סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' אפריל 07, 2025 9:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 820 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 29, 30, 31, 32, 33
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אפריל 05, 2025 10:44 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
זה אמנם פריבילגי מצידי כי המון אנשים חפים מפשע (וגם כאלו שאשמים) ייפגעו יותר ממני מהאסון הכלכלי שטראמפ יביא, אבל כולי תקווה שאף אחד לא יעצור אותו.
אין לי מושג איך עוצרים את הדיקטטורה הפופוליסטית החדשה שמונעת דרך רשתות חברתיות שאנחנו רואים פה ובארהב ובוודאי בעוד מקומות שאני פחות בקיא בהם. הרעיון היחיד שיש לי זה טיפול בשוק. בארץ זה לא עבד, אולי כי זה לא עובד ואולי כי גנץ ואייזנקוט הצילו את הדיקטטור. בארה״ב עוד יש סיכוי.

אם הדמוקרטים יפעלו לעצור את ההתרסקות הכלכלית הם לא יקבלו שום קרדיט על זה ורק יצילו את טראמפ. תנו לו לעבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 05, 2025 10:58 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ושני דברים מעניינים שקראתי ממש בשעה האחרונה וקשורים ישירות לדיון:

1. דירקטור באליאנץ, ענקית הביטוח, אומר שמשבר האקלים (שעיקרו בגלל פליטת פחמן ) עלול לגרום לכך שחברות הביטוח יפסיקו לכסות אירועי ביטוח שנובעים מאקלים, ושתהיה לזה השפעה קריטית על הכלכלה.

2. אילון מאסק וטד קרוז יוצאים נגד טראמפ, בזמן ש4 סנאטורים רפובליקנים תומכים בהצעת חוק חדשה שתגביל את שיגעון המכסים של טראמפ. בקיצור, הצליח לשבור כמה מחבריו הטובים ביותר.

1. כבר קורה בשנים האחרונות ויתעצם אחרי השריפות. התמחור הלא הגיוני של הכל בארה'ב הופך ביטוח בסטייטים רבים בלתי אפשרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 05, 2025 11:02 pm 
Hall of Famer

אז טוב או לא טוב לכלכלה לצמצם פליטות פחמן?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 05, 2025 11:08 pm 
Hall of Famer

אז הצרכן המצביע בקלפי מזהה את ההעמסה שהתאגידים המזהמים עשו על המוצרים שהוא צורך ולכן רץ להצביע "רק לא ביידן", אבל לא מזהה את הנזקים הכלכליים של משבר האקלים ואת זה שאין לו ביטוח? מעניין.

כמו שיובל אמר, הכל ארוז באריזה של שנאה. "ירוק" זה של אומואים פרוגרסיבים ששונאים את אמריקה הישנה והטובה שדופקת גרעפסים של נפט. זהו, לא הכלכלה ולא המגפיים של ברוך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 12:43 am 
Hall of Famer

אני מאמין שיש לי יושרה אינטלקטואלית בדרך כלל, ולכן אומר זאת.

ברור לגמרי שהסיבה שאני טוען כנגד הביידנומיקס היא בגלל דיסוננס. רק שבניגוד למה שכתוב למעלה, הדיסוננס הוא לא מהווקיות (שתכל׳ס, אני לא סובל, אבל אין לה השפעה אמיתית על החיים שלי או של הסובבים אותי והיא בגדול, לא כזה מעניינת אותי) אלא מהמצב הכלכלי שאני רואה בעצמי מדי יום, אצל חברים, ובמכולת. כתבתי את זה כבר אלף פעם, וברור לי שגם בישראל המצב לא משהו, אבל בחיי שיש הבדל עצום שמסתבר שמיליונים מרגישים בין מה שהיה ב 2019-2020 לבין מה שהיה ב 2023-24. המספר שהבאתי למעלה על מספר ההנפקות בבורסה (6 בשלוש השנים האחרונות. יותר ממאה ב 2021 בלבד) הוא מספר הגיוני לי, הוא מספר שתומך לי בדיסוננס.
דעות בעד ונגד הביידנומיקס הרי אפשר למצוא ולמכביר. ולא, לא רק בבטאונים רפובליקניים. אני אישית ראיתי עשרות מאמרים באקונומיסט, wsj, פיננשיאל טיימס וכו׳, בעד ונגד. הוכחות עם והוכחות בלי. כל זה לא משנה את העובדה שהדיסוננס קיים, והוא קיים אצל מיליונים.

מי שירצה לומר שהדיסוננס הוא בגלל ווקיות כאן, יכול, אבל זאת לא האמת. כאמור, אין לזה השפעה אמיתית על החיים. אם כבר, ההשפעה היחידה שיש לדמוקרטים על החיים שלי באופן שלילי (ודי בולט) היא בהומלסיות ובפשיעה הגואה שיש במרכזי הערים בקליפורניה תחת המושל ניוסום. אבל היום אני גר באורנג׳ קאונטי שזה עוד יותר בועתי, כי כאן תכל׳ס אפילו את זה אין (אבל יש כל פעם שאני הולך לקריפטו בדאון טאון, ובגדול). כך או כך, אין לי אשליה שאם יהיה כאן מושל רפובליקני זה יהיה שונה מהותית. לא כולם זה רודי ג׳וליאני (של ניו יורק, לא של אחרי זה).

עכשיו, יכול להיות שהכהן, אתה צודק, לגבי הגרעפסים באיזה אלבמה או קנזס. לא יודע, אני לא הם. אני חוזה בדיסוננס אמיתי בקליפורניה, וכאמור כמוני מיליונים.

וכן, זה יהיה גרוע יותר תחת טראמפ כנראה. אבל זה לא משנה את העובדה שערב הבחירות בסוף 2024, זה היה המצב.

ושוב, אתם יכולים לומר לי שאני משקר או שאני לא יודע, אבל אני כן יודע, ואני כן מכיר את עצמי ואני כן מכיר את המגזרים בהם אני עובד (פינטק, הייטק אחר ומכיר אותם לעומק). זה המצב. זאת תחושה רווחת ופושה. ואם אתם חושבים שאני טועה, פשוט תיכנסו ל blind לאיזה יום יומיים. תנסו למצוא את ההיסטוריה שם מסוף שנה שעברה (מניח שאפשר) ותראו. ועם blind גם reddit וגם מקומות אחרים. אני לא זוכר משהו כזה תחת הכהונה הראשונה של טראמפ, וגם בה הייתי באותם מעגלים ועם אותם אנשים. אני מברי המזל, שעדיין איכשהו משגשג בכלכלה המזוינת הזאת, אבל חששות שיש לי היום, או אפילו לפני שנה, משמעותיים פי מיליון מחששות שהיו לי בתקופת טראמפ. האם זה באשמת ביידן או ה ai ? אנעארף. כאן בדיוק מגיע הדיסוננס וההסברים שלו.

זהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 12:53 am 
Hall of Famer

אציין אגב, שאני לא חושב שמזג האוויר ספציפית הוא הסיבה היחידה להבדלים בביטוח. כלומר, יש יותר אירועים ״אסוניים״ היום מאשר בעבר ,אבל ההבדל הוא לא מאד גדול, ואני חושב שהוא רק מסביר את בעיית הביטוח חלקית. אחרי הכל, תמיד היו אירועים אסוניים, שריפות ורעידות אדמה והוריקנים. אני חושב שהבעיה היא גם ואולי בעיקר הבועתיות של המחירים שהופכים את הכל להרבה פחות משתלם. תרצו, תקראו לזה אינפלציה, אבל היום כל פוליסה יקרה יותר גם למבטח, ויש גבול לכמה יותר הם יכולים להעלות מחירים לצרכן, או כמה יותר חברה הרה-ביטוח (reinsurance) יכולה להעלות את המחירים למבטח. וכל הבועתיות הזאת (או אינפלציה, אבל אני מעדיף את המונח בועתיות, כשזה מתייחס לכלכלה האמריקאית) גורם לעסק להיות פחות ופחות משתלם.
למרות האמור, כן - יש הבדלים מוכחים גם בתדירות ואפילו בעוצמה של אירועים אסוניים. ואני מסכים לחלוטין שתפקיד הממשלה הוא לטפל בכך, אם היא יכולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 1:20 am 
Hall of Famer

ורק עוד דבר קטן מכיוון שבדיסוננס עסקינן
נדמה לי שהדיסוננס הקולקטיבי היה כל כך עצום בעיקר בגלל שב 21-22 היתה באמת כלכלה בן זונה, ואז הכל נפל לקרשים , אבל אין לי הוכחה לכך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 6:10 am 
Hall of Famer

1. אני מניח שהסיבה ל"מצב במכולת" שזיהית אצל ואצל חבריך קשור ישירות לאינפלציה שביידן ירש מטראמפ ולהעלאות הריבית שהפד נאלץ לעשות כדי לנסות לרסן אותה, כפי שכבר הוסבר.

2. למה אתה, בתור ליברטראן מוצהר, חושב שזה התפקיד של הממשלה לטפל בעניין האקלים? אבל אם אנחנו מסכימים שזה התפקיד שלה, אז איך טראמפ יכול להיות עדיף על ביידן באיזשהי צורה?

3.יש משהו קצת מייאש במשפטים כמו "היתה כלכלה בת זונה". זה קצת כמו לשמוע ממישהו שחזר מטיול מודרך בצפון-קוריאה משפט כמו "היתה משמעת למופת". לא היתה כלכלה בת זונה. היתה הדפסת כסף והייפ פסיכי בבורסה שנבע מזה שאנשים ישבו משועממים ומבודדים בבית בקורונה, ויצרו מניפולציות הזויות בשוק ההון. בנאדם עם השכלה ונסיון עסקי אמור לזהות מה ההבדל בין מדיניות כלכלית לתופעות בועה. זה כמו להגיד "וואלה לפני הקריסה ב2008 היתה פריחה כלכלית מטורפת, כל עוזרת בית קנתה 3 בתים". נכון. ובגלל זה הכל קרס.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 7:43 am 
Hall of Famer

זה נכון שהשוק ב 21-22 היה ספקולטיבי ואופטימי בטירוף. ההוכחה המובהקת במיוחד לזה היא הקריפטו שחווה עדנה מטורפת בעיניי (ואם אני זוכר נכון, היה גם איזה משהו עם רולקסים). אני אישית ראיתי את זה בתחום בשם quick commerce שלרגע אחד קיבל מיליארדים מכל המשקיעים בעולם, ורגע אחרי זה פשט רגל חברה אחרי חברה אחרי חברה. הכל בטווח של בערך שנה.
אבל היה עוד משהו - היה מומנטום, והמומנטום הזה נשבר. והמומנטום נשבר גם בגלל הרבה סיבות חיצוניות. כאמור, משבר הצ׳יפים היה משבר רציני מאד. המלחמה באוקראינה בוודאי לא עזרה. וכאמור קצת יותר מאוחר (נניח 2023) התחיל עידן ה ai שאת אחריתו עוד נראה.
אבל, השאלה היא לא רק האם ביידן הוא התורם המכריע לנזק של השנים המאוחרות (22-24), ואני מסכים שלא. השאלה היא האם הוא, בתור הנשיא של הכלכלה הגדולה והחזקה בעולם, הצליח להילחם בכל הגורמים החיצוניים האלה (החל מהבועתיות, דרך הצ׳יפים וכו׳ וכו׳) - והתשובה היא שלא ממש.
אז אולי הוא לא אשם במצב, אבל יש לו לפחות אשם תורם בעובדה שארה״ב לא הצליחה לצאת מהמצב. ולא לעשות כלום, זה לא הרבה יותר טוב מאשר לעשות רע. אני לא כלכלן, אבל בעולם שבו הנדל״ן מרקיע שחקים, ואפיקי ההשקעה הם רבים (ובינלאומיים), נדמה לי שהיתרון ההיסטורי של העלאת ריבית כאמצעי נגד אינפלציה הוא פחות גדול משהיה בעבר. קראתי על זה בעבר, ונדמה לי שיש לא מעט מחקרים אקדמיים שתומכים בכך, בכל מקרה.

אז בא ביידן (והפד, אבל בתמיכת ביידן) ועושה צעד שהאימפקט שלו קטן מדי שנה או עשור, או ככל שהגלובליזציה העולמית מתקדמת.
בא ביידן, מוציא טריליונים על הרגולציות (שהיתרון שלהם הוא לטווח ארוך בעיקר, או אולי בלבד), ועוד טריליונים על הסטימיולוס (שהיתרון שלו לטווח קצר, אמנם, אבל לא ביצירת עבודה או הזדמנויות, אלא בעיקר ב״השקעות בקריפטו וברולקסים״) . אציין גם שאני יודע ממקורות אישיים, שהסטימיולוס הזה יצר בועה של ממש סביב block או כפי שהיא נקראה אז square, שהיתה הדרך העיקרית לחלוקת הכספים. (דרך קאש-אפ). כאמור, טראמפ עשה את זה קודם. זה לא רק ביידן. רק שביידן עשה את זה כשהכלכלה כבר הראתה סימני התאוששות (שהחלה אגב, בחודשים האחרונים של תקופת טראמפ) ועשה את זה עם הוצאה גדולה יותר מאשר טראמפ, ובעיקר פחות נדרשת מאשר זו של טראמפ.

אגב, אתם חוזרים שוב ושוב על הדפסת הכספים של טראמפ, אבל עיקר הדפסת הכספים של טראמפ היתה בשיא של השיא של קוביד. העובדה היא שביידן הדפיס המון כסף, כשכבר היה צריך פחות כסף והמשבר היה הרבה פחות חריף. או במילים אחרות - אני ממש ממש בספק גדול, אם ביידן לא היה מדפיס את אותו סכום, לו הוא היה הנשיא ב 2020. וגם אם כן, זה לא כאילו שביידן נרגע בשנתיים שאחר כך (אבל כן בשנתיים האחרונות לכהונתו, בזה אין ספק).

אבל אם נחזור לעיקר ולא נידרש לספקולציות על מה ביידן היה עושה לו היה נשיא ב 2020 ומה טראמפ היה עושה לו היה נשיא ב 2021. (וכאמור, בעיניי לפחות הסטימיולוס השני היה רע עשרות מונים לכלכלה מאשר הסטימיולוס הראשון והדי נדרש בסופו של דבר ', ואת זה לא רק אני אומר .. אלא עשרות כלכלנים) - הרי שגם אם נתעלם מכך - וגם אם נאמר כאמור שביידן הוא לא הסיבה לנזק הכלכלי של 23-24 , הוא היה נשיא, זאת היתה אחריות, וקשה לומר שהוא תרם רבות למהפך. המהלך שלו עם הריבית לא היה מוצלח במיוחד, ואקטים שונים שאותם הוא הוביל או נכשלו בקונגרס או נשאו תוצאות שנויות במחלוקת
ביידן קיבל כלכלה עם מומנטום חיובי, והחזיר אותה עם מומנטום שלילי. באשמתו (חלקית) או באשמת טראמפ(חלקית) או באשמת גורמים חיצוניים (חלקית פלוס כנראה), זאת המציאות, וזאת גם הסיבה שבגללה הוא (כלומר קמאלה) הפסיד בקלפי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 7:51 am 
Hall of Famer

ולגבי שאלת האקלים, זאת שאלה פילוסופית שאני כרגע לא יודע לענות עליה. זאת האמת. אני ליברטריאן מצד אחד, אבל מצד שני אני מאבד יותר ויותר אמונה במין האנושי, ואני כן מפחד שהאדם יהרוס את העולם שעליו הוא בנוי סופית, בסוף. אני לא חסיד של רגולציות באופן כללי אבל בסופו של דבר, האמת האמת היא שאין לי כרגע תשובה טובה לשאלה הזאת אם אני כן עם עצמי, אבל נדמה לי פילוסופית שאני מעדיף גישה שממסה (גם אם בכבדות) תעשיות מלוכלכות יותר מאשר רגולציות דיכוטומיות, ושנדמה לי שהאימפקט המיידי במקרה הזה יהיה פחות דרסטי, והאימפקט לטווח ארוך יתאזן לכיוון הרצוי.

אבל אני לא מומחה בכלל. וחוץ מזה, נדמה לי שעד שהאקלים יהרוס אותנו, ה ai כבר ייקח כל חלקה טובה בכל מקרה, אז אני לא בטוח כמה זה בכלל רלוונטי (למרות שנדמה לי ש LLM עצמם צורכים כמויות של אנרגיה, שטוב עם תמוסה כראוי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 8:30 am 
Hall of Famer

ובנושא אחר - הדרך לתיקון כלכלי של אמריקה היא בעיניי בדבר אחד יסודי - שבירה מהיסוד של מושג ה״קרדיט״ וחוקים שיגרמו להלוואות להיות קשות עד בלתי אפשריות, לכסף מסוים להיות יקר בטירוף, ולרוב הכסף להיות זול בטירוף.

1. איון של ה״קרדיט סקור״ שהוא בערך הדבר הכי מטומטם שיש בעולם (אשכרה מדינה שמחייבת אותך ללוות תמיד, על מנת שתוכל ללוות לפעמים). או לחילופין שינוי דרסטי שלו, כך שככל שאתה לווה פחות (אבל מרוויח יותר, אני מניח) - כך הקרדיט סקור שלך עולה.
2. ביטול הלוואות סטודנטים. זה אולי מאד לא ליברטריאני, אז אני לא אומר שצריך להוציא את זה מחוץ לחוק (אם כי את אלו הפדרליות בוודאי שכן), אבל צריך למצוא דרכים לגרום לזה להיות מאד מאד לא משתלם לשני הצדדים (הלווה והמלווה), אולי על ידי מיסוי מטורף של שני הצדדים. אולי בדרכים אחרות. לא יודע.
3. עונשים על ״יותר מדי״ כליאה. כרגע, עם בתי כלא פרטיים, יש להם אינסנטיב להשאיר אנשים ולכלוא אותם, וזאת אחת הסיבות בגללה איזה אחוז שלם מהאמריקאים מבלה או בילה כבר בכלא. צריך לגרום לזה להיות מאד מאד לא משתלם. ובכלל, זה פשוט מטורף בעיניי, שלא לומר בושה וחרפה. אנשים מדברים על dei, ועושים כל מיני שטויות לא יעילות בשביל זה (בחיי, כמות החרטוטים ששמעתי על dei בכל מיני חברות סן פרנסיסקאיות היא מדהימה וכמות האנשים שיש להם אשכרה תפקידים שונים בחברה כמו אנליסטים או יועצים או חשבים או מהנדסים, ורק עסוקים בשטויות כמו עוד איזה כנס על ״החודש השחור״ היא לא נתפסת), כשהפיתרון שיכול באמת לפתור 90 אחוז מהבעיה הוא זה שהצעתי כאן למעלה. אני מאד מאד בעד dei, רק שאני בעד dei פרגמטי עם אימפקט של ממש וזה מתחיל בביטול התמריץ של הכלא. לא בעד קשקושים. (עוד קשקוש שעבר אצלי לאחרונה הוא הצורך להקים בנק באיזורים שחורים מסוימים. שזה נחמד ומגניב, אם שוכחים שאנחנו בשנת 2025 ואפשר לעשות פחות או יותר הכל דרך האינטרנט. בחיי, איזה בזבוז כסף של רעיון מטומטם).
4. אני לא יודע בדיוק מה אפשר לעשות עם האינפלציה המטורפת שקורית במערכת הבריאות האמריקאית. רעיון אחד שאהבתי הוא לחייב את האדם הפרטי לשלם מכיסו, כך שהוא יקבל את הכסף בחזרה מהביטוח רק בסוף השנה או משהו כזה. הוצאה מחוץ לחוק של non itemized medical bills גם יכול להיות אחלה דבר. אבל כנראה שהדבר הכי חשוב שאפשר לעשות זה להפריד את ביטוח הבריאות מהעבודה. זה הופך את ביטוח הבריאות למשהו שאפשר לעשות לו אינפלציה מיידית, רק בגלל ש״אחרים״ משלמים, וזה מזעזע בעיניי. (ולמרות שיש מדיקייד , בסופו של דבר, זה רחוק מלהיות פתרון מושלם). הפרדת את שני אלה, וכבר עשית חצי מהעבודה.
5. ככלל, אמריקה צריכה לגרום לכסף לדברים מסוימים (כולל למשל דיור אחרי דירה שניה) להיות מאד מאד יקר, ולדברים אחרים (מוצרי צריכה, דיור בדירה ראשונה או שניה, ביטוח בריאות עצמי וכו׳) להיות מאד מאד זול.

לכן, אני כן חושב שאמריקה כן צריכה, אבל ממש צריכה נשיא כלכלי דרסטי. כי האמת היא שזה לא משנה אם הדמוקרטים או הרפובליקנים יעלו כרגע. שניהם ממשיכים כבר עשרות שנים את אותה הדרך שהיא בדיוק הדרך ההפוכה מזאת שתיארתי למעלה.
אני גם חושב שהאימפקט המיידי של הצעדים למעלה, עשוי להיות שלילי, אבל אני לא רואה איך אמריקה יוצאת מהחרטא שלה אם היא לא מתחילה לעשות צעדים בכיוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 11:48 am 
מנהל פורום

בינתיים ארהב קיבלה את טראמפ ל4 השנים הקרובות, נראה אם הנזק שהוא יעשה למרבית האמריקאים לא יהיה בלתי הפיך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 11:54 am 
Hall of Famer

המטורלל גם מדבר על זה שיש כל מיני דרכים שהוא ימשיך עד 2033.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 12:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כתבתי על זה למעלה.
בלי שינוי בחוקה, שאין סיכוי שיקרה, הוא לא יוכל לרוץ שוב לנשיאות וגם לא לסגנות הנשיאות.
אבל על פניו הוא כן יכול להיבחר לספיקר של בית הנבחרים (אפילו בלי להיות חבר בו), ואז הוא שלישי בסדר הנשיאות. אם הרפובליקאים מסרים לו את זה, וכמובן זוכים בבחירות לנשיאות וגם ברוב בבית הנבחרים, אז הם יכולים לארגן התפטרות מתואמת של הנשיא וסגנו הנבחרים, וטראמפ ייעשה נשיא בפועל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 1:32 pm 
מנהל פורום

החוקה גם מונעת ממנו לרוץ כסגן?
שמעתי שכן יש כיוון כזה שVANCE ירוץ כמועמד, טראמפ כסגן, ואז ואנס יתפטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 3:21 pm 
מנהל פורום

אני מבין שטראמפ ו-ואנס זה פוטין ומדבדב החדש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 8:36 pm 
Senior

לא צריך עצים העיקר שלא תהיה כדורעפנית טרנסגנדרית באוניברסיטה שמדורגת שישית בקונפרנס שלה.

Trump administration orders half of national forests open for logging
An emergency order removes protections covering more than half the land managed by the U.S. Forest Service as the president aims to boost timber production.

https://www.washingtonpost.com/climate- ... cHv4Qt_OTY

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 8:38 pm 
Hall of Famer

אי אפשר להגיד עליו שהוא לא פועל.
הוא ממש נחוש לבצע כמה שיותר הרס בכמה שפחות זמן :?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 10:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Shiver כתב:
החוקה גם מונעת ממנו לרוץ כסגן?
שמעתי שכן יש כיוון כזה שVANCE ירוץ כמועמד, טראמפ כסגן, ואז ואנס יתפטר.

כן, היא מונעת.
התיקון ה-12 לחוקה קובע שמי שלא רשאי חוקתית להיבחר לנשיאות לא יכול גם להיבחר לסגן הנשיא.
אבל כפי שכתבתי יש דרך עוקפת על העוקפת דרך תפקיד הספיקר של בית הנבחרים. הוא אפילו לא חייב לרוץ לבית הנבחרים בשביל זה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 9:17 am 
Sophomore

https://geekonomy.net/2025/04/05/geekonomy1025_omer/
עומר מואב שאני מחבב מדבר על נושא המכסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 820 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 29, 30, 31, 32, 33

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: