סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' פברואר 21, 2025 1:15 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 758 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 27, 28, 29, 30, 31
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' פברואר 18, 2025 12:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סלוגה עוד יעלה למכבי ת"א בשערים בגלל משחק הרגל שלו. מפליא שזה עדיין לא קרה. המסירות שלו לבלמים שנמצאים עם הפנים לשער שלו ועם הגב לחלוץ יריב שלוחץ אותם, וחוסר הבטחון שלו במשחק הרגל, זה משהו שלא נראה אפילו אצל חואן פאבלו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 18, 2025 12:43 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ועדיין סלוגה הוא שיפור גדול ביחס לאיך שנראה משפתי במשחקים האחרונים שהוא פתח בהם. מה שקצת מוזר שמשפתי לא היה עד כדי כך גרוע בעונה שעברה או אפילו בפתיחת העונה הזו, הוא אף פעם לא היה מדהים, אבל הוא כן היה פחות או יותר סביר, ואיפשהו באמצע העונה הוא פתאום נהיה זוועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 18, 2025 2:40 pm 
Freshman

משפתי פשוט איבד כל טיפת בטחון שהייתה לו בכל הנוגע לכדורי גובה, וזה כמובן בהכרח גרר את כל שאר השחקנים לידו לפאניקת אימים בכל פעם שכדור הוגבה לרחבה. למיטב זכרוני זאת הייתה הבעיה העיקרית שלו, לא זוכר שהוא קיבל גולים באשמתו, אולי למעט 1-2, שלא הגיעו מהגבהות לרחבה.

ראי, אתה צודק לדעתי בדבריך, ומה שמשעשע פה זה שלזאטיץ' הסביר את ההחלפה בשער בכך שסלוגה טוב יותר במשחק הרגל שלו ובהנעת הכדור. אולי ידע שזו בעיה אצלו ורצה לתת לו ביטחון, אבל אני לא הייתי רוצה לתת לשוער שנוטה לסבך את חבריו להגנה ביטחון למסור, להיפך, תבין שאתה חלש בזה ותעיף כדורים, יש לך קישור מספיק אנרגטי בשביל לזכות בעקביות בכדורים שניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 18, 2025 3:54 pm 
Junior

נראה לי שזה קצת נאיבי לחשוב שסלוגה בגיל 31 אחרי ששיחק בצ'מפיונשיפ, ברייקה ובלודוגורץ לא מודע לכך שהמשחק רגל שלו בעייתי.
זו הוראה של מאמן - לשחק לאט ולהתעקש על הנעת כדור מאחור. בסוף המשחק העומד של מכבי נשען, וראינו את זה מול בית"ר, על שוער שצריך לדייק בכדור קשתי 30 מטר שגם צריך צריך לרדת למגן מהר לפני שמגיע מישהו לחטוף. ואם לא זה, אז כמו שציינו פה, כדור לקשר אחורי (בדרך כלל סיסוקו) שמגיע עם הפנים אליו ועם לחץ בגב שלו. אחרי חצי שנה ניתן לומר שלא מדובר ברעיונות כדורגל מהמבריקים שראינו פה צריך לומר. בטח כשיש לך שוער עם משחק רגל כל כך חלש. ומתעקשים לא לבצע התאמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 18, 2025 4:48 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מי אמר שהוא לא מודע? ודאי שהוא מודע. זה גם מה שמזין את לולאת חוסר הבטחון בפידבק.
זה לא משנה כלום ממה שאמרתי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 18, 2025 4:58 pm 
Freshman

Lakic כתב:
נראה לי שזה קצת נאיבי לחשוב שסלוגה בגיל 31 אחרי ששיחק בצ'מפיונשיפ, ברייקה ובלודוגורץ לא מודע לכך שהמשחק רגל שלו בעייתי.
זו הוראה של מאמן - לשחק לאט ולהתעקש על הנעת כדור מאחור. בסוף המשחק העומד של מכבי נשען, וראינו את זה מול בית"ר, על שוער שצריך לדייק בכדור קשתי 30 מטר שגם צריך צריך לרדת למגן מהר לפני שמגיע מישהו לחטוף. ואם לא זה, אז כמו שציינו פה, כדור לקשר אחורי (בדרך כלל סיסוקו) שמגיע עם הפנים אליו ועם לחץ בגב שלו. אחרי חצי שנה ניתן לומר שלא מדובר ברעיונות כדורגל מהמבריקים שראינו פה צריך לומר. בטח כשיש לך שוער עם משחק רגל כל כך חלש. ומתעקשים לא לבצע התאמות.

זה אולי לא המקרה פה, אבל לספורטאים רבים יש נטייה להערכת יתר ליכולותיהם השונות. מה גם ש, תקן אותי אם אני טועה כי בשבועות האחרונים אני פחות פנוי לראות משחקים מלאים - פחות מדובר פה ביכולות משחק הרגל והמסירה שלו, אלא יותר בקבלת החלטות של למי, איך, ומתי למסור. בעייתיות בקבלת החלטות זה משהו שספורטאים נוטים עוד פחות להודות ולהפנים.
בכל מקרה, ברור שמדובר בהוראת מאמן ולא בהחלטתו הבלעדית של סלוגה על איך הנעת הכדור של הקבוצה צריכה להתבצע. הכוונה ב-"במקום לתת בטחון לשוער שנוטה לסבך, תבין שאתה חלש בזה ותעיף כדורים ותן לקישור לזכות בהם" הייתה למאמן שיורה זאת לשוער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 18, 2025 5:08 pm 
Junior

קרטמן כתב:
Lakic כתב:

זה אולי לא המקרה פה, אבל לספורטאים רבים יש נטייה להערכת יתר ליכולותיהם השונות. מה גם ש, תקן אותי אם אני טועה כי בשבועות האחרונים אני פחות פנוי לראות משחקים מלאים - פחות מדובר פה ביכולות משחק הרגל והמסירה שלו, אלא יותר בקבלת החלטות של למי, איך, ומתי למסור. בעייתיות בקבלת החלטות זה משהו שספורטאים נוטים עוד פחות להודות ולהפנים.
בכל מקרה, ברור שמדובר בהוראת מאמן ולא בהחלטתו הבלעדית של סלוגה על איך הנעת הכדור של הקבוצה צריכה להתבצע. הכוונה ב-"במקום לתת בטחון לשוער שנוטה לסבך, תבין שאתה חלש בזה ותעיף כדורים ותן לקישור לזכות בהם" הייתה למאמן שיורה זאת לשוער.

את זה ראינו את מכבי עושה במשחקים נגד מכבי חיפה וב"ש. במשחקים נגד קבוצות קטנות שמלכתחילה עומדות נמוך זה קצת בעיה. יש כל מיני ניואנסים שנראה שלאזטיץ' קורא בהם תיגר אל מול הכדורגל שאנחנו מכירים (כמו למשל לשחק רק עם אגף אחד מול בונקרים). הרי רוב המאמנים איך היו מתמודדים עם הדבר הזה? היו מורידים קשר אחורי שיעמוד בין שני הבלמים וככה תרווח את המשחק וגם שחקן באיכויות המסירה של יוריס לדוגמא, יהיה זה שיקבל את ההחלטות איך מתחילים התקפה ומה עושים ולא השוער.

אני רואה את המסירה הקשתית המאוד קשה הזו, לדעתי אחת הקשות בכדורגל, כל כך הרבה לאחרונה שהשוער מנסה להעביר למגן (בדרך כלל רביבו) שתוך 30 מטרים הכדור גם צריך להיות מעל הקו לחץ ראשון של החלוץ וגם לרדת מספיק מהר לקרקע בכדי שהמגן, שנמצא בכלל עם הגב למגרש, יצליח להשתלט תוך כדי לחץ, שאני חושב שזה הרעיון ההתקפי פשוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2025 2:36 am 
Junior

רובי קין עם פתיחה רעה בקדנציה שלו בפרנצרוורוש - בליגה הוא קיבל אותם מקום 1 והם כעת מקום 2 בפער 5 מהמוליכה (ניצחה אותם מחזור קודם) ובאירופה הקבוצה שלו קורסת במאני טיים כשלאחר ניצחון ביתי מול ויקטוריה פלזן, בגומלין כבר במחצית היה 0:3 לצ'כים וזו גם תוצאת היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 758 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 27, 28, 29, 30, 31

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: