סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' פברואר 21, 2025 1:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 633 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2024 2:10 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
https://fb.watch/wzK0iLYhsl/
כתבה על "מדד המחירים לצרכן" שממחישה כמה הכל מטומטם ושקרי במדינה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2024 3:56 pm 
Junior

קרטמן כתב:
https://fb.watch/wzK0iLYhsl/
כתבה על "מדד המחירים לצרכן" שממחישה כמה הכל מטומטם ושקרי במדינה הזו.

זה מאוד ברור. כל המדינה פה צמודת מדד, אם היו משקפים את הנתונים האמיתיים של ההתייקרות פה בשנה וחצי האחרונות, חברות רבות בענפים שונים היו קורסות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2024 4:32 pm 
Freshman

כן, אז במקום מדד אמיתי מתאמצים מאוד בשביל לייצר את המערכת הכי מטומטמת שניתן לחשוב עליה, כדי שיהיה אפשר להציג מדד שקרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2024 11:00 pm 
Hall of Famer

אני כמובן לא הולך לסנגר על החובבנות שמצטיירת מהכתבה...
אלא רק לציין, שמבחינה סטטיסטית נטו, אם אותה סוקרת בוחרת אקראית מותג מבין כמה מותגים כשהיא רוצה לשקף מחיר של מוצר (שזה כמובן ממש מטומטם) - הרי שאין פה "בתוחלת" (חוק המספרים הגדולים וכו') השפעה מובהקת (אלא אולי "עקיפה", דרך המסלול שאותו מוצר נמצא על המדף דווקא כי מחירו הוא כזה או אחר...) על השינוי במחירים.
אגב, גם אם כל פעם הממונים עליה מנחים אותה נניח לסרוק את המוצר הזול ביותר שהיא מוצאת (בכדי לשקף שיותר זול ממה שבאמת, לדוגמא) - אז יש פה בהחלט הטייה מסוימת אל מול מה שאנחנו משלמים בפועל, אבל לפחות היא עקבית (ולכן בהשוואה בין חודשים - ההטייה "אמורה להתקזז").

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 20, 2024 4:06 am 
Junior

לפי ניתוח שערך בנק ישראל, עולה כי על אף שישראל הייתה היעד המוצהר של החותים, התוקפנות שלה הובילה להשפעה מוגבלת בלבד על סחר ההחוץ שלנו. ישנה השפעה גדולה יותר על מדינות אחרות עם יבוא ימי נרחב יותר מאסיה, אוקיאניה ומזרח אפריקה. בנוסף, בבנק מציינים כי לא נצפתה עלייה דרמטית במחירי ההובלה לישראל.
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 20, 2024 4:39 pm 
Hall of Famer

יש עכשיו גל,שאני לא זוכר כמוהו של מכירת דירות קבלן ב10 אחוז ו'היתרה באכלוס'.הפיתוי ברור.200-300 אלף שח הוא סכום סביר שזוג צעיר יכול להרשות לעצמו כמקדמה.
ומה יהיה עוד 3 שנים?
מאיפה יביאו עוד 2.5-3 מיליון שח?
ההנחה ברורה,והיא שמחירי הדיור יוסיפו לעלות ובעת האכלוס הדירה תהיה שווה מיליון שקל יותר,ואז במקרה הכי גרוע ימכור אותה הקונה במחיר השוק, ויעשה קופה נאה של כמה מאות אלפי שקלים.
איפה הקאצ'?
מה יקרה אם תהיה אינפלציה של קניות מהסוג הזה,ועוד 3 שנים יצאו לשוק אלפי דירות שהקונים שלהם לא מסוגלים לשלם עליהם,ומחירם לא יעלה.
זה יכול להיות רעידת אדמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 20, 2024 4:47 pm 
Junior

אבימאל כתב:
יש עכשיו גל,שאני לא זוכר כמוהו של מכירת דירות קבלן ב10 אחוז ו'היתרה באכלוס'.הפיתוי ברור.200-300 אלף שח הוא סכום סביר שזוג צעיר יכול להרשות לעצמו כמקדמה.
ומה יהיה עוד 3 שנים?
מאיפה יביאו עוד 2.5-3 מיליון שח?
ההנחה ברורה,והיא שמחירי הדיור יוסיפו לעלות ובעת האכלוס הדירה תהיה שווה מיליון שקל יותר,ואז במקרה הכי גרוע ימכור אותה הקונה במחיר השוק, ויעשה קופה נאה של כמה מאות אלפי שקלים.
איפה הקאצ'?
מה יקרה אם תהיה אינפלציה של קניות מהסוג הזה,ועוד 3 שנים יצאו לשוק אלפי דירות שהקונים שלהם לא מסוגלים לשלם עליהם,ומחירם לא יעלה.
זה יכול להיות רעידת אדמה.

אתה מנתח נכון. אני חושב שעוד נקודה שלא בטוח שחלק מהרוכשים מכירים זה שבהנחה והם ירצו למכור מבלי לגור בנכס, הם יצטרכו לשלם מס, מה שמוריד עוד את הכדאיות של העסקה הזו. ובכללי, אנשים מתייחסים לזה כאל אופציה בעוד זה לגמרי חוזה עתידי. אופציה, אני יכול לבטל ולצאת, חוזה עתידי אני חייב לגלגל.
היה איזה נתון שחלק ניכר מהרוכשים, נדמה לי בבאר שבע, אלה כאלה שמרוויחים פחות מ-7,500 אלף ש"ח ברוטו ולא גרים באזור, ספוקלנטים נטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 20, 2024 5:00 pm 
Hall of Famer

אני לא מכיר את הכלל שאמרת. הצורך לגור על מנת לפטור ממס.
אם מדובר בדירה ראשונה,למה אני צריך לגור בה? כמה זמן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 20, 2024 6:47 pm 
Junior

לפי אחראית תחום נדלן באוצר, יש לחיות או להשכיר את הדירה לפחות שנה וחצי מהאכלוס אחרת הם ימוסו במס רווחי הון (25%).
https://www.youtube.com/watch?v=HoOwFn8tZAw&t=3239s

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 20, 2024 7:09 pm 
Freshman

בנוסף, ב-99% מהסכמי מכר מול קבלן, לרוכשים אסור למכור את הדירה לפני קבלת טופס 4 (היתר אכלוס). כלומר, גם לפי התיזה הזו של "מקסימום נמכור את הדירה כשנצטרך להשלים את יתרת 90% התשלום", הם יצטרכו לקחת משכנתא, להעביר לקבלן את יתרת התשלום, ורק אז יוכלו למכור את הדירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 21, 2024 7:02 pm 
Hall of Famer

קרטמן כתב:
בנוסף, ב-99% מהסכמי מכר מול קבלן, לרוכשים אסור למכור את הדירה לפני קבלת טופס 4 (היתר אכלוס). כלומר, גם לפי התיזה הזו של "מקסימום נמכור את הדירה כשנצטרך להשלים את יתרת 90% התשלום", הם יצטרכו לקחת משכנתא, להעביר לקבלן את יתרת התשלום, ורק אז יוכלו למכור את הדירה.

סבבה. מגייסים הלוואות משכנתאות וכל זה. אם הנדלן אכן ממשיך לטפס, כל הקנסות והריביות הן כסף קטן ליד עליית הערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 21, 2024 7:11 pm 
Freshman

רק שמילת הקסם פה היא אם.
ואם הנדלן לא יטפס?
ואם הגזירות הכלכליות הבאות עלינו בעקבות המלחמה הארוכה בהיסטוריה שלנו ירעו את מצבם של הרוכשים עד שתסתיים הבניה?
ואם הבנקים לא יתנו משכנתא בתנאים נוחים בעקבות הנ"ל?
מי שיכול לקחת הימור כזה, בהצלחה. הבעיה היא שרובם, כנראה, לא באמת יכולים לקחת הימור על מליוני שקלים. מקווה בשבילם שזה לא יקרה ושאם יקרה יש מספיק כח פוליטי "בצד הנכון" כדי שהממשלה תחלץ אותם על חשבוננו.
בוא נגיד שאני בטוח שכמעט אף אחד מהרוכשים האלה לא היה חושב לשניה ללכת על הימור במליונים על הנייר גם על השקעה בטוחה יותר, על, למשל, SP500.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 21, 2024 9:28 pm 
Hall of Famer

אין לנו ויכוח.
אני אומר שיש כאן פוטנציאל למשבר סאב פריים בריבוע בעוד שנתיים - שלוש בישראל.
(אגב - אני מאמין שבנק ישראל עשוי להתערב בקרוב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 21, 2024 10:10 pm 
Junior

בנק ישראל הוסיף יופי של שמן למדורה הזו כשביטל את מגבלת הפריים במשכנתא רגע לפני שהוא מעלה ריבית.
https://www.ynet.co.il/economy/article/SJalJS11yO

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 1:34 am 
Hall of Famer

עוד הערת אגב:
אני לא מבין איך הבנקים ,שנותנים את הלווי הפיננסי לפרויקטים נותנים לזה לקרות.
הם באמת רוצים להתקע עם קבלן חדל פירעון ודירות 4 חדרים בחדרה שהם צריכים למצוא דרך למכור ב3 מיליון שקל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 11:05 am 
Hall of Famer

Lakic כתב:
לפי ניתוח שערך בנק ישראל, עולה כי על אף שישראל הייתה היעד המוצהר של החותים, התוקפנות שלה הובילה להשפעה מוגבלת בלבד על סחר ההחוץ שלנו. ישנה השפעה גדולה יותר על מדינות אחרות עם יבוא ימי נרחב יותר מאסיה, אוקיאניה ומזרח אפריקה. בנוסף, בבנק מציינים כי לא נצפתה עלייה דרמטית במחירי ההובלה לישראל.
תמונה

בתור מי שעוסק ביבוא ימי מהמזרח אני חייב לומר שהפגיעה העיקרית לא הייתה במחירי ההובלה אלא בזמני האספקה הארוכים. הרבה חברות ספנות עדיין בוחרות במסלול עוקף אפריקה מה שמוסיף עוד כחודש בממוצע לכל משלוח ימי. זה בנוסף למצב שהיה בתחילת המלחמה שבו חברות ספנות היו מובילות מטענים מאסיה דרך סואץ לנמלים אחרים בים התיכון (בעיקר מצרים וטורקיה) כדי להימנע מסימן ישראל כיעד המשלוחים ומבצעות שם שטעון, פעולה שגם מוסיפה שבוע-שבועיים לתהליך וגם מעלה את המחיר בעוד 10-20%, שזה אולי לא דרמטי, אבל גם לא חסר משמעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2024 12:37 pm 
מנהל פורום

אבימאל כתב:
אני לא מכיר את הכלל שאמרת. הצורך לגור על מנת לפטור ממס.
אם מדובר בדירה ראשונה,למה אני צריך לגור בה? כמה זמן?

כדי לקבל פטור ממס שבח אתה לא צריך לגור בה, אלא שהיא תהיה באחזקתך לפחות 18 חודשים, וכמובן שזו תהיה הדירה היחידה שלך.
בדירות חדשות זה מרגע האיכלוס.

כלומר מי שחושב לעשות פליפ, או שיחכה שנה וחצי או שישלם 25% שבח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2024 1:27 pm 
Junior

משבר אנרגיה חמור במיוחד באיראן - לימודים בזום, מפעלים נסגרים, הפסקות חשמל יזומות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2024 2:08 pm 
Freshman

https://www.youtube.com/watch?v=Z1L4kfW ... 7%95%D7%AA

מניח שלא הרבה יתקלו בראיון הזה של ירון זליכה בגלל האכסניה, ולא שהוא מחדש פה מראיונות קודמים שנתן, אבל עדיין מרוכז פה בראיון אחד ארוך המון דברים פותחי עיניים למי שפחות מכיר את משנתו.
אין ראוי ממנו לדעתי לתפקיד שר האוצר הבא, אם וכאשר (אם גדול) תוחלף הנוכחית בממשלה שפועלת למען אזרחי ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2024 2:53 pm 
Junior

אני מסרב לקבל את העובדה שמישהו יגיד שזליכה צריך להיות שר אוצר, בת'רד שאני פתחתי. אני מסרב. זה לא יכול להיות.
משהו עשיתי לא נכון. אני הראש, אני אשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2024 3:15 pm 
Freshman

א. לא קראתי את 25 עמודי התר'ד שפתחת, אם יש לך טיעונים ענייניים אשמח לקרוא אותם.
ב. גם אני סירבתי להאמין שהדהדת פה הצעה ביטחונית מפי אבועלי אקספרס לשלוח טילים שאין לנו, עבר לי, מאמין שיעבור גם לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2024 11:30 pm 
Junior

קרטמן כתב:
א. לא קראתי את 25 עמודי התר'ד שפתחת, אם יש לך טיעונים ענייניים אשמח לקרוא אותם.
ב. גם אני סירבתי להאמין שהדהדת פה הצעה ביטחונית מפי אבועלי אקספרס לשלוח טילים שאין לנו, עבר לי, מאמין שיעבור גם לך.

לפני שהוא שר אוצר, קח את הקורס שלו
https://retired-millionaire.co.il/optin-a/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2024 11:37 pm 
Junior

ה-GDP (תוצר מקומי גולמי) לנפש במזרח התיכון עומד על כ-13 אלף דולר. ישראל על כ-53 אלף דולר. יש מדינות שהנתון שלהן גבוה גם בשל אוכלוסייה קטנה במיוחד.
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2024 11:38 pm 
Junior

קרטמן כתב:
https://www.youtube.com/watch?v=Z1L4kfW8dY4&t=1662s&ab_channel=%D7%94%D7%99%D7%93%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA

מניח שלא הרבה יתקלו בראיון הזה של ירון זליכה בגלל האכסניה, ולא שהוא מחדש פה מראיונות קודמים שנתן, אבל עדיין מרוכז פה בראיון אחד ארוך המון דברים פותחי עיניים למי שפחות מכיר את משנתו.
אין ראוי ממנו לדעתי לתפקיד שר האוצר הבא, אם וכאשר (אם גדול) תוחלף הנוכחית בממשלה שפועלת למען אזרחי ישראל.

מה למשל שהוא אמר פה פתח לך את העיניים?
זו צורה מכובדת יותר להגיב, מאשר התגובה הקודמת שלי. אני מקבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 24, 2024 12:18 am 
Freshman

אני מכיר מזמן את הדברים שהוא אומר. כמו שכתבתי, פותח עיניים למי שפחות מכיר את משנתו.
לא חושב שיותר מדי אנשים מכירים את הנתונים שהוא מציג שם על הסיבות לעלייה וירידה במחירי הדיור, את נושא הריכוזיות והאישור ליצרנים להחזיק גם בכובע היבואנים, את העיוותים בחוקי המיסים ועוד לא מעט דברים. אהבתי את הראיון הזה ספציפית כי המראיין נותן לו לדבר ושואל שאלות שהאדם הפשוט והלא מתמצה נוהג לשאול. הרבה מהדברים בנושא המיסים והמע"מ רלוונטיים במיוחד להיום, כשהנ"ל עומדים לעלות עלינו לרעה.

ולא ביקשתי תגובה מכובדת, ביקשתי לשמוע את טיעוני הנגד לזליכה, שמשתמע מדבריך שיש לך. אשמח לשמוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 633 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: