rony כתב:
Lakic כתב:
rony כתב:
אני חושב שחיפה ובית"ר כבר עם רגל אחת מחוץ למאבק האליפות, זה עוד לא סופי, אבל כמעט ואין להם שום מקום לטעויות, ושתיהן מאוד לא יציבות וטועות כל הזמן. אם חיפה לא תנצח היום אז בכלל זה יוציא אותה מתמונת האליפות כמעט סופית, בטח מנטלית כשהיא תהיה על 0/15 או 1/15 מול הגדולות, אולי בית הדין ישאיר לה קצת חמצן אם ייתן לה ניצחון טכני על סכנין. לגבי מכבי ת"א, אם היא לא תנצח היום אז אני חושב שגם היא תצטרף אל חיפה ובית"ר, היא צריכה להיות הרבה יותר יציבה כדי לרוץ עם ב"ש, וההגנה שלה סופגת הרבה יותר מדי.
אז למעשה אתה אומר כל דבר שהוא לא ניצחון של מכבי ת"א הערב ואפשר (כמעט) רשמית לסגור את הליגה ולסגור פארק גדול בבאר שבע בשביל החגיגות. לדעתי מוגזם.
הפער יהיה בין 6-8 נקודות כשיש עוד 48 נקודות בקופה והמון משחקים "על 6 נקודות".
אני לא חושב שברמת הלסגור את הליגה, אני כן חושב שזה כבר יהיה ברמת ה-"צריך התרסקות של ב"ש כדי לעשות מהפך".
הנקודה היא שב"ש היא בפער הקבוצה הכי יציבה ועם ההגנה הכי טובה, היא מאבדת מעט מאוד נקודות מיותרות ואם לא המשחק ההוא מול סכנין, היא כבר הייתה כרגע בפער של 9 נקודות מהמקום השני (לפני המשחק החסר של מכבי הערב). אז כן, בעיניי כל תוצאה חוץ מניצחון של מכבי ת"א הערב שמה את האליפות בכיס של ב"ש ורק קריסה שלה תוציא אותה משם. גם מכבי, גם חיפה וגם בית"ר מאוד לא יציבות, אם ת"א וחיפה יסיימו בתיקו הערב, ואח"כ הן ישמרו על קצב צבירת הנקודות הנוכחי שלהן, אז מתוך 48 נק' שישארו אחרי המחזור הזה, הן צפויות להשיג 31-33 נק', כלומר גם 29 נק' מתוך 48 יספיקו לב"ש להבטיח אליפות. גם אם נהיה אופטימיים מבחינתן ונגיד שאחת מהן תגיע ל-38 נק' מהמחזור הבא ועד סוף העונה, ב"ש עדיין תבטיח את האליפות גם עם 34 מתוך 48 נק' (אם מכבי ת"א תהיה זו שתצבור 38 נק', אם אלו יהיו חיפה או בית"ר אז גם פחות יספיק), משמעותית פחות מהקצב הנוכחי שלה.
הפער של ב"ש מהמקום השני היה היום 10 נק' אם הייתה מנצחת את סכנין ולא סופגת בנוסף הורדת נקודה.
עם כך שהאליפות כרגע היא של באר שבע להפסיד, אני מסכים לגמרי.
על כך ששלוש נקודות הערב, 16 מחזורים לסיום העונה, ייקבעו כל כך הרבה להמשך העונה, ממש לא.
לבאר שבע יש עדיין 8 משחקים מול שאר הגדולות, יש לה שני משחקי חוץ קשים בריינה ונתניה בסיבוב הנוכחי, יש לה מאמן (אדיר) עם רזומה של שתי עונות שלא יודע מה זה מאבק אליפות, כמו בערך 95% מהסגל שלו. הניסיון עם התמודדות בלחץ יכול להכריע את העונה הזאת לרעת ב"ש ככל שהעונה תתקדם והלחץ יגבר.