סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 2:11 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 418 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 2:41 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
עוד שנייה מצטרפת למשלחת החיפושים ומטלטלת חמאסניקים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 2:59 pm 
Freshman

לא, אבל תמכה היא לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 3:46 pm 
Hall of Famer

רן כתב:
nadav_hacohen כתב:
1. המתנחלים הם סמל הכיבוש מבחינת הפלסטינים. האנשים שמסמלים יותר מכל את הנצחת עליבותם ואת היותם תתי-אדם מסוג ת' מינוס על ידי שלטון האפרטהייד שיושב בישראל. הם האנשים שסוללים להם כבישים נפרדים, שמקימים להם ישובי וילות על שטחים פלסטיניים בעוד הם מצטופפים במחנות פליטים או בקסבות צפופות ומוזנחות, הם האנשים שיש להם חופש תנועה ותעסוקה מוחלט בזמן שאצלם הכל תלוי בהחלטות של הממשלה והצבא. בנוסף לזה, אתה אומר "מחבלים"-שזה הנראטיב הישראלי השקרי הקלאסי. בישראל תמיד עוצרים או מחסלים רק "מחבלים". אם תבחן את זה לעומק, לא תתקשה לגלות ש"מחבלים" זו הגדרה מאד-מאד רחבה אצל הישראלים. "מחבל" יכול להיות ילד בן 15 שהוא חבר של מישהו שבן דוד שלו נחשד בזריקת אבנים, והוא יכול להיות גם סתם ילד שמשחק כדורגל בזמן שחיל האוויר "מחסל ממוקד" בעזה.

2. כאמור, לפלסטינים אין צבא. יש להם ארגונים שמבצעים פעולות ספורדיות אל מול האלימות השיטתית, הנמשכת והאגרסיבית בהרבה של הצבא הישראלי. אין כאן שום רצון להצדיק אלימות של שום צד, רק להסביר למה זה מאד טבעי שהפלסטינים ישמחו בחטיפת מתנחלים על ידי אחד מארגוני ההתנגדות, ולמה השמחה הזו לא מזעזעת אותי מעבר לזעזוע הרגיל שיש לי מאלימות.

3. לעניין ה9/11, שלא קשור בכלל לענייננו אבל דחפת, כבר אמרתי שאני סולד ומתעב לא פחות ממך אג'נדה אלימה ואיסלמיסטית. ברור שהמאבק הלאומי הפלסטיני והמאבק הלגיטימי נגד הכיבוש מתערבבים גם באידאולוגיה אלימה ואיסלמיסטית שאני מתעב. אבל אני מתעב לא פחות את האידאולוגיה האלימה והמשיחיסטית של מספר יהודים לא מבוטל.

יש כל הרבה דברים חסרי ביסוס בהרצאה הזו שאני לא יודע מהיכן להתחיל.
אבל מכיוון שהדיון הזה שחוק לעייפה לא אתחיל עוד סיבוב של דיון שכל האמירות בו צפויות ולא משכנעות אף אחד.

בבסיס העקרוני יש כמה הנחות שאנחנו חלוקים עליהם ולכן אין בסיס אמיתי לדיון:

אם אין בסיס אמיתי לדיון אז לא אשקיע ואגיב על כל מה שכתבת בהמשך ההודעה ולאחר מכן, רק אשאל מהם "כל כך הרבה דברים חסרי ביסוס" שבדבריי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 3:51 pm 
Hall of Famer

אורן כתב:
oren_80 כתב:
אאלט אין היום כבר כבישים שסגורים לרכבים פלסטינים ביו"ש.
אם כבר,רשמית יש כבישים שסגורים ליהודים וכבישים המוגדרים כלא מומלצים לישראלים.

Sent from my GT-I9500 using Forum Runner

תפסיק כבר לבלבל את המוח עם עובדות.

http://www.btselem.org/hebrew/freedom_o ... dden_roads

אגב, לגבי התנועה ב443-ההסרה החלקית של ההגבלות, שהיתה דה יורה יותר מדה פקטו, הגיעה בעקבות פסיקת בג"צ מלפני 4 שנים, אבל זה לא משנה את המהות הגזענית והמפרידה שהניעה את התהליך, בדיוק כמו שבג"צ קעדאן לא שינה את הכוונה המקורית לייצר ישובים ליהודים בלבד בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 4:17 pm 
Hall of Famer

שמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 4:18 pm 
Hall of Famer

נדב, הסיבה ש-443 נסגר לתנועה פלסטינית לא הייתה גזענית ולא נעליים, אלא בגלל מצב פיגועי הירי על בסיס יום יומי שהיו בשטחים בימי האינתיפאדה ה-2, וחלק לא קטן מהם התבסס על ירי מרכב נוסע. כנ"ל גם כבישים אחרים. ההנחיה הזו ירדה ב-2001 אחרי מבול של פיגועי ירי שקטלו אזרחים רבים. לא לחינם היא לא הייתה קיימת לפני כן וכאמור, כיום היא כבר כמעט ואינה קיימת בשטחים (ומתוך ה-65 ק"מ שבצלם מציגים אני מבין שהם כוללים בתוכם כבישים שרשמית רכב עם לוחית פלסטינית יוכל לנסוע בהם, הגם שבפועל הם לא עושים זאת מסיבות שונות). מאותה סיבה של ההנחיה ההיא ירדה גם ההנחיה שעדיין בתוקף עד היום, שנסיעה לאורך מס' תלת ספרתי של ק"מ בשטחים באזורים בשליטה צבאית ישראלית מסומנים כלא מומלצים לכניסה לישראלים עקב סיכון פוטנציאלי (אזורי B. כל מי שנוסע בשטחים מכיר את השלטים האדומים הללו). גם כאן, זה לא נובע מגזענות שרוצה להפריד בין ישראלים לפלסטינים אלא בגלל החשש לנסיעה במקומות הללו ליהודים. לזה נוסיף את ההנחיה הרשמית שאוסרת על ישראלים להכנס מאז סוף 2000 להכנס לשטחי A, גם כן מאותה הסיבה, ולא בגלל גזענות.

לגביי 443 כיום: אפשרית בו תנועה פלסטינית כיום מבית סירא ועד בית חורון, אך יש נק' ביקורת בכניסה אליו (בבית סירא, בית עו'ר א-פו'א ויכול להיות שגם בטירה). בפועל התנועה הפלסטינית בו כיום מועטה .הכפרים הפלסטינים שמצפון ומדרום לכביש מחוברים ביניהם, והקטע עצמו שבין בית סירא לבית חורון הוא קטע קצר של ק"מ ספורים בלבד שלאחריו אין להם כבר לאן להמשיך שכן הצומת הבא הוא כבר אחרי גדר ההפרדה לכיוון י-ם, סוג של דרך ללא מוצא עבור רכב פלסטיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 4:47 pm 
Hall of Famer

אורן בלי שמונים: ויקרא.

אורן שמונים: לא טענתי שספציפית 443 נסלל לתנועת יהודים בלבד. ידוע היטב שטרם האינתיפאדה הוא היה פתוח לשני הצדדים, ויתרה מכך-היה כביש מרכזי לפלסטינים. אלא שמאז אותה אינתפיאדה החל תהליך "הדרה" של פלסטינים ופגיעה קשה בזכות התנועה שלהם, הן בגדר ההפרדה והן בכבישים כמו 443. אלמלא פסיקת בג"צ בנושא, זה לא היה מפריע יותר מדי למדינת ישראל להשאיר את הכביש לישראלים בלבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 4:52 pm 
Hall of Famer

כן ולא. חלק לא קטן מהקלות התנועה בשטחים והסרת המחסומים והחסימות הפנימיות בשטחים בוצע בהדרגה גם בלי בג"צ. מה גם שבג"צ הוא חלק מהממסד שנקרא מדינת ישראל (וטוב שכך).
מה שאני הגבתי אליו הוא שאני לא מסכים עם הטענה שלך ממנה ניתן היה לחשוב שהדרה זו באה לעולם בגלל גזענות. היא לא. היא באה (כענישה קולקטיבית) כתוצאה ממצב בטחוני חסר תקדים בחומרתו שהיה וטוב שנגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 4:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני הולך ומקבל את ההרגשה שמדובר פה בעצם במבצע של"ג 2, עיין ערך "אבו נידאל אבו שמידאל, צריך לדפוק את המחבלים".
אני לא רוצה להפליג בתיאוריות קונספירציה מעבר לזה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 4:59 pm 
Hall of Famer

תלוי. אם לא חמאס ביצע את זה - אתה צודק עקרונית (אם כי כל עוד המבצע ישאר בתחומי הגדה אין לו פוטנציאל התדרדרותי כמו שיהיה אם הוא יעבור לרצועה).

מה שכן, גם של"ג א' היה במונדיאל....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 5:02 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ברגע שאתה אומר "אם לא חמאס ביצע את זה" אתה סוג של מסכים איתי...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 5:06 pm 
Hall of Famer

אכן. שאלת מליון הדולר בינתיים היא מי ביצע את זה :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 5:08 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אני הולך ומקבל את ההרגשה שמדובר פה בעצם במבצע של"ג 2, עיין ערך "אבו נידאל אבו שמידאל, צריך לדפוק את המחבלים".

אני מעריך שמי שלא הרגיש כך כבר אתמול-שלשום, יוכל להרגיש כך אחרי שיקרא היום את אלכס פישמן בידיעות אחרונות. זה פחות או יותר כתוב שחור על גבי לבן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 5:43 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
כן ולא. חלק לא קטן מהקלות התנועה בשטחים והסרת המחסומים והחסימות הפנימיות בשטחים בוצע בהדרגה גם בלי בג"צ. מה גם שבג"צ הוא חלק מהממסד שנקרא מדינת ישראל (וטוב שכך).
מה שאני הגבתי אליו הוא שאני לא מסכים עם הטענה שלך ממנה ניתן היה לחשוב שהדרה זו באה לעולם בגלל גזענות. היא לא. היא באה (כענישה קולקטיבית) כתוצאה ממצב בטחוני חסר תקדים בחומרתו שהיה וטוב שנגמר.

עכשיו גם אתה מדבר שיחדש?

זו לא ענישה קולקטיבית. זה אמצעי ביטחון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 7:12 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אני לא רוצה להפליג בתיאוריות קונספירציה מעבר לזה.

סוג של נכנסתי לפורום כדי לראות אם עוד מישהו חושב ככה. מדהים.

oren_80 כתב:
אכן. שאלת מליון הדולר בינתיים היא מי ביצע את זה :)

אני דווקא חושב ששאלת מיליון הדולר היא: "זה באמת משנה מי עשה את זה?"

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 8:28 pm 
Sophomore

יפתח כתב:
לא, אבל תמכה היא לא

כדי שמישהו יתמוך הוא לא חייב להצהיר זאת בפה מלא. כשהיא אומרת שאותם חוטפים אינם טרוריסטים היא ועוד איך תומכת, גם אם בעקיפין (אם כי זה לא כזה עקיף במקרה הזה), וצריך להיות עיוור לחלוטין כדי לא לראות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 8:32 pm 
Hall of Famer

יפתח, בקונטקס הכולל של הדברים שלה - אי אפשר שלא לפרש את זה כתמיכה.

את המכתם המופתי הזה היא אמרה אגב גינוי נמרץ, בשפת ביבים, של אחייןדודן שלה שפרסם קריאה לשחרר את החטופים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 9:21 pm 
Hall of Famer

זועבי לא מדגדגת את קצה אצבעו הקטנה של בשארה, שאם היה עומד היום בראש בל"ד-ייתכן מאד שהייתי נותן לה את קולי.

בכל אופן, לשלול ממנה את זכות הביטוי זו פארסה מגוחכת. לכו תטענו שאתם דמוקרטיה אחרי זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 9:31 pm 
Hall of Famer

אז מה שאתה טוען זה בעצם את הדבר הבא, וסליחה שזה נשמע מתחכם אבל זה חצי התחכמות וחצי רצינות:
אם ישראל שוללת את חופש הביטוי של חנין זועבי, אז זה שולל מישראל את חופש הביטוי להכריז על עצמה כדמוקרטית.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 9:38 pm 
Hall of Famer

שישראל תכריז על עצמה כביאה השלישית של הקיסרות האוסטרו-הונגרית התשיעית של מוראביה הגדולה וסקסוניה-אנהלט. מה זה משנה? הפלסטינית הזו אומרת את מה שחושב כמעט כל פלסטיני אחר. אז מה רוצה ה"דמוקרטיה" לעשות? להשתיק אותה בכח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 9:39 pm 
Hall of Famer

וכהנא, כהנא זה בסדר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 9:45 pm 
Hall of Famer

"הנה, נמצא בתוכנו אדם, המניח על שולחן הכנסת את החוק הזה, ואצטט ממנו רק משפטים ספורים, כי אולי יש חברי הכנסת שאינם יודעים בדיוק במה מדובר. אני מצטט רק שניים-שלושה סעיפים מהצעת החוק: "כל מוסדות חינוך בארץ-ישראל, לרבות מעונות לגיל הרך, גני-ילדים, בתי-ספר יסודיים ותיכוניים, מוסדות להשכלה גבוהה והכשרה מקצועית וכל מוסד אחר, יהיו נפרדים ליהודים וללא-יהודים"; "לא יינתן ללא-יהודי לגור בשכונה יהודית"; "אסור ליהודים ויהודיות אזרחי ותושבי המדינה להינשא ללא-יהודים, בין בארץ ובין בחוץ-לארץ, בכל צורה שהיא של נישואין, דתיים או אזרחיים"; "אסור ליהודים ויהודיות אזרחי המדינה לקיים יחסי אישות מלאים או חלקיים מכל סוג שהוא עם לא-יהודים, וזאת גם שלא במסגרת נישואין"; "לא-יהודי המקיים יחסי אישות עם זונה יהודייה או עם זכר יהודי, דינו מאסר חמישים שנים; זונה יהודייה או זכר יהודי המקיימים יחסים עם זכר לא-יהודי דינם מאסר חמש שנים".

אז לא, לא בסדר. כשחבר כנסת של בל"ד יגיש הצעת חוק כזו, תודיע לי.

לא לחינם, אגב, בל"ד מאושרת על ידי בית המשפט פעם אחרי פעם וכ"ך נפסלה. זו תנועה אנטי ציונית, רחמנא ליצלן, אבל אין במצע שלה דבר גזעני. ד"א, ניתן לציין שמות של כמה כהניסטים שביצעו פיגועים רציניים. תמצא בלד"יסט אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 9:49 pm 
Hall of Famer

ומה שעוד מצער בעניין של זועבי, זה שיש מעט מאד ח"כים מן הימין שהיו מסוגלים לנהל ויכוח אינטלקטואלי עם בשארה ולצאת כשידם על העליונה. מה שאין כן עם זועבי (לא שהתגובות האוטומטיות של היוגבים והליברמנים למיניהם הן אינטיליגנטיות במיוחד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 9:51 pm 
Hall of Famer

ואיפה בכל הפסקה הארוכה הזאת מופיעה תמיכה בטרוריסטים? כי זועבי כן תמכה. סליחה, היא רק אמרה שהם לא טרוריסטים ולא אחראים, כמו פוליטיקאית אמיתית.

והאמת היא נדב שאין לי ספק שאם כהנא היה אומר על ברוך גולדשטיין שהוא "לא טרוריסט" (כבר לא זוכר מי מהם מת קודם, נראה לי כהנא, אבל תיאורטית) ואילו זועבי היתה כותבת את הפסקה הארוכה לעיל, היית עדיין מצדיק אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 9:52 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
ומה שעוד מצער בעניין של זועבי, זה שיש מעט מאד ח"כים מן הימין שהיו מסוגלים לנהל ויכוח אינטלקטואלי עם בשארה ולצאת כשידם על העליונה. מה שאין כן עם זועבי (לא שהתגובות האוטומטיות של היוגבים והליברמנים למיניהם הן אינטיליגנטיות במיוחד).

נכון, כי אין פרופסורים או בכלל אנשים עם תארים בימין, כולם בשמאל (ההזוי). ובכלל, הערבים בממוצע משכילים בהרבה ממקביליהם היהודים, ובטח ובטח שממקביליהם היהודים הימנים, חס וחלילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 418 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: