ראי שעל הקיר כתב:
אני באמת תמה אם אנשים מתכוונים ברצינות אמיתית לזה שלגרום במכוון לעבודה עם תקציב המשכי זה כלום נזק לאף אחד, ואם במקום העבודה שלהם היו מעיזים מנהלים להעלות על דל שפתותיהם את הרעיון שעבודה עם תקציב על פי נתונים, חלוקה, החלטות ועדיפויות של לפני שנתיים זה דבר שלא גורם נזק, או כמעט שלא.
בעיקר זה שמתעסק בניהול אסטרטגי, אגב. מעניין מה קורה כשהוא טוען טענה כזו למנהלים האחרים במקום העבודה שלו. מהשני אני לא מצפה להרבה.
קודם כל, חבל לעקוץ.
אני מבין שיש קצת תחושת לא נעימות בדיונים על פוליטיקה (וגם בדיונים אחרים), אבל אם אפשר להימנע מעקיצות זה הכי טוב.
זה לשיקולך.
אני חושב שאתם קצת מקצינים את מה שאני כתבתי(וגם נורטון).
זה מה שאני שכתבתי :
"זה השפיע כנראה על כל מיני פרויקטים ורפורמות שנתקעו. לא חושב שיש יותר מידי אנשים שזה השפיע עליהם ביום-יום."
אז קודם כל מסתבר שזה השפיע יותר ממה שחשבתי, אבל אלו לא דברים עד כדי כך מזעזעים -
אין תחליף לסייעות שמטפלות בילדים שממש זקוקים לסייעת? הגננות יעבדו יותר קשה או יעסיקו מישהי קצת פחות מקצועית בקומבינה בשחור (זה Workaround מפגר, אבל זה המצב), או שההורים ישלמו המון כסף למישהי פרטית. יהיה בסדר.
חנות שמוכרת מוצרים לנזקקים ומבוגרים נסגרה בגלל שאין תקצוב ממשלתי?
אז עסקים אחרים ישיגו לנזקקים את מה שצריך. לא יהיה נכה בלי מקל בגלל זה.
יש עסקים אחרים שימכרו.
להבא כדאי לשקול לנהל נכון יותר את העסק ולהשיג מספר רחב יותר של מקורות מימון.
מאסטרנטים לא מקבלים תקציב (משכורת שלהם)
אז שיקחו כרגע הלוואות מההורים ויעבדו בלי לקבל תקציב, ואחר כך יקבלו את הכסף שלהם.
אין קורסי הסבה במשרד התעסוקה
אז צריך לחכות עד שיפתח. בינתיים לא נבצע הסבה מקצועית. נעבוד במקצועות שלא מצריכים רכישת ידע נרחב.
חשוב לי להדגיש שאני לא אומר שביבי לא נהג בצעד קשה וכואב (כך מסתבר) כלפי האזרחים שלו. אבל שוב, כמו שכתבתי מקודם, זה באמת לא הכי נורא, ויש פתרונות להכל.
כדאי לראות את הצד של ביבי. הוא חושב שהוא מציל את המדינה בזה שהוא מנהל אותה, ולכן
הוא החליט לנהוג בצעד ממש -ממש לא נעים כלפי האזרחים, על מנת שיוכל להמשיך לנהל את המדינה לטובת כולנו.
זה לא שהוא דיקטטור עריץ אכזר כמו איזה סדאם חוסיין או משהו כזה. הוא באמת רוצה בטובת כולנו, ולכן הוא החליט גם על העניין של התקציב.
אגב, עניין התקציב התחיל ממשהו מאד זמני שמתגלגל עד עכשיו. אני מאמין שמלכתחילה הוא גם לא ידע שזה יגיע עד פה.
בא נלמד עליו קצת זכות גם אם חלקנו רוצה להחליף אותו!