sheky כתב:
Hacohen כתב:
שהטענה היא שעצם האקט של השפלה פומבית על רקע גופני ללא הסכמה, היא סוג של אלימות. מאד מרשים לראות את הצורך של אנשים לטעון בלהט ש"זה לא אלים" כי זה מוסכמה, כי להצחיק זה קדוש ויאדה-יאדה. לא לקחו לכם את הסטנדאפ כמו שהפי סי לא לקח לראי את הסדרות. רק ציינו עובדה.
ועדיין לא ענית למה השפלה פומבית על רקע גופני ללא הסכמה היא אלימות אבל השפלה פומבית ללא הסכמה על נושאים אחרים היא לא אלימות.
האמת שעניתי על זה יותר מפעם אחת, אבל כאמור זה נהיה דו-שיח של חירשים. למשל, "השפלה" שהיא סאטירה על התנהגות מודעת, זה אחלה הומור בעיניי. הסברתי גם למה.
Att כתב:
Hacohen כתב:
רק אזכיר, אולי זה משנה משהו לאנשי הקש שהתפתחו בדיון, ש:
1. לא טענתי שהמכה של ויל סמית' לגיטימית באיזשהי צורה
2. שהטענה היא שעצם האקט של השפלה פומבית על רקע גופני ללא הסכמה, היא סוג של אלימות. מאד מרשים לראות את הצורך של אנשים לטעון בלהט ש"זה לא אלים" כי זה מוסכמה, כי להצחיק זה קדוש ויאדה-יאדה. לא לקחו לכם את הסטנדאפ כמו שהפי סי לא לקח לראי את הסדרות. רק ציינו עובדה.
1. אתה החלטת שזו השפלה פומבית.
אני לא רואה את זה כך.
2. אני טוען שכן הייתה הסכמה.
3. אתה חד-משמעית מנסה להגביל את ההומור רק להומור שבא לך בטוב. בדיחות שואה לא באות בטוב גם כן? או בדיחות על אוטיזם? ברור שאנשים מסוימים ייפגעו ובצדק מסוים. ומה לגבי בדיחות על הטעם של אנשים? או אולי על הדעות שלהם? או שאולי שיח על המוות הוא מטלטל מדי?
כמעט תמיד מישהו ייפגע.
הומור הוא ביקורתי, חד, נושך, לא תמיד נעים..
זה חלק מהעניין.
זו דרך התמודדות עם כמה שהחיים דפוקים וקשים.
1. מה זאת אומרת "החלטתי"? אם תגיע לאירוע כלשהו במסגרת עיסוקך, ותהיה הופעת סטנד אפ, ומול כל שאר המשתתפים באירוע הסטנדאפיסט יתלבש על מאפיין גופני שאתה רגיש אליו ויצחק עליך-זו לא תהיה השפלה בעיניך? וואלה בעיניי כן. ואציין שאני לא מוקד לבדיחות גופניות בשום צורה, אבל בהחלט יכול להבין את מי שיחווה את זה כהשפלה, זה נראה לי אלמנטרי.
2. אז אתה טוען, סבבה.
3. מה זאת אומרת "מנסה להגביל את ההומור"? מה אני? קומיסר הומור? אני מביע את דעתי. רוצה לחשוב אחרת, תחשוב.
ואני מת על הומור ביקורתי, חד ונושך. להסתלבט על בנאדם שמן או נמוך זה לא ביקורתי, לא חד ולא נושך. זה נמוך, אינפנטילי ופוגעני.
ועוד פעם אתהה על הפער העצום בין הדעות שאתה מביע כאן, לרמת הרגישות שהיא ביי פאר הכי גבוהה בפורום להערות שאתה מרגיש שהן אישיות.