קרטמן כתב:
Lakic כתב:
נראה לי שזה קצת נאיבי לחשוב שסלוגה בגיל 31 אחרי ששיחק בצ'מפיונשיפ, ברייקה ובלודוגורץ לא מודע לכך שהמשחק רגל שלו בעייתי.
זו הוראה של מאמן - לשחק לאט ולהתעקש על הנעת כדור מאחור. בסוף המשחק העומד של מכבי נשען, וראינו את זה מול בית"ר, על שוער שצריך לדייק בכדור קשתי 30 מטר שגם צריך צריך לרדת למגן מהר לפני שמגיע מישהו לחטוף. ואם לא זה, אז כמו שציינו פה, כדור לקשר אחורי (בדרך כלל סיסוקו) שמגיע עם הפנים אליו ועם לחץ בגב שלו. אחרי חצי שנה ניתן לומר שלא מדובר ברעיונות כדורגל מהמבריקים שראינו פה צריך לומר. בטח כשיש לך שוער עם משחק רגל כל כך חלש. ומתעקשים לא לבצע התאמות.
זה אולי לא המקרה פה, אבל לספורטאים רבים יש נטייה להערכת יתר ליכולותיהם השונות. מה גם ש, תקן אותי אם אני טועה כי בשבועות האחרונים אני פחות פנוי לראות משחקים מלאים - פחות מדובר פה ביכולות משחק הרגל והמסירה שלו, אלא יותר בקבלת החלטות של למי, איך, ומתי למסור. בעייתיות בקבלת החלטות זה משהו שספורטאים נוטים עוד פחות להודות ולהפנים.
בכל מקרה, ברור שמדובר בהוראת מאמן ולא בהחלטתו הבלעדית של סלוגה על איך הנעת הכדור של הקבוצה צריכה להתבצע. הכוונה ב-
"במקום לתת בטחון לשוער שנוטה לסבך, תבין שאתה חלש בזה ותעיף כדורים ותן לקישור לזכות בהם" הייתה למאמן שיורה זאת לשוער.את זה ראינו את מכבי עושה במשחקים נגד מכבי חיפה וב"ש. במשחקים נגד קבוצות קטנות שמלכתחילה עומדות נמוך זה קצת בעיה. יש כל מיני ניואנסים שנראה שלאזטיץ' קורא בהם תיגר אל מול הכדורגל שאנחנו מכירים (כמו למשל לשחק רק עם אגף אחד מול בונקרים). הרי רוב המאמנים איך היו מתמודדים עם הדבר הזה? היו מורידים קשר אחורי שיעמוד בין שני הבלמים וככה תרווח את המשחק וגם שחקן באיכויות המסירה של יוריס לדוגמא, יהיה זה שיקבל את ההחלטות איך מתחילים התקפה ומה עושים ולא השוער.
אני רואה את המסירה הקשתית המאוד קשה הזו, לדעתי אחת הקשות בכדורגל, כל כך הרבה לאחרונה שהשוער מנסה להעביר למגן (בדרך כלל רביבו) שתוך 30 מטרים הכדור גם צריך להיות מעל הקו לחץ ראשון של החלוץ וגם לרדת מספיק מהר לקרקע בכדי שהמגן, שנמצא בכלל עם הגב למגרש, יצליח להשתלט תוך כדי לחץ, שאני חושב שזה הרעיון ההתקפי פשוט.