סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 2:27 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גל פיגועים, מרץ 2022
הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 9:01 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
Hacohen כתב:
Shiver כתב:
Hacohen כתב:
הפיגוע שהיה הערב בתל אביב, קרה 3 דקות הליכה מהדירה שהתגוררתי בה לפרקים עד לפני חודש, ו5 דקות הליכה מהבית של אחותי. אחד האיזורים היותר שוקקים בארץ בשעה הזו, מעניין איך המפגע הגיע משומקום ונעלם לשומקום.

הגיע מג'נין, נמלט ליפו.

כן, זה ברור שהוא הגיע מאיפשהו ונמלט לאיפשהו, הנקודה היתה שזה מקרה שלגמרי לא היה על הרדאר המודיעיני לפני הפיגוע, וגם סוג של כשל אחריו (בנאדם מסתובב בפאקינג תל אביב במשך כ10 שעות, כל כוחות הבטחון רודפים אחריו ולא מאתרים).

ובהקשר לדיון עם יובל, שיבר, לא ברור למה אתה מנסה באופן כה מגושם להסוות את הזיהוי שלך כאיש ימין שמרני. חוץ מהקטע הדתי, ממה שאני קורא ממך, אין שום הבדל בינך לבין כל איש ימין מצוי. הפוסטים שלך צועקים את הדעות שלך, איך שאתה קורא לעצמך זה לא משנה.

זה לא איזה אופרציה עצומה לעשות פיגוע כזה. בסוף זה מחבל בודד עם אקדח שחצה את הגדר הפרוצה, הגיע ככל הנראה ללא סיוע נוסף באוטובוס לתל אביב ושם ביצע את הפיגוע. אם נסתכל על חצי הכוס המלאה, זה מדהים בכלל שמערכת הבטחון עולה על סוגים כאלה של פיגועים שאין להם כמעט חתימה מודיעינית.

ואין לי מה להסוות את הזיהוי שלי כאיש ימין שמרני, כי אני לא כזה ומעולם לא הייתי כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 9:52 am 
Senior

Shiver כתב:
Yuval כתב:
Shiver כתב:
Yuval כתב:
וואלה מנוע החיפוש של גוגל לא נותן שום תוצאה על אמירתו נחמן שי מחוץ לישראל והמקורות הישראלים שציטטו את הדברים בהקשר שאתה בחרת להציג אותם היו כיפה וערוץ7. בפראפרזה על מאיר אריאל - אדם קורא מה שמתאים לו. לא מתאים לו, לא קורא. אחרי שהניסיון להשתמש ב״לוגיקה״ נכשל ואחרי שהסאבטקסט לא צלח עברנו למטא-טיעון שזה יפגע בבטחון ישראל.

אם אתה חושב שאין קורלציה בין רמת החיים בגדה, עזה ומזרח ירושלים ופעילות טרור אתה בויכוח עם כל ההנהגה הבטחונית של ישראל. אני לא מתווכח איתך, בעיני העמדה שנחמן שי מציג היא ימנית כפי שציינתי (וזהה לזו של ביבי). אבל זה ויכוח שלך איתם.

אני הכי רחוק מכיפה וערוץ 7 שאפשר. בגוגל פשוט דווקא כן ראיתי אזכורים של זה (וזה בלי לחפור ברשתיות החברתיות), למשל -
https://www.jpost.com/opinion/article-703498

זה לא עניין של "לפגוע בבטחון ישראל", זה הקרב הבינלאומי על הנארטיב של הסכסוך שאנחנו מתעקשים להפסיד בו בצורה עקבית ולירות לעצמנו ברגליים עם התבטאויות כאלה. במיוחד לאור זה שמדובר בטיעון מפיו של מי שנתפס בציבור (ללא הצדקה) כבטחוניסט ואיש המיינסטרים.

לא הבנתי מה אתה חושב שאתה מראה לי. זה מהג'רוזלם פוסט וזה איש ימין כותב על נחמן שי ואיך הוא פוגע בבטחון ישראל או ווטאבר. אתה מוכיח את הנקודה שלך על ידי זה שאתה מראה עוד מישהו שכותב אותו דבר כמוך? מייקל פרוינד, שכתב את הטור שהבאת, הוא לחלוטין ערוץ 7 וכיפה. אז זה בדיוק מוכיח את הנקודה שלי.

רק עשיתי קופי פייסט מהתוצאה הראשונה מגוגל, אפילו לא שמתי לב שזה ג'רוזלם פוסט.
בכל מקרה אני מניח שלא רק אוהדי ערוץ7 וכיפה מגיעים לאתר הזה, בין אם במכוון או במקרה.

אבל הסיבה היחידה שזה מופיע שם זה בגלל כתב ימני מערוץ 7 שציין את הנונ-איבנט הזה. אם הוא לא היה כותב את הטור, כל מי שאינו אוהד ערוץ7 וכיפה לא היה מגיע לשם.

זה כמו פארודיה. "הנה הוכחה שלעולם אכפת מהציטוט של נחמן שי וזה לא רק אנשי ימין ישראלים - טור של איש ימין ישראלי על הציטוט של נחמן שי!". ואז "עוד אנשים יגיעו לאתר הזה, אזי נחמן שי לא בסדר".

אני מקווה שאתה מטריל אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 12:40 pm 
Sophomore

בינתיים צה''ל מרכז את מירב המאמצים שלו בג'נין והסביבה הבעיה שגדר ההפרדה פרוצה .אתמול הראו איך בקלות עם קטר שוהים בלתי חוקיים חותכים את הגדר ונכנסים לשטח ישראל חלקם רגלית וחלקם עם רכב כמו שעשו 2 המחבלים בפיגועים האחרונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 1:20 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ehud כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
קודם כל אם מדברים על מחדל - גדר הפרדה שהושארה פרוצה בכוונה היא כזו כמות של טפשות שאפילו השפדן לא יכול לפנות. הייתי אומר שזו רשלנות אם זה לא היה בכוונה, אבל זה כן בכוונה, אז זה גרוע מרשלנות.
במדינה מתוקנת זה היה נושא לוועדת חקירה ממלכתית, נגד כל הממשלות וכל ראשי מערכת הבטחון מאז הקמתה.

איך אתה רוצה שיתפרנסו מאד אלפי ערבים תושבי יו"ש?

מצד אחד אתה מנהל להם את החיים במידה רבה, הם לא יכולים למשל להקים נמל תעופה רציני בשטחי יו"ש, וגם פרויקטים אחרים נמנעים מהם.

מה זאת אומרת? זו שאלה רצינית?
אני יודע דבר אחד - אם אתה בונה גדר הפרדה ומשאיר אותה פרוצה ולא מפוקחת בכוונה - חבל שבנית אותה מלכתחילה. זה מיליארדי שקלים שיכלת לחסוך.
מי שרוצה להיכנס לישראל להתפרנס - ייכנס דרך מעברים מפוקחים. ברור שחסרים מעברים מפוקחים היום, אני לא חולק על זה - אז תעשה עוד כאלה. מעברים מסודרים ומפוקחים. לא פרצות שאלפי אנשים נכנסים דרכן ללא פיקוח ובקרה, לא מבין בכלל את הקונספט הזה. מגחיך ומייתר את הגדר כולה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 1:41 pm 
Junior

לגבי הפירצות בגדר - בדצמבר 2014 עשיתי מילואים באיזור אורנית ליד מחסום חוצה שומרון ותפסנו שם חלק מהגדר.
הצלחנו לעצור בערך שליש מהחדירות ונחשבנו ליחסית סבבה... יש שם כוחות שתופסים הרבה פחות.
יש לרוב רכב סיור אחד או שניים שאחראים על כמה קילומטרים טובים של גדר, מה שאומר שאם במקום אחד יש התראה אז מי שרוצה לפרוץ את הגדר במקום אחר עושה את זה בקלות.
אגב, כל מי שנתפס (לפחות בתקופתי) משוחרר הבייתה תוך גג שעתיים והוא חופשי לנסות לעבור שוב.

בשורה התחתונה, לפחות מהחוויה שלי שם - מי שרוצה לעבור, יעבור (בהנחה ואין התראה בטחונית ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 8:19 pm 
Sophomore

על פי ערוצי התשקורת (שבמקרה הזה דוברי אמת) לא רק שהמחבל הערבי-מוסלמי מהפיגוע בתל אביב הוא בנו של איש פתח בכיר בדימוס,
אלא גם מיטב קציני הפתח מגיעים לבקר והופכים את הבן שלו לאליל וגיבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 10, 2022 11:10 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
Hacohen כתב:
Shiver כתב:
Hacohen כתב:
הפיגוע שהיה הערב בתל אביב, קרה 3 דקות הליכה מהדירה שהתגוררתי בה לפרקים עד לפני חודש, ו5 דקות הליכה מהבית של אחותי. אחד האיזורים היותר שוקקים בארץ בשעה הזו, מעניין איך המפגע הגיע משומקום ונעלם לשומקום.

הגיע מג'נין, נמלט ליפו.

כן, זה ברור שהוא הגיע מאיפשהו ונמלט לאיפשהו, הנקודה היתה שזה מקרה שלגמרי לא היה על הרדאר המודיעיני לפני הפיגוע, וגם סוג של כשל אחריו (בנאדם מסתובב בפאקינג תל אביב במשך כ10 שעות, כל כוחות הבטחון רודפים אחריו ולא מאתרים).

ובהקשר לדיון עם יובל, שיבר, לא ברור למה אתה מנסה באופן כה מגושם להסוות את הזיהוי שלך כאיש ימין שמרני. חוץ מהקטע הדתי, ממה שאני קורא ממך, אין שום הבדל בינך לבין כל איש ימין מצוי. הפוסטים שלך צועקים את הדעות שלך, איך שאתה קורא לעצמך זה לא משנה.

זה לא איזה אופרציה עצומה לעשות פיגוע כזה. בסוף זה מחבל בודד עם אקדח שחצה את הגדר הפרוצה, הגיע ככל הנראה ללא סיוע נוסף באוטובוס לתל אביב ושם ביצע את הפיגוע. אם נסתכל על חצי הכוס המלאה, זה מדהים בכלל שמערכת הבטחון עולה על סוגים כאלה של פיגועים שאין להם כמעט חתימה מודיעינית.

ואין לי מה להסוות את הזיהוי שלי כאיש ימין שמרני, כי אני לא כזה ומעולם לא הייתי כזה.

שיבר: "אני לא איש ימין שמרני".

גם שיבר:

Shiver כתב:
אוקי, אז הבה נלך 19 שנה אחורה מ1967, לשנת 1948.
הירדנים לא היו בגדה או בירושלים. הם גם לא חלק מתוכנית החלוקה של האיזורים האלה. אין גם ירדנים בארץ ישראל.
ירדן העצמאית הוקמה רק ב1946. בכל זאת ירדן כובשת את ירושלים ואת יהודה ושומרון במהלך מלחמת העצמאות.

אז אם נסתכל שוב על יהודה, שומרון וירושלים - מי פה הכובש ומי הנכבש?
האם לירדנים יש זכות להקצות שטח שלא היה שלהם באופן חוקי מעולם, ליישות אחרת שלא הייתה קיימת מעולם?

Shiver כתב:
גם נשכח פה הצד השני:

אם אתה פלסטיני בג'נין, תפתח מגש כנאפה ותחלק סוכריות.

אם אתה ערבי ישראלי באום אל פאחם - תעשה לייקים ברשתיות החברתיות.

ועוד מספר הודעות שמתייגות את נחמן שי כשמאל "לא רך" ומפליגות בנזקים ההסברתיים שדבריו בהלוויה עלולים להסב לישראל, תוך כדי מתן לינקים לאתרי ימין.

סבבה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 9:23 am 
מנהל פורום

לגבי ההודעה הראשונה, זה היה חלק מדיון רחב יותר לגבי הנראטיב של הסכסוך, אתה מוזמן להגיב קונקרטית לדברים.

ההודעה השנייה הייתה כתגובה להתנהגות הפבלובית שניתן לראות בקרב גורמים כלשהם בחברה הישראלית, באופן מוקצן כמובן.
למטרות איזון, היה ראוי גם להביא את איך הצד הפלסטיני מתנהג אחרי פיגועים כאלה, דבר שכתבתי ואין טעם להכחיש אותו כי הוא קורה ומפורסם בפרהסיה.

לגבי הלינקים לאתרי ימין - אתה יכול לא להאמין לי, אבל אני לא קורא כיפה או ערוץ7 מעולם (למעט אם משהו עולה בחיפוש) וגם הלינק שהבאתי הוא התוצאה הראשונה מגוגל, אפילו לא שמתי לב מאיזה אתר הוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 9:50 am 
Sophomore

למתקרא "שיבר" -אתה מסוכן לארץ ישראל, עם ישראל ותורת ישראל, משום שדווקא אתה, שרואה את המציאות באופן הנכון (בניגוד להמון ההוזים שיש פה בפורום) עוד תחתום על הסכם "שלום" עם "מחלקי הסוכריות" רק כי יבטיחו לך ערבויות מארהב ושישארו "מפורזים". אתה בטח מאלו שתמכו בשם "ההיגיון" בהחלטה של "הכלום" (מתקרא או"ם) 1701 ל"פירוז מסוים" של חיזבאללה.
אתה רואה ואומר את האמת, ובכל זאת מתנהג באופן בעייתי.

לגבי ההוזה המתקרא "הכהן" אין יותר מידי להרחיב.ידוע שהאמת זה ממנו והלאה ("הרב קנייבסקי נגד תרומת כליות לחילונים" וכו' וכו' וכו').
אבל המתקרא "הכהן" אינו הבעיה שלנו.

נערך לאחרונה על ידי ehud בתאריך ב' אפריל 11, 2022 10:43 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 10:42 am 
Hall of Famer

הלו, טרול, לא לקפח אותי. לפחות לתורת ישראל גם אני סכנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 11:09 am 
Senior

מילא ארץ ישראל ועם ישראל, אבל תורת ישראל כל כך עלובה שהמתקרא שיבר מסכן אותה? בדיחה של תורה. מעדיף לקנות תורה מהמזרח בעשירית מחיר ולא מתקלקל כל פעם שמישהו כותב בפורום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 11:19 am 
Hall of Famer

ממליץ על הבהגווד גיטא כתחליף עמיד יותר שאפילו שיברים באינטרנט לא יכולים לקלקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 4:06 pm 
Junior

זה בא עם אגוזים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 6:13 pm 
Sophomore

Yuval כתב:
מילא ארץ ישראל ועם ישראל, אבל תורת ישראל כל כך עלובה שהמתקרא שיבר מסכן אותה? בדיחה של תורה. מעדיף לקנות תורה מהמזרח בעשירית מחיר ולא מתקלקל כל פעם שמישהו כותב בפורום.

כל יהודי שאין במהות שלו תורה, למרות שיש לו ראייה רצינית של המציאות, זה בעייתי.
התורה היא דבר ה' בעולם, והיא ניתנה לאנשים על מנת שיחיו אותה.

אדם שחי חיים רציניים, כיפיים ומלאים, אבל חסרי משמעות זה בדיוק כמו ג'יבריש - הרבה תוכן בכמות, צירופי תווים שיוצרים צורת מעניינות (אולי).
אבל הכל חסר משמעות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 10:13 pm 
Hall of Famer

איך הגענו מהנושא "גל פיגועים מרץ 22" ל"חייכם חסרי משמעות כי אתם לא חיים את דבר ה' בעולם"?

אה, האכלנו את הטרול.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 10:17 pm 
Senior

לא יודע אדו הודה פה שתורת ישראל היא חלשה ועלובה שפוסט של המתקרא שיבר בפורום המתקרא סלניוז זו סכנה קיומית עבורה.
אהוד ממש אמר במילים שלו שתורת ישראל לא יכולה להתמודד פיזית עם המתחרים. נחותה. לדעתי אנחנו רואים ניצנים ראשונים של חזרה בשאלה כאן. זה מרגש בעיני. אדו בוא לעשות שבת!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 10:31 pm 
Hall of Famer

אותי מרגש שאני לא הבעיה שלנו. מצד שני אולי שיבר צריך ליצור קשר עם המחלקה היהודית בשב"כ, בכל זאת כשאנשים מהמחנה של אהוד מתחילים לסמן אנשים כסכנה לעם, לתורה ולארץ, לפעמים זה נגמר רע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 11, 2022 10:46 pm 
Hall of Famer

ובכל מקרה, שיבר, על הסייף סייד, תשתדל לא להגיע לכיכר הזאת שליד בית העירייה בתל אביב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 10:13 am 
מנהל פורום

אני נשאר ספון בביתי עד יעבור זעם.

תמיד חשדתי שיש לי כוחות מאגיים, אבל עד ההודעה של אדו לא הבנתי כמה הם חזקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 12:29 pm 
Sophomore

Shiver כתב:
אני נשאר ספון בביתי עד יעבור זעם.

תמיד חשדתי שיש לי כוחות מאגיים, אבל עד ההודעה של אדו לא הבנתי כמה הם חזקים.

אני מתנצל "שיבר" יקר, גם עבורך וגם עבור המתקרא "זה כן אני" (שגם כלפיו כתבתי דברים דומים)
זו היתה טעות לשפוט אותך ולגזור את דינך. מי ששופט בסופו של דבר זה רק בורא עולם.
אתה יהודי יקר מפז!
אני מאמין שאתה חי בארץ הקודש (מצווה עצומה), נותן צדקה מידי פעם, מכבד הורים, שייך למגזר הפרודוקטיבי,ועוד עושה מלא מצוות אחרות.

פשוט ממש כואב לי לראות לפעמים אנשים שקוראים את המציאות נכון, ובסוף מה שמשתמשל להם בקלפי זה "בנט" או "גנץ" או "ביבי" או "מיכאלי".
זה פשוט משגע אותי וכל כך מכאיב. וכן, אני גם חייב לומר שבסופו של דבר זה אכן פוגע בעם ישראל שאתה בוחר במישהו שבאג'נדה שלו (ביבי/גנץ/לפיד) מסכים לתת מדינה, על שטחים ששייכים לעם ישראל, ל"עם" מומצא ומדומיין,
ועוד "עם" כזה שמחלק סוכריות כאשר יש אסונות לעם היהודי.

אבל שוב, קבל את התנצלותי על ההגזמה בהתבטאות.
אתה יהודי יקר!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 12:57 pm 
Hall of Famer

אני לעומת זאת יהודי זול מאד. אני אומר את זה בעצמי ואין מה לסתור אותי.
אני גם סכנה אמיתית לתורת ישראל, לא כמו שיבר שהוא סכנה בלאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 12, 2022 9:42 pm 
Senior

אני הייתי שמח לראות דירוג של המתקראים בפורום על פי מידת הסכנה שלהם לתורת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 17, 2022 1:24 pm 
Sophomore

טוב, אם כבר הוזכרו פה "מחבלים" לפני כמה פוסטים, אז למי שלא שמע, ניתן תזכורת כי פוענח ככל הנראה רצח בני הזוג כדורי לפני כשלוש שנים.
מסתבר שהרוצח (האלים במיוחד) הוא ערבי-מוסלמי שחיפש פשוט להרוג יהודים.
עוד הסתבר כי הוא רצח פועל זר ממולדובה לפני כחודשיים.

בנוסף, הינה יהודים חוטפים מכות ביום חגנו רק כי עברו בעיר העתיקה עם טליתות :
https://twitter.com/Benzion40/status/15 ... M6HZo9qvEQ

חג כשר שמח, ושנזכה להיות בני חורין לפחות במדינה שלנו!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 17, 2022 2:07 pm 
Hall of Famer

בני חורין בני חורין, אבל למה לעשות חורין בראש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 18, 2022 8:11 pm 
Sophomore

ראש הממשלה של המדינה הנקראת "ירדן" מתנהג כמוסלמי-ערבי טיפוסי -
מצד אחד תוקף או מסית כלפי חפים מפשע, מצד שני מתקרבן.

לא מעניין אותי שיש חשש פוליטי למצב הממלכה בירדן.
הגיע הזמן שיפסיקו לפגוע בכבוד ישראל, ושנגיב בהתאם כאשר פוגעים בכבוד שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 503 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: