FLASH כתב:
שקי, החרדי והשמאל שאינו ציוני, הוא שוליים. פחות מ 20% מהעם
אני חושב שבנוגע לדמוקרטית הפער הוא קטן. כלומר כל שאלת האיזונים בין בגצ לממשלה והמחאה על עילת סבירות ופסקת התגברות לא היתה פרופורציונאלית. בנוגע ליהודית, יש פער, אבל להערכתי יש מכנה משותף רחב בין החילוני לדתי על "מהי יהדות".
אם אתה לא מחנך את ילדיך לציונות ויהדות, וול, אכן סטית מדרך מקימי המדינה הציונית. הם חינכו למדינה בערכי הציונות, יהדות, דמוקרטיה, ושמו דגש משמעותי על כל אחד מהערכים הללו. יישוב הארץ. חקלאות. פיתוח המדינה. תנ"ך. חגי ישראל. שבת כיום מנוחה. עברית. היסטוריה יהודית. כל זה היה משותף לדתי והחילוני והחרדים רצו לחיות כאן בכללים שהתקבלו על בן גוריון
החילוני והדתי מאחדים כוחות בצבא. שמאל ימין חילוני ודתי נפגשים בצהל. חצי מיליון בני 20-50 נפגשו ושירתו והבינו שהם בסירה אחת וחייבים למצוא מכנה משותף. אני לא שומע בסביבתי החרדלית (וחייב לומר, סמוטריץ וחבריו מועדפים ביישובי יו'ש. בן גביר בגבעות, חיילים, בפריפריה/אזרחים בעלי השקפה ניצית) שום חוסר חיבה לחילונים. להפך, חלק מהם מנסים כעת לעבור לגור בערים, חילונים לצד דתיים, מתוך מחשבה שהתבססות בהתנחלויות יצרו ניתוק מזיק בין חלקי העם, שנבע מחוסר היכרות, חוסר שיתוף פעולה, ועכשיו צריך נטו לחיות יחד ולחזור לבסיס המשותף
וויא שחרר מהצבא. כוח וצבא זה בערך חצי מהטיעונים שלך... בצבא אין חרדים, בצבא אין כמעט חרד"לים (כאילו יש מסלולי ישיבות הסדר) ואין לי שום בעיה עם דתיים, אל תכניס אותם לסיפור. דיברתי מפורשות על חרד"לים ועל זרמים מסוימים אצל החרדים.
וזה שאתה חושב שהמחלוקת הדמוקרטית הייתה על פסקת ההתגברות מראה בדיוק או כמה אתה אוהב לעשות גזלייט או עד כמה אתה לא מבין את גודל הפער בינינו בנושא "מהי דמוקרטיה".
ומה איכפת לי שסטיתי מדרך מקימי הארץ? עברו מעל 75 שנה מאז שהוקמה הארץ, אפשר לעדכן גרסא אתה יודע... כאילו, אני מניח שאתה לא יודע כי אתה אדם שמרן שחי עם תפיסות עולם ישנות מאוד, אבל זה שוב מראה כמה מעט יש לנו במשותף. אתה עוד תבוא ותגיד לי מה הדרך "הנכונה" להיות ישראלי.
באמת, אין לנו כלום משותף, אין בינינו חיבה, המקסימום שאפשר להסכים עליו זה שיש לנו אויב משותף (וגם שם אני מעדיף להיפרד ממנו, אתה מעדיף להתערבב בתוכו ובסופו של יום לספח אותו ).