נביא בעירו כתב:
לא רוצה להפריע, אבל אשמח להצטרף בלחבוט באיש הקש שבניתם פה, השמאלני שמאמין שנסיגה מהשטחים תביא שלום וסוף טוב לסכסוך. איזה אידיוט הוא. הוא גם לא הקשיב לצבי יחזקאלי שאמר לנו כל השנים שזה ג׳יהאד ואפילו אחרי ה-7 באוקטובר הוא נשאר אותו ילד פרחים תמים שמאמין שכל מה שהערבים רוצים זה פתרון צודק לסכסוך הישראלי-פלסטיני. סיימנו? יופי.
עכשיו אני אחלוק אתכם את הדעה שלי ולא של האיש קש הדביל ההוא: המציאות מורכבת. יש נאצים ויש לא נאצים. יש ערבים מסלמים בישראל שהיו מתים להיות דרוזים, להתגייס לצבא והכל ויש כאלה שבעד האחים המסלמים, ח׳ליפות אסלאמית ומתכננים בטייבה את הפיגוע הבא. יש כאלה שאומרים ״עזוב אותי פוליטיקה״ ויש כאלה שעובדים עם יהודים, חברים של יהודים ועדיין אומרים ״יופי שהיה ה-7 באוקטובר שפעם אחת יחטפו גם היהודים״. יש שיעים שעושים מה שהמשטר האיראני אומר ויש איראנים שהיו מצביעים לביבי אם זה היה תלוי בהם. וזה לא רק אצל הערבים המורכבות הזאת. גם בשאר העולם: יש ימנים שחושבים שישראל היא היחידה שנותנת למסלמים הנאצים בראש, ויש ימנים אנטישמים ששונאים יהודים לא פחות מסינוואר. יש שמאל שבאמת רוצה לראות פתרון צודק עבור הפלסטינים ויש שמאל אנטישמי. ככה זה, המציאות - מורכבת. המטרה שלך, כמדינה קטנה במזרח התיכון, זה לוודא שהכוחות שעומדים מולך יהיו כמה שיותר מצומצמים. לא רק שיהיה להם כמה שפחות רקטות ותת קרקע, אלא גם שהם לא יצליחו לאחד נגדך חצי מהעולם. לעשות רצח עם בעזה כי ״הם נאצים״ זה צעד שבעיניי לא משרת את המטרה הזו. לחתור לפתרון קצת יותר צודק מאפרטהייד בשטחים מול הפלסטינים - כן. את הנאצים זה כנראה לא ישכנע כל כך מהר, אבל אולי כמה מהאחרים.
מי דיבר על עזה והפלסטנים בשטחים? אם כבר אנשי קש
דיברנו על יעילות הלייזר מול כתבמים מאיראן.
לאיראן (ואני מדבר על המשטר האיראני. לא האזרחים) אין שום סיבה להשמיד את מדינת ישראל, לחמש חותים חיזבאלונים חמאסניקים בעזה ביוש המיליציות בעיראק בסוריה. אין לנו איתם שום מלחמה בהיסטוריה, לא עשינו להם כלום, אין ריב טריטוריאלי, אין גבול משותף או קרבה גיאוגרפית . הם אשכרה חורתים על דגלם, טיליהם, ומשקיעים מיליארדים על מיליארדים כבר 40 שנה בלהקיף אותנו בטבעת טרור וגולת הכותרת גרעין להשמדת מדינה הממוקמת מעל 1000 קמ מהם. זה נאצים.
אין שום דימיון למצרים וירדן, שגובלות בישראל , לירדן יש ריב טריטוריאלי על יוש, לסורים על הגולן, למצרים על סיני שנכבש ב56, ועצם היציאה למלחמה מול מוסלמים וכיבוש "פלסטין" שנמצאת על הגבול. האיראנים סתם נאצים שמושקעים עשרות שנים עמוק וחזק במיליארדים על השמדת מדינה רחוקה, לא שטח, לא הסכם , לא משאבים, סתם השמדה מוחלטת. נאצים. אין דרך להסכם עם נאצים. ולכן הנאצים לא מפעילים מדינות אלא ארגוני טרור, שגם הם נאצים, ולכן גם מעולם לא היה הצלחה מדינית עם ארגון טרור. לעומת זאת, חומת מגן היתה פעולה מוצלחת מאוד שנחתמה ללא הסכם מדיני. הפעלת כוח עד שאפשר להיכנס , לבצע מה שצריך ולצאת כשהאיום קטן. מול איראן זה לא רלוונטי ולכל הפחות צריך הרתעה טובה ויכולת להגן בזול.