סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 10:27 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 144 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 3:16 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
סומו כל מה שאני אומר מייצג את עצמי בלבד. זכותי לחשוב(ואני אכן חושב)שהאמונה שלך היא בדיחה, כמו שזכותי לחשוב שאמונתו של חרדי היא הגיונית(למרות שאני לא מבין\מסכים עם חלק מהדברים שהם עושים)... על אותו משקל שאתה מנגד רואה בחרדים אנשים הזויים ובאורטודקסים אנשים חשוכים ומצחיקים. זכותך.

אני לא מתכוון עכשיו להיכנס לעומק הדברים כי זה דיון שלעולם לא יסתיים, ואין לי כוח וזמן לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 3:38 pm 
Junior

הנחת היסוד שלך כלפי ודעותי על האורטודוקסיה מוטעת. אני בעד "חייה ותן לחיות". ברגע שזה נפגע אז אני יוצא "לקרב".

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 02, 2011 3:40 pm 
Sophomore

גם אני לא קראתי להוציא צווי מעצר לראשי התנועה הרפורמית או לשרוף אותם בכיכר העיר, אבל זה לא מונע ממני לחשוב שהאמונה שלהם היא בדיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2011 8:51 am 
Sophomore

פאפאלוקס כתב:
חלק פשוט חלש. הטיעונים שלי לא הזויים, אני חושב שמה שאתה מציע יכול להמית עלינו אסון. אתה לוקח חבורה של חיילים שסה''כ לא רוצים להיות נוכחים בטקס בו נשים שרות, שזה דבר כ''כ שולי ולא מעניין ומקצין למקומות מרחיקי לכת.
הייתי מסכים איתך לגביי חיילים שמסרבים לפנות מאחזים בלתי חוקיים וכו', אבל בעיניינים כ''כ לא משמעותיים.....בחיי שאתה משדר לי קטנוניות מדהימה... עושה פיל מזבוב.
ואם מחר יבוא ח''כ שיחייב את בני המיעוטים בצבא לדקלם את ההמנון בצבא, ללמוד על ערכי המדינה היהודית, ולהיות נוכח בטקס קבלת שבת והם לא יסכימו, מה תעשה? תרצה לאבד גם אותם? עכשיו בטח תגיד שאני מביא דוגמא לא קשורה, וכו' וכו'...זה מה שאתה עושה בכל הת'רד הזה, אבל זו דוגמא סופר רלוונטית לנושא.
אבל עזוב, שאף אחד לא יפריע לך לתאר אותי כאדם אגרסיבי וקשה, שזה אגב, דבר נכון(בלי אגרסיביות לא תגיע לכלום בחיים)אבל לא קשור במאום לת'רד או על השאלה האם אני צודק או לא.

הבעיה היחידה עם התשובה שלך (למעט העובדה ששוב, היא תגרנית ולא נעימה), היא שכל הדוגמאות שנתתי כבר התרחשו. יש לנו פלוגות שסירבו לפעילות מבצעית בשבת, יש שסירבו לפנות, יש שהצהירו שייענו לרב ולא למפקד.

במכלול המלא, ובתנאים האלו- הבני"שים יותר מסוכנים ממועילים, ואני שב ואומר שלטעמי צהל צריך לסנן אותם היטב היטב, ובכל מקרה לא לאפשר להם לשרת ביחידות נפרדות על טהרת הבני"ש בלבד. ההסדרניקים (לפחות חלקם הגדול), בשנים האחרונות, חיים בתחושה שזה הצבא הפרטי שלהם, ותפקידו לא רק למלא את תביעותיהם בענייני דת, אלא גם להגן על מה שלתפיסתם הוא אינטרס לאומי, גם אם רוב העם לא חושב ככה. שירת הנשים, והחוצפה שיש בסרבנות פקודה היא סימפטום לגישה הזו. צא וחשוב, מה יעשה מי שבחר לסרב פקודה על שטות (איך אמרת? זבוב), כשיעמדו דברים מהותיים על הפרק? אני חושב שזה מסוכן מדי מכדי שנשב ונבדוק בזמן אמת.

ובכלל- באיזשהו מקום לאורך הת'רד, אתה כתבת שבמקרה של התנגשות בין הרב למפקד, לחיילים הללו תהיה בחירה קלה מאד. לאור העובדה שגם לך ברור שצפויה סרבנות המונית במקרה של קונפליקט כזה, למה אתה טוען שאני עושה פיל מזבוב? אתה הרי מסכים אתי לגבי המעשה הצפוי (ואני מקווה שאתה מבין שזה יהיה חמור), אתה רק נוטה להסכים עם המעשה הזה, ואני לא. לא נראה לך סביר שגוף צבאי אמור לשאוף להרחיק מקרבו גורמים סרבנים?

לח"כ אין סמכות להכריח חיילים לעשות משהו. צריך חקיקה. מנגד, אני דווקא זוכר לא מעט גששים דרוזים שישבו איתי בערב שבת בקבלת שבת, ולא עשו עניין. המיעוטים לומדים במערכת החינוך הישראלית את ערכי מדינת ישראל (שהם בד"כ די יהודיים), מכירים את ההמנון הישראלי (שצריך להסכים שיש בעיה לדרוזי לשיר נפש יהודי הומיה, ולהזיל דמעה, מה לעשות), וחיים תחת דגל שהוא נגזרת של הטלית היהודית. לשיטתך, הם היו צריכים לסרב לשרת מזמן. ככה זה היה בצבא לפחות בדור שלי: הדרוזים חיו בשלום עם מה שהפריע להם, אני, החילוני, חייתי בשלום עם חוקי הכשרות (לדוגמא) שנכפו עלי בצבא, הדתיים ויתרו בנושאים שהפריעו להם- לענייננו: שמעו נשים שרות, ועלו על הג'יפ בשבת רק כי המפקד אמר. ככה זה: החיים המשותפים כופים על כולנו פשרות, שלא תמיד נעימות לנו, אבל חיינו איתם בשלום.

בשנים האחרונות, הדתיים בצבא נוטים פחות ופחות להתפשר, ודורשים שהצבא יתאים את עצמו יותר ויותר לדרישותיהם, כשמרווח הפשרה לו הם מוכנים, הולך ומצטמצם- זו עובדה, שאתה נמנע מלהתייחס אליה, וזה גורף- משירת נשים, עד פעילות מבצעית בשבת. לכל אורך הגזרה היו פעולות סירוב אקטיביות. בתנאים האלה- הצבא צריך לשקול שוב את תנאי השרות שלהם: גם איך ישרתו, ואפילו אם בכלל ישרתו.

הנה- לא אמרתי שזה לא קשור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2011 9:39 am 
Sophomore

אורליאן, אני מוריד בפנייך את הכובע על כך שיש בך את האנרגיה להמשיך את הדיון עם פאפאלוקאס. אותי הוא שבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2011 10:47 am 
Senior

נו, הוא בעצמו הגדיר את עצמו כאגרסיבי וקשה (ומן הסתם שכח גם "גאון ונדיב ואכזר") שמגיע לאן שהגיע רק בזכות האגרסיביות

בפעם הבאה שמישהו יחתוך אתכם בכביש או בתור, חשבו חיובי, חשבו פאפאלוקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2011 1:13 pm 
Sophomore

תומר זכה כאן בתואר התגובה המשעשת של הת'רד, אני חייב לציין! אגב, שכחת גם חתיך הורס :mrgreen:

נערך לאחרונה על ידי פאפאלוקס בתאריך ה' נובמבר 03, 2011 1:38 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 03, 2011 1:38 pm 
Sophomore

אורליאן כתב:
הבעיה היחידה עם התשובה שלך (למעט העובדה ששוב, היא תגרנית ולא נעימה), היא שכל הדוגמאות שנתתי כבר התרחשו. יש לנו פלוגות שסירבו לפעילות מבצעית בשבת, יש שסירבו לפנות, יש שהצהירו שייענו לרב ולא למפקד.

במכלול המלא, ובתנאים האלו- הבני"שים יותר מסוכנים ממועילים, ואני שב ואומר שלטעמי צהל צריך לסנן אותם היטב היטב, ובכל מקרה לא לאפשר להם לשרת ביחידות נפרדות על טהרת הבני"ש בלבד. ההסדרניקים (לפחות חלקם הגדול), בשנים האחרונות, חיים בתחושה שזה הצבא הפרטי שלהם, ותפקידו לא רק למלא את תביעותיהם בענייני דת, אלא גם להגן על מה שלתפיסתם הוא אינטרס לאומי, גם אם רוב העם לא חושב ככה. שירת הנשים, והחוצפה שיש בסרבנות פקודה היא סימפטום לגישה הזו. צא וחשוב, מה יעשה מי שבחר לסרב פקודה על שטות (איך אמרת? זבוב), כשיעמדו דברים מהותיים על הפרק? אני חושב שזה מסוכן מדי מכדי שנשב ונבדוק בזמן אמת.

ובכלל- באיזשהו מקום לאורך הת'רד, אתה כתבת שבמקרה של התנגשות בין הרב למפקד, לחיילים הללו תהיה בחירה קלה מאד. לאור העובדה שגם לך ברור שצפויה סרבנות המונית במקרה של קונפליקט כזה, למה אתה טוען שאני עושה פיל מזבוב? אתה הרי מסכים אתי לגבי המעשה הצפוי (ואני מקווה שאתה מבין שזה יהיה חמור), אתה רק נוטה להסכים עם המעשה הזה, ואני לא. לא נראה לך סביר שגוף צבאי אמור לשאוף להרחיק מקרבו גורמים סרבנים?

לח"כ אין סמכות להכריח חיילים לעשות משהו. צריך חקיקה. מנגד, אני דווקא זוכר לא מעט גששים דרוזים שישבו איתי בערב שבת בקבלת שבת, ולא עשו עניין. המיעוטים לומדים במערכת החינוך הישראלית את ערכי מדינת ישראל (שהם בד"כ די יהודיים), מכירים את ההמנון הישראלי (שצריך להסכים שיש בעיה לדרוזי לשיר נפש יהודי הומיה, ולהזיל דמעה, מה לעשות), וחיים תחת דגל שהוא נגזרת של הטלית היהודית. לשיטתך, הם היו צריכים לסרב לשרת מזמן. ככה זה היה בצבא לפחות בדור שלי: הדרוזים חיו בשלום עם מה שהפריע להם, אני, החילוני, חייתי בשלום עם חוקי הכשרות (לדוגמא) שנכפו עלי בצבא, הדתיים ויתרו בנושאים שהפריעו להם- לענייננו: שמעו נשים שרות, ועלו על הג'יפ בשבת רק כי המפקד אמר. ככה זה: החיים המשותפים כופים על כולנו פשרות, שלא תמיד נעימות לנו, אבל חיינו איתם בשלום.

בשנים האחרונות, הדתיים בצבא נוטים פחות ופחות להתפשר, ודורשים שהצבא יתאים את עצמו יותר ויותר לדרישותיהם, כשמרווח הפשרה לו הם מוכנים, הולך ומצטמצם- זו עובדה, שאתה נמנע מלהתייחס אליה, וזה גורף- משירת נשים, עד פעילות מבצעית בשבת. לכל אורך הגזרה היו פעולות סירוב אקטיביות. בתנאים האלה- הצבא צריך לשקול שוב את תנאי השרות שלהם: גם איך ישרתו, ואפילו אם בכלל ישרתו.

הנה- לא אמרתי שזה לא קשור.

בסדר, סירובי פקודה שתיארת (ובמקרה של הדתיים סירוב לפנות יישובים, סירוב לפעול בשבת - דבר כזה אני לא זוכר אגב אבל נלך איתך -וכו') קורים אצל חיילים ממגזרים שונים, וכולם נענשו. חסרים שמאלנים שסירבו לקחת חלק בפעילות צבאית בגלל שמצפונם הכריע אותם? ויש חיילים חילוניים לחלוטין(ואפילו אחד דרוזי!)שסירבו לקחת חלק בפינוי יישובים, וכן, יש גם דתיים לאומיים שאומרים שילכו עם מה שהרב אומר. אז יש. בהם תטפל בכל הכוח, וזה בסדר גמור. אתה לא יכול להציג את זה בצורה כזאת שכולם הולכים למען מטרה אחת(הגנה על המדינה בכל מחיר)ורק הסרח העודף של הדתיים מתמרד כל פעם מחדש ומקשיב לרב.
אבל כל הדוגמאות האלה אינן דומות במאום למצב בו מחייבים חייל לקחת חלק באירוע שמטרתו היא סה''כ לבדר את החיילים, ואתה לא יכול לדרוש מחייל לשבת במקום בו מעמידים אותו במצב שהוא מתנגש חזיתית עם האמונות שלו, ולא במצב של פיקוח נפש חלילה(פעילות צבאית בשבת וכו'), אלא שוב, באירוע שמטרתו היא בסה''כ להנעים את הזמן לחיילים. אז אני אחזור על עצמי שוב, פאקינג לא רוצים להיות נוכחים במקום בו נשים שרות... ואם הצבא מחליט שיאללה בואו נפנק את החיילים עם ערב רקדניות, אז גם תדרוש מהחיילים להישאר באולם? אלו המקרים בהם התכוונתי לכך שחיילים יצטרכו לבחור בין הדת לצבא, ויבחרו בדת. לא דיברתי על החלטות מדיניות או פעילות צבאית, למרות שגם במקרה הזה בטוח שנראה סרבנים מטעם הדת(בעיקר בנושאי פינוי), כמו שתראה סרבנים מסיבות שמאלניות וסתם חבר'ה שוואלה לא מתאים להם לפנות יהודים מהבתים ''כי התגייסנו לצבא הגנה לישראל, וזה לא התפקיד שלנו לפנות אנשים''.

לגביי מיעוטים וכו', אני יודע שיש לא מעט בני מעיוטים שמשתתפים בלי יותר מידי בעיות בטקס קבלת שבת, אבל הם עושים זאת מרצונם החופשי ולא מסיבות דתיות, אלא סיבות חברתיות וגיבוש עם החבר'ה. בכל אופן, איתי במחלקה היו שני דרוזים ואחד מהם נמנע באופן קבוע מלהשתתף בטקסים יהודיים שונים(פסח, שבת וכו')ביחד עם כמה חבר'ה ממחלקות שונות. ולגביי ההמנון - לא ראיתי אחד ששר אותו, וזה בסדר גמור מבחינתי.
אבל כשיחייבו אותם להשתתף זה יקבל מימד אחר לחלוטין, ואני מקווה שאתה מבין זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2011 1:26 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
רבע סנט לדיון (שקראתי בערך את ההודעה הראשונה והאחרונה בו):

יש דיון שלם סביב השאלה האם צריך או לא צריך להעניש חיילים שיצאו בזמן שירת נשים. אין שום דיון בעובדה שיש פקודות בצה"ל שיכולות להכניס לכלא חיילים אם הם (למשל) הדליקו את האש של הסיר של החמין בשבת (בהנחה נניח שהיא כבתה בטעות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2011 1:32 am 
Hall of Famer

חמין צבאי. איזה זכרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2011 8:46 am 
Sophomore

ראובן כתב:

יש דיון שלם סביב השאלה האם צריך או לא צריך להעניש חיילים שיצאו בזמן שירת נשים. אין שום דיון בעובדה שיש פקודות בצה"ל שיכולות להכניס לכלא חיילים אם הם (למשל) הדליקו את האש של הסיר של החמין בשבת (בהנחה נניח שהיא כבתה בטעות).

היה איזה זנב דיון בנושא (אמנם לא השתמשנו בחמין...). יצא שאנחנו שונאי אדם, לא מוכנים לפשרות, סרבני קירוב לבבות שאינם מבינים את צרכיו ורגשותיו של האחר. ובכלל- סתם אנטישמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2011 10:04 am 
Junior

לפני 20 ומשהו שנים שהייתי בצה"לנו, קבלתי שבת כיוון שלאחר השמירה הגעתי לארוחת בוקר בחדר האוכל והטבח לא היה ולא הכין כלום. בהיותי רעב, הכנתי לי חביתה. (הטבח נענש בשתי שבתות).

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 09, 2011 5:49 pm 
Sophomore

אורליאן כתב:
ראובן כתב:

היה איזה זנב דיון בנושא (אמנם לא השתמשנו בחמין...). יצא שאנחנו שונאי אדם, לא מוכנים לפשרות, סרבני קירוב לבבות שאינם מבינים את צרכיו ורגשותיו של האחר. ובכלל- סתם אנטישמים.

אתה אמרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 14, 2011 11:36 am 
Junior

הכותרת הראשית של "הארץ" מהבוקר:

אלופים במיל' לרמטכ"ל:
עצור את ההקצנה הדתית בצבא

מפקדי חה"א, הים ואכ"א לשעבר מזהירים במכתב לגנץ: "אים להשלים עם הפגיעה בחיילות בשם הדת".

19 קצינים בכירים חתמו על המכתב שנשלח גם לברק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2011 1:36 pm 
Junior

עפ"י הארץ, הוועדה שהקים הרמטכ"ל לדון בנושא תמליץ לא לשחרר חיילים מאירועים רשמיים בהם תהיה שירת נשים. באירועים לא רשמיים ינתן למפקדים שיקול דעת נרחב מה לעשות.

שבוע שעבר נצפה סגן הרמטכ"ל נווה שר באירוע לרבין יחד עם נשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 17, 2011 7:30 pm 
Sophomore

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4149764,00.html

ולדעת הרב לבנון מדובר ב"יהרג ובל יעבור"...
אם מישהו עדיין חושב שאין הקצנה בציבור הדתי, הרי השטות הזו סגרה את הויכוח סופית. זו כבר לא שאלה של סירוב פקודה, אלא חיים ומוות. נו, באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 2:37 am 
Sophomore

אני מקווה שביום בו יאלצו חיילים דתיים לשמוע שירת נשים, נתחיל לראות השתמטות המונית של הציבור הדתי מצה''ל. ינשאללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 3:24 am 
מנהל פורום

השתמטות המונית או התאבדות המונית ברוח הרב לבנון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 9:29 am 
Sophomore

ברור פאפאלוקאס, כי עכשיו מאה אחוז מבחרדים מתגייסים ותורמים 3 שנים כמו כולנו. שישתמטו - הסתדרנו בלעדיכם פעם, נסתדר בלעדיכם גם בעתיד. השאלה היא איך תסתדרו אתם בלעדינו.

אני אומר, אחרי הפלסטינאים, תנו גם להם מדינה. יהיה מעניין לראות איך הם שורדים במדינת עולם שלישי עם תל"ג מהנמוכים בעולם שאשכרה צריך לעבוד כדי לקנות בה אוכל. בטח אפשר יהיה לקנות שם דברים בזול.

בכלל, אני מציע לעשות הרצאה ענקית של הרב עובדיה שכולם חייבים להגיע אליה, להקיף אותה בגדר, לתלות טלית על מוט ולהכריז בזאת על הקמת מדינה חרדית בארץ ישראל - ושמעברי הגבול לישראל יהיו פתוחים רק בשבתות. אם אחרי זה אפשר לעשות אותו דבר עם הופעה של דודו אהרון, בכלל תענוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 10:46 am 
Junior

ובמסגרת עצימת העיניים על התחדלו"ת סרוגי הכיפה עוד הוכחה כמה המצב קשה:

http://www.haaretz.co.il/news/education ... D7.2083870

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 10:49 am 
Hall of Famer

עזוב, סומו, אין דבר כזה התחרדות והקצנה אצל הכיפות הסרוגות. הרי פפאלוקס אמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 18, 2011 11:40 am 
מנהל פורום

היה שווה לקרוא את הכתבה רק בשביל המשפט הזה:

ציטוט:
גם "דירה להשכיר" נפסל בנימוק שהוא מספר על חזיר ושהשכנים בסיפור אינם די נחמדים

יהיה בהחלט מעניין לקרוא את הגירסאות הפוליטיקלי-קורקט של הסיפור, כולל זו התורנית וזו הקפיטליסטית (בכלל, דמות החזיר צריכה להפריע לביבי הרבה יותר משהיא צריכה להפריע לחרדים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 4:05 pm 
Junior

מרכז ג'רארד בכר יהפוך היום למוקד חדש של מאבק, לאחר שהרקדנים החליטו להסיר ווילונות שמאחרויהם הם רקדו במשך כמה חודשים, כדי שחרדים ברחוב לא יראום חס וחלילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 21, 2011 4:57 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
השתמטות המונית או התאבדות המונית ברוח הרב לבנון?

לא צריך ללכת רחוק. אפשר להימנע משירות צבאי גם מבלי להתאבד.

(*נאמר ברוח הדברים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 30, 2011 11:13 am 
Junior

http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1579140

אם החוק הזה מאושר סופית, אפשר לסגור את המדינה סופית. ברור שזה סתם "הצהרת חוק" אבל עצם העלתו מראה את עומק התהום שבו אנו נמצאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 144 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: