סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 106 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 2:31 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
הכהן הזה אגב הקים חברה בשם chewy של מכירת מוצרים מקוונים לחיות מחמד שנמכרה באיזה סכום מגוחך והוא לקח את הכסף וקנה את כל המניות של אפל שהוא היה יכול. הפך למשקיע הפרטי הכי גדול באפל אם קראתי נכון. מניח שייתכן והדברים האלו בכתבה, עוד לא הספקתי לקרוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 6:46 am 
Senior

אגב, גיים סטופ עלתה ב-64% היום והיא על 325 למניה ושווי שוק של 22.6 מיליארד דולר.

כלומר אחרי כל מה שהם ניסו לעשות, וולסטריט עדיין הפסידו (בינתיים). אני בטוח שיש שחקנים מאוד גדולים שרכבו על הגל של רדיט וניצלו אותו, אבל מה שמדהים זה שאחרי כל מה שקרה בשוק אתמול/שלשום, המניה החזיקה במחיר המנופח.

בתחילת 2020 שווי החברה היה 200 מיליון. בתחילת 2021 שווי החברה היה מיליארד. ההפסד של ההדג' פאנדס שעשו לה שורט פשוט אסטרונומי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 9:57 am 
Sophomore

לפני כמה שנים, לפני הרכישה על ידי אינטל, היה מישהו בוול סטריט שעשה שורט סקוויז על מובילאיי לתקופה די ארוכה והוריד את המנייה באגרסיביות. במקרה הזה החברה הוכיחה את עצמה והחזיקה מעמד אבל אני בטוח שיש חברות שהן חברות בעלות ערך אבל כעושים עליהן שורט סקוויז זה מקשה על תזרים המזומנים ויכול לשבור אותן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 10:09 am 
Senior

כשאתה עושה שורט סקוויז אתה מנסה לעלות את הערך של המניה. הסקוויז הוא על מי ששם את השורט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 11:38 am 
Sophomore

Yuval כתב:
אגב, גיים סטופ עלתה ב-64% היום והיא על 325 למניה ושווי שוק של 22.6 מיליארד דולר.

כלומר אחרי כל מה שהם ניסו לעשות, וולסטריט עדיין הפסידו (בינתיים). אני בטוח שיש שחקנים מאוד גדולים שרכבו על הגל של רדיט וניצלו אותו, אבל מה שמדהים זה שאחרי כל מה שקרה בשוק אתמול/שלשום, המניה החזיקה במחיר המנופח.

בתחילת 2020 שווי החברה היה 200 מיליון. בתחילת 2021 שווי החברה היה מיליארד. ההפסד של ההדג' פאנדס שעשו לה שורט פשוט אסטרונומי.

הטענה שאני מאנשים מביני עניין, שרובינהוד עושה את הכסף שלה ממכירת המידע על משתמשיה לגופים פיננסיים שעושים frontrun לפוזיציות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 12:41 pm 
Hall of Famer

יובל, אתה נראה לי מבין קצת יותר ממה שאתה מתיימר להציג. :)
ההסבר על מה זה שורט היה אחלה.
אכן, מכיוון שתיאורטית ההפסד הוא אינסופי, אתה צריך להביא בטחונות. אתה גם מכיר את זה במידה מסוימת מפוקר. מי שהפסיד כבר את כל הצ'יפים ורוצה להמשיך לשבת בשולחן, יצטרך כנראה להפקיד מפתחות של בית או אוטו או שחבר לשולחן יערוב על ההפסדים שלו.
אם לחזור לביג שורט - להבדיל מהסיטואציה של גיים סטופ שכל האירוע התחולל בפרק זמן קצר מאוד, שם הם ישבו בפוזיציה שנתיים-שלוש = ללכת לישון 700-1000 ימים כשאתה רואה כל יום את מניות הבנקים ממשיכות לעלות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 12:46 pm 
Hall of Famer

ואני מסכים עם יובל. אין פה ממש עניין כלכלי.
זה יותר דומה במהותו לאירוע כמו hostile takeover.
ניצול הזדמנות מסוימת נגד גורם שנתפס כבעל פוזיציה חזקה. סוג של zero-sum game, רק שבמקום קבוצה מצומצמת של משקיעים, פה זה התארגנות של אלפי או עשרות אלפי אנשים בפורום באינטרנט.
אני חושב שרוב מי שהשקיע במניה הבין מצוין במה מדובר ושהוא קונה את המניה לא כי גיים סטופ כחברה חוזרת מהקבר, אלא כי עושים שורט סקוויז.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 1:39 pm 
Senior

התותח המפוברק כתב:
יובל, אתה נראה לי מבין קצת יותר ממה שאתה מתיימר להציג. :) .

תודה, אבל עד לפני שבוע לא ידעתי מה זה שורט, סקוויז או רובין הוד. ולמען האמת לא קניתי מניה בעצמי בחיים.

מה שכן גיליתי השבוע שרוב עצום מהאנשים שאני מכיר לא יודעים כלום באמת על שוק ההון כמוני.
החסמים האלו הם חלק ממה שגרם לי להתעניין במה שקרה פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 30, 2021 5:07 pm 
Junior

קראתי היום קצת על הזעם של משקיעי רובין הוד, נראה שהתביעה שלהם לא הולכת להצליח כי החוזה מספיק מעורפל בשביל לאפשר לרובין הוד לחסום הוראות מסוימות. הייתי שמח לראות שזה יוציא את רובין הוד מהעסק, אבל לא הייתי שם על זה כסף - אני אפילו די בטוח שהם הולכים לגדול בענק אחרי ההנפקה שצפויה השנה. זה בטח ייתן מקום למתחרים חדשים שישתמשו בזה נגדם.

אתמול ראיתי ברחוב 6 צעירים שהלכו מולי, נראו בני 19-22 ולא בדיוק חבר׳ה של תלפיות. המשפט האחד שקלטתי היה ״צריך למצוא איפה השורט סקוויז״. קצת כמו המנקה נעליים והמניות משנות ה-20.

היה לפני כמה שנים סיפור של ביל אקמן נגד הרבלייף וקרל אייקן. אקמן ואייקן הם שני הפכים - גם מבחינת מראה (אקמן הביא ילד לעולם עם נרי אוקסמן, כנראה האישה הכי קרובה למושלמת, ואייקן הוא מין גרגמל מודרני) וגם מבחינת אג׳נדות. אקמן טען שהרבלייף הם הונאת פירמידה ושם עליהם שורט ענק, אייקן היה בצד השני וניצח את המלחמה הזאת. לא אותו סיפור של דוד מול גוליית, כי בכל זאת שניהם שחקנים מתוחכמים שלא צריכים את הגנת הרגולטור. אבל כן קריאה מעניינת למי שרוצה להיכנס לעסקי השורטים.

https://www.cnbc.com/2019/12/13/relivin ... -cnbc.html

לגבי גיימסטופ זה סיפור מעולה, לפני יומיים למשל המניה נעה בין 115 ל-480 דולר באותו יום. נסגרה על 193. זה מגוחך מכל בחינה עסקית והופך את זה דה פקטו לקזינו. אם הייתי קפיטליסט/ליברטריאן הייתי מתבאס מאוד מסגירת החשבונות, זה צעד מושחת שתומך בבירור בשחקנים הגדולים וזורק את הקטנים לכלבים. בתור סוציאליסט אני חושב שרשות ני״ע, שתפקידה המוגדר הוא שמירה על יציבות והגנה על כספי משקיעים, צריכה להתערב באופן קיצוני ואפילו למנוע מסחר במניות כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 2:16 am 
Junior

יש בסיפור הזה כמה צדדים מעניינים בעיני.
מה שאולי הכי מעניין (ומספק) פה זה שהאסטרטגיה של וולסטריט פשוט התפוצצה להם בפרצוף. כל הסיפור הזה הצליח להם במשך כל כך הרבה שנים כי הם היו הרבה יותר חזקים, מאורגנים וממומנים לעומת האזרח הקטן, מה שאפשר להם להפוך את כל המשחק הזה ללא נגיש לאאוטסיידרים (ועדיין מאוד חיוני). מה שקרה פה זה שהיתרון הפך לחסרון. יוזמות שמעלים ארגונים קל יחסית להרוג, תנועה ספונטנית שכזו הרבה יותר קשה. חוסר הייצוג הפך ליתרון פתאום. במידה מסוימת זה ההבדל בין להילחם מול צבא או מול ארגון גרילה חסר פנים. כמו שאמר פעם בכיר ברשות הפלסטינית "ישראל יכולה לנצח בכל קרב ועדיין להפסיד במלחמה".
דבר נוסף שמעניין פה בעיני זה איך הסיפור הזה התחיל. אולי אין לזה הרבה משמעויות פרקטיות (ואולי כן), אבל מעניין אותי לדעת אם זה התחיל ממניע כלכלי או אידיאולוגי. בכל אופן ברור שהמסה הקריטית פה זה הטרמפיסטים, אבל אם הייתה פה פעולה אידיאולוגית מצד מישהו זו אסטרטגיה מעניינת. סוג של לשפוך את המים עם התינוק (לפעמים זה נחוץ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 9:41 am 
מנהל פורום

אני די מתפלא שזה לא עלה עד עכשיו, אבל איך לא העלו את הקונספירציה הבסיסית לגבי מי שעומד מאחורי זה?
הרי להניח שכזה דבר קורה על ידי ילדים מנוזלים בני 18 זה קצת מגוחך לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 11:59 am 
Freshman

אם יש דבר טוב ב"רובין הוד" זה שזה מוריד חסמים בהשקעה בשוק ההון. בשנים האחרונות בארץ גם יש כל מיני אפליקצות תשלומים והשקעות של בתי הון ובנקים שגם קצת עוזרות לזה.
אני יודע שבמשך עשרות שנים הציבור הוזהר באלפי אזהרות שיתרחק משוק ההון אם הוא לא מבין בו, וכמו שאנחנו רואים, זה חילחל עד לת'רד הזה, בו כולם מבינים ויודעים על מה הם דנים, אבל כולם טוענים שהם לא מבינים ;;-)))
זה מפחיד, נכון. אבל זה העולם. זה קצת מזכיר את מהפכת הדפוס - פעם קרוא וכתוב היה רק לאצולה ולכוהני דת ולא לאדם הפשוט בכפר. איך הוא יכול היה לרכוש השכלה ולהתקדם בחיים אם הוא לא יודע קרוא וכתוב?
אז יאללה, אולי זו סנונית ראשונה להסרת הפחד הקולקטיבי של אנשים משוק ההון. אני בעד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 1:54 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אין ספק, רובין הוד למאה ה21 זה כמו גוטנברג למאה ה15. מה היינו עושים בלעדי האפליקציה הזו עד כה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 3:10 pm 
מנהל פורום

ראובן כתב:
אין ספק, רובין הוד למאה ה21 זה כמו גוטנברג למאה ה15. מה היינו עושים בלעדי האפליקציה הזו עד כה.

ראובן אתה מזלזל. זה אולי לא כמו גוטנברג, אבל יש פה מיני מהפכה שאי אפשר לדעת איך היא תסתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 4:28 pm 
Junior

לא צריך להגזים בכמה זה מהפכה. רובין הוד לא מאפשרת לך לסחור בחוכמה, היא פשוט מאפשרת לך לסחור בלי עמלות. כל אחד עם טלפון יכול כבר שנים לסחור בלי לקום מהספה. זה כנראה הכניס יותר את דור ה-z למשחק כי זה דיבר בשפה שלהם, אבל זו לא מהפכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 5:24 pm 
Freshman

לויכוח סמנטי אין באמת משמעות. הפואנטה שלי זה הורדת חסמים. והאפליקציה הזו היא עוד אחת בדרך לשם.

וכאן הזמן לנהל את הדיון על האם זה רצוי שגם שחקנים "קטנים" או "טיפשים" יהיו חלק משוק ההון. אני בעד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 7:45 pm 
מנהל פורום

stpsg כתב:
לא צריך להגזים בכמה זה מהפכה. רובין הוד לא מאפשרת לך לסחור בחוכמה, היא פשוט מאפשרת לך לסחור בלי עמלות. כל אחד עם טלפון יכול כבר שנים לסחור בלי לקום מהספה. זה כנראה הכניס יותר את דור ה-z למשחק כי זה דיבר בשפה שלהם, אבל זו לא מהפכה.

אתה ממש לא מבין את גודל המהפכה פה.
גם האייפון 1 הוא בסך הכל טלפון חכם עם מסך מגע נכון? אם תלך אחורה ל2007 תיווכח שהוא לא הסאמרטפון הראשון שהיה באותו זמן בשוק וגם טכנולוגית הוא לא בדיוק עלה באותה תקופה על המתחרים באופן מובהק, ובכל זאת הוא עשה מהפכה שתילמד עוד עשורים בבתי ספר לניהול.

ה"בסך הכל" הנגשה לדור ה-Z הכניסה מיליארדי דולרים שזזים במהירות ובקלות בכל יום ולמטרות אחרות וזה שינוי עצום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 8:15 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
Shiver כתב:
ראובן כתב:

ראובן אתה מזלזל. זה אולי לא כמו גוטנברג, אבל יש פה מיני מהפכה שאי אפשר לדעת איך היא תסתיים.

אהבתי את ה"אולי".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 9:19 pm 
Senior

אני חייב להגיד שאני באמת לא מבין הרבה במה שנקרא "שוק ההון" וגם מקפיד לא להבין בזה יותר מדי, בעיקר בגלל עצלנות אבל חלקית גם מתוך החלטה.
יחד עם זה אני משקיע שם לא מעט כסף. איך? פשוט מאוד - כשאני קונה מניה, זה של חברה שאני מכיר וקורא את המאזנים והסיכומים שלה (מה שנקרא Q10). לא רק זה אלא אני לא עוקב יומיומית אחרי התנהגות המניה, אולי פעם בחודש. אין לי כוונה למכור אותה אלא אם כן קורה משהו שאני מבין (ותנודתיות היא לא משהו שאני מבין), יותר נכון משהו שאני מבין ושלהערכתי יכול להוריד את הערך של החברה. בחמש השנים האחרונות אני מרוויח (כלומר "מרוויח" כי אני כמעט לא מממש) מעל 10% בשנה, למעשה הרבה יותר מ 10% בשנה. למרות זאת אני לא מרגיש שאני מסכן את הכסף שלי כי הסיכוי שחברה כמו Teradyne (תבדקו) או Edwards (כנ"ל) תפסיד כסף ברמה רב שנתית הוא ממש ממש קטן. גם אם כן, מאחר ואני מושקע בשש או שבע חברות כאלה אני מרגיש די בטוח.
אגב, על שתיהן "הפסדתי" לא מעט בחודש האחרון. למה "הפסדתי" במרכאות? כי לא מכרתי את המניות, איבדתי קצת כסף על הנייר אבל לא בפרקטיקה. בהנחה (שאין לי בה ספק) שעוד חמש שנים הן תהיינה שוות הרבה יותר מעכשיו, אין שום משמעות לירידה הזו.
האם יכולתי להרוויח יותר? די ברור שכן אבל לא בוער לי להתעשר מהר ובהרבה דברים אני מבין אבל בשוק ההון כאמור, לא (ויש שיגידו שגם בכדורסל) ואין לי שום רצון לסכן כסף בשביל הסיכוי לעשות קופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 10:13 pm 
מנהל פורום

תומר כתב:
אני חייב להגיד שאני באמת לא מבין הרבה במה שנקרא "שוק ההון" וגם מקפיד לא להבין בזה יותר מדי, בעיקר בגלל עצלנות אבל חלקית גם מתוך החלטה.
יחד עם זה אני משקיע שם לא מעט כסף. איך? פשוט מאוד - כשאני קונה מניה, זה של חברה שאני מכיר וקורא את המאזנים והסיכומים שלה (מה שנקרא Q10). לא רק זה אלא אני לא עוקב יומיומית אחרי התנהגות המניה, אולי פעם בחודש. אין לי כוונה למכור אותה אלא אם כן קורה משהו שאני מבין (ותנודתיות היא לא משהו שאני מבין), יותר נכון משהו שאני מבין ושלהערכתי יכול להוריד את הערך של החברה. בחמש השנים האחרונות אני מרוויח (כלומר "מרוויח" כי אני כמעט לא מממש) מעל 10% בשנה, למעשה הרבה יותר מ 10% בשנה. למרות זאת אני לא מרגיש שאני מסכן את הכסף שלי כי הסיכוי שחברה כמו Teradyne (תבדקו) או Edwards (כנ"ל) תפסיד כסף ברמה רב שנתית הוא ממש ממש קטן. גם אם כן, מאחר ואני מושקע בשש או שבע חברות כאלה אני מרגיש די בטוח.
אגב, על שתיהן "הפסדתי" לא מעט בחודש האחרון. למה "הפסדתי" במרכאות? כי לא מכרתי את המניות, איבדתי קצת כסף על הנייר אבל לא בפרקטיקה. בהנחה (שאין לי בה ספק) שעוד חמש שנים הן תהיינה שוות הרבה יותר מעכשיו, אין שום משמעות לירידה הזו.
האם יכולתי להרוויח יותר? די ברור שכן אבל לא בוער לי להתעשר מהר ובהרבה דברים אני מבין אבל בשוק ההון כאמור, לא (ויש שיגידו שגם בכדורסל) ואין לי שום רצון לסכן כסף בשביל הסיכוי לעשות קופה.

אתה מבלבל פה כל כך הרבה דברים...
כמו שהיטבת להגיד - אתה בינתיים "מרוויח" כי אתה לא מממש. עד שאתה לא ממש לא הרווחת כלום.
להרוויח 10% בשנה זה לכאורה מדהים בשנים רגילות, אבל עם הראלי שהיה בוול סטריט בתקופת הכהונה של טראמפ 10% זה למעשה די נמוך (הנאסד"ק למשל כמעט שילש את עצמו). כלומר השקעה לכאורה הרבה יותר בטוחה הייתה פשוט לקנות את המדד, וגם הייתה נותנת לך הרבה יותר תשואה.
"אין לך ספק שעוד 5 שנים המניות תהיינה שוות יותר" - ברגעי משבר הן יכולות לרדת בעשרות אחוזים בזמן קצר מאוד ולהישאר ככה המון שנים. יש אינספור דוגמאות לזה. גם חברות שנראות חזקות ויציבות. אם למשל היית קונה בואינג לפני שנה (חברה חזקה, רווחית, יציבה, מוכרת, מותג וכו'), היית רואה איך הכסף שלך יורד בחצי.
לקרוא את המאזנים נותן תמונה חלקית ביותר שהקשר בינה ובין ביצועי המניה יכול לפעמים להיראות מקרי בהחלט. זה כמובן מבורך לעשות את המחקר הזה, אבל תזכור שאלפי בתי השקעות בעולם, קרנות סיכון ומשקיעים גדולים עובדים בזה 24/7 ועשו את כל המחקר הזה לפנייך וברמה הרבה יותר טובה. הם כבר בפוזיציות הנכונות ומחיר המניה אמור "לגלם" את זה. וול סטריט זה משחק מסובך, של ציפיות, פוזיציות וכוחות גדולים. במקרים רבים חברות שנראות טוב על הנייר מדשדשות במניה, ולהיפך.
אתה גם תחת איזו הנחה מוטעית שכרגע אתה לא מסכן את הכסף שלך - תמיד יש סיכון, ובבורסה הוא גדול אף יותר. הראלי של השנים האחרונות גרם למשקיעים לחשוב שמדובר בוקטור שעולה תמיד למעלה, אבל כמו תמיד המשקיעים הקטנים והלא מנוסים ילמדו בדרך הקשה כשיגיע המשבר (והוא יגיע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 10:30 pm 
Senior

אתה אולי צודק ואולי לא. יכול להיות שארצה לממש את המניות שלי כשיהיה משבר ואז אפסיד. יחד עם זאת, רוב החברות שאני קונה הן חברות שאני מכיר טוב, לרוב לקוחות או ספקים של מקום העבודה שלי. מבט בערך המניות של רוב החברות הגדולות בטווח של עשר שנים מראה שמעטות מאוד מהן יורדות על פני עשר או עשרים שנה. רובן הגדול גם משיג את המדד בהרבה.
אגב, גם מי שקנה מניות של בואינג לפני חמש שנים הכרוויח 70% עם כל הנפילות. אולי זו לא בוננזה אבל גם לא התרסקות. מי שקנה לפני 10 שנים הרוויח 170% - כ 10% בשנה. אני אישית מאמין שמי שיחזיק במניות של בואינג עוד 10 שנים ימשיך להרוויח. כמובן שתמיד יכול להיות מקרה קודאק ושיקום מישהו שימציא תחליף זול ויעיל לטיסה ושלום על בואינג ועל כל מניותיה. זו סיבה טובה לפזר קצת את המניות אבל לא להימנע בכלל מלהשקיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 10:42 pm 
מנהל פורום

אף אחד לא אמר לא להשקיע, להיפך. אתה לא יודע את זה, אבל אתה הכסף "הטיפש" מה שמכונה (בלי לפגוע, זה כינוי בשוק).
וזה גם מה שקורה עכשיו בסופר אופוריה סביב WSB עם GAMESPOT למשל. כולם חושבים שהם חכמים גדולים, אבל הנפילה תהיה מהירה ותחכה מעבר לפינה.
בירידות כולם מוכרים, וגם לא מבינים שאין כל כך נזילות (אין מי שיקנה את המניות בסכום מסוים אם יש צפי שהמנייה תרד לסכום נמוך יותר) ואז גם יהיה הרבה יותר קשה למכור.
ההרגשה בזמנים של שווקים אדומים היא אחת הקשות לכל משקיע, והרבה פעמים הם עומדים חסרי אונים ורואים את המספרים יורדים.
וזה טבעה של המחזוריות בבורסה. היום אנחנו למעלה, אבל תמיד להיות ערניים כי הגלגל מסתובב, ומהר יותר מהצפוי.

יש הבדל מאוד גדול בתשואה שלך אם נכנסת לבואינג לפי 5 שנים או לפני שנה. וזה בדיוק מה שכולם מנסים לעשות, לתזמן את השוק.
ובדרך כלל מי שמנסה לעשות את זה, לא הכי יצליח. אם נכנסת לבואינג לפני שנה, יעברו כנראה עוד הרבה שנים עד שתראה תשואה כלשהי, אם בכלל. אם במקרה הייתה קונה אותה במקום Teradyne היית אולי מדבר אחרת (ובפרופיל הסיכון הנמוך שלך זו הייתה בחירה יותר מלגיטימית בעידן טרום הקורונה).
מניות נופלות וקורסות גם אם מתחרה לא מוציאה מוצר שמייתר אותן. יכולות להיות המון סיבות לזה.

ועוד נקודה - גם אם אתה לא משקיע אקטיבי בשוק ההון, אתה מושקע עמוקות בשוק דרך קרנות הפנסיה והביטוח (=הכסף שלך) שחייבות ליצור תשואות גבוהות ללקוחות שלהם. וכמובן אין תשואה בלי סיכון. אבל זה כבר דיון לאשכול נפרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 11:38 pm 
Hall of Famer

תומר הוא לא ״כסף טיפש״ בעיניי.
הוא נשמע כמו משקיע ערך שמשקיע בחברות שהוא מכיר היטב
ולא משנה את דעתו כל שני או חמישי לפי מחיר המנייה באותו רגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 1:15 am 
Hall of Famer

כן, אבל חסר דיברסיקציה לחלוטין. בעיניי זה די מסוכן, אבל תלוי כמה כסף מושקע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 01, 2021 1:38 am 
Senior

Shiver כתב:
אף אחד לא אמר לא להשקיע, להיפך. אתה לא יודע את זה, אבל אתה הכסף "הטיפש" מה שמכונה (בלי לפגוע, זה כינוי בשוק).
וזה גם מה שקורה עכשיו בסופר אופוריה סביב WSB עם GAMESPOT למשל. כולם חושבים שהם חכמים גדולים, אבל הנפילה תהיה מהירה ותחכה מעבר לפינה.
בירידות כולם מוכרים, וגם לא מבינים שאין כל כך נזילות (אין מי שיקנה את המניות בסכום מסוים אם יש צפי שהמנייה תרד לסכום נמוך יותר) ואז גם יהיה הרבה יותר קשה למכור.
ההרגשה בזמנים של שווקים אדומים היא אחת הקשות לכל משקיע, והרבה פעמים הם עומדים חסרי אונים ורואים את המספרים יורדים.
וזה טבעה של המחזוריות בבורסה. היום אנחנו למעלה, אבל תמיד להיות ערניים כי הגלגל מסתובב, ומהר יותר מהצפוי.

יש הבדל מאוד גדול בתשואה שלך אם נכנסת לבואינג לפי 5 שנים או לפני שנה. וזה בדיוק מה שכולם מנסים לעשות, לתזמן את השוק.
ובדרך כלל מי שמנסה לעשות את זה, לא הכי יצליח. אם נכנסת לבואינג לפני שנה, יעברו כנראה עוד הרבה שנים עד שתראה תשואה כלשהי, אם בכלל. אם במקרה הייתה קונה אותה במקום Teradyne היית אולי מדבר אחרת (ובפרופיל הסיכון הנמוך שלך זו הייתה בחירה יותר מלגיטימית בעידן טרום הקורונה).
מניות נופלות וקורסות גם אם מתחרה לא מוציאה מוצר שמייתר אותן. יכולות להיות המון סיבות לזה.

ועוד נקודה - גם אם אתה לא משקיע אקטיבי בשוק ההון, אתה מושקע עמוקות בשוק דרך קרנות הפנסיה והביטוח (=הכסף שלך) שחייבות ליצור תשואות גבוהות ללקוחות שלהם. וכמובן אין תשואה בלי סיכון. אבל זה כבר דיון לאשכול נפרד.

אני מודה שאני מתקשה להבין את הקשר בין זה לבין מה שכתבתי.
אני לא מוכר בירידות ולא קונה בעליות. עניינים כמו Gamestop לא רק שלא מעניינים אותי כמשקיע, הם מרתיעים אותי מךהתעניין בהם מרוב שהם לא קשורים אלי בשיט.
והרי כתבתי שההבדל הגדול מאוד בתשואה שלי כתלות במתי קניתי מניות של בואינג (אגב, לא קניתי) לא באמת מעניין אותי כל עוד אני לא מפסיד ותחלס, לא הפסדתי.
כל התפיסה שלי את מה שאני עושה עם הכסף היא בכלל לא בסד"ג של שנים בודדות ואם תמצא לי חברה רצינית אחת שהמניה שלה לא משיגה את המדד בטווח של 15 שנים (שזה קצת פחות מהזמן שאני מושקע) אהיה די מופתע. אם אתה טוען שמי שקנה לפני שנה מניה של בואינג יצא מופסד עוד 15 שנה אז באמת כל הכבוד על יכולת הניבוי שלך.
אני לא (חוזר לא) מתזמן את השוק. בעצם כמעט לא, במרץ האחרון כשכל המניות היו בשפל הסטורי השקעתי קצת כסף בשתי חברות (TFX ו TER) ופחות או יותר הכפלתי אותו.

אגב, השבוע האחרון היה התרסקות לא קטנה, "הפסדתי" כמה אלפים אבל כאמור, בהנחה שהמניות האלו יישארו אתי עוד עשר שנים לפחות, לא באמת הפסדתי.

לגבי קרנות הפנסיה וההשתלמות, אני יודע. אני מושקע כמובן גם בתעודות סל ואפילו באג"ח. בוא נאמר שאני די רגוע ביחס לסיכון בהשקעות שלי.

נורטון כתב:
כן, אבל חסר דיברסיקציה לחלוטין. בעיניי זה די מסוכן, אבל תלוי כמה כסף מושקע

אתה אולי צודק אבל ליתר בטחון הגנתי על עצמי בעזרת סטרופילוזטור, ברוב המקרים זה מקזז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 106 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה