סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:19 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 190 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אסון לג בעומר
הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 8:49 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
לא צריך יותר מדי לוגיקה - אתה אומר דברים שלא קשורים לנושא כלל (פגאניזם) בשעת צער עמוקה, וצוחק כמו אדיוט על שעת הדחק שלך
אוטו אנטישמי מובהק,

חזרנו לכינויים? בוא נשים לב, לקראת הפעם הבאה שידברו על הסגנון הפוגעני שלי.

לדעתך פגאניזם לא קשור לנושא. לדעתי הקשר מובהק והסברתי אותו יותר מפעם אחת. זה לא עושה אותי אוטואנטישמי בשום מובן, ולכן האידיוט כאן הוא לא אני.

לא "צחקתי על שעת הדחק". שמתי זרקור על דוגמה קלאסית לפגאניזם שחולל את האסון הזה. זמר מפורסם שמעודד עליה לקבר כי רוחו של המת עוזרת בשעת דחק. רוח של מת לא עוזרת בשום מצב, לא דחק נפשי ולא דחק פיזי, וחברה שהופכת את פולחן הקברים לחשוב מכל משלמת מחירים קשים. כפי שהראיתי בדוגמה מהכתבה של בריינר, הנערים החרדים יבואו בכל מצב בשנה הבאה כי..."ראוי רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק". 0 הסקת מסקנות ולקחים. המת יעזור. אם אתה לא מצליח להבין גם את זה, שוב האידיוט כאן זה לא אני.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 10:09 am 
Junior

ברור שיש חלק נכבד לחרדים (ובעיקר לעסקנים הבזויים שלהם) שמתאספים בהמוניהם במקום צפוף, כאשר הצפיפות ידועה לכולם. בנקודה הזאת אני דווקא מסכים עם נדב. למרות שברור שחלק גדול מהאשמה נופל על המדינה, אי אפשר לפטור את החרדים מאחריות להתנהלות חסרת אחריות מצדם, וראוי שהם יתחילו לעשות חשבון נפש עם עצמם ולהבין שמשהו רקוב בהתנהלות שלהם במקום להפנות אצבע מאשימה לכל העולם.

יחד עם זאת אני לא בטוח כמה רלוונטי לציין שהם שם בשל איזה "מנהג פגאני", כי אני בקלות יכול לראות אירוע כזה קורה גם עם קהל חילוני שנוהר בהמוניו להופעה, נניח, של עומר אדם במקום שלא מתאים לאכלס את מספר המגיעים. והקהל החילוני בהחלט יגיע אם לא יציבו לו מגבלות, גם אם ברור לו שהמקום יהיה עמוס לעייפה.

דמיינו מצב היפותטי שמתקיים משחק אליפות של מכבי חיפה, ונניח שאיש לא מפקח על כמות האוהדים שיכולה להיכנס לאצטדיון. מה מבין השניים אתם מעריכים שיקרה:
1. שהקהל יבין את גודל הסכנה וישב בבית.
2. שכל אוהד ינסה להידחף פנימה בכל מחיר, גם אם זה אומר לשבת למישהו על הכתפיים, ועל הזין כל הסיכונים.

מאחר שאני טוען שההמון בגדול הוא די אידיוט ולא באמת חושב על ההשלכות של מעשיו ותמיד יעדיף לחתור לסיפוק מיידי, אני שם את כספי על האופציה השנייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 10:37 am 
Hall of Famer

נדב - הוא כתב "כמו אידיוט".
חוץ מזה שאתה נהנה לכתוב את המילה "פגאני" אלף פעם, לא מצליח להבין את הנקודה שלך.
נגיד שהיה מדובר בטקס פגאני אבל כזה שמנוהל באותות ובמופתים כל שנה, מסודר טיפ-טופ לעילא ולעילא.
אז כנראה שלא היינו פותחים את הת'רד הזה, אתה אולי היית ממשיך לבוז להם (זכותך) אבל כל קשר בין זה לבין האסון הזה מקרי בהחלט.

האסון הזה הוא תולדה של ממשלה שמחפשת לגזור קופון פוליטי לפני שהיא דואגת לבריאות אזרחיה. ראינו את זה בקורונה, וראינו את זה עכשיו.
זה תולדה של תרבות ה"אל תדאג סמוך עליי יהיה בסדר". ופה אני כן מתחבר לדברים של נדב במובן שחלק מההווי החרדי הוא בדיוק מהמשפחה הזו - "הכל לטובה, ה' ירחם, הרשב"י שומר עליי, עובדה שכל השנים לא קרה כלום" וכד'.
זה תולדה של מדינה שמתדרדרת במדרון חלקלק בכל הנוגע להיבטים של יישום הפקת לקחים ותרבות של תחקיר והפקת לקחים.

זה כן אני כתב:
דמיינו מצב היפותטי שמתקיים משחק אליפות של מכבי חיפה

למה צריך לדמיין? תשאל את ההורים של אמיר רנד.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 11:55 am 
Hall of Famer

1) אני נותן דוגמאות ברורות לפגאניזם כמחולל האסון וכגורם לאי-הפקת לקחים. אם "ראוי רבי שמעון לסמוך עליו השעת הדחק", אזי:

א) ידחקו במתחם בכל מחיר

ב) יסמכו על ניסים

2) ראוי בעיני שאנשים תבוניים יבחנו מה הערכים בשמם הם מכניסים את עצמם לסכנה. זה נכון לכדורגל (ואני בוגר "הקופסה", דיר מוזנח ומסוכן מהמדרגה הראשונה), זה נכון למסיבות טבע וזה נכון לעליה לקברים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 12:37 pm 
Hall of Famer

ועל מנת להדגיש מה חשוב פה באמת, הפולחן נמשך כרגיל ומאות אוטובוסים יגיעו הערב למתחם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 12:38 pm 
Hall of Famer

תראה, כשקראו לי בומר, זה לא באמת מפריע לי. ערכיי הם ערכיי ואני באמת זקן (למרות שבהחלט דור איקס כרונולוגית) . אם חלק מהערכים מתקשרים לבומריות, סו בי איט

אני לא זוכר פעם אחת שאמרת משהו טוב על דוסים. לא זוכר פעם אחת שלא שפטת אותם לחומרה מלכתחילה, וזוכר מספיק פעמים שצחקת עליהם ובזת עליהם, כולל לצערי במקרה הזה שבו אתה ממשיך (עדיין לא הסברת איך פגאניזם קשור, והאנלוגיה הבאמת לא קשורה לאלימות בוטה ואמיתית בחברה הערבית. ומה ההבדל בין זה לבין כניסה לקמפ נואו במשחק אליפות)
לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין שדת עושה לך רע על אוטומט. ואתה סובייקטיבי לחלוטין לגביה (גם אם לפעמים אתה מלווה הצדקות אובייקטיביות). בהגדרה, אתה אוטו אנטישמי, באופן שהוא לדעתי מובהק בהרבה מהבומריות שלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 12:53 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
1) אני נותן דוגמאות ברורות לפגאניזם כמחולל האסון וכגורם לאי-הפקת לקחים. אם "ראוי רבי שמעון לסמוך עליו השעת הדחק", אזי:

א) ידחקו במתחם בכל מחיר

ב) יסמכו על ניסים

2) ראוי בעיני שאנשים תבוניים יבחנו מה הערכים בשמם הם מכניסים את עצמם לסכנה. זה נכון לכדורגל (ואני בוגר "הקופסה", דיר מוזנח ומסוכן מהמדרגה הראשונה), זה נכון למסיבות טבע וזה נכון לעליה לקברים.

הנה אני לא מסביר מה הקשר לפגאניזם ומה ההבדל מכדורגל.

שמע נורטון. אתה בקלות היוזר עם הפער הכי גדול בין התפישה העצמית שלך על מה אתה יודע ומה אתה מסוגל לנתח ולהבין לבין המציאות. לא רק שאתה לא מבין את הנקרא, לא רק שאתה לא מבין את הטיעונים, אתה גם משתמש בהגדרות חסרות קשר ומטופשות להפליא.

אתה לא מסוגל לעשות חלוקה לוגית בסיסית בין התיעוב שאני מבטא כלפי הנחשלות והשקרים של הדת האורותודקסית כפי שהיא מתבטאת ברוב המקרים של הכתות החרדיות והחרד"לים (למרות שלפי הויכוחים שלך עם אהוד, בחלק מהמקרים אתה מסכים איתי לגמרי), לבין היחס שלי לאנשים. אני לא שמח על אף אדם שנפגע. אחי הקטן חרדי שחור ליטאי, אני אוהב אותו אהבת נפש ומתעב חלק מהתפישות שלו.

וכל זה לא קשור אפילו קצת ל"אוטואנטישמיות". הקלות שבה שאתה משתמש במונחים שאתה לא מבין היא מדהימה. אנטישמיות היא שנאת בני הגזע השמי ובפרט יהודים רק מפני שהם כאלה. אוטואנטישמיות היא השנאה הזאת כשאתה בן ל"גזע" הזה בעצמך. ובכן, החלוקה ל"גזעים" נתעבת בעיניי מלכתחילה, אני קוסמופוליט והומניסט ומעניין לי את הקצה מה המוצא של הבנאדם שמולי חוץ מעניין הסטורי/תרבותי. למוצא כמוצא אין שום חשיבות בעיניי לשום עניין. רק למעשים ולתפישות.

בקיצור, אתה בור/שקרן, תבחר למה אתה מתחבר יותר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 1:07 pm 
Hall of Famer

ואני זה שקורא בשמות

הרי אתה אפילו לוקח הגדרה מילונית ומחיל אותה באופן שגם אתה יודע (או לפחות אמור לדעת בתור אדם שחושב שהוא תבוני) על משהו שלא אמרתי. ובבדיוק כפי שערבי יכול להיות אנטישמי למרות שהוא דווקא בעד חלק מהשמיים (ושמי בעצמו) כך אתה אוטו אנטישמי גם אם אתה לא שונא כל יהודי, אלא רק את הדתיים
וזאת משום שהשנאה שלך כלפיהם אוטומטית, ניתנת לחיזוי ואינה תלויה בדבר או במקרה לגופו
מפתיע אותי שלא הבנת את זה אבל לא מפתיע אותי שאתה משתמש ברטוריקה זולה בשביל לענות

ואתה נדב, אחד מהאנשים עם הפער הכי גדול שאני מכיר בין יכולת רטורית (באמת משובחת) לבין הגיון בסיסי )ע'ע ההגדרה שאתה עדיין מתעקש עליה להחלטה טובה, בגלל שאיזה דוקטורנט קשקש משהו פעם). במקרה הזה הפגאניזם לא קשור כי
א. שני הסעיפים רלוונטיים גם למונותאיזם, כפי שכבר אמרו לך, ואחרי הכל המוסלמים במכה 2015 הם גם לא פגאנים
ב. סומך הרבה יותר מדי על כך שההדיוט המצוי מבין מה מסוכן ומה לא

ולגבי אהוד, זה כל ההבדל - אני חושב לפני שאני מתנגד למשהו ולכן יודע לבחור אלו חלקים בעולם הדתי מעלים לי את הסעיף, ואלו לא. אתה לעומת זאת, על אוטומט. מה שנקרא אוטו אנטישמי, אבל אם תרצה הגדרה מדויקת יותר שעונה לקטנוניות שלך אז תחליף את זה ב 'שונא דת ודתיים על אוטומט'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 1:12 pm 
Hall of Famer

אוקיי, בור ושקרן ביחד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 1:38 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אוקיי, בור ושקרן ביחד.

אין. הכנסת בי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 1:47 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
Hacohen כתב:
אוקיי, בור ושקרן ביחד.

אין. הכנסת בי

כרגיל, פספסת את הכוונה.

כתבת טקסט שממנו נובע שאתה בור (לא מבין מה זה אוטואנטישמי, לא מבין את הטיעונים האחרים) או שקרן (מבין את הטיעונים אבל מסלף אותם).

אחרי זה כתבת עוד טקסט שממנו נובע שאתה בור (אתה באמת לא מבין) וגם שקרן ("שונא דתיים על אוטומט").

זה ניתוח טכני, לא נסיון "להכנס בך". ברמה האישית אין לי כל עניין בך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

נערך לאחרונה על ידי Hacohen בתאריך ש' מאי 01, 2021 1:47 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 1:47 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זה ממש עצוב לי שאתם רבים על נושא שכזה בשבת, במיוחד שאהוד לא פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 2:50 pm 
Junior

לא יודע מה נהיה מהפורום הזה שכל נושא מכיל בתוכו עקיצות אישיות.
בהנחה ואוריאל לא משלם לכם כסף להשאיר את הפורום חי וכנראה שהמציאות היא אפילו הפוכה - אתם תורמים כסף בכדי להשאיר אותו באוויר - אז אתם כנראה לא מרוויחים את פת לחמכם מלכתוב כאן תגובות, אלא נמצאים כאן בזמנכם הפנוי כי נחמד לכם. איך אתם מגיעים למצב שכל הודעה מכילה עקיצה וירידה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 3:53 pm 
Hall of Famer

אני חושב שבסך הכל יש כאן דיון ענייני, קל לעקוב מי התחיל הפעם את הסגנון האישי והתעקש גם לטעות, גם להפגין בורות וגם לשקר. מבחינתי אפשר לחזל"ש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 4:42 pm 
Hall of Famer

ומבחינתי קל להבין מי תקף ראשון ציבור שלם והפך בכך את הדיון ל'לא ענייני' ממילא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 5:03 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ומבחינתי קל להבין מי תקף ראשון ציבור שלם והפך בכך את הדיון ל'לא ענייני' ממילא

1) "לא ענייני" לעניות דעתך הבלתי קובעת. ייתכן שתלמד בעתיד שחוסר הסכמה עם דעה לא מהווה ביטול הלגיטימיות שלה בדיון. טענתי טיעונים ענייניים. יש לך התנגדות, תטען טיעוני נגד. כשהתחלת להגיע ל"צוחק כמו אידיוט", "אחת ההודעות הדוחות" ו"אוטואנטישמי", הזמנת תגובות אישיות בחזרה.

2) אני לא תוקף ציבור שלם. אני אומר:

א) אחריות אישית קודמת לכל. מי שמכניס את עצמו לאיזור סכנה ידוע, ראשית האחריות היא עליו.

ב) הסכנה במירון ידועה וזו עובדה ידועה היטב בציבור החרדי (ראה ציוץ עיתונאי ב"משפחה" לפני כמה שנים, ואינספור עדויות וציטוטים נוספים). ועדיין ההתלהבות לעלייה גברה על כל שיקול בטיחותי.

ג) הציבור החרדי הפעיל לחצים פוליטיים אדירים לאשר עלייה ללא הגבלה, וראה בכך הישג.

ד) כתופעה דתית, העליה למירון הפכה לפסטיבל פגאני של עבודת קברים שמנוגד לכמה עקרונות מסורתיים של ההלכה, בוודאי כשזה מגיע לסכנת החיים על מנת לעבוד את המתים. אף רב בעל שיעור קומה לא יצא כנגד זה, ולהיפך.

אלה טיעונים ענייניים. אם אתה מסוגל, תענה. אם לא, שחרר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 5:07 pm 
Hall of Famer

עניתי. ואני לא בקטע לטחון מים
מה שעצוב הוא שזה היה די צפוי שתכתוב משהו פוגעני וחסר רגישות ברגע שהת'רד נפתח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 5:12 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
עניתי. ואני לא בקטע לטחון מים
מה שעצוב הוא שזה היה די צפוי שתכתוב משהו פוגעני וחסר רגישות ברגע שהת'רד נפתח

לא זכור לי שראיתי תגובה עניינית לאחד מארבעת הסעיפים שהעליתי כאן.

מה שכן הצלחת, זה שוב לכתוב משהו אישי.

אתה פשוט לא מסוגל ליותר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 5:15 pm 
Hall of Famer

ומה זה לקרוא לי בור ושקרן? ואחרי זה לחשוב שהוא כתב הברקה ולכן בטח לא הבנתי
לא אישי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 5:22 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

יואב כתב:
לא יודע מה נהיה מהפורום הזה שכל נושא מכיל בתוכו עקיצות אישיות.
בהנחה ואוריאל לא משלם לכם כסף להשאיר את הפורום חי וכנראה שהמציאות היא אפילו הפוכה - אתם תורמים כסף בכדי להשאיר אותו באוויר - אז אתם כנראה לא מרוויחים את פת לחמכם מלכתוב כאן תגובות, אלא נמצאים כאן בזמנכם הפנוי כי נחמד לכם. איך אתם מגיעים למצב שכל הודעה מכילה עקיצה וירידה?

אני היחיד שאחרי ההודעה הזאת שמע קול בראש שאמר: Round 2. Fight!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 5:28 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ומה זה לקרוא לי בור ושקרן? ואחרי זה לחשוב שהוא כתב הברקה ולכן בטח לא הבנתי
לא אישי?

אם אתה קורא לי אוטואנטישמי ועוד אחרי שההגדרה הובהרה, אתה בור.

אם אתה קורא לי "שונא דתיים על אוטומט" כשאני נותן דוגמה קלאסית על אחי שאני אוהב, אתה שקרן.

אבל התקדמנו מאז לטיעונים. כמה הודעות למעלה, יש לך ארבעה טיעונים ענייניים. אתה מוזמן להגיב להם עניינית אם אתה מסוגל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 6:09 pm 
Hall of Famer

א+ב: זה א'ב בהתנהגות אנושית וזה דומה להמון אירועים המוניים אחרים, כולל האוקטוברפסט. כתבה ספורדית בעיתון לא משנה את זה. אם היית שואל חרדי ממוצע לפני, אם הוא חושב שזה מסוכן, הוא היה אומר (מתוך ידיעתו המוגבלת) שלא

ג.בהחלט. מנהיגי הציבור לא נקיים מאשימה, בשונה מרוב הציבור

ד. נכון אך לא קשור. האם זה אירוע קצת מפגר? כנראה, אבל האירוע הוא לא בשביל רבי שמעון. לא באמת. הוא בשביל שיהיה קצת מעניין בחיים. ההשוואה לכן, היא לקמפ נואו או לאוקטוברפסט או הופעת ענק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 6:21 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
א+ב: זה א'ב בהתנהגות אנושית וזה דומה להמון אירועים המוניים אחרים, כולל האוקטוברפסט. כתבה ספורדית בעיתון לא משנה את זה. אם היית שואל חרדי ממוצע לפני, אם הוא חושב שזה מסוכן, הוא היה אומר (מתוך ידיעתו המוגבלת) שלא

ג.בהחלט. מנהיגי הציבור לא נקיים מאשימה, בשונה מרוב הציבור

ד. נכון אך לא קשור. האם זה אירוע קצת מפגר? כנראה, אבל האירוע הוא לא בשביל רבי שמעון. לא באמת. הוא בשביל שיהיה קצת מעניין בחיים. ההשוואה לכן, היא לקמפ נואו או לאוקטוברפסט או הופעת ענק

לא יודע מאיפה הבאת את ההנחה על "החרדי הממוצע". אני בגיל 14 הבנתי שזה צפיפות ודוחק מטורפים ולא העליתי בדעתי להיות בסביבה. והייתי נער מאד לא פחדן. כאמור עלו עכשיו אחרי האסון אינספור ציטוטים של חרדים בסגנון "נס שזה לא קרה קודם", והחרדים הישרים והאמיצים כמו ישראל פריי אומרים בפירוש שזה היה על הקיר בבירור.

כנ"ל לא יודע למה "לא קשור" לגבי ד', ובעיקר כשאתה בא ואומר שזה בעצם פסטיבל חרדי עצום. איפה הרב האחד שיבוא ויגיד משהו לעצם העניין התורני? שתקו כמו כבשים כי זה כמו שכתבת, לתת לציבור המדוכא שלהם פסטיבל להתפרק. אז אם נותנים פסטיבל להתפרק במתחם קבר צר, אין אחריות?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 6:25 pm 
Hall of Famer

יש אחריות. על המארגנים, המשטרה והרבנים. בהחלט
אתה יודע מה, גם על חלק מהאנשים, רק שפסיכולוגיה אנושית (כלומר דיסוננס קוגניטיבי) לא עובדת כך

ובגלל שראי אוהב דיסקליימרים - אחי שם כל שנה, כולל השנה. בוגר יחידת נחשון, בעל עבודה חופשית אבל לצערי דתי לאומי מהסוג הקיצוני יחסית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 01, 2021 6:26 pm 
Hall of Famer

בכל מקרה, הבעיה היא לא עם מה שאמרת אלא בעיקר עם איך שאמרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 190 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 108 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: