סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 4:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 3:10 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ואז אנחנו חוזרים לשאלת היסוד: האם כניסה קרקעית היא הדרך היעילה ביותר לנטרל את האיום?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 3:24 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני יכול רק לשער שכן. או יותר נכון, אני משער שבלעדיה זה בטח לא ניתן להשגה. מהאוויר ניסינו יותר מפעם אחת, ובהנחה שאנחנו לא מתכוונים להרים את כל עזה באוויר עם פצצות חודרות בונקרים אני משער שזו האופציה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 3:25 pm 
Hall of Famer

נדב, מאחר ואתה רק שואל שאלה, אולי אתה יכול להעלות השערות איזה דרך/ים יתנו תוצאה טובה יותר?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 3:29 pm 
Sophomore

אני חושב שלא משנה מה עדיף, תגובה קרקעית היא בלתי נמנעת. אני לא רואה איך מישהו יכול לעצור את הזעם של הציבור בישראל.

פוציץ', רק להבהיר, דיברתי על הגדה המערבית. פינוי עזה בלי תוכנית לעתיד היה רעיון רע מאד של שרון, פינוי האזרחים הישראלים משם היה רעיון טוב.

לגבי הרעיונות של גירוש תושבי עזה, לאן? איזו מדינה תיתן להם להיכנס לשטחה? אתה מתכוון להתחיל מלחמה עם מצריים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 3:32 pm 
Hall of Famer

לא צריך להיכנס קרקעית ולאבד חיילים בגלל זעם. צריך לעשות את זה אם זה הכרחי להשגת היעד, ואני חושש שזה הכרחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 3:35 pm 
Hall of Famer

ראי, אני חושב שכחלק מזריית החול בעיניים של ממשלת נתניהו המשת"פ, מעולם לא נעשה שום נסיון רציני להגיע להכרעה כלשהי מהאוויר ו/או אחר, ומכאן אני ממשיך למענה לשאלתו של עמוס:

1. הנחת היסוד שלי, כאמור, זה שממשל נתניהו מעולם לא ניסה לחסל את יכולותיו האופרטיביות של משטר חמאס, צבאיות ואזרחיות. להיפך, הוא תמיד חיזק אותן.

2. לפיכך הנחת היסוד הנרחבת ש"עד היום ניסינו ונכשלנו", היא פיקטיבית. מעולם לא ניסינו, לכן אין לנו נסיון שלילי אמיתי. רק שקרים של נתניהו.

3. אני חושב שכניסה קרקעית נרחבת לעזה היא סיכון עצום ומלכודת מוות, ושהיא צריכה להיות, אם בכלל, הפתרון האחרון בתום כל ברירה אחרת.

4. אני חושב שהדרך האפקטיבית האמיתית להפלת או למצער החלשה משמעותית של שלטון חמאס, היא שילוב של פיננסים, דיפלומטיה וכח צבאי שאינו כניסה קרקעית. ייבוש מקורות המימון של חמאס בתמיכה עולמית רחבה זה דבר ראשון. החרמת חמאס ומוסדות הקשורים אליו בכל מקום שיש בו השפעה מערבית, שתיים. חיסול ראשי חמאס האמיתיים בכל מקומותיהם, שלוש. חיסול מטרות איכות של חמאס מהאוויר, ארבע. שת"פ בטחוני הדוק עם המצרים למניעת התחמשות מחדש, חמש. ועוד.

5. הבעיה שהפתרון המשולב המוצע אינו "זבנג וגמרנו", יקח זמן ולא יתן תוצאה מיידית לדעת הקהל הצמאה לדם האויב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 3:39 pm 
Sophomore

ראי זה לא משנה. צריך ללמוד לקבל את הבלתי נמנע ולשלוט במה שאפשר. אין אף אחד בעולם שיכול לעצור מבצע קרקעי. השאלות שנותרו הן יותר ספציפיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 3:45 pm 
Hall of Famer

לצערי, קטשופ צודק ומהלך קרקעי הוא בלתי נמנע בגלל שנתניהו הוא אופורטוניסט פופוליסט ונטול מצפון, ולכן הוא חייב מבחינתו לרצות את הזעם הציבורי ולשפוך עוד דם ישראלי בנסיון לכפר על פשעיו שלו.

מבחינה צבאית ואופרטיבית גרידא, ספק גדול אם זה מה שבאמת צריך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 3:51 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ראי, אני חושב שכחלק מזריית החול בעיניים של ממשלת נתניהו המשת"פ, מעולם לא נעשה שום נסיון רציני להגיע להכרעה כלשהי מהאוויר ו/או אחר, ומכאן אני ממשיך למענה לשאלתו של עמוס:

1. הנחת היסוד שלי, כאמור, זה שממשל נתניהו מעולם לא ניסה לחסל את יכולותיו האופרטיביות של משטר חמאס, צבאיות ואזרחיות. להיפך, הוא תמיד חיזק אותן.

2. לפיכך הנחת היסוד הנרחבת ש"עד היום ניסינו ונכשלנו", היא פיקטיבית. מעולם לא ניסינו, לכן אין לנו נסיון שלילי אמיתי. רק שקרים של נתניהו.

3. אני חושב שכניסה קרקעית נרחבת לעזה היא סיכון עצום ומלכודת מוות, ושהיא צריכה להיות, אם בכלל, הפתרון האחרון בתום כל ברירה אחרת.

4. אני חושב שהדרך האפקטיבית האמיתית להפלת או למצער החלשה משמעותית של שלטון חמאס, היא שילוב של פיננסים, דיפלומטיה וכח צבאי שאינו כניסה קרקעית. ייבוש מקורות המימון של חמאס בתמיכה עולמית רחבה זה דבר ראשון. החרמת חמאס ומוסדות הקשורים אליו בכל מקום שיש בו השפעה מערבית, שתיים. חיסול ראשי חמאס האמיתיים בכל מקומותיהם, שלוש. חיסול מטרות איכות של חמאס מהאוויר, ארבע. שת"פ בטחוני הדוק עם המצרים למניעת התחמשות מחדש, חמש. ועוד.

5. הבעיה שהפתרון המשולב המוצע אינו "זבנג וגמרנו", יקח זמן ולא יתן תוצאה מיידית לדעת הקהל הצמאה לדם האויב.

גם חומת מגן הייתה סיכון עצום, ומאחר שאני שירתתי באינתיפאדה השנייה אני זוכר כמה אימה הטילו מחנות הפליטים בגדה על צהל. פשוט נמנעו מלהיכנס לשם, בטח לא כדרך שגרה, למעט מג"ב.

וגם חומת מגן, בניגוד למיתוס הרווח, לא הספיקה להשיג את היעד בכללותו ונצרכו עוד מבצעים משלימים אחריה. כל מיני דרך נחושה ועוד כמה כאלה.

את הדיפלומטיה והמאמץ הפיננסי צריך לעשות במקביל וכדרך קבע גם כשלא נלחמים. אני חושש שיש להם גב דיפלומטי, צבאי ופיננסי מספק בהחלט במקומות לא מערביים, אז יכולתך בנושא מראש מוגבלת וספק גדול אם מספקת, יש לה תקרה ברורה והיא כמה המדינות הלא מערביות יכולות ורוצות לספק וכמו שאנחנו רואים זה הרבה. יש מספיק דרכים לעשות את זה גם לא דרך ישראל, פשוט דרך ישראל היה לקטארים למשל כל כך הרבה יותר נוח...
הלוואי וזה לא היה ככה אבל אני לא רואה ברירה פרט לכוח צבאי, וכנראה קרקעי. מהאוויר עם כל הכלים המתוחכמים אתה מוגבל למה אתה יכול להגיע, אלא אם כן, שוב, אתה מוכן להרים את כל עזה עם פצצות חודרות בונקרים. ובלבנון ראינו את זה.
בסוף תפציץ כמה שתפציץ, החירי בירי הוא זה שמכריע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 3:53 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
כאן 11 מדווחים שישראל סירבה להצעה של זלנסקי לבקר ביקור הזדהות בישראל.
כאלה מטומטמים לא ראיתי.
מצד שני אני יכול להבין את ביבי. איך הוא ייראה ליד זלנסקי שעומד שנה וחצי מול מעצמה, כשהוא לא יכול על ארגון טרור ואפילו מטפח אותו?

אני מבין מעט מאוד בגיאו-פוליטיקה, בטח שבהשוואה למה שקורה פה בפורום, אבל בתור מישהו שחרד ממלחמת עולם על הגב של ישראל, נראה לי שאנחנו מעדיפים את פוטין כנבל ציני וחסר מצפון ולא כנבל ציני חסר מצפון שממש ממש רוצה לנקום בישראל, וזאת עלולה להיות הגרסה שנקבל אם זלנסקי יבוא בדיוק עכשיו לביקור הזדהות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 3:56 pm 
Hall of Famer

פוטין כבר לגמרי בצד האיראני-צפון קוריאני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 4:06 pm 
Hall of Famer

ראי, אין לי מושג על מה אתה מבסס את קביעתך ש"חירי בירי הוא זה שמכריע" במתחם מבוצר ממולכד עצום עם חסרון מובנה בהכרת השטח ובמודיעין, כמו עזה.

אתה זוכר, דרך אגב, איך זה היה כשצה"ל ניסה להשתלט על מקומות הרבה יותר פשוטים, כמו בינת ג'בל ומארון א ראס?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 4:09 pm 
Hall of Famer

איך זה היה כשהפציצו אותם מהאוויר?
אם אתה רוצה להימנע מכניסה קרקעית הברירה שנותרה לך היא פצצות חודרות בונקרים בכל מקום שאתה יודע על מנהרה או בונקר פיקוד, בלי להתחשב במה שיש מעליו. וכשאני אומר מעליו זה "מעליו ברדיוס X" כי זה מה שפצצה כזו עושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 4:21 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
אני לא אומר מה אמורה להיות התוכנית הצבאית להשיג את היעד, קטונתי. זה מן הסתם יהיה ארוך וכואב, וחבל שלא עשינו את זה כשזה היה יכול להיות פחות ארוך ופחות כואב, וזה כנראה יחייב לחימה עירונית קשה מאד אבל אין ברירה. היעד יכול להיות רק אחד, ביטול האיום הצבאי על ישראל מהאזור הזה. אחרת שנותיה של המדינה הזו ספורות, שלא לדבר על זה שהיא תאבד כבר עכשיו בפועל חבל ארץ שלם (ואולי יותר מאחד) כי אף אחד לא יהיה מוכן יותר לגור שם.

אני יכול לחשוב על מגזר מסוים שהייתי שולח לגור שם, שגם ככה רבים ממנו מתים לחזור לאזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 4:55 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אם אתה רוצה להימנע מכניסה קרקעית הברירה שנותרה לך היא פצצות חודרות בונקרים בכל מקום שאתה יודע על מנהרה או בונקר פיקוד, בלי להתחשב במה שיש מעליו. וכשאני אומר מעליו זה "מעליו ברדיוס X" כי זה מה שפצצה כזו עושה.

עוד פעם, השאלה מה רוצים להשיג. בסוף את העובדה שנסראללה לא יוצא מהבונקר יצר חיל האויר. 18 שנה של שריצה ב"רצועת הבטחון" הלבנונית לא מנעה את התעצמות חיזבאללה. אז מה החי"ר מכריע בדיוק?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 4:57 pm 
Hall of Famer

ואם להרחיב, חי"ר מכריע-ככל שיש הכרעה-"מלחמות מסורתיות". צבא מול צבא, יעדים לכיבוש. פה אתה מדבר על לוחמת גרילה מהמסובכות שיש, כשמה בסוף? אתה לא רוצה להיות אחראי על כלום. אז אוקיי, נניח שבמחיר של X הרוגים ובקרבות עקובים מדם תשתלט על עזה (ואני רחוק מלהניח שהחי"ר ישראלי אכן יכול לעשות זאת). ובעדיין?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 4:57 pm 
Hall of Famer

הדוגמא של מה שקורה כרגע עם חיזבאללה בגבול הצפון היא לא דוגמא שאתה רוצה לשכפל אותה בעזה, נכון?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 5:10 pm 
Hall of Famer

ראי, אתה חושב שהאיום הקיומי עקב המהפכה המשפטית עדיין תקף גם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 5:20 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
הדוגמא של מה שקורה כרגע עם חיזבאללה בגבול הצפון היא לא דוגמא שאתה רוצה לשכפל אותה בעזה, נכון?

אתה מסתלבט?

היציאה מלבנון היתה אחד המהלכים הבטחוניים המזהירים שישראל עשתה בתולדותיה.

להזכירך ערב היציאה מהלבנון, המצב היה שגם "רצועת הבטחון" היא מלכודת מוות לחיילים ישראלים שעברו להסתגרות בבונקרים, וגם הצפון חשוף לחלוטין להפגזות חיזבאללה.

המצב היום הוא שבחלק הארי של הזמן משנת 2000, ישובי הצפון בטוחים בהרבה משאר חלקי המדינה, נסראללה תקוע בבונקר כנראה עד סוף ימיו, וזכות הקיום היחידה של הארגון הזה היא תמיכה של אירן המבודדת והשנואה. חיזבאללה רק רמז על התערבות, וארה"ב הזיזה פאקינג נושאת מטוסים מול חופי לבנון.

וכל זה עוד לפני שאנחנו מדברים על העיקר: חיזבאללה נוצר, התחזק והתעצם כשישראל השתלטה קרקעית על "רצועת הבטחון", שזה מה שאתם רוצים כרגע לעשות בעזה. ישראל נתקעה שם 18 שנה חסרות תכלית, כי אף אחד לא ידע מה עושים אחרי שמשתלטים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 5:47 pm 
Junior

אונר"א בעזה דיווחו על גניבת דלק וציוד מצד חמאס - ומחקו

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 5:55 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

עוד פעם, השאלה מה רוצים להשיג. בסוף את העובדה שנסראללה לא יוצא מהבונקר יצר חיל האויר. 18 שנה של שריצה ב"רצועת הבטחון" הלבנונית לא מנעה את התעצמות חיזבאללה. אז מה החי"ר מכריע בדיוק?

זהו, שאני לא רוצה לשרוץ שם 18 שנה. לא יהיה אף אחד שייקח לך את השטח במקומך, ולכן עדיף להיכנס ולנקות מה שאפשר ולצאת. מודל חומת מגן. חומת מגן לא היה מושלם, אבל אני לא חושב שמישהו יחלוק שהוא היה הצלחה גדולה גם אם נדרשו עוד פעולות אחריו. גם כאן כנראה יידרשו.
אף אחד לא ייקח מחמאס את השטח שלו, את השלטון שלו ואת היכולות שלו - חוץ מישראל. אף אחד לא יבוא במקומו כי ישראל רוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 6:10 pm 
Hall of Famer

חומת מגן היה לפני 21 שנה, כן?

והוא לא היתה בעזה של חמאס, כן?

והוא גם לא פתר שום דבר, התרומה הכי משמעותית למניעת פיגועי ההתאבדות היתה חומת ההפרדה של שרון.

וחוץ מהעובדות הנ"ל, אתה בעצם מציע כניסה למרחץ דמים קרקעי, כדי "לנקות" זמנית ואז לצאת וזהו?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 6:11 pm 
Hall of Famer

ובינתיים הארגון המיותר אונר"א צייץ לפני שעתיים (ועכשיו מחק) שאנשי "משרד הבריאות של חמאס" השתלטו על תרופות, מזון ודלק ממקניו והחרים אותם.
אפרופו סיוע הומניטרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 6:15 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
חומת מגן היה לפני 21 שנה, כן?

והוא לא היתה בעזה של חמאס, כן?

והוא גם לא פתר שום דבר, התרומה הכי משמעותית למניעת פיגועי ההתאבדות היתה חומת ההפרדה של שרון.

וחוץ מהעובדות הנ"ל, אתה בעצם מציע כניסה למרחץ דמים קרקעי, כדי "לנקות" זמנית ואז לצאת וזהו?

אני רוצה להסיר את האיום הצבאי מעזה כלפי ישראל. זה היעד. שחמאס יהיה רעיון חסר יכולת לממש אותו צבאית ולאיים על ישראל. השאר נגזר מזה.
אני מעריך, לא יודע, שבלי כניסה קרקעית (או לחילופין, אמצעים באמת קיצוניים מהאוויר), לא תגרד אפילו את פני השטח.
האלטרנטיבה היא לדעתי איום קיומי על ישראל בזמן הקרוב מאד, וחבלי ארץ שיהפכו לשממה. no man's land.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 6:20 pm 
Senior

אני לא מבין כלום בצבא, אבל אני כן יודע שמר בטחון שמיהר לצייץ על מישהו שעבר ליד רבי עומד דומם כשמחבלים בשליחותו תוקפים הורים שכולים. רק כלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 73 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: