סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 39  הבא

האם תתחסן?
כן, בהזדמנות הראשונה 60%  60%  [ 25 ]
כן, אבל רק אחרי כמה זמן לראות מה קורה 26%  26%  [ 11 ]
לא, אני לא פוחד מהקורונה 7%  7%  [ 3 ]
לא, אני חושש מההליך המהיר של פיתוח החיסון/תופעות לוואי 7%  7%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 42
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חיסון לקורונה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 30, 2020 10:26 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
rony כתב:
shmueliki כתב:
מישהו מכיר מקור מהימן (רצוי בעברית) שמפרט למי לא מומלץ לקבל חיסון מבחינת רגישויות/אלרגיות כאלו ואחרות?
בסביבתי (כולל הוריי) לא מעט אנשים בלבטים, ואשמח לסייע להם.

משרד הבריאות ממליץ לכל מי שפיתח בעבר תגובה אלרגית חריפה להמנע בשלב זה מהחיסון. מצד שני, האיגוד לאימונולוגיה שמתמחה באלרגיות ממליץ כן להתחסן (אהרון קסל שמוזכר בכתבה מקרה גם מטפל בבת שלי שאלרגית לחלב). אני באופן אישי לא הייתי סומך על מקורות מידע ברשת שהם כלליים ולא מכירים כל מצב ספציפי והולך להתייעץ עם רופא המשפחה או רופא מומחה לאלרגיות למי שיש אלרגיות חריפות.

https://publichealth.doctorsonly.co.il/2020/12/215236/

אבא של מכר שהייתה לו היסטוריה של שיתוק זמני על שם בל, התחסן לפני כמה ימים והשיתוק חזר לו (אחד מ-4 מקרים ידועים עד כה בעולם מהחיסונים).
זה כנראה זמני, אבל זה מדגיש באמת שאנשים עם היסטוריה של פיתוח תגובות אלרגיות בלתי צפויות אולי כדאי שלא יתחסנו בשלב הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 30, 2020 12:53 pm 
Hall of Famer

לגבי לא רצוי, זה כבר עניין של ניהול סיכונים, כי יש רמת סיכון לא מבוטלת גם בהחלטה לא להתחסן. ובכל מקרה של תופעת לוואי, צריך לאסוף סטטיסטיקה במספרים גדולים כדי להבין האם יש קשר סטטיסטי בין החיסון לתופעה או שמדובר במקריות. אני חושב שלפסול קטגורית כל מי שיש לו איזושהי אלרגיה זה ממש מוגזם, צריך להתייעץ עם אלרגולוג או מומחה אחר שמצוי בפרטים ולקבל החלטה. אם מישהו אלרגי, נניח, לחלב, ובחיסון אין שום רכיב שקשור לחלב אפילו בקצת, למה להמנע מחיסון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 30, 2020 1:05 pm 
מנהל פורום

מן הסתם אני לא מדבר על אלרגיות ידועות מרכיבים מסוימים שידוע שהחיסון לא מכיל אותן.
אלא אנשים עם עבר של התקפים בלתי ברורים כאלה ואחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 30, 2020 1:09 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
מן הסתם אני לא מדבר על אלרגיות ידועות מרכיבים מסוימים שידוע שהחיסון לא מכיל אותן.
אלא אנשים עם עבר של התקפים בלתי ברורים כאלה ואחרים.

שוב, צריך להתייעץ עם מומחה ולנהל סיכונים. מה אתה מעדיף, סיכוי של, נניח, 1% לחלות בקורונה או סיכוי של 0.0001% לקבל שיתוק זמני? זה לא ברור מאליו, לא לכאן ולא לכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 30, 2020 1:43 pm 
מנהל פורום

לאף אחד בעולם אין את המספרים האלה.
ובכל מקרה שכל אחד יעשה את שיקוליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 30, 2020 2:41 pm 
Hall of Famer

פרסום ראשוני על תופעות הלוואי אחריי שבוע וחצי של חיסונים בישראל

https://mobile.mako.co.il/news-lifestyl ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 01, 2021 10:33 pm 
Hall of Famer

רק רציתי לציין שקיבלתי היום חיסון (לא על חשבון אוכלוסייה בסיכון, הגעתי למתחם של כללית לפני הסגירה ונשארו להם חיסונים שאחרת היו פגי תוקף והולכים לפח) ובינתיים אין שום תופעות לווי, אבל מצד שני, גם אין שום שיפור בקליטה. חשד סביר שבמקום שבב G5 הכניסו לי שבב מדור ישן יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 01, 2021 11:29 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מצחיק אתה. זה לא הקליטה שלך שצריכה להשתפר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 03, 2021 12:48 am 
Hall of Famer

rony כתב:
רק רציתי לציין שקיבלתי היום חיסון (לא על חשבון אוכלוסייה בסיכון, הגעתי למתחם של כללית לפני הסגירה ונשארו להם חיסונים שאחרת היו פגי תוקף והולכים לפח) ובינתיים אין שום תופעות לווי, אבל מצד שני, גם אין שום שיפור בקליטה. חשד סביר שבמקום שבב G5 הכניסו לי שבב מדור ישן יותר.

טיפשון, אין שום סיבה לתחוב לשם USB-type c, זה לא שקע טעינה.

ובנימה רצינית: עבדתי הערב במתחם של כללית בארנה. היה רגוע מאוד מאוד. מקווה שזה לא מבשר על מגמת דעיכה בהתחסנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 03, 2021 1:43 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יש לכם קשר למתחם של מכבי שם? טוענים שבמכבי הרבה פחות נחמדים מבקופות אחרות בכל הנוגע להתחסנות ברגע האחרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 03, 2021 3:13 pm 
Hall of Famer

לא, אין לנו.
אתמול גם אצלנו לא היו ספיירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 03, 2021 6:47 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
יש לכם קשר למתחם של מכבי שם? טוענים שבמכבי הרבה פחות נחמדים מבקופות אחרות בכל הנוגע להתחסנות ברגע האחרון.

ממה שאני שומע, זה מאוד משתנה מתחנה לתחנה. אני התחסנתי בקניון שער הצפון וכבר כמה אנשים שלא נמצאים בקבוצה שמיועדת לחיסון אמרו לי שהגיעו לשם וקיבלו בלי בעיה (בסוף יום או כשליוו מבוגר ופשוט נכנסו איתו). אמא שלי לעומת זאת התחסנה ביוקנעם, גם במתחם של כללית, ואמרה ששם הקפידו מאוד ולא חיסנו אף אחד מעל 55 שלא היה לו אישור מרופא על מצב בריאותי שמצריך חיסון. יכול להיות שבמכבי מקפידים יותר, אבל נשמע לי סביר שגם כאן, יש תחנות שמקפידות יותר וכאלו שפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 03, 2021 10:05 pm 
Sophomore

בקבוצת החיסונים בפייסבוק מדברים הרבה על המדיניות הנוקשה של מכבי:
https://www.facebook.com/groups/4237487 ... 8805068386

בעקבות פרסום בקבוצה, אני התחסנתי במתחם כללית ביד אליהו. חיכיתי 4 שעות בתור. אפשר לבוא יותר מאוחר, אבל רציתי ללכת על בטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 04, 2021 10:36 am 
Hall of Famer

נחמד שבעקבות מדיניות נוקשה של מכבי אתה הולך ליד אליהו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 04, 2021 5:09 pm 
Sophomore

יוניק כתב:
לא בטוח שזה הת'רד המתאים אבל בכל זאת, מה באמת הסיבה שבישראל יש כ"כ הרבה חיסונים וכ"כ הרבה מתחסנים בשלב כ"כ מוקדם (יחסית למדינות אחרות דומות יותר או פחות)?
אשכרה הקסם האישי של ביבי? אפעס לא נשמע לי כל כך. אז למה מדינות אחרות לא מעיפות את מבצע החיסון בקצב שלנו? או הפוך, מה עשתה ישראל נכון בתחום הזה, שאחרות לא עשו?

שמעתי הסבר סביר-
בישראל יש שילוב מוצלח של מערכת בריאות מתקדמת שיודעת לנטר מידע מצוין ויכולת גבוהה להגיע לאזרח בקצה.
השילוב מייצר שדה ניסוי מאוד נוח עבור פייזר להוכיח יעילות בצורה טובה יותר ומהר יותר.
אבל אני גם בהחלט חושב שבלי יכולת דיפלומטית טובה הנ''ל לא היה בא לידי ביטוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 04, 2021 5:17 pm 
Hall of Famer

מכבי רעננה זל כתב:
יוניק כתב:
לא בטוח שזה הת'רד המתאים אבל בכל זאת, מה באמת הסיבה שבישראל יש כ"כ הרבה חיסונים וכ"כ הרבה מתחסנים בשלב כ"כ מוקדם (יחסית למדינות אחרות דומות יותר או פחות)?
אשכרה הקסם האישי של ביבי? אפעס לא נשמע לי כל כך. אז למה מדינות אחרות לא מעיפות את מבצע החיסון בקצב שלנו? או הפוך, מה עשתה ישראל נכון בתחום הזה, שאחרות לא עשו?

שמעתי הסבר סביר-
בישראל יש שילוב מוצלח של מערכת בריאות מתקדמת שיודעת לנטר מידע מצוין ויכולת גבוהה להגיע לאזרח בקצה.
השילוב מייצר שדה ניסוי מאוד נוח עבור פייזר להוכיח יעילות בצורה טובה יותר ומהר יותר.

יכולות הארגון של קופות החולים בהחלט גם שוות כאן ציון לשבח ואין לי ספק שאם לא הפריסה הרחבה של התחנות, האיוש המוגבר בצוות מחסנים, יכולת האילתור שבאה לידי ביטוי במתן מנות עודפות לכל מי שבא להתחסן במקום מחשבה מקובעת ומתן חיסונים *רק* לקבוצות הסיכון, המבצע הזה היה מתנהל הרבה יותר בעצלתיים. מצד שני, אני חושב שעצם העובדה שיש כאן הצטלבות בין האינטרס הלאומי לבין אינטרס ההישרדות האישי של בנימין נתניהו בהחלט הייתה אחד הזרזים הכי משמעותיים לכל מה שקורה כאן. צריך לזכור גם שישראל שילמה לפייזר הרבה יותר מאשר מדינות אחרות, האיחוד האירופי שילם לפייזר מעט פחות מ-15$ למנה, ארה"ב מעט פחות מ-20$ וישראל 30$. עכשיו לטעמי האישי אין שום ספק שלישראל היה שווה לשלם יותר כדי להבטיח לעצמה כמה שיותר מנות חיסון כמה שיותר מוקדם וזו הייתה החלטה נכונה מצד נתניהו, אבל לזקוף את העובדה שאנחנו מקבלים חיסונים לפני כולם רק לזכות היכולות הדיפלומטיות של נתניהו או לאיזושהי סימפטיה שיש לחברת פייזר כלפי ישראל משום מה זה לא ממש מדוייק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 04, 2021 5:24 pm 
Sophomore

שתי שאלות על אסטרטגיית המנות העודפות-
האם ייתכן שברגע שעלו על הפטנט פתאום יש הרבה יותר מנות עודפות ממה שהיו צריכות להיות, ובפועל לא עושים מספיק בשביל לייעד את החיסון לאוכלוסיה הסיכון תחילה (די ברור מכמות המחוסנים הצעירים שזה כבר מזמן לא רק עודפים)? זה גם מעלה את קצב החיסונים ואת הזקפה הלאומית .
נגיד זה שבן אדם בן 25 מתחסן אומנם אומר שבאותו רגע הוא מנע מזריקת חיסון לפח, אבל הוא גם הבטיח לעצמו מנה נוספת, ואותה אולי לא היו זורקים לפח והיא הייתה מיועדת למישהו שכן צריך אותה, משמע בפועל החיסון כן יכול לבוא על חשבון מישהו שכן צריך אותו, או שאני מפספס משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 04, 2021 5:47 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:
שתי שאלות על אסטרטגיית המנות העודפות-
האם ייתכן שברגע שעלו על הפטנט פתאום יש הרבה יותר מנות עודפות ממה שהיו צריכות להיות, ובפועל לא עושים מספיק בשביל לייעד את החיסון לאוכלוסיה הסיכון תחילה (די ברור מכמות המחוסנים הצעירים שזה כבר מזמן לא רק עודפים)? זה גם מעלה את קצב החיסונים ואת הזקפה הלאומית .
נגיד זה שבן אדם בן 25 מתחסן אומנם אומר שבאותו רגע הוא מנע מזריקת חיסון לפח, אבל הוא גם הבטיח לעצמו מנה נוספת, ואותה אולי לא היו זורקים לפח והיא הייתה מיועדת למישהו שכן צריך אותה, משמע בפועל החיסון כן יכול לבוא על חשבון מישהו שכן צריך אותו, או שאני מפספס משהו.

אני יכול להגיד מניסיוני וממה שאני שומע מאחרים שמגיעים לתחנות שאין כמעט מקרים שבהם צעירים נדחפים לפני מבוגרים, כשמגיעים מבוגרים הם תמיד מקבלים קדימות ונכנסים ראשונים, גם בלי תור. לגבי ביזבוז של מנות, בסופו של דבר אין ביזבוז, כי כל מי שצריך להתחסן צריך לקבל שתי מנות. אם כבר, לוותר על מנה שנייה לצעיר שקיבל "מנת עודפים" יכול ליצור ביזבוז, כי אז המנה הראשונה שהוא קיבל עלולה להיות לא יעילה והוא יזדקק לשתי מנות נוספות בהמשך כדי להתחסן. מה כן יכול לקרות? שאדם מבוגר יצטרך לחכות עוד כמה ימים או שבועות עד שיגיעו מנות נוספות, וזה בהחלט לא רצוי. מה שכן, יש היום לא מעט מתנדבים שמנסים לעזור למבוגרים שמתקשים להשיג תורים ויותר מזה, ממה שאני ראיתי, כל אדם מבוגר (מעל 60 בחלק מהתחנות, מעל 55 באחרות) שמגיע לתחנה של הקופה שלו, גם בלי תור, מקבל חיסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 04, 2021 5:49 pm 
Hall of Famer

אתה לחלוטין צודק בשתי הנקודות.
יש גם "אפקט עדר" שלא בהכרח חיובי בתמונה הכוללת, מי שמתחסן בדרך כלשהי לפני הסגירה, וזריקת החיסונים וכו' - מפרסם זאת למכריו מן הסתם, ואז המעגלים הללו הולכים וגדלים כבר מעבר למנות חיסון ספורות ספציפיות (וזה בלי קשר כאמור לכל המנות השניות המשוריינות אוטומטית כאמור).

במתחם של כללית בהיכל שלמה היום היו אגב תורים עצומים ברמה שקשה לדמיין, מגרש החנייה היה מלא וכו'.
לידם במכבי הכל היה שלו והיה ניתן להתקבל תוך דקות ספורות...
בכלל אני לא ממש מבין את כל הסיטואציה והפרמטרים - אני כבחור צעיר (במונחי חיסונים...) קיבלתי כבר לפני שבוע ממכבי SMS לבוא להתחסן. קבעתי רק לעוד מספר שבועות - הן כדי "להשקיט את המצפון שלי", והן כדי על הדרך ללוות את אבי למנת החיסון השנייה שלו. הבוקר קיבלתי מהם עוד הודעה הקוראת לי להקדים את המועד שקבעתי.
איך כל זה משתלב בתמונה הכללית הגדולה? איני יודע.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 04, 2021 6:06 pm 
Sophomore

rony כתב:
מכבי רעננה זל כתב:
יוניק כתב:

שמעתי הסבר סביר-

יכולות הארגון של קופות החולים בהחלט גם שוות כאן ציון לשבח ואין לי ספק שאם לא הפריסה הרחבה של התחנות, האיוש המוגבר בצוות מחסנים, יכולת האילתור שבאה לידי ביטוי במתן מנות עודפות לכל מי שבא להתחסן במקום מחשבה מקובעת ומתן חיסונים *רק* לקבוצות הסיכון, המבצע הזה היה מתנהל הרבה יותר בעצלתיים. מצד שני, אני חושב שעצם העובדה שיש כאן הצטלבות בין האינטרס הלאומי לבין אינטרס ההישרדות האישי של בנימין נתניהו בהחלט הייתה אחד הזרזים הכי משמעותיים לכל מה שקורה כאן. צריך לזכור גם שישראל שילמה לפייזר הרבה יותר מאשר מדינות אחרות, האיחוד האירופי שילם לפייזר מעט פחות מ-15$ למנה, ארה"ב מעט פחות מ-20$ וישראל 30$. עכשיו לטעמי האישי אין שום ספק שלישראל היה שווה לשלם יותר כדי להבטיח לעצמה כמה שיותר מנות חיסון כמה שיותר מוקדם וזו הייתה החלטה נכונה מצד נתניהו, אבל לזקוף את העובדה שאנחנו מקבלים חיסונים לפני כולם רק לזכות היכולות הדיפלומטיות של נתניהו או לאיזושהי סימפטיה שיש לחברת פייזר כלפי ישראל משום מה זה לא ממש מדוייק.

לא הבנתי אם ניסית להתווכח איתי אז רק להבהיר-
להבנתי, הסיבה המרכזית שיש לנו המון חיסונים פר נפש היא בעיקר אינטרס מדעי של פייזר. תורמת לזה (לא יודע אם באופן מכריע או לא, בהחלט יכול להיות שכן) יכולת דיפלומטית גבוהה שפוגשת אינטרס אישי מובהק.
העלות הגבוהה קשורה באופן ישיר גם לכמות החיסונים שנרכשת. כשהאיחוד האירופי וארהב רוכשות כל אחת עשרות מיליוני חיסונים (אם לא יותר מזה), כוח המיקוח של ישראל שרוכשת מיליונים בודדים, נמוך הרבה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 04, 2021 6:29 pm 
Hall of Famer

אגב, במובן מסוים הכסף העודף (ששולם כ"מחיר מופקע" על החיסונים) שמושקע כאן הוא "בטל בשישים"
אם נניח בסך הכל יגיעו לישראל 10 מיליון מנות בסופו של יום (ואפילו שעל כולן נשלם יותר מ"מחיר השוק") - ו"ביזבזנו" 10 דולר עודפים למנה - לא מגיעים כאן לרמה של פעילות המשק ביום עבודה אחד - ואני לא חושב שיש ויכוח שהתועלת הכלכלית מהחיסונים (וזאת אפילו אם שמים בצד הפחתת תחלואה ותמותה בפני עצמם) גדולה עשרות מונים מכך

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 05, 2021 12:09 am 
Hall of Famer

https://news.walla.co.il/item/3409450

30-40% מהמתחסנים בקופות הם מתחת לגיל 60?!
לא כדאי לאשר רשמית כבר למורים?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 05, 2021 11:21 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
https://news.walla.co.il/item/3409450

30-40% מהמתחסנים בקופות הם מתחת לגיל 60?!
לא כדאי לאשר רשמית כבר למורים?

בהחלט כדאי, כבר כתבתי, מורה, גננת או סייעת שעומדת מול עשרות ילדים בכיתה סגורה כל יום, ילדים שלרוב לא ממש משתמשים במסיכות ושאר מיגון, חייבת להיות בעיני בתיעדוף מאוד גבוה לחיסון, ועוד יותר בטח ובטח כשהמדינה עושה כל שביכולתה כדי לשמור על מערכת החינוך פתוחה. לגבי האחוזים, סביר מאוד להניח שחלק משמעותי מהמתחסנים שמתחת לגיל 60 הם אנשי צוות רפואי וכוחות הביטחון שבכל מקרה היו בתיעדוף גבוה לחיסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 05, 2021 1:12 pm 
Senior

אני מצטער אבל לא מצליח להבין למה חשוב לחסן את המורים
עיקר התחלואה במערכת החינוך נגרמה על ידי ילדים (לרוב אסימפטומטיים) ואם הכוונה היא לאפשר את פתחת בתי הספר והגנים, לא החיסון של המורים והגננות הוא מה שמעכב את הפתיחה.

מה שאני באמת לא מבין הוא למה לא הוחלט לחסן 100% מאוכלוסיית הסיכון המובהקת (נגיד בני 80+). הכוונה ב 100% היא למבצע של לחיסון ברמה הפרטנית, הצמדת שם לכל אמפולה והשקעת מירב המאמצים בלוגיסטיקה של הגעה לכל קשיש. הזקנים הם רוב די מוחלט מקרב החולים והמתים גם אם לא בהכרח בקרב הנדבקים. ברגע שהאוכלוסיה הזו תהיה חסינה, אפשר יהיה לפתוח את החיים גם במחיר של מאומתים רבים כי אחוז החולים והמתים ירד דרמאטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 05, 2021 1:34 pm 
Hall of Famer

אתה לא יכול להבין למה מורים וגננות, שנמצאים כל היום עם אוכלוסיה שלא ממש ניתן לצפות ממנה שתשמור על הכללים, נמצאים בסיכון גבוה יותר? למה הם חוששים לבוא לעבוד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 39  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 75 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: