סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:07 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 25, 26, 27, 28, 29
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 2:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא, אני לא אומר שום דבר באנלוגיה שלי. אתה, כמו שאתה עושה רבות יש לציין, משליך עלי דברים שלא אמרתי או שאחרים אמרו (במקרה הזה נורטון) ואז מתככוח עם זה. אני לא אמרתי בשום מקום שאני מסכים איתו. למעשה אני לא ממש מסכים איתו, אני חושב שהעלבון על זה שאמרו שאתה בהכרח גזען (או basket of deplorables) הוא יחסית בשוליים בקטע הזה. לא שלא קיים בכלל, ולא שזה דבר נכון לעשות (להעליב בוחרים שבסופו של דבר כן תרצה להטות חלק מהם אליך כדי לנצח - בטח כשהבחירות עלולות להיות תלויות במעט קולות באיזה swing state כלשהי), אבל יש סיבות אחרות יותר גדולות והרבה יוצר ארציות למה טראמפ ניצח ב-2016 לדעתי.
אני בסך הכל שאלתי שאלה פשוטה - האם זה עושה דה-לגיטימציה למוסלמים. או מה שבאמריקה נהוג לכנות dehumanize במובן של מקטין אותם, מכליל עליהם, וכו'. לא אנלוגיה ולא שמנלוגיה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' אוגוסט 29, 2020 2:48 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 2:47 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה משליך עלי עכשיו לא ניסיתי לתקוף אותך. אמרתי שאם המשפטים האלו דומים, אז הלוגיקה של נורטון מהמשפט של שדרן הרדיו העלום להשפעה בפועל היא מקבילה להפיכה לטרוריסט או הפיכה למוסלמי במשפט שאתה הבאת. ניסיתי להדגים בכך את ההיסק הלוגי הבלתי סביר בעיני בין האירועים. לא הבנת את ההודעה וקפצת למסקנות, כמו שאתה עושה הרבה יש לציין.

הדיון על המשפט עצמו נראה לי דיי משעמם. הדיון על המשפט שהבאת בכלל נראה לי משעמם. אם זה לא אנלוגיה ואתה לא מנסה להשוות ביניהם בשביל איזשהי נקודה, למה אנחנו משוחחים כרגע על משפט שכתבת על מוסלמים?

אין לי בעיה להסכים שהאמירה שנורטון שמע בתכנית ספורט (?) ברדיו (?) שהוא אולי פוקס (?) נועדה להציג מצביעי טראמפ באור שלילי. אני לא סגור על החלק הראשון שלה באופן אישי.

הדיון היותר מעניין בעיני זה למה יש תפיסה כל כך רווחת (גם בארץ) שציבור מצביעי הימין הוא מצביע 'דווקא'. אין לו ממש דיעות משלו, הוא רק נעלב מאיזה הגמוניה מעורפלת שהיא בעצם זו שמניעה אותו לפעולה.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ש' אוגוסט 29, 2020 2:57 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 2:54 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
לא שלא קיים בכלל, ולא שזה דבר נכון לעשות (להעליב בוחרים שבסופו של דבר כן תרצה להטות חלק מהם אליך כדי לנצח - בטח כשהבחירות עלולות להיות תלויות במעט קולות באיזה swing state כלשהי)

ושוב, אני אתעקש על הנקודה הזו - אם זה כזה רעיון רע, איך זה עובד כל כך נפלא לימין בארה"ב (או בארץ, או בכל מקום)?
כל הקמפיין של טראמפ בנוי על להעליב וייצר אויב מכל מי שלא אתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 2:56 pm 
Hall of Famer

כן, אני זוכר מ-2016 שאתה לא סגור על הקטע הזה.
אם אתה מתעקש על הלוגיקה של נורטון, יאללה אני זורם איתך שלא תשתעמם חס וחלילה. האם לפחות בשוליים יש מקרי בורדרליין, מוסלמים שגם ככה מרגישים זרים, מנוכרים, מקופחים, שונאים את תרבות המערב, what have you - שעוד עלבון ועוד משפט יכולים לדחוף אותם מעבר לקצה? ואני ודאי לא אומר שרק בגלל משפטים כאלה יש טרור מוסלמי בכמות די נכבדה.

ואשר לקמפיין של טראמפ - אני חושב שלפחות ב-2016 היה הרבה פחות כך מהיום. לא שהוא נמנע מזה, ממש לא, אבל הוא גם נגע בדברים שבאמת הכאיבו לחלק מאלה שבחרו בו. הקמפיין הנוכחי בהחלט הרבה יותר כך, הוא בנוי בעיקר על העלבות, ומאחר שאני חושב שהוא הולך להפסיד אני עדיין חושב שזה לא רעיון כזה טוב.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' אוגוסט 29, 2020 2:59 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 2:58 pm 
Senior

אז אתה אומר שטראמפ אשם חלקית בפיגועי טרור של מוסלמים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 3:00 pm 
Hall of Famer

הרי לכם, קוראים יקרים, לעולם אין לזלזל בכוחה של הדגמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 3:02 pm 
Senior

בדיוק ;;-)))

הייתי בטוח במיליון אחוז שאתה מנסה להדגים לי כמה זה מגוחך לחשוב את מה שהרגע כתבת ברצינות. לכן ציינתי שבאנלוגיה שלך המשפט הזה יגרום למוסלמי להיות טרוריסט כהקצנה פראית להראות עד כמה בלתי סביר זה לחשוב שיש למשפט כזו השפעה על אנשים.

ואז התברר שאתה אשכרה ניסית לטעון את זה.

ניסיתי לתת לך לרדת מהעץ, הרי טראמפ התחיל את הכהונה שלו בדרישה לחסום כניסה של מוסלמים לארה"ב (כי לא כל המוסלמים טרוריסטים אבל כל הטרוריסטים מוסלמים). ולדעתך זה יכול לגרום למוסלמי בשוליים להפוך לטרוריסט. אזי טראמפ אחראי חלקית לטרור מוסלמי. חשבתי שזה יגרום לך להבין את הפאשלה ולהגיד - "וואלה, יצאתי חומוס כמו שאתם הצעירים אומרים, בעצם טענתי את הטענות של ה0מול הפרוגרסיבי".

בכל מקרה, על אף שנהנתי מאוד מהגול העצמי המרשים שנתת פה, אני עדיין לא מבין מה הדיון על המשפט המוסלמי שהבאת קשור למי ייבחר לנשיאות ארה"ב (או למהומות בארה"ב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 3:24 pm 
Hall of Famer

מאחר שגם לא ניסיתי להסביר לך את זה, כי לא על זה דיברתי וממילא אני לא באמת מסכים עם נורטון, נסווג את זה כשקף 2 בפאוורפוינט של ההדגמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 3:33 pm 
Senior

אז מה אתה רוצה, ראי שעל הקיר? מה מטרת הדיון שהעלת על המשפט המוסלמי?

אם אתה טוען שהמשפט "כל הטרוריסטים הם מוסלמים" יכול לגרום לאדם בשוליים להפוך לטרוריסט מאחר והמשפט הוא דה-היומנייז, מקטין וכו'.
וטראמפ אמר משפטים (ומעשים) לגבי מוסלמים שהם דה-היומנייז, מקטינים וכו'.

אזי שטראמפ אולי גרם לאדם בשוליים להפוך לטרוריסט.
אם טראמפ אולי גרם לאדם בשוליים להפוך לטרוריסט, טראמפ אחראי חלקית לפיגועי טרור מוסלמים.

אני לא מסכים עם זה בצורה השטחית הזו, אבל זו המסקנה המתמטית היחידה ממה שהבנתי שאתה טוען. נתתי לך קרדיט שאתה מסוגל לעשות את החישוב המתמטי הפשוט הזה בראש.

אם זה לא מה שאתה טוען, כלומר אתה אומר שהמשפט על כל הטרוריסטים מוסלמים --בפירוש לעולם לא יהיה מה שידחוף אדם לטרור וזה טרלול פרוגרסיבי לטעון את זה-- אני מתנצל, לא הבנתי אותך נכון. אבל אז עדיין אין לי מושג למה כתבת כל כך הרבה הודעות על הנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 3:50 pm 
Hall of Famer

אני בכלל יצאתי משאלה פשוטה, שבסופו של דבר הסכמת איתה כמדומני - שהדובר של המשפט שנורטון ציטט בא להכליל ולהעליב את מצביעי טראמפ באשר הם, גם אם המשפט מנוסח כאילו שלא. זה הכל.
באשר לטיעון של נורטון - האם זה יגרום לטראמפ לנצח בבחירות? בשוליים יהיו כל מיני מתלבטים ו-leaning למיניהם, אבל אם לא נרד לרזולוציות של swing state שמכריעה את הבחירות על קולות בודדים, אז ברמה הכללית זה זניח לדעתי. עדיין, זה לא רעיון טוב, כי לך תדע בשיטת הבחירות הזו. אבל לא אמרתי בשום מקום שזה יגרום למצביעי טראמפ לעשות פעולות טרור, אם כבר אנלוגיות.
האם מעשיו ומילותיו של טראמפ מכלילים ומעליבים מוסלמים? כן. אני מתאר לעצמי שזה יגרום פה ושם למוסלמים אמריקאים להצביע נגדו. גם במקרה הזה אני חושב שזה זניח ברמה הכללית, אבל בשוליים, שוב, יהיו כל מיני מתלבטים ו-leaning למיניהם שדחיפה קטנה תגרום להם להחליט, או להתחזק בהחלטה שהם התבחטו בה, ולפנות נגדו. זה לא רעיון טוב, ובשיטת הבחירות האמריקאית - עוד פחות טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 3:59 pm 
Senior

אם לחזור לנושא ארה"ב באופן כללי, הדמוקרטים עושים משהו חכם שיכולה להיות לו השפעה בדמוגרפיה חשובה --

https://www.politico.com/news/2020/08/2 ... ote-404455

קמאלה האריס היא הקו-ספונסר של ההצעה לעשות דה-קרימינליזציה של קנאביס, שתעלה השבוע בבית הנבחרים. זו דוגמא מצוינת לנושא שבו הפוליטיקאים נמצאים לפחות דור אחד אחורה מהאוכלוסיה הכללית. אין שום דמוגרפיה רלוונטית לבחירות שלא בעד ההצעה הזו (ברור שמורמונים יצביעו לא הולכים להצביע לטראמפ חוץ ממיט רומני). הרפובליקנים יצטרכו להתנגד גם כי הם נגד וגם כי הם כן מחוייבים לקבוצות הלא רלוונטיות האלו.

לא שזה יהיה משהו מהותי בבחירות, אבל רעיון מוצלח ועיתוי טוב של הדמוקרטים שזה שני דברים שהם חלשים מאוד בהם בד"כ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 4:17 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אני לוחץ על הנקודה הזו אגב רק כדי שתתמודד עם הכשל בטיעון שלך (שהוא כמובן לא רק שלך). ניתן למצוא לכשל הזה פתרונות, אבל הם דורשים קצת התבוננות עצמית לדעתי.

אם הייתי צריך להסביר אותו בעצמי, אני חושב שהסיבה האמיתית היא שהרבה מאוד אנשים לבנים רוצים להצביע לטראמפ, מתוך תפיסה לא בהכרח לא מוצדקת שזה יטיב עם המעמד הנוכחי שלהם, אבל יודעים שהוא לא ראוי מוסרית. כדי לגשר על הפער הזה, מחפשים כל מיני סיבות למה זה בעצם בסדר והם נדחפים לשם בלית ברירה.

נתת דוגמא נהדרת פה. הנה משהו שהימין עושה באופן הרבה יותר אקטיבי, אפקטיבי ובתפוצה רחבה בהרבה, אבל זה עלה לך לתודעה רק שהרגשת שזה נעשה מהצד השני.

רק אציין שאין לי טלויזיה בבית ואני באמת לא שומע אקטואליה מעבר לספורט רדיו וגם זה , אולי עשר דקות ביום. אני כן קורא קצת אקטואליה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 4:55 pm 
Hall of Famer

ועידו

האמת היא שאין לי מושג במה תעלה לי הודאה שאני מצביע טראמפ (וכאמור ,אני לא. אם אצביע זה יהיה או הליברטריאן התורן (נדמה לי תורנית הפעם) או ביידן. בטוח לא טראמפ שהוא גזען נבזה) אבל אני די בטוח שאני לא רוצה לנסות. ואין לי שום ספק שאנשים יחשבו עליי אחרת משהם חושבים היום.
יפטרו אותי? כנראה שלא. אבל זה לא משנה. אני בטוח שאם יש מצביע טראמפ באחת החברות האלה (במקרה הזה square ו doordash, אבל אני בטוח שזה נכון לכל חברת טק אחרת בסן פרנסיסקו והמפרץ) הוא כנראה ממש ממש מתבייש בזה. אני לא אומר שאין בודדים פה ושם שכן יפתחו את הפה, אבל מדובר באמת ברמת הבודדים. ברמת ״אסד ניצח בבחירות בסוריה״ בודדים, וכאלה שאם הם אכן יודו בכך - יהיו לא רק בודדים אלא גם במידה מסוימת מבודדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 8:12 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
ועידו

האמת היא שאין לי מושג במה תעלה לי הודאה שאני מצביע טראמפ (וכאמור ,אני לא. אם אצביע זה יהיה או הליברטריאן התורן (נדמה לי תורנית הפעם) או ביידן. בטוח לא טראמפ שהוא גזען נבזה) אבל אני די בטוח שאני לא רוצה לנסות. ואין לי שום ספק שאנשים יחשבו עליי אחרת משהם חושבים היום.
יפטרו אותי? כנראה שלא. אבל זה לא משנה. אני בטוח שאם יש מצביע טראמפ באחת החברות האלה (במקרה הזה square ו doordash, אבל אני בטוח שזה נכון לכל חברת טק אחרת בסן פרנסיסקו והמפרץ) הוא כנראה ממש ממש מתבייש בזה. אני לא אומר שאין בודדים פה ושם שכן יפתחו את הפה, אבל מדובר באמת ברמת הבודדים. ברמת ״אסד ניצח בבחירות בסוריה״ בודדים, וכאלה שאם הם אכן יודו בכך - יהיו לא רק בודדים אלא גם במידה מסוימת מבודדים.

תודה.
ברשותך, שאלות המשך:
האם זה היה המצב גם ב-2016?
האם זה היה המצב גם עם מועמד רפובליקאי אחר?

ייתכן שזה לא מלמד על הסתה והשמצה של מצביעי טראמפ, כמו שזה מלמד על הרתיעה מדברים שטראמפ מייצג, ואולי הדברים שהוא עשה ואמר בארבע השנים האחרונות?

בסה"כ, כשאתה מצביע למישהו או משהו, זה מעיד עליך ועל עמדותיך. יש היגיון מסוים בזה שדעתם של אנשים - בוודאי כאלה שמכירים אותך הכרות שטחית - עליך תושפע מעמדותיך, וממידת התאמתן לעמדותיהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 29, 2020 8:28 pm 
Hall of Famer

ב 2016 חייתי בשוויץ. אין לי מושג אמיתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 10, 2020 4:25 am 
Junior

ג'ייסון ווייטלוק, כתב ספורט: https://m.youtube.com/watch?v=DQw7lUTTSo4
יש לו כמה כאלו, על כל מיני תקריות אחרונות. נתקלתי לגמרי וחשבתי לשים פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 25, 26, 27, 28, 29

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: