סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 10:59 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 34  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 19, 2022 2:15 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
ההערכה היא שככל שהמלחמה פונה לרעת רוסיה, פוטין הופך ליותר ויותר בלתי צפוי, אז ביידן העביר סוג של הזהרה שם. צריך גם להבין שאין דבר כזה שימוש "מוגבל" באטום, זה סוג של שד בבקבוק. ברגע שישתמשו בו ימשיכו להשתמש בו ובסוף גם אנחנו נזהר בחושך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 20, 2022 3:54 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יותר ויותר סימנים שרוסיה מתקרבת לגיוס כללי.
1. כל האזורים של שרוסיה רוצה לספח (שתי רפובליקות השקר וגם חרסון וזפוריזיה) הכריזו בפתאומיות על תאריכים למשאלי עם בשבוע הקרוב (אותם תאריכים). רוסיה לפני זה הודיעה על דחיית משאלי עם כאלה למועד בלתי ידוע, נראה שבבת אחת שינתה את דעתה.
2. הדומה הרוסית קיבלה שורה של חוקים שאי אפשר להגדיר אותם אחרת מאשר חצי משטר צבאי. מי שיסרב לשרת בחזית, מי שייכנע וייפול בשבי, או מנהל חברה שמסרב לחוזה עם הצבא אפילו בחינם - יואשם פלילית ויקבל עד 10 שנות מאסר.
3. כמה וכמה משתמשי טלגרם רוסים סיפרו שבמקום מגוריהם בוטלו אירועי תרבות על ידי הרשויות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2022 9:52 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
מארק הרטלינג, אקס גנרל בצבא ארה"ב, בציוץ ארוך על מערכות הגיוס וההכשרה של רוסיה כפי שהוא מכיר אותן. והוא אמור להכיר, הוא היה ממונה על כל מערכות הגיוס וההכשרה בצבא (Army, לא בכל הכוחות המזוינים) האמריקאי ומבין דבר או שנים

לטענתו ההכשרה הרוסית היא פחות ממינימלית, עיקר האימונים וההכשרה נעשים ביחידות ולא בבסיסי טירונים והוא ממליץ לרוסים לא לבנות יותר מדי על הכוחות שיגויסו (Very challenging באמריקאית)

לינק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2022 12:38 pm 
Hall of Famer

אני מניח, עם זאת, שמגוייסי הגל הראשון יהיו כאלה ששירתו כחיילי חוזה עד לא מזמן ויש להם הכשרה, גם אם לא טרייה וצריכה קצת שפשוף. בעיקר כאלה עם נסיון קרבי במקומות אחרים שהצבא הרוסי נלחם בו בשנים האחרונות כמו סוריה או לוב. הם לא יתחילו מאפס.
שאלה יותר חשובה היא האם יש במה לצייד אותם? באיזה נשק יצויידו, או שהכוונה לצייד אותם בנשק קל בלבד? האם יש מדי חורף להלביש אותם?
אם גם אלה ייכשלו, אז החרא באמת יפגע במאוורר.

אפרופו זה, התפרסמה ברשת הטרלה גאונית של עיתונאים שטלפנו אל הבן של דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב. הם העמידו פנים שהם קציני גיוס, ואמרו לו - קיבלת דרישה לרישום במשרד גיוס, למה לא ענית? הוא ענה: נראה לי שלא הבנתם, ראיתם בעצמכם שקוראים לי פסקוב, אני לא אמור להיות פה, אני אפתור את זה ברמות יותר גבוהות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2022 1:01 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
...התפרסמה ברשת הטרלה גאונית של עיתונאים שטלפנו אל הבן של דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב. הם העמידו פנים שהם קציני גיוס, ואמרו לו - קיבלת דרישה לרישום במשרד גיוס, למה לא ענית? הוא ענה: נראה לי שלא הבנתם, ראיתם בעצמכם שקוראים לי פסקוב, אני לא אמור להיות פה, אני אפתור את זה ברמות יותר גבוהות.

אכן גאוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 22, 2022 1:36 pm 
Hall of Famer

בינתיים בגלל גיוס המילואים ההמוני ברוסיה אזרחים מתחילים לברוח כל עוד הם יכולים כולל לישראל
https://m.ynet.co.il/articles/rkm48jtwj

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 23, 2022 7:45 am 
Sophomore

אז פוטין אכן הכרז על גיוס מלא וברוסיה, כמו ברוסיה כל מי שיכול להרשות לעצמו יתחמק.

שלוש שאלות מרכזיות:

1. מה המוטיבציה של הצבא הרוסי? כרגע המורל של כל יחידות הצבא בשפל, למעט היחידות המוטסות, הנחתים ושכירי החרב של ווגנר. אפרופו ווגנר, לפני מספר ימים פורסם סרטון של מנכ"ל/ "בעלי" החברה מגייס אנשים מבתי הכלא ברוסיה כדי למלא את השורות כאשר הסוכרייה היא חנינה לכל מי שישרת חצי שנה. הטענות במערב שקבוצת ווגנר היא למעשה פרוקסי של שירותי הביון הרוסיים.
2. איזה כלי נשק כבדים עומדים לרשות הצבא הרוסי ומה מצבם? לארטילריה יש מקום מאוד מרכזי בדוקטרינה הרוסית. בניגוד לדרכי הפעולה של צה"ל או צבאות מערביים אחרים, הארטילריה הרוסית היא באמת מלכת הקרב. הכמות העצומה של כלי הארטילריה, התחמושת וחוסר העכבות בשימוש בנשק סטטיסטי מאפשרת לרוסים לעצור ולשבור מתקפות של האוקראיניים. גם בהתקפה השימוש הרוסי בארטילריה מזכיר את מלחמת העולם הראשונה, הרעשות כבדות הנמשכות ימים שלמים במטרה לכתוש את מערכי ההגנה של האויב.
לאחר 7 חודשי לחימה המצב התחזוקתי והבלאי של קני הארטילריה הביאה את הרוסים להוציא מהמחסנים תותחים ממלחמת העולם השניה. מדובר בארטילריה נייחת עם טווח קצר יחסית (13 ק"מ בלבד), מה שהופך את הסוללות למטרות קלות כי הן קרובות לקו החזית ולא מסוגלות להתקפל במהירות.

3. אוקראינה. מה יגבר על מה, השחיתות, הסיאוב והשת"פ של ההנהגה עם הרוסים או ההתנגדות העממית לרוסים והאם המערב ימשיך ואף יגביר את משלוחי הנשק המערביים המתקדמים? מדי פעם עולות כל מיני פרשיות שחיתות של ההנהגה האוקראינית בכל הדרגים וממש שת"פ ותמיכה באמא רוסיה, יחד עם זאת המורל בכוחות הלוחמים ובקרב העם גבוה. אוקראינה קיבלה לאחרונה כ-30 טנקים מסוג T55S מסלובניה שעברו השבחה של אלביט בשנות ה-90, זה דוגמה לנשק שלא ישפר את מצבה של אוקראינה ולמעשה הוא "נזרק" על אוקראינה כי זול יותר לתת אותו מאשר לתחזק אותו בימחים הסלובניים. סיפור דומה היה עם הנגמ"שים מסוג M113 של האמריקאיים. מהצד השני, אוקראינה קיבלה לפני כמה ימים תומ"תים גרמנים מהסוג המתקדם ביותר בעולם וכעת יש להם כ-16 כאלה (זה בערך גדוד מוגבר). לכאורה זה לא הרבה כלים, אבל הדיוק והעוצמה של הנשק המערבי מוכיחים פעם אחר פעם במלחמה הזאת שגם כמות קטנה עושה הבדל עצום בגזרה בה הם מופעלים (לדוגמה השימוש שנעשה בM77- ארטילריה נייחת אמריקאית לפני כ-4 חודשים בפיצוץ גשרי הצליחה באזור דונבס)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 24, 2022 1:17 pm 
Senior

אני חושב שאחת מהשאלות היותר מרכזיות היא תוצאות בחירות האמצע בארה"ב שיגיעו ב-8 לנובמבר. כרגע רוב הסיכויים הם שהדמוקרטים מאבדים לפחות אחד משני בתי הקונגרס, ובלי הקונגרס קשה מאד להקצות כסף ונשק למשהו. הרפובליקנים הם פחות או יותר פרו-רוסים בימינו אלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2022 2:01 pm 
Hall of Famer

Amos Gueta כתב:
הרפובליקנים הם פחות או יותר פרו-רוסים בימינו אלו.

למה בעצם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 25, 2022 4:36 pm 
מנהל פורום

כי ימנים במערב שונאים דמוקרטיה ומעריצים דיקטטורות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 26, 2022 2:02 am 
Junior

Amos Gueta כתב:
אני חושב שאחת מהשאלות היותר מרכזיות היא תוצאות בחירות האמצע בארה"ב שיגיעו ב-8 לנובמבר. כרגע רוב הסיכויים הם שהדמוקרטים מאבדים לפחות אחד משני בתי הקונגרס, ובלי הקונגרס קשה מאד להקצות כסף ונשק למשהו. הרפובליקנים הם פחות או יותר פרו-רוסים בימינו אלו.

יש לך סימוכין?
https://m.ynet.co.il/articles/hyaexja11j
גם ישראל, נזהרת מאוד עם הרוסים. רק לאחרונה הסכימו לטפל בפצועים

https://thehill.com/opinion/campaign/59 ... publicans/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 26, 2022 12:00 pm 
Senior

סימוכין לאיזה חלק ממה שכתבתי אתה מחפש, בדיוק ? שהדמוקרטים צפויים לאבד בית, שבלי הקונגרס קשה להקצות כספים, או שהרפובליקנים הם פרו רוסיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 26, 2022 3:50 pm 
Junior

פרו רוסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 26, 2022 5:13 pm 
Sophomore

במלחמה בשדה הקרב אין ספק שרוסיה נוחלת תבוסות משפילות. יחד עם זאת, במערכת הכלכלית, ידה על העליונה היא עומדת יציבה ואיתנה מול הסנקציות בעוד שאירופה נמצאת במשבר אנרגיה חמור, ואנחנו רק בסוף הקיץ/תחילת הסתיו. מה יהיה כשהחורף הקפוא יפקוד את אירופה?

לרוסיה יש אורך נשימה הרבה יותר ארוך, ולדעתי היא תנצח במלחמה והאירופאיים יתקפלו, גם אם לא תספח את כל דרום אוקראינה, אלא רק את חלקה.

לא הייתי מודאג יתר על המידה מהרפובליקנים. אין הבדלים מהותיים בין הדמוקרטים לבינם בכל מה שקשור למדיניות חוץ. דחיקת הרוסים מדרום אוקראינה הוא אינטרס אמריקני ואירופאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 26, 2022 6:25 pm 
Hall of Famer

אילו נתונים מגבים את זה ש"רוסיה יציבה ואיתנה" מבחינה כלכלית, ושיש לה אורך נשימה הרבה יותר ארוך מאשר למערב אירופאים?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 26, 2022 6:42 pm 
Sophomore

שער החליפין שלה (תשווה למה שקורה לאירו או לפאונד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 26, 2022 8:08 pm 
Hall of Famer

רוסיה כבר מזמן מכריחה מכירות של מט"ח לרובל בתוך רוסיה, אתה מכיר אדם או גוף עסקי סביר שחושב שרובל היום זה משהו ששווה יותר מנייר טואלט?

או אם לשאול באופן ישיר יותר: נניח שאתה חייב להמיר מיליון שקל מכספך האישי ליורו או לרובל. בתור זה שחושב שהכלכלה הרוסית איתנה ושמערב אירופה לא תצליח לשרוד את המשבר, אפשר לקבוע שאתה תבחר להמיר לרובל?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 26, 2022 8:20 pm 
Sophomore

שער חליפין הוא אינדיקטור לבריאות הכלכלה שלמדינות דיקטטוריות קשה לבצע מניפולציה (ע.ע ונצואלה וטורקיה).

ולשאלתך: אם מסירים את הסיכון הפלילי, רובל. חד וחלק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 26, 2022 8:26 pm 
Hall of Famer

אבל הרגע הסברתי לך מה רוסיה עשתה ועושה כדי לשמור, מלאכותית כמובן, על ערך הרובל. ועוד דבר קטן זה שלירה טורקית ובוליבר ונצואלי הם מטבעות שניתן לרכוש בשוק, אז הערך משקף את הביקוש האמיתי. אתה יכול לתת לי נתונים על הביקוש האמיתי כיום לרובל?

ואני מאד שמח בשבילך שהדיון שלנו על הרובל הוא תיאורטי. הרבה זמן לא שמעתי תאוריה כלכלית אידיוטית ברמה של "רובל הוא מטבע יציב יותר מיורו".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 26, 2022 8:52 pm 
Sophomore

נכון שהסברת. אבל הצעדים של שלטונות רוסיה היו לא מספיקים, אילו לרובל לא היה ביקוש. ויש מדינות גדולות כמו סין, הודו וברזיל , (וכנראה מדינות רבות נוספות ) שממשיכות לסחור עם רוסיה למרות סנקציות.מה שנותן לרובל את ערכו. דרך אגב, קראתי לאחרונה שאפילו ארה"ב התירה לחקלאיה לייבא דשנים מרוסיה.

ואני חושב שרוסיה, בעיצומו של משבר האנרגיה ומשבר המזון שכרוך בו, יהיה לה מספיק חמצן בשביל לעמוד במאמץ המלחמתי.

אירופה, לעומת זאת, שתלוייה בגז הרוסי לפחות בשנתיים הקרובות, נמצאת על סף קטסטרופה.

על כך מעידים שערי חליפין. זה לא דיון תיאורטי.

אשמח לטעות ולאכול את הכובע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 26, 2022 9:30 pm 
Hall of Famer

אני חש שזה מבוא לדיון עקר במיוחד על בסיס נתונים גרועים. זה קונצנזוס שרוסיה נכנסה למלחמה במצב כלכלי רעוע, ושהמלחמה+הסנקציות הביאו אותה לפתחו של משבר כלכלי. יש הרבה מאמרים מעמיקים, אשים כאן קישור אחד למאמר עדכני מבלומברג אבל יש מבחר: https://www.bloomberg.com/news/articles ... port-warns

בקיצור, אתה מסתמך על קריאה בקפה ואמונות חסרות ביסוס. נתונים זה טוב. שער החליפין הנוכחי של הרובל, לא בסיס טוב לתאוריה שלך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 27, 2022 12:22 am 
Hall of Famer

אני רק אוסיף ואומר שזה תרגיל ידוע עוד מימי ברית המועצות. גם בימי ברית המועצות הצמידו באמצעים מלאכותיים את השער הרשמי של הרובל, שכמובן לא נסחר בחופשיות בשוק העולמי, לדולר. אני בטוח שבן דמותו של איתי מלפני 40 שנה היה אומר גם הוא שהרובל הוא מטבע נפלא, כדאי להשקיע בו על פני מטבע אירופי כלשהו (אז עוד לא היה יורו), וששער החליפין היציב שלו מצביע על הכלכלה האיתנה של ברית המועצות.

והנה עוד סיפור שממחיש את העניין בימינו אנו.
לפני חודשיים-שלושה רוסיה הוכרזה כחדלת פירעון בגלל שלא יכלה לשלם ריבית על חוב חיצוני שהיה לה, שהיה נקוב בדולרים וביורו (וכיוון שכך, הייתה מורה להחזיר אותו בדולרים וביורו לפי תנאי החוזה). אז נכון שהיה לה את המט"ח והיא רצתה לשלם, ובגלל הסנקציות לא יכלה לבצע את ההליך בפועל; אבל לא על זה באתי לדבר פה. הנקודה היא שבגלל הקשיים האלה רוסיה הציעה לבעלי החוב, שהיה נקוב בדולרים ויורו כאמור, לשלם להם ברובלים. המטבע הנפלא והיציב הזה שמצביע על כלכלה איתנה.
כביכול, על פי איתי, מדובר בבוננזה. מציעים לבעלי החוב לשלם להם במטבע הכי חזק ויציב בעולם במקום ביורו דפוקים.
בעלי החוב סירבו. הם העדיפו למחוק את החוב מספריהם, או לרדוף אחריו שנים בבתי משפט, מאשר לקבל אותו ברובלים.

אני אדגיש למען הסר ספק שבעלי החוב לא היו מדינות, אלא גופים פיננסים שונים שאין להם מניעה לגבות את החוב שלהם מרוסיה. הם סירבו לקבל את החוב ברובל לא בגלל מחוייבות חוקית או אחרת, אלא כי הרובל שווה לתחת ואף אחד לא רוצה אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 27, 2022 1:47 pm 
Hall of Famer

ההנחה שמדינה שעוד לפני הסנקציות המטבע שלה היה נייר טואלט, התחזקה כלכלית במהלך הסנקציות ומעידה על כך "התחזקות המטבע", היא אחת ההנחות המופרכות שראיתי מימיי באיזשהו דיון כלכלי. כאמור אני מאד שמח בשביל איתי שתכניתו לרכוש רובלים בכסף טוב אינה ריאלית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 28, 2022 10:32 am 
Hall of Famer

מה שקורה ברוסיה עכשיו די מדהים. אפילו גדולי התעמולנים שלהם, האלה שעד לא מזמן התרברבו בטלויזיה הרוסית על איך הם עוד שנייה מנקנקים את כל המערב, כבר מבינים שהמצב על הפנים ולא יכולים להסתיר את זה כי יש גבול גם להכחשת מציאות. יש קטעי וידאו שלהם נראים המומים. "איך זה שאנחנו קונים מל"טים מאירן ולא יודעים לייצר כאלה בעצמנו? איפה כל הלוויינים שלנו, מעצמת החלל שאנחנו, שלא נותנים לנו מודיעין - מילא על נאט"ו, אבל אפילו רק על אוקראינה? ומה זה הגיוס המבולגן הזה?"

מה שקורה בגיוס הזה ספציפית הוא חור מנעול לכל מה שקורה ברוסיה. אוספים אנשים סתם מהרחוב כדי למלא מכסות גם ללא שום רקע או הכשרה צבאית. מגייסים אנשים בשנות ה-60 שלהם עם מחלות כמו סכרת. שולחים אנשים ישירות מלשכת הגיוס לחזית, חלקם כבר נפלו בשבי אחרי ימים אחדים ונראים בסרטונים. שולפים סטודנטים מהרצאות באוניברסיטה ומגייסים אותם. אומרים לחיילים בלשכות הגיוס - "אנחנו נותנים לכם רק מדים ורובה, כל השאר תביאו בעצמכם - שקי שינה, תחבושות, תרופות, חוסמי עורקים. וגם תקנו טמפונים כדי לדחוף לפצעים ולעצור דימומים". מאות אלפים בורחים לגאורגיה, לפינלנד (כשהיה אפשר), לקזחסטן, אפילו למונגוליה. הרפובליקות המוסלמיות כמו דגסטאן נראות על סף מרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 28, 2022 10:54 am 
מנהל פורום

יש הרבה דיבורים ורמיזות מצד שני הצדדים בשבועות האחרונים לגבי שימוש בנשק גרעיני. גם פוטין וגם מדבדב התייחסו לאפשרות כזאת, ומהצד השני האמריקאים ונאט"ו הזהירו מספר גדול של פעמים. יש הרגשה שדברים קורים שם מתחת לפני השטח בכיוון הגרעיני. האמריקאים בטח בHIGH ALERT מודיעיני על כל דבר. הבעיה שהרוסים כבר פרסו באוקראינה כמה מאות מערכות שהן מה שמכונה "דו שימושיות", כלומר בשגרה הן נושאות נשק קונבציונלי, אבל עלולות במידת הצורת לשלוח גם נשק גרעיני.

לפני יומיים התרחש עוד אירוע משמעותי - שלושה פיצוצים במקומות שונים בצינורות הגז של NORDE STREAM שעשו חורים משמעותים ודליפות בתוך הים. הדליפות בקוטר של קילומטר ליד שבדיה ודנמרק. את הגז בצינור כבר לא ממש מוכרים, אבל הצינורות מלאים בגז בלחץ גבוה.
האירופים טוענים שיש ראיות לפעילות חבלנית ומאשימים את הרוסים. מה האינטרס של הרוסים לעשות את זה? לא ברור כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 836 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 34  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: