סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 8:03 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 763 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 31  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 9:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לסקירה הנהדרת של ראי קשה לי להתייחס - פשוט לא "הדור שלי".
נתראה בקיץ הבא להמשך הדיון...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 9:43 pm 
כל פעם שמזכירים את זהבי, את גדולתו ואת יכולת ההבקעה המטורפת שלו, אני נזכר איך גדולי פרשנינו בלי יוצא מן הכלל, כתשו וקטלו את פאקו שהעביר אותו לעמדת החלוץ (לפני כן היה קשור, ואפילו לפעמים מעט נסוג). "מה זה המשחקים האלה", "זה לא התפקיד שלו", "הוא מאבד גם קשר איכותי וגם חלוץ איכותי" ושאר ירקות. כמובן שלא שמעתי אף אחד מהם מודה בטעותו, או נזכר בה.
רק לחשוב איך הייתה נראית הקריירה שלו, אם אלי גוטמן בהפועל ת"א, היה מבריק כמו פאקו.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 9:45 pm 
Freshman

אני מאוד אוהב את זהבי, אבל אין ספק שחוסר הקריירה האירופית שלו לא מאפשר לו להיות הגדול מכולם.
זה טוב ונחמד לשלוט בליגה הישראלית ולהפגיז בנבחרת (פעמיים שלוש בשנה..) אבל לשחק בצורה עקבית, במשך 5+ שנים בקבוצות אירופאיות, עשרות משחקים בשנה, זה משהו אחר לגמרי.
בניון, לצורך ההשוואה, שיחק עשור באירופה, ובווסטהאם וליברפול שיחק גם 30+ משחקים בעונה. זה לא בר השוואה אפילו.

דווקא מברקו הדפ"ר אני פחות תופס. מבחינתי הקריירה האירופית של רביבו גדולה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 9:52 pm 
Senior

ולדעתי גם של אוואט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:24 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
גם עונה גדולה של זהבי באיינדהובן לא תביא אותו לרמה של אלה, וגם לא לאחרים שהוזכרו כאן שעשו קריירות ארוכות ומפוארות בליגות הגדולות של אירופה. הוא יצטרך עוד כמה שנים.

כמה שנים אתה מצפה שהבנאדם עוד יחזיק? אחרי הכל כבר בן 33.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:34 pm 
Sophomore

יוניק כתב:
כל פעם שמזכירים את זהבי, את גדולתו ואת יכולת ההבקעה המטורפת שלו, אני נזכר איך גדולי פרשנינו בלי יוצא מן הכלל, כתשו וקטלו את פאקו שהעביר אותו לעמדת החלוץ (לפני כן היה קשור, ואפילו לפעמים מעט נסוג). "מה זה המשחקים האלה", "זה לא התפקיד שלו", "הוא מאבד גם קשר איכותי וגם חלוץ איכותי" ושאר ירקות. כמובן שלא שמעתי אף אחד מהם מודה בטעותו, או נזכר בה.
רק לחשוב איך הייתה נראית הקריירה שלו, אם אלי גוטמן בהפועל ת"א, היה מבריק כמו פאקו.

בגלל זה זהבי בהפועל בליגת אלופות כבש 3 שערי שדה ובמכבי 0 ? והפועל סיימה עם 5 נקודות לעומת 0?
שוכחים ששחקן צריך לשחק איפה שטוב לקבוצה ולא בהכרח איפה שהוא יהיה הכי טוב, ובהתפקיד של זהבי בהפועל היה אופטימלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
התותח המפוברק כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
גם עונה גדולה של זהבי באיינדהובן לא תביא אותו לרמה של אלה, וגם לא לאחרים שהוזכרו כאן שעשו קריירות ארוכות ומפוארות בליגות הגדולות של אירופה. הוא יצטרך עוד כמה שנים.

כמה שנים אתה מצפה שהבנאדם עוד יחזיק? אחרי הכל כבר בן 33.

אני לא מצפה כלום. אם אין לו כמה שנים הוא לא יגיע לאן שההם הגיעו. בלי לקחת לו כלום כמובן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:41 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:
יוניק כתב:

בגלל זה זהבי בהפועל בליגת אלופות כבש 3 שערי שדה ובמכבי 0 ? והפועל סיימה עם 5 נקודות לעומת 0?
שוכחים ששחקן צריך לשחק איפה שטוב לקבוצה ולא בהכרח איפה שהוא יהיה הכי טוב, ובהתפקיד של זהבי בהפועל היה אופטימלי

זה קצת עיוות של הקריירה שלו, ואני עדין פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:42 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
3&D כתב:
יוניק כתב:

זה קצת עיוות של הקריירה שלו, ואני עדין פה.

וזה כי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:44 pm 
Hall of Famer

כי התקופה שלו במכבי הייתה הרבה יותר מרשימה מהתקופה שלו בהפועל, כשמסכמים את הכל.
אני חושב שלאור השליטה של מכבי בליגה בתקופתו, יחד עם העלייה לליגת האלופות שהוא הביא כמעט לבדו והעונה של סוזה בליגה האירופית, אפשר גם לומר שהתוצרים שלו היו טובים גם לקבוצה, והתפקוד שלו הועיל לה מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:47 pm 
Sophomore

מקבל את מה שאמרת, למה זה אומר שהוא לא שיחק בעמדה האופטימלית בהפועל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:48 pm 
Sophomore

ואולי אני לא לגמרי ברור, אני לא טוען שהמעבר שלו לחלוץ היה טעות, אני פשוט אומר שבהפועל הכי נכון היה שהוא ישחק 50/50

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:51 pm 
Hall of Famer

אני חושב שלאור היכולת שלו כמבקיע בעמדה קדמית, התשובה ברורה - אבל זו חוכמה בדיעבד. הפועל לקחה איתו דאבל ועשתה קמפיין אלופות יפה, אז היא כנראה הסתדרה לא רע עם החלוצים שהיו לה, עדיין היכולות שלו כמבקיע בעמדה קדמית הן משהו שלא נראה פה הרבה מאד זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 10:53 pm 
Sophomore

זה לא רק שהיא הסתדרה עם החלוצים, זה כנראה אפילו לא היה המצב, אלא שזהבי היה המנוע של הקבוצה, רץ בפער יותר מכולם נגיד, ובסוף היה חלק עיקרי בקבוצה שהצליחה יותר מכל הקבוצות שלו במכבי.

ואנשים שוכחים שבהפועל הוא הוזז אחורה כי מהרגע שנתאכו נמכר נוצר חור ליד אביחי ידין, ולא היה מי שימלא אותו, (וניסו כל מיני נגרים) הקבוצה גם הפכה לאיכותית יותר מהמהלך, במכבי היה לו מאחורה בקישור המרכזי סוללה של שחקנים איכותיים, ועם הירידה בכושר של פריצה והאיכות שהייתה בקישור ההתקפי (מיכה בעונת שיא אני לא טועה וטל בן חיים) זה היה גם סוג של מילוי חור בהתחלה, פשוט מאוד מוצלח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 11:15 pm 
Hall of Famer

למי שפספס את הדור הזה, הנה הריצה של מכלן עם אלי אוחנה מאלמוניות מוחלטת לגביע אירופה למחזיקות גביע.
הסרטון הראשון - כל הגולים של מכלן עד הגמר, שימו לב לגולים של אוחנה (ארבעה בסך הכל) - הראשון נגד סנט מירן כשהוא מפרפר את המגינים בדרך, הגול בשלג במינסק, הגול עם העצירה על החזה נגד אטאלנטה בחצי הגמר.

הסרטון השני - תקציר הגמר נגד איאקס, הבישול של אוחנה לגול הנצחון ב-7:14.
איזה חלוץ עצום הוא היה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 15, 2020 11:47 pm 
3&D כתב:
זה לא רק שהיא הסתדרה עם החלוצים, זה כנראה אפילו לא היה המצב, אלא שזהבי היה המנוע של הקבוצה, רץ בפער יותר מכולם נגיד, ובסוף היה חלק עיקרי בקבוצה שהצליחה יותר מכל הקבוצות שלו במכבי.

ואנשים שוכחים שבהפועל הוא הוזז אחורה כי מהרגע שנתאכו נמכר נוצר חור ליד אביחי ידין, ולא היה מי שימלא אותו, (וניסו כל מיני נגרים) הקבוצה גם הפכה לאיכותית יותר מהמהלך, במכבי היה לו מאחורה בקישור המרכזי סוללה של שחקנים איכותיים, ועם הירידה בכושר של פריצה והאיכות שהייתה בקישור ההתקפי (מיכה בעונת שיא אני לא טועה וטל בן חיים) זה היה גם סוג של מילוי חור בהתחלה, פשוט מאוד מוצלח.

לפי ההיגיון הזה יכול להיות שהיה כדאי שיהיה במשחקים האחרונים בנבחרת, גם כן קשר, למלא את החור של השחקנים החסרים בעמדה.
מה שהופך את זהבי, כיום, לשחקן כל כך מיוחד, ולסופרסטאר במונחים ישראליים, זה היכולת לשים את הכדור בשער ובכמויות. בהפועל תל אביב הוא לא היה בעמדה המרכזית בכדורגל שנועדה לתפקיד הזה. די ברור (בדיעבד, כמובן שלא חשבתי על זה אז) שבהפועל תל אביב הוא לא מיצה את היכולת הזו שלו. האם הפועל תל אביב כקבוצה הייתה מרוויחה יותר אם הוא היה משחק כחלוץ? לא יודע, אין לי מושג. האם זהבי על פי מה שאנחנו יודעים עכשיו, היה ממקסם את יכולותיו יותר כחלוץ? קרוב לוודאי שכן.
יותר מכך, אם נניח הוא היה יוצא לאירופה (בתקופת פאלרמו) בעמדה הזו, חלוץ, שבה כיום אנחנו יודעים, שהוא מפיק מעצמו את המקסימום, יש סיכוי טוב מאד, שהקריירה שלו הייתה הרבה יותר קרובה לקריירה של השמות שהוזכרו כאן.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 12:16 am 
Hall of Famer

יש עוד משהו. לזהבי יש מוסר עבודה אדיר, וגרף השתפרות. לא בטוח בכלל שאם היה מתופקד כחלוץ ב-2010 היינו רואים את אותה מפלצת שערים שראינו במכבי כמה שנים מאוחר יותר כבר. גם במכבי כזכור הוא לא התחיל כחלוץ. הוא התחיל לנוע לשם אחרי שבאמצע עונת 13/14 דאבור נמכר , יצחקי גמר את העונה, ופריצה אאל"ט עבר גם פציעה מסוימת או שסתם היה כבר בירידה. סוזה הזיז אותו קדימה. אח"כ היה את החלוץ המדומה אצל פאקו ולאחר מכן בהמשך אותה עונה כבר חלוץ לכל דבר.

לגביי ההשוואה לפיזנטי: הקריירה של פיזנטי הייתה אחלה והכל אבל קריירה באירופה זה לא רק המדד שאין בילתו. זהבי כשחקן גדול מפיזנטי הסטורית גם היום, כמו שהוא גדול מרפאלוב או כיאל או תומר חמד שגם משחקים ברציפות באירופה כבר כמה וכמה שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 12:37 am 
Hall of Famer

הקריירה של פיזנטי בארץ הייתה אחלה לגמרי ולא בטוח שנפלה מזו של זהבי, רק שהוא היה מגן בקבוצה מלאה בכוכבים ובפרט כוכבי התקפה. אבל הוא היה מגן עצום. עצום עצום. סופרסטאר לכל דבר בליגה. המגן השמאלי של "נתניה ועוד 15", וגם הוא כמו אבי כהן הגיע לקבוצת צמרת בליגה אירופית מובילה לפני חוק בוסמן, עם כל ההשלכות על התחרות על מקומות של זרים, וכאמור הגיע איתה לגמר אירופי ראשון של כדורגלן ישראלי.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' אוקטובר 16, 2020 12:47 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 12:43 am 
Sophomore

יוניק כתב:
3&D כתב:

לפי ההיגיון הזה יכול להיות שהיה כדאי שיהיה במשחקים האחרונים בנבחרת, גם כן קשר, למלא את החור של השחקנים החסרים בעמדה.
מה שהופך את זהבי, כיום, לשחקן כל כך מיוחד, ולסופרסטאר במונחים ישראליים, זה היכולת לשים את הכדור בשער ובכמויות. בהפועל תל אביב הוא לא היה בעמדה המרכזית בכדורגל שנועדה לתפקיד הזה. די ברור (בדיעבד, כמובן שלא חשבתי על זה אז) שבהפועל תל אביב הוא לא מיצה את היכולת הזו שלו. האם הפועל תל אביב כקבוצה הייתה מרוויחה יותר אם הוא היה משחק כחלוץ? לא יודע, אין לי מושג. האם זהבי על פי מה שאנחנו יודעים עכשיו, היה ממקסם את יכולותיו יותר כחלוץ? קרוב לוודאי שכן.
יותר מכך, אם נניח הוא היה יוצא לאירופה (בתקופת פאלרמו) בעמדה הזו, חלוץ, שבה כיום אנחנו יודעים, שהוא מפיק מעצמו את המקסימום, יש סיכוי טוב מאד, שהקריירה שלו הייתה הרבה יותר קרובה לקריירה של השמות שהוזכרו כאן.

אבל החור בנבחרת הוא זמני, בהפועל היה חור שלא נסתם (רכש כושל), אם זהבי היה עובר קדימה להפועל פשוט לא היה קישור.
ובסופו של דבר רואים התקדמות ברורה לזהבי בהפועל (נתונים מהליגה)-
ב2009 כבר 7 שערים
ב2010 היה מעורב ב 17 שערים (11 כיבושים)
ב2011 כבר היה השחקן הטוב הקבוצה , היה מעורב ב 21 שערים בליגה (לרוב מעמדת ה 50\50) והיה הטוב ביותר באירופה.
אני פשוט לא מבין באיזה שלב היה בכלל אופציה לנסות אותו כחלוץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 12:46 am 
Hall of Famer

פיזנטי היה מגן מעולה ועדיין - הקריירה של זהבי בארץ גדולה מזו של פיזנטי בארץ בלי למצמץ. עם כל הכבוד לפיזנטי של נתניה, זו עדיין לא קריירה ששווה למה שזהבי עשה בליגה כאן. זהבי במשך 3 עונות היה מעל הליגה הזו באופן מובהק. פיזנטי היה מהשחקנים הטובים בארץ בתחילת ה-80 (בעיקר סביב 82-83), אבל בוודאי שלא מעל הליגה והאמת היא שהוא היה נחשב לאחד הכוכבים של נתניה, אבל בטח לא מעל כולם. אם כבר, בנתניה מעל כולם מבחינת הכוכבות של הקבוצה היה מכנס בכלל.

הקריירה האירופית של פיזנטי הייתה בהחלט ראויה, ובהחלט לא פשוט להשוות בין קריירה של מגן לקריירה של חלוץ. ועדיין? בדברי ימי הכדורגל הישראלי פיזנטי וזהבי זו לא אותה סקאלה אצל 99% מהמדרגים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 12:48 am 
Sophomore

לא רק שקשה להשוות מגן לחלוץ, ההפרש של ה4 עשורים עושה את זה בלתי אפשרי בעיניי לפחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 12:49 am 
Hall of Famer

זה בסדר, הוא תמיד היה אנדרייטד בדירוגים וזה לא התחיל היום. חלק מאותם מדרגים בכלל לא זוכרים שהוא הגיע לגמר אירופי עם הקבוצה שלו, למשל.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' אוקטובר 16, 2020 12:51 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 12:50 am 
Hall of Famer

ההשוואה שלי היא בעיקר לאיך שהקריירה נתפסת בזמן אמת ואיך היא נתפסת הסטורית.
פיזנטי לא היה הגיע במעמדו בכדורגל הישראלי בזמן אמת בשנות ה-80' למעמד של זהבי בכדורגל הישראלי בעשור הנוכחי. יותר מזה, הסטורית וגם ב"לייב", פיזנטי לא באותה שורה של אבי כהן התל אביבי למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 12:50 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
זה בסדר, הוא תמיד היה אנדרייטד בדירוגים וזה לא התחיל היום. חלק מאותם מדרגים בכלל לא זוכרים שהוא הגיע לגמר אירופי עם הקבוצה שלו, למשל.

אבל את החומוס יזכרו תמיד....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 16, 2020 12:52 am 
Hall of Famer

וזו בדיוק הבעייה, זה מה שזוכרים. אנדרייטד בטירוף.

אגב, מעניין איך ההיסטוריה הייתה זוכרת שחקנים כמו שמוליק רוזנטל או ויקי פרץ אם הייתה בתקופותיהם תקשורת כמו היום. לגבי שמוליק רוזנטל, אפשר להוסיף שמעניין איך הייתה זוכרת אותו ההיסטוריה אם בתקופתו לצאת לשחק בגרמניה לא היה נחשב לבגידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 763 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 31  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: