סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 138 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 8:36 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ido כתב:

אבימאל, אני מקבל הרבה יותר את האמירה שלך מאשר דתיים שמנסים להסביר לי שזו מדינה יהודית וזה צריך להיות חשוב גם לי וידה ידה ידה.

אני מאד אשמח שיהיה חשוב לך המשמעות של מדינה יהודית, אבל גם אם זה לא חשוב לך (או לכל חילוני אחר), אתם צריכים פשוט להבין, לקבל את זה שהמדינה יהודית, ולחיות באהבה עם הדתיים. גם אם יש קשיים של לטוס לקפריסין לפעמים או לא לנסוע בתחבורה ציבורית לשבת או להיזהר קצת עם החמץ בפסח.

למשל, נניח שאני חי בתל אביב, ולא חשוב לי הצביון החילוני-ליברלי של העיר, ולפעמים זה אף מפריע לי, אבל אני לא מנסה להילחם בזה- אני מבין שזו עיר שזו הציביון שלה, וכל עוד אין משהו ממש-ממש קיצוני, אני לא יוצא למחות. לא יוצא למחות על זה שאוכלים טרפות במלא מסעדות בתל אביב (שוב, זה מאד כואב ומפריע לי).

כך גם החילונים שהדת והאמונה היהודית לא חשובה להם (מיעוט בתוך החילוניים עצמם), צריכים להבין ולקבל שכולנו אחד,
ולא לשנות דברים שהם עד עכשיו בסטטוס קוו. עובדה, ארגונים כמו "ישראל חופשית" ו - "הפורום החילוני" פשוט לא מתרוממים . . .
אין לזה מקום פה . . .

אני מקווה ומתפלל שהממשלה הבאה שתעלה (זו תהיה ממשלת שמאל קיצוני ברשות ביבי, ימינה והחרדים) תמנע את כל הדברים שעלו כרעיונות (וחלקם אף בוצעו) בשנים האחרונות :
-פונדקאות.
-נישואים אזרחיים חופשיים.
-תחבורה ציבורית בשבת.

באהבת ישראל, אהוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 8:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הדת בישראל על רגל אחת.
זה ויתור מאד גדול - עצם העובדה שהדתי מואיל, ברוב טובו, לא לדחוף את חוטמו למנהגי האחר באופן מוגזם מדי, לדעתו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 8:57 pm 
Hall of Famer

אהבה.
You keep using that word. I do not think it means what you think it means

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 10:08 pm 
Junior

הקטע הזה של דתיים להראות שגם הם "מתפשרים" הוא ענק בעייני.
אדם חילוני רוצה לעשות משהו פרטי לחלוטין בעוד האדם הדתי לא רוצה שהאדם האחר יעשה את זה. מה הפשרה? שהאדם החילוני יעשה רק חלק. מה הפשרה פה מצד הדתיים? שהם מרשים לי לעשות חלק מהדברים שלא בא להם שאני אעשה?

הציבור החילוני בארץ לא אומר בשום שלב לדתיים מה לעשות או לא לעשות בעוד הצד השני מועיל בטובו שהציבור החילוני יורשה לעשות חלק מהדברים... וואלה יופי של פשרה.

זה שקול בעייני לזה שאדם א' רוצה לדפוק לאדם ב' מכות, אדם ב' לא ממש רוצה לקבל מכות אז הם מתפשרים שהוא רק יבעט בו. אתה יודע, באים אחד לקראת השני ככה.

והשכן שלך שלא רצה שתתפללו אידיוט. אם זה בשעות המותרות לפי חוק אז זו התחשבות בסיסית בין שכנים (לא קשור לדתיים או חילוניים). הוא לא מייצג של כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 11, 2021 11:57 pm 
Hall of Famer

רק אציין שזה לא לגמרי מדויק, והצד החילוני כן אומר לצד החרדי להתגייס לצבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 12:03 am 
Junior

לא מדויק, הצד החילוני אומר לצד החרדי לעמוד בחוקי המדינה כמוהו. אני מניח שאם יבוטל חוק גיוס חובה (נגיד צבא מקצועי או משהו כזה) אז לא תהיה שום דרישה כזאת כלפי החרדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 12:38 am 
Junior

אכן. הצד החילוני ככל הנראה בעצמו לא היה רוצה להתגייס, הוא דורש זאת מהצד החרדי רק כי הוא בעצמו מחויב לזה.
בסוגריים אני אגיד שבעיני גיוס חרדים מביא איתו הרבה יותר נזק מתועלת ויש דברים אחרים חשובים יותר לטפל בהם ביחס בין החרדים למדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 2:19 am 
Junior

כפיה חילונית קיימת בצבא בכמויות
שבתות שנדרשים בעקביות לפעולות חילול שבת דוגמת נסיעות טלפונים ומגוון פעילויות שאין קשר בינם לבין מבצעיות . "התקשרתי כי אני צריך לחמניה/שירותים, זה פיקוח נפש" "לפני זיליון שנים חזיר בר תקף רכב בבסיס, מאז כל החלפת שמירה מתבצעת ברכב בשבת, זה פיקוח נפש"

מטבחים מסוימים שחילונים לא מקפידים בנעל (מחוסר ידע והקפדה של האחראים. לא מאשים) על בשר-חלב

כל נושא שילוב נשים. מאלצים דתיים לשרת ביחידות מעורבות שברור מה הולך שם. איך אני יודע? כי אותי, דתי ג'ובניק, אילצו לצאת לניווט שטח עם בנות (ייחוד מהתורה), לשמירה עם בנות (יחוד מהתורה), למסע עם בנות שכלל מגע, לריצות מעורבות על בסיס דו שבועי בשלל אמתלאות (פעם בהוראת מגד שמספר שהבנים מקדימה. בפועל מסתבר שהמסלול הלוך-חזור), שירת נשים , מסיבות סיום באווירה חילונית. אז ברור לי מה הולך ביחידה מעורבת בפעילות יומיומית

יש עוד ועוד... אני לא אסיים

זה אפילו לא משנה אם זה עשה לי משהו או לא. זה לכפות איסורים בשולחן ערוך על הדתי.

האם הדתי כופה על החילוני לעשות משהו בניגוד לאמונתו?
יש הבדל גדול בין להימנע מלעשות משהו שאתה רוצה (לדוגמא: מונעים ממך ליסוע באוטובוס) לבין להכריח אותך לעשות משהו שאסור לך ע"פ אמונה ברורה. השוואה טובה היא מצב שמדינה דתית היתה מכריחה חילוני לגנוב מערבי בניגוד לרצונו, מכריחים צמחוני לאכול בשר קרבן פסח. לאדם דתי שכל חייו שמר שבת ושמר נגיעה ושמר בשר-חלב, הנקודות האלו חשובות לא פחות, אולי יותר, עד כדי שיש ראשונים שפסקו שאביזרייהו דעריות יהרג ובל יעבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 3:22 am 
Junior

להחזיק בתפיסת עולם שאומרת שאסור לך לבוא במגע עם חצי מאוכלוסיית העולם ואז להתלונן שכופים זאת עליך בפאקינג צבא. פרייסלס.
אהבתי גם את הנקודה לגבי כפייה דתית. אצל החילונים זה רק רצון אז זה לא חשוב כמו אצל הדתיים. זה לא משנה שמונעים ממך זכויות בסיסיות בדמוקרטיה, כי זה חלק מתורה דוגמטית שלקחת על עצמך.
אין גבול לחוצפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 10:30 am 
מנהל פורום

אהוד ואם אני אביא לך את השולחן ערוך של החילוניים שאסור לנו / אנחנו חייבים לעשות X או Y זה ירצה אותך?
תבין שאצל החילונים האיסורים שנכפים עליהם בישראל של 2020 הם לא פחות חמורים מבחינתם כמו שלך חשוב שולחן ערוך.

ברגע שתרד מהאולימפוס שבו אתה חושב שאתה חי, ומהגישה שהחיים והרצונות וההעדפות שלך שווים בפסיק יותר מאלו של אנשים אחרים אולי תתחיל להבין את זה.
העולם לא סובב סביבך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 10:54 am 
Sophomore

ehud כתב:
ido כתב:

אבימאל, אני מקבל הרבה יותר את האמירה שלך מאשר דתיים שמנסים להסביר לי שזו מדינה יהודית וזה צריך להיות חשוב גם לי וידה ידה ידה.

אני מאד אשמח שיהיה חשוב לך המשמעות של מדינה יהודית, אבל גם אם זה לא חשוב לך (או לכל חילוני אחר), אתם צריכים פשוט להבין, לקבל את זה שהמדינה יהודית, ולחיות באהבה עם הדתיים. גם אם יש קשיים של לטוס לקפריסין לפעמים או לא לנסוע בתחבורה ציבורית לשבת או להיזהר קצת עם החמץ בפסח.

למשל, נניח שאני חי בתל אביב, ולא חשוב לי הצביון החילוני-ליברלי של העיר, ולפעמים זה אף מפריע לי, אבל אני לא מנסה להילחם בזה- אני מבין שזו עיר שזו הציביון שלה, וכל עוד אין משהו ממש-ממש קיצוני, אני לא יוצא למחות. לא יוצא למחות על זה שאוכלים טרפות במלא מסעדות בתל אביב (שוב, זה מאד כואב ומפריע לי).

כך גם החילונים שהדת והאמונה היהודית לא חשובה להם (מיעוט בתוך החילוניים עצמם), צריכים להבין ולקבל שכולנו אחד,
ולא לשנות דברים שהם עד עכשיו בסטטוס קוו. עובדה, ארגונים כמו "ישראל חופשית" ו - "הפורום החילוני" פשוט לא מתרוממים . . .
אין לזה מקום פה . . .

אני מקווה ומתפלל שהממשלה הבאה שתעלה (זו תהיה ממשלת שמאל קיצוני ברשות ביבי, ימינה והחרדים) תמנע את כל הדברים שעלו כרעיונות (וחלקם אף בוצעו) בשנים האחרונות :
-פונדקאות.
-נישואים אזרחיים חופשיים.
-תחבורה ציבורית בשבת.

באהבת ישראל, אהוד

זה פוסט נפלא, תודה לך.
פלאש, כמו שכבר הגיבו לך - הצבא הוא כפייה אחת גדולה.

כל הגישה ההזויה שאתם מציגים פה, שהערכים שלכם נעלים וחשובים ומשמעותיים הרבה יותר מהערכים של חילונים (בעצם, לחילונים אין ערכים, נכון?) היא כל כך דפוקה ומעוותת, ונראה שאתם אפילו לא מסוגלים להבין את זה. הצורך של נציגי הדתיים לכפות את הערכים שלהם על התנהלות המרחב הציבורי הכללי. מה לעזאזל כואב לכם באוטובוס שיוצא בשבת בבוקר משכונה חילונית לחוף הים? שלא יעבור בשכונות בעלות רוב דתי, וזהו. למה לחרדי מבני ברק צריך להיות אכפת מאוטובוס שמתנייד בשבת בחיפה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 11:05 am 
Junior

הוקיץ' כתב:
להחזיק בתפיסת עולם שאומרת שאסור לך לבוא במגע עם חצי מאוכלוסיית העולם ואז להתלונן שכופים זאת עליך בפאקינג צבא. פרייסלס.
אהבתי גם את הנקודה לגבי כפייה דתית. אצל החילונים זה רק רצון אז זה לא חשוב כמו אצל הדתיים. זה לא משנה שמונעים ממך זכויות בסיסיות בדמוקרטיה, כי זה חלק מתורה דוגמטית שלקחת על עצמך.
אין גבול לחוצפה.

אתה אמיתי? פרייסלס זה לדמיין שלבוא במגע ישיר בתרגיל דוגמת "רימון, כולם נופלים לקרקע אחד על השני " זה משהו שנורמלי לכפות על בן אדם, או שמגע פיזי זה משהו שקורה באופן הכרחי באיזו מסגרת בעולם.

צה"ל, מסעות ותרגולים פיזיים אמורים בהגדרה להפריד בין בנים לבנות, הבדלים טבעים ביכולות הפיזיות ב99% מהמקרים. אין שום סיבה למגע בין בנים לבנות בצבא, גם כשמשרתים יחד ביחידות העורף, בדיוק כמו שזה לא קורה בעבודה.

אני בטוח שאתה מיתממם. אני מאמין שאתה מצליח להבין את ההבדל בין לכפות עליך לא לעשות משהו, לבין לכפות עליך לעשות משהו שאסור לך ונוגד לאמונתך , דוגמת צמחוני שיאכל בשר. זה לא מסובך

עידו, ביום שצהל יכפה על צמחוני לאכול בשר קרבן פסח, יכפה לגנוב, יכפה לצום בכיפור,תאכל לספר לי על כפייה דתית בצבא. חילול שבת לצורך לא מבצעי, מטבחים לא כשרים ואיסורי תורה (ייחוד ומגע) עם חיילות זו כפייה בומבה-כל דתי שמתגייס עושה מתישהו דברים שאסור לו בניגוד לרצונו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 11:16 am 
Hall of Famer

ואם יהיו טבעוניים שיגידו שהם לא מסוגלים לראות בשר (ויש כאלו), אז אתה תתמוך בהוצאת הבשר מצה"ל כי זה נוגד לאמונה שלהם?
מה לגבי פציפיסטים. האם אתה תומך בהוצאת כלי נשק מצה"ל כי זה בניגוד גמור לאמונה הפנימית העמוקה שלהם או שאתה בעד שחרור בכיף של פציפסטים לפי האמונה שלהם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 11:32 am 
Sophomore

פלאש, בשירות הצבאי שלי (ובמילואים) נכפו עליי דברים וסיטואציות שעד היום (עשור+ אחרי) טורדים את מנוחתי. אני אגב לא חושב שצריך לכפות על דתיים לשרת בצבא, כמו שלא צריך לכפות את זה על אף אחד אחר. לא צריך להיות גיוס חובה. רק אציין שאחת הסיבות העיקריות לכך שעדיין יש "צורך" בגיוס חובה היא ההכרח לשמור על המתנחלים, שהם ברובם - דתיים.
אני לא מכיר שיש בצה"ל מטבחים לא כשרים (בהשגחת הרבנות). לעומת זאת בתקופתי רוב הזמן לא הייתה אופציית חלבון צמחונית (ובוודאי שלא טבעונית) במטבחי הגדוד. אני מכיר חיילים טבעוניים שהכריחו אותם לנעול נעליים מעור נגד צו מצפונם, ובשביל לקבל הכרה בטבעוניותם נאלצו שיגיעו אליהם הביתה, יהפכו להם את החדר והארון בחיפוש אחר פריט שעשוי מעור או פרווה, ויתחקרו את קרוביהם כאילו היו מועמדים למשרה מסווגת ביותר.
אני גם מכיר שדוחקים נשים הצידה ומעבירים מפקדות וקצינות מתפקידיהן לטובת ה"אמונות" של חיילים דתיים. אני בוודאי לא מכיר סיטואציות שבהן יש הכרח במגע פיזי בין גבר לאישה בצבא - להפך, אני מכיר מקרים רבים של עלייה למשפט על מגע שכזה, גם התמים ביותר.
אני בוודאי מכיר פציפיסטיים שעמדו על אמונותיהם ועקרונותיהם וסירבו לאחוז בנשק או לשרת בצבא, וישבו חודשים בכלא לשם כך. אם הפגיעה באמונות שלך הייתה כל כך נוראה, למה הסכמת לסבול אותה?

ואחרי כל זה - אני לא מתנגד בכלל לגדודים יעודיים למיניהם שיתנהלו לפי כל האמונות שלכם. אני בוודאי מתנגד לפגיעה באוכלוסיות אחרות (נשים, בעיקר, בהקשר הצבאי) בשם אמונה כלשהי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 12:04 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
ואם יהיו טבעוניים שיגידו שהם לא מסוגלים לראות בשר (ויש כאלו), אז אתה תתמוך בהוצאת הבשר מצה"ל כי זה נוגד לאמונה שלהם?
מה לגבי פציפיסטים. האם אתה תומך בהוצאת כלי נשק מצה"ל כי זה בניגוד גמור לאמונה הפנימית העמוקה שלהם או שאתה בעד שחרור בכיף של פציפסטים לפי האמונה שלהם.

שחרור של הפציפיסטים (אחרי בדיקת בעלי מקצוע שהוא פציפיסט) חד וחלק מהצבא ושילכו לשירות לאומי. כל מי ששירותו בצבא פוגע ביכולת של צהל לנצח אני משחרר לשירות לאומי

טבעוני שלא מסוגל לראות בשר? יואיל בטובו, כמו שהחילונים אוהבים לומר לדתיים, תשלוט ביצרים שלך יבהמה ואל תסתכל על בנות אם אסור לך. ואכן דתיים תורניים משרתים ועובדים עם בנות ופשוט לא מסתכלים כדי לא לעבור על איסור תורה, וכן טבעוני ילך הצידה יבכה על רוע מזלו ויאכל בלי להסתכל על בשר מסביבו.

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ג' ינואר 12, 2021 12:23 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 12:14 pm 
Junior

ido כתב:
פלאש, בשירות הצבאי שלי (ובמילואים) נכפו עליי דברים וסיטואציות שעד היום (עשור+ אחרי) טורדים את מנוחתי. אני אגב לא חושב שצריך לכפות על דתיים לשרת בצבא, כמו שלא צריך לכפות את זה על אף אחד אחר. לא צריך להיות גיוס חובה. רק אציין שאחת הסיבות העיקריות לכך שעדיין יש "צורך" בגיוס חובה היא ההכרח לשמור על המתנחלים, שהם ברובם - דתיים.
אני לא מכיר שיש בצה"ל מטבחים לא כשרים (בהשגחת הרבנות). לעומת זאת בתקופתי רוב הזמן לא הייתה אופציית חלבון צמחונית (ובוודאי שלא טבעונית) במטבחי הגדוד. אני מכיר חיילים טבעוניים שהכריחו אותם לנעול נעליים מעור נגד צו מצפונם, ובשביל לקבל הכרה בטבעוניותם נאלצו שיגיעו אליהם הביתה, יהפכו להם את החדר והארון בחיפוש אחר פריט שעשוי מעור או פרווה, ויתחקרו את קרוביהם כאילו היו מועמדים למשרה מסווגת ביותר.
אני גם מכיר שדוחקים נשים הצידה ומעבירים מפקדות וקצינות מתפקידיהן לטובת ה"אמונות" של חיילים דתיים. אני בוודאי לא מכיר סיטואציות שבהן יש הכרח במגע פיזי בין גבר לאישה בצבא - להפך, אני מכיר מקרים רבים של עלייה למשפט על מגע שכזה, גם התמים ביותר.
אני בוודאי מכיר פציפיסטיים שעמדו על אמונותיהם ועקרונותיהם וסירבו לאחוז בנשק או לשרת בצבא, וישבו חודשים בכלא לשם כך. אם הפגיעה באמונות שלך הייתה כל כך נוראה, למה הסכמת לסבול אותה?

ואחרי כל זה - אני לא מתנגד בכלל לגדודים יעודיים למיניהם שיתנהלו לפי כל האמונות שלכם. אני בוודאי מתנגד לפגיעה באוכלוסיות אחרות (נשים, בעיקר, בהקשר הצבאי) בשם אמונה כלשהי

1. המתנחלים נשלחו ע"י המדינה. והם הסיבה שאין כאן מדינה שתוקפת אותנו מלב ליבה של ישראל. אני לדוגמא עברתי להתנחלות בבנימין לפני 5 שנים

2. זה בסדר, גם שאלו אותי שאלות והחליטו שהכיפה שלי לא מספיק גדולה ובמקום הנכון כדי לפטור אותי מגילוח, וכפו עלי להגלח, וכמוני מאות דתיים כל רגע נתון, בניגוד לאמונתנו. מה לעשות הצבא צריך למנוע מתחזים, לפעמים גם טועה, והפציפיסט והטבעוני יאלץ לסבול שאלות כמו הדתי

3.ספר לי על מקרה שהעבירו אישה מתפקידה, אני מכיר מקרים הפוכים, שמכניסים נשים ליחידות קרביות מסוימות כדי למנוע דתיים מלהגיע לשם ולהשתלט על צה"ל (אחוז בוגרי הישיבות בקרבי הוא עצום ביחס לגודלם באוכלוסיה)

4. מי פוגע במקום הנשים הצבא? כשהכריחו אותי לרוץ מעורב, לשמור עם בת, לנווט, לגעת בפול פצוע, ולבדוק פקלים על חיילות שלי, סתמתי את הפה בניגוד לאמונתי, ודאי שלא אמרתי מילה לבנות. כי פחדתי מהמפקדים כמוני דתיים רבים שויתרו על אמונתם. הכפייה היא על דתיים בהקשר של שבת כשרות ושירות מעורב. אני מעודד כל טבעוני פציפיסט ודתי שלא יסתום את הפה וילחם על האמונה שלו מול המפקדים גם במחיר שיאבד את המסלול הצבאי.

5. כפייה על 20-30% מהמתגייסים היא משמעותית ודורשת פתרון. אני לחלוטין חושב שגדודים שיקפידו על חילול שבת רק למבצעי, כשרות מוקפדת וללא מגע/ייחוד עם נשים, זה הפתרון, וכן לחרדים. טבעוניים ופציפיסטים כשיהיו כמות כזו יקימו רעש גדול בהרבה תאמין לי. הדתיים רוצים לשרת בצבא למרות הבעיות ולהתפתל בהימנעות מאיסורים כדי להגן על המדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 12:59 pm 
Sophomore

FLASH כתב:
1. המתנחלים נשלחו ע"י המדינה. והם הסיבה שאין כאן מדינה שתוקפת אותנו מלב ליבה של ישראל. אני לדוגמא עברתי להתנחלות בבנימין לפני 5 שנים

2. זה בסדר, גם שאלו אותי שאלות והחליטו שהכיפה שלי לא מספיק גדולה ובמקום הנכון כדי לפטור אותי מגילוח, וכפו עלי להגלח, וכמוני מאות דתיים כל רגע נתון, בניגוד לאמונתנו. מה לעשות הצבא צריך למנוע מתחזים, לפעמים גם טועה, והפציפיסט והטבעוני יאלץ לסבול שאלות כמו הדתי

3.ספר לי על מקרה שהעבירו אישה מתפקידה, אני מכיר מקרים הפוכים, שמכניסים נשים ליחידות קרביות מסוימות כדי למנוע דתיים מלהגיע לשם ולהשתלט על צה"ל (אחוז בוגרי הישיבות בקרבי הוא עצום ביחס לגודלם באוכלוסיה)

4. מי פוגע במקום הנשים הצבא? כשהכריחו אותי לרוץ מעורב, לשמור עם בת, לנווט, לגעת בפול פצוע, ולבדוק פקלים על חיילות שלי, סתמתי את הפה בניגוד לאמונתי, ודאי שלא אמרתי מילה לבנות. כי פחדתי מהמפקדים כמוני דתיים רבים שויתרו על אמונתם. הכפייה היא על דתיים בהקשר של שבת כשרות ושירות מעורב. אני מעודד כל טבעוני פציפיסט ודתי שלא יסתום את הפה וילחם על האמונה שלו מול המפקדים גם במחיר שיאבד את המסלול הצבאי.

5. כפייה על 20-30% מהמתגייסים היא משמעותית ודורשת פתרון. אני לחלוטין חושב שגדודים שיקפידו על חילול שבת רק למבצעי, כשרות מוקפדת וללא מגע/ייחוד עם נשים, זה הפתרון, וכן לחרדים. טבעוניים ופציפיסטים כשיהיו כמות כזו יקימו רעש גדול בהרבה תאמין לי. הדתיים רוצים לשרת בצבא למרות הבעיות ולהתפתל בהימנעות מאיסורים כדי להגן על המדינה.

1. כל הכבוד לך. בבקשה ספר לי, מי הרשות הממשלתית ששלחה אותך לשם?

2. יופי, אז אנחנו מסכימים שבצה"ל יש כפייה.

3. בגדוד ששירתתי בו, קצינה שגדלה בגדוד ושובצה לאחר קורס קצינים לפלוגת הטירונות של הגדוד, הועברה לגדוד אחר בגלל שבדקה התשעים עשו שינוי הצבת כוח אדם ושיבצו מחזור של בני ישיבות הסדר לגדוד שלנו בניגוד לתכנון. (אגב, הפלוגה הזו של בני ישיבות ההסדר עשתה נזק עצום לגדוד, כשהשתחררו אחרי שנה וחצי יחד עם מחזור שסיים את שלושת השנים שלו, רגע לפני עופרת יצוקה. אנשים לא נחו ימים ולילות בגלל הבור שנפער בסד"כ הגדודי. אבל זה כבר עניין אחר).

4. אתה רציני? עד היום נשים לא יכולות להתקבל לכל תפקיד באופן שיוויוני לגברים. וגם למצב הנוכחי הגענו רק בעקבות פסיקות בג"צ.

5. לא מתנגד לקיומם של גדודים ייעודיים לדתיים. אבל המשפט האחרון שלך הוא המעניין פה "הדתיים רוצים לשרת בצבא...". אכן, לדתיים יש הרבה יותר דרכים חוקיות לא להתגייס אם הם לא מעוניינים בכך. עבורי, האופציה היחידה הייתה ללכת לכלא.

ובחזרה לנקודה 2 - אתה מסכים איתי שבצבא יש כפייה. אז זהו. הצבא הוא לא הנקודה פה, אלא החיים במדינה בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 1:08 pm 
Junior

מעולה. הגענו למסקנה שצה"ל
א. מפלה נשים בתפקידים מסוימים
ב. כופה על דתיים לעבור איסורים בניגוד לאמונתם
ג. כופה על פציפיסטים וטבעוניים לעבור על אמונתם

אתה ואני מתנגדים לשלושת הדברים להבנתי.
מההסכמות לעיל יוצא שלפחות 90% ממהחילונים (אולי 99%) לא עברו כפייה לבצע משהו בניגוד לאמונתם בצבא. לעומת זאת יש כפיה חילונית על 90% מהדתיים בצבא, לעבור על איסורי תורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 1:35 pm 
Sophomore

אההם, מה?

אני חושב שאני מצליח להבין את הבעיה. יכול להיות שאתה מגדיר "אמונות" של חילונים כתמונת מראה לאמונות היהדות האורתודוקסית?
אני בספק כמה אנשים ישנם בכלל שעוברים את השירות הצבאי בלי שנכפו עליהם מעשים/סיטואציות שלא מתיישבות טוב עם הערכים שלהם.

ואם בכל זאת אתה רוצה דוגמא לכפייה דתית בהקשר של צה"ל. לוויות ואזכרות של חללי צה"ל. אני מניח שלמי שגדל בחינוך דתי אין יכולת להבין את זה (כמו שלי אולי אין יכולת להבין דברים אחרים), אבל כל פעם שאני שומע את רצף המילים "נפל על קידוש השם" אני רוצה לרסק משהו.
כמובן שיש גם כפייה להאזנה לרבנים מיסיונריים מטיפים, השתתפות בטקסים דתיים ועוד כהנה וכהנה דברים שמפוצצים אותי מבפנים. אבל הניכוס הדתי של השכול הוא אולי הנורא מכולם עבורי (וגם רץ יד ביד עם הניכוס הלאומני של הנופלים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 2:01 pm 
Sophomore

נחמד שצהל בהגדרה אמור להפריד בין בנים לבנות, אבל הוא גם בהגדרה אמור להפריד בין בשר לחלב, הרי כל צבאות העולם אשר לא שומרים על כשרות כל כך נחותים לעומת צהל.
וזה בדיוק העניין, דתיים משום מה מאמינים שהמצב האידיאלי הוא המצב שמתאים בדיוק לאמונה שלהם, וכל סטייה ממנו זו כפייה עליהם.
בפועל העובדה שאני בתור חילוני עובד קשה יותר במטבח בשביל לשמור על כשרות, ועובד קשה הרבה יותר בשביל להכשיר את המטבח לפסח, ואוכל אוכל לא ראוי למאכל בשבת, ולפעמים עובד קשה יותר בזמן שחברים שלי מתפללים, או שאני צריך ללכת לאיזשהו טקס שאני לא מאמין בו, ומשום מה זה סבבה להתסחבק עם חבר ליחידה, אבל אם אתה מעז בטעות לתת חיבוק ידידותי לחברה שלך לצוות אתה עלול למצוא את עצמך בריתוק בשם ה "שילוב הראוי" שממש מזיז לך, ולא התחלתי לדבר על זה מנקודת מבט של חיילת שבהרבה מקרים מוותרת על המון דברים בשביל לרצות את אותם חיילים דתיים.
אבל העיקר שבגלל שהדתיים "מאמינים" ואני לא אז כל הוויתורים שאני עושה זה כי אני הנחמד ומכבד, אבל בשנייה שהמאמין מוותר זו כפייה, בטח שהאמונה שלו לא קשורה בשיט לצרכי הצבא, בניגוד לפופוליזם על נשים בצבא שמדי פעם ה"אמונה" מסתדרת עם צורכי הצבא וישר קופצים על ההזדמנות למדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 2:05 pm 
Junior

האזנה לרבנים מיסיונרים? בסדר, עברנו יום היכרות עם ישיבה חילונית. ישבנו והקשבנו לשטיפת מוח רפורמית

השתטפות בטקסים דתיים? צה"ל משתדל להכניס שירת נשים בכל טקס מאופי חילוני, מה שאסור ע"פ הדת

מעשים וסיטואציות שלא מתיישבות עם הערכים שלי עברתי בדיונים רבים באופן יומיומי, חיילים דתיים נתקעים בשטחים בפקודות שמסכנות את חייהם, נגד הערך הבסיסי שגדלו עליו-הבא להרגך השכם להורגו, לא לחכות שהוא יהיה עם הבקת"ב מטר ממך. כל נוהל פתיחה באש בפועל הפך מגומגם מגוחך ומסכן חיים.

בלי לדבר על לשון הרע קללות ודיבור גס על נשים , שזה אווירה יומיומית. כל ההוויה בצה"ל, בחוף הים (אני לוקח את משפחתי לים רק אם הוא חוף לא מוכרז, ובקושי נכנס, או בלילה ואז ממש לא נכנס. חתיכת כפייה חילונית. אין חוף למשפחות דתיות צנועות), וברוב מקומות העבודה היא הוויה חילונית. כדי שחילוני יבין מהי הכפייה החילונית שדתי עובר בישראל, הוא צריך להגיע שנה לישיבה להרגיש מה זה לחיות תחת אמות מוסר של דרך שהוא ממש לא מזדהה איתה, ירגיש יום יום מה זה להשתלב באוכלוסיה עם ערכים אחרים לגמרי, ויבין.

תדמיין מה זה שכופים עליך לאכול נניח, קרבן פסח בליל הסדר, לצום בכיפור, לשמור שבת, ותבין מה הדתי עובר בחילול שבת, בענייני כשרות ונשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 2:27 pm 
Junior

אתאר לכם חיים במדינת ישראל מודל 2080 ותגידו לי האם יש ב2080 כפייה דתית או לא

כל גוש דן, פתח תקווה גבעתיים רמת גן תל אביב הרצליה רעננה וכו, מפוצץ ב90% חרדים וחרדל"ים. סמוטריצים וליצמנים למיניהם. כנ"ל כמעט כל מדינת ישראל. אנשים הולכים ברחוב ובמקום להציץ בפלפון כל דקה, הם פותחים את הגמרא תוך כדי הליכה, ולומדים באוטובוס. לכל אחד עשרה ילדים עם פאות, מלמד אותם תוך כדי הליכה הלכות יום טוב והלכות חציצה. זה הדיבור שאתם שומעים ברחוב. השירים באוטובוס שירי שבת, השירים במוניות וב90% מתחנות הרדיו באוטו שירי חסידיים ושיעורי תורה. הרחוב מפוצץ בחנויות שמוכרות תשמישי קדושה ספרי קודש ודיסקים של שירי קודש. כמעט כל חנויות הבגדים מפוצצות בגדים של דוסים. כל חופי הים או מופרדים או למשפחות צנועות. מי שהולכת בלבוש לא צנוע זוכה למבט מוזר אבל לא מעבר. מנסים לכבד. העיתונים גם הם מלאים בטסקטים תורניים של רבנים באווירה דתית. חידושים מהרב דויטש. ללכת למשרד הפנים? למשרד הרווחה? לדואר? כל מקום מדברים או ביידיש או דוחפים לך מימרות מחז"ל. מסביבך אנשים נפגשים ושואלים אחד את השני על סוגיות בש"ס. מיליוני ילדים עם פאות משחקים בחבל ביידיש ברחוב. בגיל 18 מקובל להתחתן בגיל 20 גיוס חובה לצבא שמתנהל על פי חוקי תורה (כמובן בהחרגות שמאפשרות שירות לחילוני כדוגמת מקררים אישיים לאוכל לא כשר, אפשר לחלל שבת , ואפשרות לשירות מעורב ביחידות מסוימות וכו). שלטי ענק בתל אביב עם תמונות של רבנים בגיל 80, בכל המחסומים

הכל מפוצץ בפרסומות של דוסים בעיתון ברחוב באוטובוסים בשלטי חוצות. המונים נוהרים לבית המקדש 3 פעמים בשנה להקריב קרבנות. במקום הופעות ענק באוירה חילונית, חגיגות ענק בכל תל אביב באוירה דוסית.

הדתי יגיד לחילוני, אבל לא כפיתי עליך שום דבר, מה אני כופה עליך בדיוק? תאכל מה שבא לך, תחלל שבת מצידי, אין כאן כפייה דתית !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 2:34 pm 
Senior

לא כפייה
זה כמו שתציג תמונת מצב של ישראלי שגר ב... אני יודע, איסלנד, לא מבין את השפה עד הסוף, לא את הניואנסים, לא מחובר להלך הרוח המרכזי, הלבוש שלו אולי שונה, תמיד מרגיש קצת זר.
כיף? לא בטוח. כפייה? בחיים לא, מה הקשר לכפייה בכלל?

כפייה זה אם מישהו היה מכריח אותך לאכול לא כשר, אם היה מכריח אותך לחלל שבת (כן, כמו בצבא), אוסר על שחיטה כשרה ופוסל תוקף של טקסים דתיים. זו תמונת מראה הרבה יותר מדויקת מהקריקטורה שניסית להציג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 2:41 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

הוקיץ' כתב:
אכן. הצד החילוני ככל הנראה בעצמו לא היה רוצה להתגייס, הוא דורש זאת מהצד החרדי רק כי הוא בעצמו מחויב לזה.

רגע, אתה רוצה לומר שהחילוניים לא שמחים להתגייס כולם ולהגן על החרדים אשר מתפללים כל היום לאלוהים שישמיד את אויבנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 2:52 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
FLASH כתב:
אתאר לכם חיים במדינת ישראל מודל 2080 ותגידו לי האם יש ב2080 כפייה דתית או לא

כל גוש דן, פתח תקווה גבעתיים רמת גן תל אביב הרצליה רעננה וכו, מפוצץ ב90% חרדים וחרדל"ים. סמוטריצים וליצמנים למיניהם. כנ"ל כמעט כל מדינת ישראל. אנשים הולכים ברחוב ובמקום להציץ בפלפון כל דקה, הם פותחים את הגמרא תוך כדי הליכה, ולומדים באוטובוס. לכל אחד עשרה ילדים עם פאות, מלמד אותם תוך כדי הליכה הלכות יום טוב והלכות חציצה. זה הדיבור שאתם שומעים ברחוב. השירים באוטובוס שירי שבת, השירים במוניות וב90% מתחנות הרדיו באוטו שירי חסידיים ושיעורי תורה. הרחוב מפוצץ בחנויות שמוכרות תשמישי קדושה ספרי קודש ודיסקים של שירי קודש. כמעט כל חנויות הבגדים מפוצצות בגדים של דוסים. כל חופי הים או מופרדים או למשפחות צנועות. מי שהולכת בלבוש לא צנוע זוכה למבט מוזר אבל לא מעבר. מנסים לכבד. העיתונים גם הם מלאים בטסקטים תורניים של רבנים באווירה דתית. חידושים מהרב דויטש. ללכת למשרד הפנים? למשרד הרווחה? לדואר? כל מקום מדברים או ביידיש או דוחפים לך מימרות מחז"ל. מסביבך אנשים נפגשים ושואלים אחד את השני על סוגיות בש"ס. מיליוני ילדים עם פאות משחקים בחבל ביידיש ברחוב. בגיל 18 מקובל להתחתן בגיל 20 גיוס חובה לצבא שמתנהל על פי חוקי תורה (כמובן בהחרגות שמאפשרות שירות לחילוני כדוגמת מקררים אישיים לאוכל לא כשר, אפשר לחלל שבת , ואפשרות לשירות מעורב ביחידות מסוימות וכו). שלטי ענק בתל אביב עם תמונות של רבנים בגיל 80, בכל המחסומים

הכל מפוצץ בפרסומות של דוסים בעיתון ברחוב באוטובוסים בשלטי חוצות. המונים נוהרים לבית המקדש 3 פעמים בשנה להקריב קרבנות. במקום הופעות ענק באוירה חילונית, חגיגות ענק בכל תל אביב באוירה דוסית.

הדתי יגיד לחילוני, אבל לא כפיתי עליך שום דבר, מה אני כופה עליך בדיוק? תאכל מה שבא לך, תחלל שבת מצידי, אין כאן כפייה דתית !

לא הבנתי מה הבעיה בתיאור הזה. אם 90% מהמדינה יהיו חרדים אז מן הסתם זה יהיה האופי שלה. אני אגב גר בירושלים ואמנם לא הגענו למצב הזה אבל בחלק מהמקומות זה לא רחוק מזה וזה סבבה לגמרי (הווליום של הרכבים של חב"ד קטסטרופלי אבל אני מקווה שגם דתיים חושבים ככה, זה אשכרה מסוכן כשהם עוברים לידך).

אבל מצחיק שכללת את השורה "החרגות שמאפשרות שירות לחילוני כדוגמת מקררים אישיים לאוכל לא כשר". אם אני לא טועה במידה רבה זה יהיה שיפור ביחס למצב היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 138 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 103 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: