סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:01 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 187 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ירח דבש
הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 2:59 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
מבין המטיילים הלא-ישראלים במזרח, הרושם שלי היה שהגרמנים דוברים אנגלית טובה בהרבה מכל אירופאי אחר - ספרדים, איטלקיים, בודאי צרפתים. אבל זה
מין הסתם מדגם קטן למדי וספק כמה הוא מייצג משהו.
בוינה, שם עבדתי קצת במכירות, רוב המקומיים מבינים אנגלית ברמה כזו או אחרת (לרוב לא גבוהה במיוחד, והרבה העדיפו לכעוס עליי - בצדק מסוים - שאני עובד
במדינה שלהם ולא מסוגל לדבר בשפת המקום)

בכל מקרה, צ'רלי, נקודה אחת - אני לא יודע כמה זמן שהית בכל מקום בחו"ל, אבל חופשות קצרות הן לרוב לא מדגם מייצג. בחופשות של מס' ימים, מספיקה חוויה או
שתיים לא נעימות בשביל לחרוץ גורל של מדינה. בודאי שאי אפשר לקבוע את רמת האנגלית הממוצעת של המקומיים על בסיס של נגיד עשרה? עשרים אנשים? איתם נוצרת אינטרקציה במהלך חופשה קצרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 8:29 pm 
Junior

היום טסתי מאיסלנד לאנגליה אחרי טיול של חמישה ימים מסביב למדינה. מקום מעולה, ממליץ לכל מי ששוקל לטייל ולא סגור על היעד לחשוב גם על איסלנד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:05 pm 
Sophomore

מצטרף להמלצה על איסלנד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:10 pm 
Hall of Famer

מעולם לא הייתי באיסלנד, ואכן שמעתי מכמה וכמה אנשים שהיא מאד יפה. רק אציין ששמה באנגלית הוא ICEland והמבין יבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:19 pm 
Junior

אשת הנשיא שם היא ישראלית דוברת עברית.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7% ... 7%95%D7%A3

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2013 9:50 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
מעולם לא הייתי באיסלנד, ואכן שמעתי מכמה וכמה אנשים שהיא מאד יפה. רק אציין ששמה באנגלית הוא ICEland והמבין יבין.

יחסית למדינה שכל כך צפונית(הייתי שם בלילות שנמשכו 40 דקות) האקלים בה ממש נוח(זרם הגולף). האקלים בקיץ הוא מושלם - אף פעם לא למעלה מ20.גם בחורף הטמפרטורות לא נמוכות מידי והבנתי שהם באזור ה-10.
הייתי ממליץ לוותר על דרום המדינה ולהתמקד בעיקר בצפון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 07, 2013 6:33 pm 
Sophomore

אז אנצל את הת'רד הזה לטובת הנסיעה שלי שלי לקיץ הקרוב.

אני טס לארצות הברית וקנדה ל5 שבועות החל מסוף יולי בחלוקה הבאה - שבוע וחצי במנהטן, שבוע בטורנטו-מונטריאול, ואז חזרה לניו יורק שבועות, אבל אני מתכנן איזה רוד טריפ לכיוון צפון מזרח. עכשיו, לא הייתי אף פעם בארצות הברית (בקנדה כן הייתי). ואשמח לכל טיפ אפשרי ע"מ להפוך את הטיול הזה למוצלח.
כל תחום יתקבל בברכה - תרבות (כרטיסים מוזלים לברודווי, שייקספיר בפארק), אוכל (כשר), שבתות, קניות (איך לתפוס סיילים טובים) לאן לנסוע, מה לראות בערים הגדולות ועל מה לוותר (אני בונה על יומיים בוושינגטון ועל יום בפילי. בוסטון 2-3 ימים).

לגבי הופעות - מסקירה מהירה האומנים שאני אוהב מופיעים בכל מיני לודז', קובנה, בוכום בקיץ (בקיצור, מקומות שהרגו בהם יהודים) והדבר היחיד שמעניין אותי באזור ניו-יורק הוא פסטיבל חביב עם בוב דילן ובק בלונג איילנד והופעה של בון ג'ובי בניו ג'רזי. לגבי כרטיסים - מה עדיף? האתר הרשמי של ההופעה או שיש אתרי יד שניה מועדפים (נראה לי שמישהו הזכיר פעם את stubhub). האם האתרים הרשמיים נותנים מחיר לא כולל מע"מ והיד-שניה כולל? קיצר, יש אוקיינוס של מידע ואני אשמח להמלצות יותר אישיות ויותר ממוקדות.
תודה מראש לעוזרים :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 07, 2013 6:42 pm 
Junior

גינות מיכאל כתב:
אשת הנשיא שם היא ישראלית דוברת עברית.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7% ... 7%95%D7%A3

זה למי שרוצה לעשות קאוצ׳סרפינג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2013 5:23 am 
Junior

שבוע הבא הולכים לHOF בבוסטון.
זה מעניין?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2013 8:56 am 
Hall of Famer

אני לא מכיר HOF בבוסטון, אבל אם אתה מתכוון ל-HOF של הכדורסל, אז תדאג שתגיעו לספרינגפילד מסצ'וסטס ולא לבוסטון. ושמעתי שלמי שאוהב כדורסל זה מעניין.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2013 9:02 am 
Hall of Famer

צוד, ה-HOF של הכדורסל מאוד מעניין ומאוד נחמד. הייתי שם לפני 16 שנה ומאוד נהניתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2013 10:03 am 
Hall of Famer

קטע, גם אני אהיה בבוסטון שבוע הבא.

טוב, שינוי נושא ולכל סיוע אודה - נניח שיש לי 5-6 שעות המתנה באיסטנבול, כשהבעיה המרכזית היא שהשעות האלה מתחילות בחצות בערך (או 1, לא זוכר).
האם יש לי סיבה לצאת משדה התעופה? כזכור, יש לי דרכון אירופאי, אם זה משנה משהו לגבי הקלות של היציאה, ואני כן הייתי רוצה לראות מעט מאיסטנבול, אם אפשר לעשות זאת בלילה (או אפילו מועדון נחמד, לא יודע).

המון תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2013 10:15 am 
Hall of Famer

איסטנבול מגניבה, אבל אני לא יודע מה האפשרויות שם בשעות הממש קטנות של הלילה. אתה גם מן הסתם תפספס את בתי האוכל המצוינים של העיר, שזו אחת האטרקציות. בעקרון יש רכבת מאד נוחה הישר מהשדה ללב איסטנבול, נסיעה של כארבעים דקות. אם אתה יוצא לסיור הקצר, אז כמובן שתתחיל באיזור סולטן אחמט, בכיכר שבכל אחת מצלעותיה יש אטרקציה אחרת: האיה סופיה, מולה המסגד הכחול, ובצלעות האחרות ארמון טופקאפי והשרידים של העיר העתיקה מתחת לאדמה. אני מניח שהכל יהיה סגור (אולי המסגד יהיה פתוח) לסיור, אבל אפשר יהיה להסתובב ולראות מבחוץ, די מרשים גם כך. אני די בטוח שהחשמלית כבר לא עובדת בשעות האלה, אז אתה יכול לקחת מונית משם לכיכר טקסים, משהו כמו רבע שעה נסיעה. זו הכיכר המרכזית של העיר, ממנה יורד מדרחוב איסתיקלל עד הים. אפשר להסתובב שם, אבל שוב-בטח כל החנויות יהיו סגורות כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2013 10:24 am 
Hall of Famer

האמת, נשמע לא רע כל כך לכמה שעות. תודה.
כמובן אם יש עוד הצעות למישהו, אשמח מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2013 11:33 am 
Junior

זה רעיון טוב להסתובב בכיכר טקסים היום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2013 12:00 pm 
Hall of Famer

מבחינת המצב הפוליטי הפנימי אין לי מושג, נדמה לי שהמצב שם די נרגע יחסית.

לגבי "ישראליות", אז גם נורטון יכול להעלים אותה, אבל אני הייתי בכיכר טקסים בשיא הסכסוך עם הטורקים ולא הרגשתי לרגע אחד לא בטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2013 12:02 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא הייתי באיסטנבול (רק בשדה התעופה) אלא באזור מרמריס, אבל אני יכול לחזק בהחלט את העניין עם תחושת הביטחון. אגב, מעניין אם הפירסומת הענקית לועידה חשובה כלשהי שבשאר אסד היה הדמות הכי בולטת בה עדיין מתנוססת שם בשדה התעופה (ממש חבל לי שבסוף ויתרתי על לצלם אותה).

אבל בלי לדעת יותר מדי, נראה לי שלהימנע מלהתקרב לכיכר טקסים נשמעת כמו עצה טובה, הבנתי גם שכשיש פעילות היא בד"כ מתחילה בערב/לילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 26, 2013 12:15 pm 
Junior

דיברתי על המצב עם ההפגנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 30, 2013 12:10 pm 
Sophomore

טורקיה בכלל, ומרמריס בפרט היא מקום טוב לעצירה של כמה שעות להתרעננות:
http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/485 ... =161&loc=4

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 05, 2013 2:36 am 
Junior

סיכום ביניים:
היכל התהילה (ספרינגפילד מסצ׳וסטס, לא בוסטון) משעמם תחת.
בייסבול (משחק של הרד סוקס ברביעי ביולי! וואו!!!) משעמם תחת.
פקקי תנועה זה על הפנים.

כל השאר (פיינטבול, טרמפולינות, קיר טיפוס ותודעת השירות במלון פור פוינטס בבוסטון) - כיף חיים.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 05, 2013 9:18 am 
Hall of Famer

dice כתב:

הערה אינטיליגנטית מאד, לאור העובדה שלמרמריס מגיע בממוצע תייר אחד בשנה ותמיד מותקף באלימות על ידי עדרי טורקים אלימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 05, 2013 10:29 am 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
dice כתב:

הערה אינטיליגנטית מאד, לאור העובדה שלמרמריס מגיע בממוצע תייר אחד בשנה ותמיד מותקף באלימות על ידי עדרי טורקים אלימים.

הייתי במרמריס משהו כמו לפני 5-6 שנים, נהנתי מאד, הסתובבתי חופשי עם האישה ולא נתקלנו באלימות, לרבות בילוי בדיסקוטק מקומי עד השעות הקטנות של הלילה.
אין לי מושג מה הולך שם היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 05, 2013 10:43 am 
Hall of Famer

וכמוך עוד אלוהים-יודע-כמה תיירים, זה אחד המקומות המתוירים בטורקיה שהיא לכשעצמה לא פראיירית בתיירות.

אבל היי, אם אפשר לעשות את הקישור האוטומטי "מוסלמים=אלימים, פרימיטיביים ומסוכנים לאירופאים לבנים", אז למה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 05, 2013 1:44 pm 
Junior

הבריטי הדקור, ד"א, יצא אתמול מבית חולים:
http://www.bbc.co.uk/newsbeat/23179449

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 07, 2013 7:21 pm 
Junior

עלילות עם ישראל בבוסטון - חלק א׳
אז אחרי כמה ימים של התארגנות ואחרי שהבנו את הקטע של אמריקה (לא כזה מסובך. בגדול: מדברים אנגלית ועומדים בפקקי תנועה), התחלנו את הדבר האמיתי. 22 ילדודס שנולדו עם כפית זהב בפה ומנקה צמודה בכל חדר, אוטובוס צמוד ושי פוד אחד. 
כשראיתי את התיקים של הילדים הבנתי שמגדלי התאומים לא באמת נפלו, הם פשוט נארזו לתוך 22 תיקים של ילדים אמריקאיים. 
הנהג הצליח איכשהו לדחוס את התיקים לבגאז׳ שזה יפה. לא רק שזה יפה, זה בערך הדבר החיובי היחיד שאפשר להגיד על הנהג. 
טוב, אולי אני מגזים, אבל תשפטו בעצמכם. הבנאדם עבד כDJ במשך רוב חייו, ועשה הסבה לנהיגה בשנים האחרונות. להערכתי הבנאדם מצד אחד לא ממש הפנים את המעבר לנהיגה, ככה שהוא לא ממש מבין מתי להאיץ ומתי להאט, ברגע האחרון הוא מוצא את הברקס, למרבה המזל, אבל לא מומלץ לנסות את השיטה הזו אחרי ארוחת בוקר. או צהריים. או ערב. או בכל זמן אחר ביממה. 
גם כישורי הניווט של ידידנו הם לא משהו לספר עליו לדורות הבאים. יש לי תחושה לפעמים שהבחורה בGPS עומדת להגיד לו ״נשבר לי לחשב מסלול מחדש, סטיבן. סע לאן שבא לך, אני סתם מבזבזת פה את הזמן. הלכתי לראות מה קורה בוויז. תהנה״. 
האמת היא שבשלב מסוים פיתחנו תיאוריה שסטיבן נוסע במעגלים.
ברצינות, אנחנו נוסעים מהמלון לאיזה פארק בעיר ועוברים בדרך 30-40 מחצבות. אז או שבוסטון היא בירת המחצבות העולמית, או שידידנו פשוט לא ממש הפנים את השיעור ״איך יוצאים ממחלף״ בלימודי הנהיגה.
אתם בטח שואלים את עצמכם למה סטיבן עזב את קריירת התקליטנות המפוארת שלו ועבר לנהיגה שהיא כנראה לא ממש הצד החזק שלו. 
שאלה טובה, אני לא ממש בטוח שיש לי תשובה, אבל נראה לי שיש לי כיוון. 
תראו, לא זכיתי לרקוד לצלילי המוזיקה של סטיבן במועדוני ניו יורק, אבל אנחנו מדברים על בנאדם שבמשך חצי נסיעה מניו יורק לבוסטון שם לנו את שירת הבקשות, ובחצי השני של הנסיעה דיסק שמכיל אך ורק את משפט המחץ: Put your hands up in the air. 
עכשיו תראו, אין לי שום דבר נגד שירת הבקשות, אבל חמש שעות ברצף (כן, הנסיעה ארכה עשר שעות), זה משהו שנראה לי גדול מדי אפילו על גדולי הפייטנים בבית הכנסת עדס בנחלאות. 
לגבי החצי השני... עזבו, בואו נגיד רק שבשלב מסוים במקום לשים את הידיים באוויר נתקפתי חשק עז לשים את הראש על פסי רכבת.
להשלמת התמונה ההזויה, לסטיבן יש את ההתמכרות הכי הזויה שראיתי אי פעם: הבנאדם מכור לגזר גמדי בקטע מלחיץ. מצד ימין שלו יש שק ענק של גזרים גמדיים והבנאדם דוחף אותם כאילו הכלכלה האמריקאית תלויה בשאלה כמה גזר גמדי הוא יקרנף. 
תנשום, כפרה, החקלאים באריזונה דיווחו שהייתה להם שנה מעולה. אפשר להוריד הילוך. 
(נ.ב. 
סטיבן, אם אי פעם תקרא את הטקסט הזה - הכל ברוח טובה, כן?)
אם כבר מדברים על תנועה, אז יש פה את הקטע הפסיכי הזה של הפקקים. מכירים גינות סחרוב בשמונה בבוקר? צומת רעננה בארבע אחר הצהריים?
חמודים אתם. 
פה פקק זה פקק. אתה נכנס אליו כשאחיך הקטן מתחיל מסכם מסלול ויוצא ממנו בבר מצווה של הבן שלו. 
מה שמצחיק זה שאמריקאים קוראים לפקקי תנועה ״טראפיק״. כאילו, בישראל לקחו את הביטוי ״פקק תנועה״ וקיצרו אותו לפקק, באמריקה החליטו להתמקד דווקא ב״תנועה״. 
למה?
לא יודע. אבל לאמריקאים, כמו לטלפונים ניידים ולנשים יש היגיון פנימי שלעולם לא אצליח להבין.
ובכן כי כן, מקץ תלאות רבות וייסורים הגיע העם היהודי (או לפחות 25 מבניו) לבוסטון העיר, והיידה - לטרמפולינות. 
העיקרון בטרמפולינה הוא די פשוט: אתה קופץ מעלה מטה מעלה מטה וכן הלאה עד שארוחת הבוקר מסמנת לך מבפנים שחלאס. זה השלב שבו אתה מבין שכדאי לפנות את הזירה לקפצנים צעירים ממך, בעלי קיבה מברזל ומשקל שלא ממש מהווה אתגר בשביל הטרמפולינה. 
עקב השיעמום, הלכתי עם שי לחפש אטרקציות ומצאנו מתחם שבו משחקים דודג׳בול על טרמפולינות. 
דודג׳בול זה בדיוק כמו חיי שרה, אבל בשתי קבוצות ועם כדור ספוגי רך וחמוד. 
תוסיפו לזה את העובדה שמשחקים על טרמפולינה קופצנית וחביבה, נשמע יופי, לא? לכאורה, מה רע?
רע. רע מאד. 
בקבוצה שנגדנו שיחק איזה רוצח אנטישמי ימח זכרו, סבא רבא שלו היה אינקוויזיטור, סבא שלו קצין אס אס, אבא שלו חמאסניק והוא הורג יהודים תמימים שמזדמנים למגרש הדודג׳בול בבוסטון. עניין של משפחה ומסורת, לא משהו אישי נגדי. 
המנוול דפק לי כזו פצצה לעין, שלרגע אחד התחלתי לחשוב על עצמי בתור ״כבוד שר הביטחון משה דיין״. אחר כך זה עבר לי ורציתי להכנס באבי אביו הצורר, אבל האגגי המקועקע הזה טוב ממני בהרבה בדודג׳בול, ולא התחשק לו לשחק הדגל, אז אספתי את שארית הכבוד היהודי שלי ונשבעתי בליבי שאם הוא יבוא אי פעם לקשת אני אראה לו מה זה. בינתיים שיהנה לו, אין מה לעשות. הגולה זה לא מקום ליהודים. 
אחר כך עשינו צ׳ק אין במלון, התרשמנו מהבריכה (גודל של אמבטיה ממוצעת, קצת יותר) ונפלנו שדודים למיטה. 
ועל המשך עלילות בני ישראל בבוסטון יסופר בפרק הבא אם ירצה השם. 
תהיו בריאים וחזקים ואל תגזימו עם הגזר הגמדי. זה דופק את המח. 

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 187 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: