סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' מאי 07, 2025 8:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 904 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 33, 34, 35, 36, 37
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 06, 2025 9:49 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
קרטמן כתב:
לגבי רפאלוב פחות - זה תפקיד שמצריך חכמה, קשרים, יכולת להסתדר עם גורמים שונים מהבעלים/הנהלה ועד למאמנים/סקאוטים וכו'. חושב שלרפאלוב יש את כל הדברים האלה. ניסיון בתפקיד הזה הוא לא סופר-הכרחי לדעתי, את הניסיון בדברים הטכניים שהוא טרם מכיר וחווה יכול לספק לו אדם כמו המנכ"ל עובדיה שמכיר את השטח. בנוסף זה תפקיד שלדעתי עדיף בו ישראלי מאשר זר, אמנם מכבי ת"א אולי מראה אחרת אבל שם זה צוות ניהולי שרץ שנים ארוכות מאוד. מנהל מקצועי צריך להיות עם תכנית לשנים קדימה וחייב להכיר את השוק הישראלי, ובמיוחד בזמן מלחמה זה לא אידיאלי להביא לתפקיד הזה זר שאולי יברח מפה אחרי כמה טילים על חיפה. ישראלי עם ניסיון בתפקיד הזה למיטב זכרוני בכלל אי אפשר למצוא, לפחות לא אחד שאפשר להגדיר אותו עם ניסיון מוצלח.
יש דוגמאות באירופה להצלחות במעבר שכזה ישירות מעמדת השחקן לתפקיד המנהל המקצועי. הזכור לי ביותר הוא מיכאל צורק שעשה עבודה מדהימה בדורטמונד בתחילת שנות האלפיים.

אתה מתאר את התפקיד של גל אלברמן כמעין מתאם פעולות של מכבי חיפה. אני רואה תפקיד של מנהל מקצועי כמו ג'י.אם באן.בי.איי וכך גם הבנתי שאלברמן מתפקד. מתווה מדיניות עתידית, בונה את הסגל, מחליט על איזה זרים להביא וכו' וכו'.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 06, 2025 10:32 am 
Hall of Famer

איזו "מדיניות עתידית" יש בקבוצת כדורגל בישראל?
אני ברצינות שואל...
כמות הזרים מוגבלת, וחלקם הלא מבוטל לא ממשיך פה מעבר לשנה.
צעירים גם ככה בעיקר מושאלים לקבוצות אחרות כדי לקבל דקות, ומתקשים להשתלב גם כשחוזרים לקבוצת המקור.
בשנים האחרונות נראה שהדבר הכי חשוב בקבוצות הצמרת זה בכלל לאזרח שחקנים... (שצריך לזה קשרים ו"מיומנות", אבל לא ממש של פרופר כדורגל מקצועי).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 06, 2025 10:33 am 
Freshman

קודם כל אני לא יודע איפה הבנת שכתבתי שהוא מתאם פעולות. אם כך הובן אז לא, הוא לא היה מתאם פעולות.
אבל הוא גם היה רחוק מאוד מתפקוד קלאסי של ג'יאם באנביאיי, מספיק רק לשמוע (ואני יודע שאכן כך היה, זה לא רק סיפורים עיתונאיים) על הדרך בה הוחלט למנות את דגו ובכר בשנתיים האחרונות, או על מי החליט על זהות השוער הראשון של מכבי חיפה העונה (רמז: זה לא אלברמן ולא בכר). אם אתה רוצה להשוות את זה אז אפשר להגיד ששחר הוא זה שמתפקד יותר כג'יאם (או במה שמוגדר בהרבה קבוצות בנבא, נשיא לענייני כדורסל) והוא זה שמקבל את ההחלטות האחרונות גם ברזולוציות הכי נמוכות, אלברמן זה ג'יאם שיש מעליו נשיא לענייני כדורסל או עוזר ג'יאם בקבוצות שאין, ולפחות בשנים של בכר כמאמן, בכר היה יותר דומה לפופ בספרס מאשר למאמן סטנדרטי שיכול אולי לבקש או להגיד מה הוא רוצה אבל בפועל המחליט הוא הג'יאם.
אז בקיצור, לא יודע מאיפה הבנת שאלברמן תפקד כג'יאם שבונה את הסגל, מחליט על הזרים, בוחר את המאמן וכו' וכו', זה ממש לא היה כך, ואני לא חושב שהיה בארץ מאז ג'ורדי קרויף מנהל מקצועי שקיבל סמכויות מוחלטות כאלה, הכי קרוב לכך זה אלמוג כהן בבית"ר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 06, 2025 6:26 pm 
Hall of Famer

יצאה היום הודעה של חיפה שגדי קינדה מצוי במצב רפואי מורכב וכי הוא מאושפז.
לא טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 904 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 33, 34, 35, 36, 37

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: