עמוס לב כתב:
מאסטר, כל מה שאתה אומר זה טוב ויפה. אבל יש נימוק אחד למסוכנות של הקורונה, שאני עדיין לא מצאתי הסבר אחר מזה שהקורונה מאד מאד מדבקת, מאד מאד מסוכנת והדרך להתמודד איתה היא התמודדות עם מגיפה. אני כמובן מדבר על איטליה. אם תדע להסביר לי מה קרה באיטליה, איך הכול רק סטטיסטית, וזה לא הקורונה ומערכת הבריאות שהתפרקה שם ואנשים שנשלחו ללא טיפול הביתה עם סיכוי סביר מאד למוות, כי המערכת לא יכלה להכיל את כולם ותעדפה בצורה זו או אחרת, אז אני אהיה הרבה יותר פתוח לשמוע את מה שאתה רושם.
כרגע יש לי סמן כלשהו למה קורה כשהקורונה משתוללת ובוא נגיד, שהתסריט באיטליה הוא בהחלט תסריט אימים שצריך להפחיד כל מדינה.
טוב, בוא ניגע רגע באיטליה. קודם כל, חשוב לומר שהמראות מאיטליה לא חזרו ב-17 החודשים האחרונים, מה שמעלה קצת תהיות.
אני יכול לחשוב על ארבעה הסברים אפשריים לתמונות שראינו אז:
1. בהתחלה היה מדובר באירוע חדש, ובחלוף הזמן מצאו פתרונות טובים ויעילים יותר, למדו לוסת את העומס בצורה חכמה יותר, ולכן התמונות אכן לא חזרו.
2. יכול להיות שנגרמה אז תגובת שרשרת כתוצאה מהפאניקה והבהלה, כמו לדוגמא לדחוף לכל פציינט מכונת הנשמה או טיפול לא מידתי שגרם יותר נזק מתועלת, וזה החמיר דרסטית את המצב.
3. כמו שרשמתי בעבר, עם הזמן כדי לשרוד הוירוס הופך אולי למדבק יותר אבל גם להרבה פחות קטלני (כמו שהמספרים מעידים) - וזה מוריד משמעותית את הסיכוי לשידור חוזר.
4. יכול להיות שבדומה לסין האירוע נופח מעבר לכל פרופורציה. בשביל זה צריך לראות את מספרי התמותה הכללית באיטליה ביחס לשנים קודמות.
https://knoema.com/atlas/Italy/topics/D ... -of-deathsבאתר הזה לדוגמא אנחנו לא רואים שינוי חריג בתמותה הכללית כפי שהיית מצפה לראות, אבל כדאי לבדוק את זה גם מול הלמ"ס האיטלקי כדי לקבל תמונה מדויקת.
אבל כמו שיש איטליה, יש גם סין - שם הקורונה נעלמה במרץ 2020. ליטראלי נעלמה ולא חזרה מאז. אין מקרים, אין מוות, מדינה של מיליארד תושבים.
גם יבשת אפריקה כמעט שלא נפגעה מהקורונה, גם בהודו למרות כל הסיפורים בתקשורת מדובר על אחוז אפסי מהאוכלוסיה הכללית (וזאת עוד מדינת עולם שלישי מבחינת טיפול ומצב בריאותי)
אז אם אני מחבר את הודו, סין וחלק נכבד מיבשת אפריקה, לכמה הגענו? חצי מהעולם פחות או יותר? הטראומה מתמקדת כביכול במעט מאוד מקומות על הגלובוס.