ראי שעל הקיר כתב:
גיבון, איפה ביקרת באמאלפי?
ישנו במאיורי, אליה הגענו מפומפיי דרך הכביש שחוצה את ההר (אגב פומפיי, יש לי המלצה חמה מאוד ל-B&B בעיר, אם מישהו נוסע לשם. אגב אגב, יש לי המלצה חמה באותה מידה לאחד בברוז'). אחה"צ וערב במאיורי.
למחרת נסענו לאורך הדרך עד לסורנטו, כמה שעות בסורנטו, ובחזור עצרנו לשעתיים בפוזיטנו.
ביום השלישי השארנו את הרכב במלון ולקחנו את האוטובוס לאמאלפי. כמה שעות שם, המשכנו באוטובוס לראוולו ווילה צימברונה.
זהו, בבוקר היום הרביעי יצאנו ממאיורי לכיוון סלרנו, לא עצרנו בכפרים - רק בתצפיות, והמשכנו צפונה לאומבריה.
STACK כתב:
הגלפגוס הוא סיפור יקר, מהניסיון שלי יש לך שתי אפשרויות
או להסתובב בין הסוכנויות באחת העיירות (סן קריסטובל או איזבלה נדמה לי..) ולחפש דיל של קרוז ממש יום לפני ההפלגה, או לעבור בין האיים בצורה עצמאית ולקחת טיולי יום.
כל אופציה אחרת יקרה בצורה מוגזמת והקרוז עצמו (הספינה וכל המסביב) לא שווה את ההשקעה.
בכל מקרה תתכונן למחירים חסרי פרופרציה של הוסטלים באיים ולכן רצוי לתכנן את הטיול שם בקפידה.
אם אתה מעוניין בטרקים מיוחדים בפרו (מסביב המאצו פיצו) או בוליביה רצוי להזמין אותם מראש כי לפעמים פשוט אין מקום.
גם את ההזמנות של הוסטלים אפשר לתכנן מראש זה מאפשר חיסכון של כסף חיסכון בזמן ויבטיח לך חדרים פרטיים במקום דורמס.
תודה!
לגבי הגלפגוס קראתי קצת, והתכנון הוא לישון באיים ולעשות סיורים יומיים, לקחת את זה רגוע (כמו את כל הטיול). בכל אופן, קרוז של מס' ימים נשמע קצת קשוח עבורנו ולינה באיים מתאימה לנו יותר.
הבנתי שלאינקה טרייל צריך להזמין מקום, אני חושב שנוותר עליו ונעשה את המאצ'ו-פיצ'ו בביקור יומי מהעיירה הקרובה. על בוליביה לא קראתי שום דבר עדיין, למעט שצריך ויזה. מישהו יודע אם צריך לארגן אותה כבר מהארץ?
לגבי הזמנות של הוסטלים ותכנון מראש, מאמין שנלמד את הדרכים הטובות ביותר תוך כדי. סה"כ מדובר בטיול ארוך ואנחנו מטבענו נוטים לטייל "רגוע" ולהתקע במקומות שנעים לנו בהם, גם אם זה אומר ש"נפספס" דברים אחרים.
הרסי הוקינס כתב:
על דרום אמריקה יש לי מלא מלא מלא מה להגיד. אולי תמקד ותגיד מה מעניין אותך בכלל?
כן, מבין את הבעיה. גם להתמקד זה קצת קשה
באופן כללי, אוהבים מאוד טבע, נופים, בע"ח (ובגלל זה נכונים להשקעה שהיא הגלפגוס, למשל). לא נוטים "לסמן וי" רק כי חייבים.
פחות ארכיאולוגיה, מוזיאונים, כנסיות, אם כי בודאי שהמיוחדים והמרשימים שבהם כן, וממילא בטיול ארוך עושים קצת מהכל בסוף.
כפי שציינתי למעלה, "נתקעים" במקומות מועדים (ולפעמים גם בכאלה פחות מועדים). חופים זה אחלה. לא מחפשים מסיבות סוערות וחיי לילה מוטרפים (אולי קצת, בטח לא כנקודה מרכזית).
אוהבים לטרק ובהחלט נרצה לטרק, אבל לא בטוח שנהיה בעניין של טרקים מאוד קשים. נניח, מהקצת מאוד שיצא לי לקרוא עד עכשיו, אני חושב שנוותר על הוואיווש (שנשמע מדהים) כי הוא יותר מדי כבד בשבילנו, ונסתפק בטרקים קצרים יותר בהוארז. טורס-דל-פיינה, נניח, נשמע לי מעולה עבורנו.
נקודה שחשוב לי לנסות להבין היא עניין התקציב. 5K דולר לחודש לזוג בממוצע זה סביר?
תודה!