליירוטים של כיפת ברזל שמבוצעים בשטח המדינה שלנו. רובם.

יש פה שני אתגרים, ממה שאני הבנתי (ויכול להיות שאני לא מדייק) זה שיש מערכת לייזר קרקעית ויש אווירית. מי שאמורה לעשות את האימפקט האמיתי הגדול זו האווירית ושם זה עוד רחוק ממבצעיות. הרבה יותר משנה. האתגר הנוסף הוא לא היירוט, אלא הגילוי. ברגע שיש גילוי, גם איומים כמו כטב"מים שטסים בואדיות, ישראל מצליחה ליירט במעל 80%. הבעיה היא הגילוי ובזה מערכת הלייזר לא מסייעת. היא כן תסייע ביירוט של עצמים שטסים מאוד נמוך ואי אפשר לשלוח מיירט של כיפת ברזל וכן גם בעצמים באוויר שאין ודאות מוחלטת שמדובר בכלי אויב. לפעמים סתם ציפור מאוד גדולה.

ציטוט:
החיסרון העיקרי של "מגן אור" הוא יעילות מוגבלת בתנאי עננות וסופות חול, שמפריעות לפעילות האופטית של המערכת. מגבלה זו תטופל במערכת הלייזר רב העוצמה האווירי שמפתחת אלביט מערכות ופיתוחה יושלם, על פי הערכות, בתוך שנתיים עד שלוש שנים. מערכת זו תותקן על מטוסים, תהיה חסינה מפני עננות, ותהיה בעלת טווח ארוך יותר ופוטנציאל התקפי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 7:21 pm 
Senior

הקונספציה שהתרסקה אמורה להיות שאפשר להבטיח את הקיום של המדינה בעזרת הצבא שלנו ולא בעזרת הסכמים מדיניים. השאלה היא לא אם ערבים רעים מפחידים רוצים להשמיד אותנו. השאלה היא איך מבטיחים שהם לא ביכולות שיש לנו ולא בפנטזיה.

יש פה איזה בנאדם שבמקום לחשוב איזה מזל שאנחנו לא נלחמים גם במצרים וירדן עכשיו, עדיף היה להישאר במלחמה עם שתיהן. מה לעשות, כמו אצל חלק ממדינות האויב, אנחנו נשלטים על ידי כת שמקדשת מוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 7:26 pm 
Hall of Famer

כן, אבל איך קונספציה של הסכמים מדיניים (נניח אוסלו) כן הוכיחה את עצמה, זה מה שנראה לי שאני ורבים אחרים לא הבינו? כלומר, תיאורטית זה אולי יכול לעבוד, אבל איך בדיוק זה הוכח ומתי זה קרה בלי ששמתי לב? (עם הפלסטינים... אני לא מדבר על מצרים או ירדן, מן הסתם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 7:30 pm 
Senior

אנחנו עכשיו במלחמה עם לבנון ואיראן, קצת סוריה עיראק ותימן גם, אם לא שמת לב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 7:47 pm 
Hall of Famer

אז ההוכחה היא בגלל שאנחנו במלחמה איתם, ולא בשלום איתם?
איך זה מוכיח שהפתרון הוא הסכם מדיני, לא הבנתי. אלא אם אתה מנסה להגיד שזה שמצרים ומרוקו ודובאי לא נלחמים איתנו זה בגלל שאיתם יש הסכם, ועם האחרים לא...
לזאת כוונתך? כי זה עדיין די קלוש. (איראן מתחזקת את האחרים, איראן לא מתחזקת את מצרים או ירדן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2024 7:50 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
כן, אבל איך קונספציה של הסכמים מדיניים (נניח אוסלו) כן הוכיחה את עצמה, זה מה שנראה לי שאני ורבים אחרים לא הבינו? כלומר, תיאורטית זה אולי יכול לעבוד, אבל איך בדיוק זה הוכח ומתי זה קרה בלי ששמתי לב? (עם הפלסטינים... אני לא מדבר על מצרים או ירדן, מן הסתם).

נורטון, אתה ער ליחסי הכוחות הדמוגרפיים באזור?
אנחנו טיפה בים.

האינטרס העליון שלנו הוא לייצר בריתות עם מנהיגי מדינות באזור.
אם הסכם לא מצליח ואוסלו יותר לא הצליח מהצליח,
אז ממשיכים לנסות.
בגלל יחסי הכוחות הדמוגרפיים והתרבותיים בסביבה אין לנו אלטרנטיבה.

זו אמת כלכך פשוטה וברורה מאליה שקשה להאמין שכל כך הרבה ישראלים מתכחשים לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 734 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: