ראובן כתב:
עד כמה שידוע לי ברה"מ בהחלט התנגדה לפעילות נוסח זו של הסוכנות, ולמרות שהיה ברור שזה כדי להשאיר את היהודים במדינה זה לא פטר אותה מעניין האנטישמיות.
אני בכל אופן מסכים עם לא מעט ממה שכתבת (החלקים שהצלחתי להבין, לפחות). אני חושב שזה לגיטימי מצד מדינה להגביל התערבות כספית זרה בה, ואני לבטח לא רוצה שישראל למשל תפעל נגד חוקים כאלה במדינות אחרות. אם ביבי היה מחליט לעשות שינוי של 180 מעלות בתפישת עולמו, לסגור את השוק הישראלי להשקעות זרות כי הוא רואה בהן טרפה ולאסור על זה בחוק, זה בעיני היה התנהגות לגיטימית. ספציפית, אני מתנגד להגבלות מהסוג הזה, אבל הלוואי שהיינו ברמת הדיון הזו.
לכן כל הזמן אני אומר שזה בכלל לא העניין. העניין הוא (וכאמור, מחוקקי ההצעה לא טורחים להסתיר את זה אפילו) שיש כאן צד אחד (ימין) שהחליט שהוא רוצה לפגוע בפעילות הצד האחר (שמאל) ולצורך זה הוא הקריץ איזה קריטריון מצוץ מהאצבע שתואם את הגופים שבהם הוא רוצה לפגוע ופחות תואם את אלה שהוא חפץ ביקרם (כמובן שלא מזיז לו בכלל שיש עוד גופים שייפגעו. תגידי לביבי "קו לעובד" והוא יפרוץ בצחוק קולני). וכשהשלטון מנסה לפגוע בחופש הפעולה של מי שלא מסכים איתו, זה לא בדיוק יום חג לדמוקרטיה.
ברה"מ אומנם היתה אנטישמית, אבל ההתנגדות לסוכנות לדעתי לא נבעה מאנטישמיות, והסוכנות דווקא הגדילה את האנטישמיות. אבל זה לא קשור לנושא.
אני לא חושבת שיש קשר בין הגבלה של פעילות מסוג מסויים במדינה לבין איסור על כל קשר בין מדינות, כולל קשרי מסחר, אלא אם למשל צרפת היתה נותנת לנו אולטימטום - או שאנחנו מורשים להתערב לכם בעיניינים הפולטיטיים או שנאסור מסחר עם ישראל.
אני לא חושבת שהמטרה היא לפגוע בשמאל אלא לשמור על מדינה מפני השמאל שמנסה לפגוע במדינה, גם אם יש לו אולי כוונות טובות.
לדעתי אם יש קונסנזוס רחב שמשהו פוגע במדינה, אפשר להגדיר אותו ככזה גם בחוק. גם היום ישנם חוקים שיהיו כאלה שלא יסכימו איתם, או חישבו שעברה על החוק תביא תועלת. דוגמא קיצונית - לשרוף עסקים, גם אם הם של מתנחלים זה אסור על פי החוק, וזה לא ישתנה אם פתאום איזה קבוצה קיצונית תרצה לעשות זאת מטעמים אידואולוגיים ותחשוב שזה בסופו של דבר יועיל למדינה.
לכן אם 99% מאזרחי המדינה יחשבו שקריאה לחרם על ישראל, ונסיונות להציג את המדינה כמדינת אפרטייד (טענה שקרית עובדתית, זה אפילו לא עיניין של דעה) כדי להחליש אותה פוליטית בהתמודדות עם איומים ולכפות עליה פעולות שמנוגדות לרצון הציבור כפי שהתבטא בבחירות, הן פעולות לא לגיטימיות, אני לא רואה שום בעיה לאסור אותם בחוק כליל, ולא רק להטיל מס קצת גדול יותר על תרומות מדינות שממנות את זה.