ido כתב:
פלאש, בשירות הצבאי שלי (ובמילואים) נכפו עליי דברים וסיטואציות שעד היום (עשור+ אחרי) טורדים את מנוחתי. אני אגב לא חושב שצריך לכפות על דתיים לשרת בצבא, כמו שלא צריך לכפות את זה על אף אחד אחר. לא צריך להיות גיוס חובה. רק אציין שאחת הסיבות העיקריות לכך שעדיין יש "צורך" בגיוס חובה היא ההכרח לשמור על המתנחלים, שהם ברובם - דתיים.
אני לא מכיר שיש בצה"ל מטבחים לא כשרים (בהשגחת הרבנות). לעומת זאת בתקופתי רוב הזמן לא הייתה אופציית חלבון צמחונית (ובוודאי שלא טבעונית) במטבחי הגדוד. אני מכיר חיילים טבעוניים שהכריחו אותם לנעול נעליים מעור נגד צו מצפונם, ובשביל לקבל הכרה בטבעוניותם נאלצו שיגיעו אליהם הביתה, יהפכו להם את החדר והארון בחיפוש אחר פריט שעשוי מעור או פרווה, ויתחקרו את קרוביהם כאילו היו מועמדים למשרה מסווגת ביותר.
אני גם מכיר שדוחקים נשים הצידה ומעבירים מפקדות וקצינות מתפקידיהן לטובת ה"אמונות" של חיילים דתיים. אני בוודאי לא מכיר סיטואציות שבהן יש הכרח במגע פיזי בין גבר לאישה בצבא - להפך, אני מכיר מקרים רבים של עלייה למשפט על מגע שכזה, גם התמים ביותר.
אני בוודאי מכיר פציפיסטיים שעמדו על אמונותיהם ועקרונותיהם וסירבו לאחוז בנשק או לשרת בצבא, וישבו חודשים בכלא לשם כך. אם הפגיעה באמונות שלך הייתה כל כך נוראה, למה הסכמת לסבול אותה?
ואחרי כל זה - אני לא מתנגד בכלל לגדודים יעודיים למיניהם שיתנהלו לפי כל האמונות שלכם. אני בוודאי מתנגד לפגיעה באוכלוסיות אחרות (נשים, בעיקר, בהקשר הצבאי) בשם אמונה כלשהי
1. המתנחלים נשלחו ע"י המדינה. והם הסיבה שאין כאן מדינה שתוקפת אותנו מלב ליבה של ישראל. אני לדוגמא עברתי להתנחלות בבנימין לפני 5 שנים
2. זה בסדר, גם שאלו אותי שאלות והחליטו שהכיפה שלי לא מספיק גדולה ובמקום הנכון כדי לפטור אותי מגילוח, וכפו עלי להגלח, וכמוני מאות דתיים כל רגע נתון, בניגוד לאמונתנו. מה לעשות הצבא צריך למנוע מתחזים, לפעמים גם טועה, והפציפיסט והטבעוני יאלץ לסבול שאלות כמו הדתי
3.ספר לי על מקרה שהעבירו אישה מתפקידה, אני מכיר מקרים הפוכים, שמכניסים נשים ליחידות קרביות מסוימות כדי למנוע דתיים מלהגיע לשם ולהשתלט על צה"ל (אחוז בוגרי הישיבות בקרבי הוא עצום ביחס לגודלם באוכלוסיה)
4. מי פוגע במקום הנשים הצבא? כשהכריחו אותי לרוץ מעורב, לשמור עם בת, לנווט, לגעת בפול פצוע, ולבדוק פקלים על חיילות שלי, סתמתי את הפה בניגוד לאמונתי, ודאי שלא אמרתי מילה לבנות. כי פחדתי מהמפקדים כמוני דתיים רבים שויתרו על אמונתם. הכפייה היא על דתיים בהקשר של שבת כשרות ושירות מעורב. אני מעודד כל טבעוני פציפיסט ודתי שלא יסתום את הפה וילחם על האמונה שלו מול המפקדים גם במחיר שיאבד את המסלול הצבאי.
5. כפייה על 20-30% מהמתגייסים היא משמעותית ודורשת פתרון. אני לחלוטין חושב שגדודים שיקפידו על חילול שבת רק למבצעי, כשרות מוקפדת וללא מגע/ייחוד עם נשים, זה הפתרון, וכן לחרדים. טבעוניים ופציפיסטים כשיהיו כמות כזו יקימו רעש גדול בהרבה תאמין לי. הדתיים רוצים לשרת בצבא למרות הבעיות ולהתפתל בהימנעות מאיסורים כדי להגן על המדינה.