סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 6:22 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 101 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

למי תצביע/י בבחירות
הליכוד 3%  3%  [ 1 ]
כחול-לבן 35%  35%  [ 13 ]
ימינה 8%  8%  [ 3 ]
המחנה הדמוקרטי 24%  24%  [ 9 ]
העבודה גשר 5%  5%  [ 2 ]
ליברמן 5%  5%  [ 2 ]
ש״ס 0%  0%  [ 0 ]
יהדות התורה 5%  5%  [ 2 ]
עוצמה יהודית 3%  3%  [ 1 ]
הרשימה המשותפת 5%  5%  [ 2 ]
לא מצביע 5%  5%  [ 2 ]
אחר (פרט) 0%  0%  [ 0 ]
סך הכל הצבעות : 37
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2019 1:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ההשוואה לא במקום אבל הדברים שלך חמורים, נדב. אתה כרגיל מיטיב לשנוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2019 1:25 pm 
Hall of Famer

ת וצאות סופיות אחריי ספירת קולות החיילים
כחול לבן 33
הליכוד 31
הגושים עם 55 57 לטובת השמאל

ביבי סינדל את עצמו בכוונה עם ה55 חברה שלו כדי שגנץ יסרב להיות איתם באחדות אבל הפעם כנראה שלא יהיה לו רוב לפיזור הכנסת ויחליפו אותו בראשות הליכוד אחריי שיכשל להקים ממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2019 1:52 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Att כתב:

יותר חמורים ממשתתפים בפורום שמתעבים את אנשי מרץ רק כי הם בעד הידברות עם הערבים?

אני גם מתעב את הביב ומאחל לו ולמשפחתו (חוץ מאבנר) את כל הרע שבעולם, כמובן עד הגבול של לרצות שיתנקשו בחייו, אבל זה בעיקר כי אני לא רוצה שיהפכו אותו לקדוש ויקראו רחובות ובתי ספר על שמו. אני מעדיף שהוא ימות בשיבה טובה. בכלא אם אפשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2019 2:24 pm 
Hall of Famer

Att כתב:

חמורים באיזה מובן?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2019 2:38 pm 
Sophomore

אם אני צריך להמר, וזה במקור נושא הת'רד,
מי שיקבל שני את המנדט להקים ממשלה הוא יהיה ראש הממשלה הבא (או הראשון/הבכיר ברוטציה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2019 2:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מי שמקבל שני את המנדט בעיקר יהיה בפוזיציה טובה יותר להאשים את הראשון בזה שנלך לעוד בחירות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2019 2:47 pm 
Hall of Famer

אם כל כך טוב להיות השני - אני מניח שכל צד יכול להמליץ על רעהו לנשיא...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2019 2:50 pm 
Hall of Famer

לא הייתי מתפלא אחרי כל הדברים ההזויים שראינו בפוליטיקה בשנה האחרונה.
במצב שנוצר, בהנחה שאתה יכול לשמור על לכידות הגוש שלך (ובזה אני מאמין שגוש הימין יותר מגובש) עדיף לתת לראשון להיכשל, ולקבל את המשימה שני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2019 3:12 pm 
Hall of Famer

יוניק כתב:
אם אני צריך להמר, וזה במקור נושא הת'רד,
מי שיקבל שני את המנדט להקים ממשלה הוא יהיה ראש הממשלה הבא (או הראשון/הבכיר ברוטציה)

די מסכים, זה נכון מאוד לגבי גנץ כמובן, ככל שמתקרבים להחלטה של היועמ"ש על נתניהו העמדה שלו מתחזקת. אבל באופן כללי, למי שמנסה ראשון יש פחות מנוף להפעיל לחץ, מי שינסה שני תמיד יכול לנופף באיום של בחירות נוספות ולהשיג אולי פיצול במפלגה היריבה כדי להשיג מנדטים או לסחוב מפלגה מהגוש הנגדי, נגיד ש"ס מגוש הימין או העבודה מגוש השמאל תחת הכיסוי של "להציל את המדינה מבחירות בפעם השלישית תוך שנה". ליברמן נראה כמו החשוד המיידי למכור על העקרונות שלו, הוא תמיד היה אינטרסנט ציני ולדעתי מה שהוא ידרוש מנתניהו זו איזושהי קונסטלציה שבה ישראל ביתנו והליכוד מתאחדות והוא מקבל את המקום השני ברשימה, כך שכשנתניהו יאלץ לפרוש בגלל כתבי אישום, ליברמן יחליף אותו כראש ממשלה או לחילופין שהם מסכמים על חסינות לנתניהו בקדנציה הזו ותמיכה של נתניהו במועמדות של ליברמן לראשות הליכוד לקדנציה הבאה אחרי שנתניהו יפרוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2019 3:24 pm 
Hall of Famer

במקום ביבי לא הייתי בונה על עריקה של העבודה, עמיר פרץ מאד נחרץ גם בקמפיין וגם אחרי הבחירות בעניין ה"לא נשב עם נתניהו" והוא גם הראשון שקרא לגנץ לשבת למו"מ עם המפלגות הערביות. עם כל האופורטוניזם, ביסודו פרץ הוא שמאלן אמיתי ועם איזשהו מינימום של אינטגריטי, ויפה לראות שגם אורלי לוי (לפחות מעל פני השטח) מיישרת קו בינתיים.

החרדים זה סיפור הרבה יותר מעניין, המדיניות המסורתית שלהם היתה תמיד ישיבה על הגדר כי מה שחשוב זה הכסף, וכסף אפשר לקבל מכל מי שמרכיב ממשלה. נכון שנתניהו ייתן להם הכל כי הוא לחיץ ופגיע, אבל למה להם לסנדל את עצמם מראש? מוזר ביותר. יש תנועה אידאולוגית ימינה של החרדים, זה ברור, אבל במידה ותהיה ממשלת אחדות חילונית (ואני מאמין שזה מה שיהיה)-הם גזרו על עצמם ייבוש מתמשך של מקורות החמצן. באמת לא ברור.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2019 4:10 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
במקום ביבי לא הייתי בונה על עריקה של העבודה, עמיר פרץ מאד נחרץ גם בקמפיין וגם אחרי הבחירות בעניין ה"לא נשב עם נתניהו" והוא גם הראשון שקרא לגנץ לשבת למו"מ עם המפלגות הערביות. עם כל האופורטוניזם, ביסודו פרץ הוא שמאלן אמיתי ועם איזשהו מינימום של אינטגריטי, ויפה לראות שגם אורלי לוי (לפחות מעל פני השטח) מיישרת קו בינתיים.

החרדים זה סיפור הרבה יותר מעניין, המדיניות המסורתית שלהם היתה תמיד ישיבה על הגדר כי מה שחשוב זה הכסף, וכסף אפשר לקבל מכל מי שמרכיב ממשלה. נכון שנתניהו ייתן להם הכל כי הוא לחיץ ופגיע, אבל למה להם לסנדל את עצמם מראש? מוזר ביותר. יש תנועה אידאולוגית ימינה של החרדים, זה ברור, אבל במידה ותהיה ממשלת אחדות חילונית (ואני מאמין שזה מה שיהיה)-הם גזרו על עצמם ייבוש מתמשך של מקורות החמצן. באמת לא ברור.

החרדים כבר יותר מעשור נעולים לחלוטין בגוש הימין, עניין די טבעי לאור העובדה שגוש השמאל כבר הרבה זמן מתנער לגמרי מכל מה שקשור לדת ומקצין את העמדה החילונית שלו. כל עוד גוש הימין היה בכיס שלהם, אז זה היה נו-בריינר, עכשיו כשגוש הימין מתחיל גם הוא, בחלקו להקצין את המגמה החילונית (חלקים ימניים בכחולבן, ליברמן), בהחלט ייתכן שזה יאלץ אותם לחשב מסלול מחדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 19, 2019 11:28 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
במקום ביבי לא הייתי בונה על עריקה של העבודה, עמיר פרץ מאד נחרץ גם בקמפיין וגם אחרי הבחירות בעניין ה"לא נשב עם נתניהו"

זה אותו אחד שהנהיג קמפיין חברתי במטרה לעזור לנזקקים ואז הלך להיות שר ביטחון? :roll:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 20, 2019 8:06 am 
Junior

עוד אופציה של גנץ היא להקים ממשלת מיעוט עם ליברמן והעבודה-גשר, כשהמשותפת ואולי אפילו מרצ תומכות מבחוץ. יבינו החרדים, ימינה והליכודניקים שאינם ביבי שאופציית הסיבוב השלישי ירדה מהפרק ושהראשונים שיתעשתו יכנסו למקום ששמור בשבילם בממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 20, 2019 9:06 am 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
עוד אופציה של גנץ היא להקים ממשלת מיעוט עם ליברמן והעבודה-גשר, כשהמשותפת ואולי אפילו מרצ תומכות מבחוץ. יבינו החרדים, ימינה והליכודניקים שאינם ביבי שאופציית הסיבוב השלישי ירדה מהפרק ושהראשונים שיתעשתו יכנסו למקום ששמור בשבילם בממשלה.

לא ייקרה....ליברמן לא יסכים לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 20, 2019 1:04 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
Hacohen כתב:
במקום ביבי לא הייתי בונה על עריקה של העבודה, עמיר פרץ מאד נחרץ גם בקמפיין וגם אחרי הבחירות בעניין ה"לא נשב עם נתניהו"

זה אותו אחד שהנהיג קמפיין חברתי במטרה לעזור לנזקקים ואז הלך להיות שר ביטחון? :roll:

אותו אחד.

א) ההליכה שלו להיות שר בטחון לא היתה הפרה של שום הבטחה, אלא אי-עמידה בציפיות שהיו ממנו לקחת תיקים כלכליים-חברתיים ובראש ובראשונה את תיק האוצר. הפרת הבטחה זה משה כחלון ומתווה הגז, למשל.

ב) השמטת, בטח במקרה, את ההמשך שלי "עם כל האופורטוניזם..." שמתייחס בדיוק לכניסה ההיא של פרץ למשרד הבטחון במקום לאוצר.

ועדיין, לעניין המהותי, פרץ הוא הנחרץ ביותר לעניין ה"לא נשב עם נתניהו" גם לפני הקמפיין וגם אחרי הבחירות, ואני לא רואה אותו כעריק לצד של נתניהו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 20, 2019 3:28 pm 
Sophomore

הייתי מצפה שלאור תוצאות הבחירות כל צד יבין שהוא חייב להתגמש בהבטחות לבוחרים מלפני הבחירות.

בפועל, כל צד רק הולך ומקשיח את עמדותיו:
גנץ לא מוכן אפילו להיפגש עם נתניהו, הליכוד לא מתכוון להזיז את נתניהו, ליברמן מתנה רשימה של דרישות מופרכות מבחינת החרדים, ליצמן מתנה ישיבה עם ליברמן בזה שהאחרון יניח תפילין וישמור שבת, הרשימה המשותפת לא מתכוונת לתמוך באף אחד ועוד.

התרחיש הכי סביר כרגע הוא התפזרות הכנסת והליכה לבחירות נוספות. אלא שהפעם לא כי הכנסת תצביע על התפזרותה (כי לזה לא יהיה רוב) אלא פשוט מכוח חוק יסוד הממשלה. העניין הוא שלא נראה שעוד בחירות יפתרו את הבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 20, 2019 3:38 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

הפתרון היחידי היא אחדות של כחולבן עם הליכוד (ואולי ליברמן) יחד עם נתניהו, כאשר גנץ ראשון ברוטציה לראשות הממשלה. זה שביבי חושש מכך שייאלץ להתפטר בעקבות הגשת כתב אישום לא אמור לעניין אף אחד. הוא מוזמן להציג ראיות בשימוע שישנו את ההחלטה להגיש את כתב האישום, הרי "לא היה כלום"...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 20, 2019 3:40 pm 
Senior

גנץ לא מוכן להיפגש עם נתניהו? מאיפה הבאת את זה?
יכול להיות שהוא לא מוכן להיפגש איתו כנציג של גוש "כל מי שלא המליץ על גנץ" אבל עם נתניהו הוא הצהיר שהוא מוכן להיפגש (וכנראה גם לשבת בממשלתו אם וכאשר יצא זכאי בדין)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 22, 2019 8:33 am 
מנהל פורום

-adi- כתב:
הייתי מצפה שלאור תוצאות הבחירות כל צד יבין שהוא חייב להתגמש בהבטחות לבוחרים מלפני הבחירות.

בפועל, כל צד רק הולך ומקשיח את עמדותיו:
גנץ לא מוכן אפילו להיפגש עם נתניהו, הליכוד לא מתכוון להזיז את נתניהו, ליברמן מתנה רשימה של דרישות מופרכות מבחינת החרדים, ליצמן מתנה ישיבה עם ליברמן בזה שהאחרון יניח תפילין וישמור שבת, הרשימה המשותפת לא מתכוונת לתמוך באף אחד ועוד.

התרחיש הכי סביר כרגע הוא התפזרות הכנסת והליכה לבחירות נוספות. אלא שהפעם לא כי הכנסת תצביע על התפזרותה (כי לזה לא יהיה רוב) אלא פשוט מכוח חוק יסוד הממשלה. העניין הוא שלא נראה שעוד בחירות יפתרו את הבעיה.

איך היית מרגיש אם היית מצביע למפלגה X שחורטת על דגלה Y והיא עושה Z בסוף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2019 1:05 pm 
Hall of Famer

אז בלד לא תומכים בגנץ ולכן זה 55 לימין 54 לשמאל ולא 57 וכנראה שביבי ינסה ראשון להרכיב קואליציה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2019 4:35 pm 
Hall of Famer

אם נכונה ההנחה שנתניהו נמצא במירוץ נגד הזמן לסגור עניינים (ממשלה או עוד בחירות) לפני שמוגש נגדו כתב אישום - נשאלת השאלה אם שווה לו ללכת על נסיון כמעט אבוד להקים ממשלה, או להחזיר את המנדט מיד לנשיא כדי לחסוך זמן מתוך הנחה שגם גנץ לא יצליח. ואז ברגע שגנץ נכשל (+ 21 יום למצוא מועמד מוסכם על 61, מה שלא יקרה) - הולכים לעוד בחירות. נתניהו חוסך חודש-חודש וחצי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2019 5:13 pm 
מנהל פורום

השימוש שלו גם ככה הולך להיות עוד איזה חודש לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2019 11:30 pm 
Hall of Famer

למיטב הבנתי השימוע יהיה כבר בשבוע הבא, אחרי ראש השנה.
כמה זמן יעבור מאז ועד שמנדלבליט יחליט סופית אם יש או אין כתבי אישום ובאיזה תיקים - לאף אחד אין מושג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 23, 2019 11:47 pm 
Hall of Famer

התאריך לכאורה הוא בצום גדליה, מיד לאחר ראש השנה
איכשהו אני בספק...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2019 12:02 am 
Junior

השימוע ברביעי-חמישי הבא, וביבי ממשיך בתרגילים והיום שלח את דף הטיעונים שלו שלא כולל אף טיעון, במטרה למנוע הכנה של הפרקליטות. עוד משיכת זמן, אבל הפרקליטות זה לא מנדלבליט. רק יגרום להם לתקוע אותו יותר.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 101 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 82 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה