סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 2:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 956 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חרבות ברזל 2.0
הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 12:15 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מה יכולנו לעשות יותר? תראה כמה סרטונים של חיילים שעושים דברים שאסור לעשות יצאו ברשתות החברתיות (וגם אם טיפלו בהם משמעתית לאחר מכן, מי יודע מזה?), תראה כמה תמונות של דובר צה"ל עם עשרות פלסטינים כפותים, קשורי עיניים ובתחתונים התפרסמו, כמה פעמים הפציצו בתי חולים או בתי ספר ולא טרחו להביא הוכחות לפעילות טרור שהגיעה מתוכם, כמה פעמים אידיוטים כמו בן-גביר וסמוטריץ', שרים בכירים בממשלה להזכירך, יצאו בכל מיני הצהרות מטומטמות על זה שאין חפים מפשע בעזה או שצריך לשרוף את חווארה או שצריך ליישב את עזה מחדש. יש כל כך דוגמאות לכך שישראל ירתה לעצמה ברגל בנושא ההומניטרי, גם בפעולות שהתבצעו וגם הסברתית שבאמת לא מובן איך אתה טוען שלא יכולנו לעשות יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 12:22 pm 
Junior

אחח, היחס הנהדר של ההרוגים המחבלים לעומת אזרחים בעזה. איך אני אוהב את היחס הזה! לפעמים אני חושב שמה שישראל עושה בעזה זה לא ממש בסדר, אבל אז אני מיד נזכר ביחס הנהדר הזה וישר נרגע. זה כמו הכבש השישה עשר היחס הזה.

מעניין להוסיף, אם כבר מדברים על היחס הנפלא הזה, שלפי הדו"ח הכי רציני שאני מכיר עם הסטטיסטיקות הכי מפורטות של זהות ההרוגים בעזה, נשים וילדים ביחד מהווים בעזה 70% מההרוגים. מה שאומר שכדי לשמור על יחס של שני אזרחים הרוגים על כל מחבל (עדיין בנזונה של יחס כמובן, שלא תבינו אותי לא נכון, אבל עדיין - יש הבדל בין 1:1 ל-1:2), זה אומר שכל הגברים שנהרגים בעזה הם מחבלים. או שלפחות על כל גבר חף מפשע שנהרג, יש מחבלת או ילד מחבל שמאזן אותו. מעניין לציין, למרות היחס המעולה, שקבוצת הגיל שנהרגת הכי הרבה בעזה היא גילאי 5-9. ישראל הרגה יותר מ-3,000 ילדים מתחת גיל חמש (ושמרה כמובן על היחס המהמם ההוא) מתוכם יותר מ-700 תינוקות בני פחות משנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 12:32 pm 
Junior

זה היה מהיר
ציטוט:
שמונה כלי רכב ואופנוע ועליהם אנשי חיזבאללה הגיעו להריסות כפר כילא שליד מטולה. כוח צה"ל ששהה במקום הרחיק אותם בירי אזהרה (כאן 11).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 12:33 pm 
Freshman

עד כמה שידוע לי הטענה ל-70% הרוגים שהם ילדים או נשים מגיע מדיווחים של משרד הבריאות של החמאס. אני לא מאמין לשום דבר שהם מפרסמים, גם אם אח"כ ארגונים אחרים אימצו זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 12:47 pm 
Junior

עד כמה שידוע לי גם הטענה של ביבי על 20 אלף מחבלים הרוגים לקוחה מהדיווחים של משרד הבריאות של חמאס. אין כרגע שום גוף אחר שמפרסם נתונים של הרוגים מעזה. הלוואי שהמספרים האלה מוגזמים ומתישהו נגלה שישראל הרגה בעזה פחות אנשים. הלוואי. אבל אם לשפוט לפי מבצעים קטנים יותר בעזה, המספרים של משרד הבריאות העזתי נוטים להיות די אמינים למרבה הצער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 12:50 pm 
Hall of Famer

משרד הבריאות העזתי זה לא הגוף שבתחילת המלחמה דיבר על 400 אזרחים הרוגים בפגיעה בבית חולים, שלוש דקות אחרי ההפגזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 12:54 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
מה יכולנו לעשות יותר? תראה כמה סרטונים של חיילים שעושים דברים שאסור לעשות יצאו ברשתות החברתיות (וגם אם טיפלו בהם משמעתית לאחר מכן, מי יודע מזה?), תראה כמה תמונות של דובר צה"ל עם עשרות פלסטינים כפותים, קשורי עיניים ובתחתונים התפרסמו, כמה פעמים הפציצו בתי חולים או בתי ספר ולא טרחו להביא הוכחות לפעילות טרור שהגיעה מתוכם, כמה פעמים אידיוטים כמו בן-גביר וסמוטריץ', שרים בכירים בממשלה להזכירך, יצאו בכל מיני הצהרות מטומטמות על זה שאין חפים מפשע בעזה או שצריך לשרוף את חווארה או שצריך ליישב את עזה מחדש. יש כל כך דוגמאות לכך שישראל ירתה לעצמה ברגל בנושא ההומניטרי, גם בפעולות שהתבצעו וגם הסברתית שבאמת לא מובן איך אתה טוען שלא יכולנו לעשות יותר.

לגביי המודגש, תמונות של פלסטינים כפותים וקשורי עיניים אולי נראות לא טוב, אבל הן הגיוניות לחלוטין באזורי לחימה כאשר תופסים גברים שם, בטח ובטח כשאתה נלחם בארגון טרור שנטמע באוכלוסיה אזרחית.
לגביי הוכחות על בתי חולים ובתי ספר, כאן זה משהו די אבוד; אלא שלא מאמינים לא יאמינו גם אם תביא להם תמונות וסרטונים של תשתיות טרור ופעולות טרור מתוכם ויפטרו את זה ב"זה זיוף/זה לא משם/AI" וכו'. לא שאני אומר שלא צריך לספק הוכחות אבל כשהן מגיעות (והן הגיעו) - זה לא ישכנע את מי שמראש לא מאמין לך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 12:59 pm 
Freshman

נביא בעירו כתב:
עד כמה שידוע לי גם הטענה של ביבי על 20 אלף מחבלים הרוגים לקוחה מהדיווחים של משרד הבריאות של חמאס. אין כרגע שום גוף אחר שמפרסם נתונים של הרוגים מעזה. הלוואי שהמספרים האלה מוגזמים ומתישהו נגלה שישראל הרגה בעזה פחות אנשים. הלוואי. אבל אם לשפוט לפי מבצעים קטנים יותר בעזה, המספרים של משרד הבריאות העזתי נוטים להיות די אמינים למרבה הצער.

לישראל יש גם את הדרך שלה להעריך הרוגים כמו חיילים בשטח שיודעים להעריך כמה מחבלים הם הרגו (כמו שהיא מעריכה כמה מחוסלים יש בלבנון למרות שהחיזבאללה כבר לא מספק מידע בעניין). אני מניח שאין פה אפשרות לצפות לספירה מדויקת, אבל בכל מקרה אני לא מאמין לכלום שמגיע מהחמאס, ולא צריך להרחיב על האינטרס ברור שלו להציג כאילו 70% מההרוגים הם נשים וילדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 1:03 pm 
Sophomore

אורן, אם אני זוכר נכון היו שני גופים פלסטינים שפרסמו הרוגים. אחד היה כנראה לגמרי לא אמין ומשרד הבריאות נחשב יותר אמין. אבל מן הסתם אין באמת מספרים אמינים ביחוד לגבי מי מחבל ומי לא. לגבי ילדים, אין לי מושג מה נכון, אבל יש לי ספקות שיתכן שבני נוער שנחשבים בסטטיסטיקה כילדים בתכלס היו שייכים לחמאס.
מצד שני מה שרוני אמר! אנחנו שומעים על הפרות משמעת בצבא, מן הסתם יש הרבה פגיעות באנשים שלא נחשפות ולא נחקרות. וכמובן אנחנו כל הזמן שומעים על תוכניות סיפוח, ואני בטוח שיש גורמים בצבא שפועלים לממש אותן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 1:05 pm 
Hall of Famer

לגביי הפרות משמעות בצבא, זה משהו שחובה לטפל בו.
עניין נוסף הוא שלא רק שיש כאלו (וסטטיסטית לצערנו תמיד יהיו הפרות, אבל חובה לצמצם אותן כמה שניתן. אני אגב לא בטוח שיש כיום יותר כאלו מבעבר) - יש גם לא מעט טמבלים שמתעדים את זה, שולחים בוואטסאפ לחברים ומשם זה טס לרשתות בתוך שניה. איפה השכל? לא מספיק שעושים דברים אסורים, אתם גם מתעדים את זה ופוגעים בצבא, במדינה וגם בעצמם שכן לא חסר אנשים בחו"ל שיאספו תיעודים של אנשים כאלו ואולי אפילו ינסו לתבוע אותם, או סתם לעשות להם שיימינג קשה.

בכלל, יש לא מעט בית זונות בצבא עם תיעודים מפעילויות ומבסיסים והעלאה לרשתות החברתיות. לא רק בענייני של הפרות משמעת אלא בכלל תמונות וסרטונים לכיף. הבעיה היא שאפשר לגזור מהם אחלה תמונות מודיעין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 1:42 pm 
Sophomore

צה''ל התחיל בירי ארטילרי בגזרה המערבית שעשרות מחבלים מנסים לחזור לאיזור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 1:43 pm 
Freshman

אמרתי שההסכם לא יחזיק 54 יום? הייתי לארג' כי נראה שהוא לא יחזיק אפילו יום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 1:51 pm 
Hall of Famer

יום, 54, מה זה משנה. הקול שלכם ימשיך ללכת לאותו מקום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 1:56 pm 
Hall of Famer

צרפת הודיעה כי גלנט ונתניהו חסינים מצווי האג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 1:57 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
rony כתב:

לגביי המודגש, תמונות של פלסטינים כפותים וקשורי עיניים אולי נראות לא טוב, אבל הן הגיוניות לחלוטין באזורי לחימה כאשר תופסים גברים שם, בטח ובטח כשאתה נלחם בארגון טרור שנטמע באוכלוסיה אזרחית.
לגביי הוכחות על בתי חולים ובתי ספר, כאן זה משהו די אבוד; אלא שלא מאמינים לא יאמינו גם אם תביא להם תמונות וסרטונים של תשתיות טרור ופעולות טרור מתוכם ויפטרו את זה ב"זה זיוף/זה לא משם/AI" וכו'. לא שאני אומר שלא צריך לספק הוכחות אבל כשהן מגיעות (והן הגיעו) - זה לא ישכנע את מי שמראש לא מאמין לך

אני לא אומר שהפרקטיקה של לאזוק את העצורים, כשהם בתחתונים ומכוסי עיניים, היא לא הכרחית במקרים מסוימים, אני טוען שלרכז אותם בצורה כזו, לצלם אותם ולהתפאר בתמונות כאילו ככה נראה ניצחון, זה פרקטיקה שגורמת לנו הרבה מאוד נזק הסברתי, גם אם בעיני חלק מהציבור הישראלי זה מעורר התלהבות ותחושת ניצחון.

ולגבי ההוכחות, זה שאנחנו לא מפרידים בין תומכי-פלסטין מסוימים ששום הוכחות לא ישכנעו אותם לבין ממשלות וחלק מכל התקשורת היותר-אובייקטיביים, זו בעיה רצינית מצידנו. את מי שלא רוצה להשתכנע אתה לא תשכנע, אבל יש מספיק גורמים גם ממשלתיים וגם תקשורתיים שעם התייחסות יותר רצינית לטענות יכולת כן לשכנע אותם (לפחות חלקית) ולהוריד מעצמך חלק מהלחץ, לוותר מראש כמו שישראל עשתה לא מכיח את עצמו בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:00 pm 
Hall of Famer

התיישבתי לאכול במסעדה עממית בנתניה, ערוץ 14 פתוח, המראיינת שואלת את צבי סוכות ימ"ש על כשלונות הממשלה בשדה הבטחוני. תשובתו? אין פתרונות קסמים. מהמם. ימין מלא-מלא מטומטמים ופראיירים, מלא-מלא דם לשווא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
rony כתב:
oren_80 כתב:
rony כתב:

אני לא אומר שהפרקטיקה של לאזוק את העצורים, כשהם בתחתונים ומכוסי עיניים, היא לא הכרחית במקרים מסוימים, אני טוען שלרכז אותם בצורה כזו, לצלם אותם ולהתפאר בתמונות כאילו ככה נראה ניצחון, זה פרקטיקה שגורמת לנו הרבה מאוד נזק הסברתי, גם אם בעיני חלק מהציבור הישראלי זה מעורר התלהבות ותחושת ניצחון.

ולגבי ההוכחות, זה שאנחנו לא מפרידים בין תומכי-פלסטין מסוימים ששום הוכחות לא ישכנעו אותם לבין ממשלות וחלק מכל התקשורת היותר-אובייקטיביים, זו בעיה רצינית מצידנו. את מי שלא רוצה להשתכנע אתה לא תשכנע, אבל יש מספיק גורמים גם ממשלתיים וגם תקשורתיים שעם התייחסות יותר רצינית לטענות יכולת כן לשכנע אותם (לפחות חלקית) ולהוריד מעצמך חלק מהלחץ, לוותר מראש כמו שישראל עשתה לא מכיח את עצמו בעיני.

להגיד שישראל ויתרה על נסיונות להפליל בתי חולים ובתי ספר זה לחטוא לאמת. ראיתי בעיני עשרות סרטונים כאלה שמראים מה מצאו שם, ואני לא איזה חיית רשתות, זה בטח אפס קצהו ממה שפורסם. על שיפא בכלל אפשר היה לעשות דאבל פיצ'ר עם 10 סיקוולים.
מי שלא מאמין לזה עד עעשיו, לא יאמין גם הלאה. וגם חלק ממי שמאמין ומבין שככה זה, רבים מהם יגידו לך שמה לעשות, ככה זה, אבל מה תעזה, העזתים המסכנים צריכים בית חולים אז תחיה עם זה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' נובמבר 27, 2024 2:39 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:31 pm 
Hall of Famer

אני לא אמרתי שישראל לא עשתה ניסיונות להפליל בתי חולים, אני אומר שבשלב כלשהו במלחמה היא הפסיקה עם זה, או לכל הפחות הפסיקה עם הניסיונות הרציניים לדברר ולהציג את הנושא. בתחילת המלחמה ראינו המון סרטונים כאלו, אבל כמה ראית בחודשים האחרונים? הרבה הרבה פחות, וגם אם היו, נעשה הרבה פחות מאמץ להפיץ אותם בצורה רחבה ומשמעותית. כמה פעמים ראית סרטונים ערוכים ומקצועיים עם דניאל הגרי בתקופה האחרונה? בתחילת המלחמה היו המון כאלו ואני חושב שהם עשו בסך הכל עבודה טובה, אבל בחודשים האחרונים? כלום בפיתה. עבודת דוברות במצב כזה היא דבר מאוד-מאוד לא פשוט והרבה פעמים היא יכולה להרגיש סזיפית וחסרת תכלית, אבל אני כן חושב שיש לה משמעות ושלטפטוף המתמשך והעקבי של חומרים כאלו כן יש השפעה בטווח הארוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:38 pm 
Freshman

צרפת בינתיים מודיעה שנתניהו וגלנט חסינים מצווי ביה"ד בהאג. מניח שיאכזב פה כמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:41 pm 
Hall of Famer

צרפת לא הודיעה שום דבר כזה. הוא אמרה ש"יש ראשי מדינות שחסינים לפי שיקול התובע הכללי" וזה מן הסתם לא מאד חד משמעי ובכל מקרה נוגע רק לנתניהו, ובכל מקרה ברגע שינחת שם יהיו עתירות לבית המשפט אם הממשלה לא תעצור אותו. לא נראה לי שהוא רוצה לנסות אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:42 pm 
Freshman

https://news.walla.co.il/break/3707629

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:46 pm 
Hall of Famer

צודק. זה עדכון להודעה קודמת שלהם.
אבל זה לא משנה את הסיפא. ברגע שינחת מי מהם שם, בתי המשפט שם יוכנסו לעניין ולא בטוח שהם רוצים לנסות אותם.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' נובמבר 27, 2024 2:47 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:47 pm 
Hall of Famer

גם עם החסינות הזו, הרי ברור שנתניהו לא יטוס לביקור בצרפת.
יהיה שם מספיק בלגאן שיעשה כאב ראש לכולם במצב כזה.
אבל, העניין הזה מקל למשל במקרים של טיסה לארה"ב/מארה"ב עם נחיתה בלתי מתוכננת שהמטוס נאלץ לעשות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 2:48 pm 
Freshman

מעניין לראות איך דבר כזה יכול להיות מיושם במדינה כמו צרפת, הרי מערכת המשפט שם היא עצמאית והנשיא לא יכול להורות לה להתעלם מצווי מעצר בינלאומיים מכוח אמנה שצרפת חתמה עליה ואשררה אותה. לא יודע, אם הייתי נתניהו או גלנט הייתי נמנע מלהיכנס לשם בעתיד הקרוב.
מצד שני יש לזה אימפקט הצהרתי גדול, כי ביה"ד שכל השנים הפחידו אותנו ממנו, יוצא נמר של נייר ומוכיח שחוק בינלאומי זה קשקוש בריבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 27, 2024 3:10 pm 
Hall of Famer

צרפת מתווכת בכירה בעסקה בלבנון;

רגע אחרי הודעה על הפסקת אש בלבנון, צרפת מודיעה על סוג של חסינות לנתניהו;

נתניהו סגר הפסקת אש תוך זמן קצר בלבנון תחת אש כבדה ופגיעות יומיומיות קשות בצפון, אבל בעזה ממזמז את זה כבר שנה וחודשיים עוד מעט למרות שלא נשארו שם מטרות צבאיות יותר;

דם של נתינים זה זולללללללל

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 956 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: קרטמן ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: