סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 11:07 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 12:26 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/332/ ... =402&loc=4

יאללה שיכריזו כבר שהנסוי הצליח. שיתנו לנו זמן ונתארגן במקום אחר. מדינת ישראל - הסוף.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 12:41 pm 
Hall of Famer

בלי לגרוע שום דבר מחשיבות הנושא המובא בכתבה (אי לימוד תורת האבולוציה בבתי הספר בישראל), כמו יותר מדי ת'רדים שפותח אדון סומו-ההגזמה וחוסר הקשר בין הכותרת והתיאור ללינק עצמו זועקים ומעצבנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 12:43 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נובמת.

האם בדקת איזה אחוז מהתלמידים שניגשים לבגרות נבחנים על תורת היחסות הפרטית? אני בטוח שזה כי איזשהו אדמור הטיל חרם על איינשטיין.

ונדב, יש הבדל תהומי בין "לא לומדים על האבולוציה מתישהו במהלך 12 שנות הלימוד" ובין "לא נבחנים לבגרות באבולוציה". מכיוון שהכתבה בכלל לא עוסקת באפשרות הראשונה, ואין לי באופן אישי מושג אם זה נכון (אני מניח שיש בתי ספר כאלה ובתי ספר כאלה), אז אני לא חושב שיש חשיבות כלשהי לכתבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 1:14 pm 
Junior

בתי הספר לא מלמדים את תורתו של דארווין כלל. מי שעושה ביולוגיה מוגבר (5 יחידות) יש נגיעה מזערית לנושא.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 1:14 pm 
Junior

nadav_hacohen כתב:
בלי לגרוע שום דבר מחשיבות הנושא המובא בכתבה (אי לימוד תורת האבולוציה בבתי הספר בישראל), כמו יותר מדי ת'רדים שפותח אדון סומו-ההגזמה וחוסר הקשר בין הכותרת והתיאור ללינק עצמו זועקים ומעצבנים.

וזה מר סומו בשבילך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 1:19 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
שנה הבאה הפועל תשחק בליגת העל, ואז גם יהיה פה כדורסל וגם תהייה סיבה לקיום המדינה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 1:19 pm 
מנהל פורום

מה חשוב בזה כ"כ?
לפני שבוכים על תכני אקסטרה חסרים, כדאי לבכות על תכני בסיס שקיימים, כמו כל מיני קשקושים מחקריים בספרות ותנ"ך, לוגריתמים במתמטיקה וכיו"ב.
העיקר שמגיעים אלי סטודנטים שלא מסוגלים לכתוב משפט אחד קוהרנטי, להבין פסקה אחת כתובה, או לחשב תרגיל כפל פשוט של כמות פיקסלים בפריים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 1:30 pm 
מנהל פורום

זו היתה הודעה רצינית? מה הקשר בין למידת לוגריתמים במתמטיקה ובין הדברים שציינת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 1:32 pm 
מנהל פורום

אחד הכרחי השני לא. כשדוחפים יותר מידי חומר לא נשאר זמן לפתח בסיס. זה הקשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 1:36 pm 
מנהל פורום

ואתה באמת מצפה שבכיתה י' במקום ללמוד לוגריתמים וסינוסים ילמדו לוח הכפל? שיורידו מתמטיקה מתכנית הלימודים ויכניסו במקומה הבעה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 1:41 pm 
מנהל פורום

האמת? כן, שיורידו מתמטיקה. מה להכניס במקום? אולי כלום.
בית ספר צריך לספק כלים בסיסיים ולא הכנה לתואר.
הבעה זה כלי, חשבון זה כלי, הבנת הנקרא זה כלי.
מי שטוב ואוהב תחום מסויים יכול להרחיב, אני לא חושב שצריכה להיות חובה בדברים מעבר לבסיס. לא יכול להיות שגם מי שבוחר ללמוד 3 יחידות מתמטיקה צריך להתעסק בכל מיני טריגונומטריות, לא יכול להיות מי שבוחר לא להרחיב בתנ"ך צריך להתייבש מול תקבולות כיאסטיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 1:47 pm 
מנהל פורום

אני מוכן להתווכח על השאלה האם צריך או לא ללמוד מתמטיקה ברמה מינימלית ואם בוחרים ללמוד אז איך צריך ללמוד. אבל אין בין זה ומה שכתבת דבר וחצי דבר - הדבר האחרון שלימודי המתמטיקה צריכים זה עוד התעסקות בחשבון של כיתה ו'.

ולגבי ההכנה לתואר, לא אתה זה שהתלונן על הרמה הנמוכה של אלה שמגיעים ללמוד אצלך? מה זה אם לא הכנה לתואר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 1:47 pm 
Hall of Famer

מסכים לגמרי עם אלמדלסי, אני חושב שלא הסכמתי איתו כל כך מאז שהחלטנו שאני האקטיבי והוא הפאסיבי.

Red Sumo1 כתב:
nadav_hacohen כתב:

וזה מר סומו בשבילך

בהחלט מוכן לקרוא לך מר סומו, בתנאי שיאשרו לי להשתמש בשם המלא: מר-סומו-הקצת-טמבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:04 pm 
מנהל פורום

הטענה שלי שכמות של ידע זו לא הכנה לתואר. בסיס ללמידה, זה כן.

ואל תכניס לי מילים לפה, לא טענתי שצריך עוד התעסקות בחשבון של כיתה ו'. אלא שאם כל התכנים הנלמדים, אני מקבל סטודנטים שעברו בגרויות ברמה די גבוהה בכל מיני תחומים ממתמטיקה ופיזיקה ועד היסטוריה וספרות והם לא יודעים חשבון, לא יודעים לכתוב, לא מכירים את התרבות שלהם ובעיקר לא יודעים לחקור דברים שאני מצפה מהם לחקור. אבל כשאני נותן מבחנים? כולם יודעים לעבור אותם. להבין את החומר? חלילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:07 pm 
מנהל פורום

ואגב, אצלנו לא נותנים תואר.
ובכלל, תואר זה טוב ויפה, אבל זה ממש לא הדבר העיקרי, רצוי שמי שלומד אשכרה יצליח לעשות משהו עם הידע שלו ולא רק עם התעודה שלו. מה עוזר לי בוגר של המחלקה לאנימציה אצלנו שפותח אחר כך חנות בגדים או מסעדה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:08 pm 
מנהל פורום

אתה התלוננת על כשלים בלוח כפל בסיסי - זה חומר לכיתה ו'.

זה שאנשים יכולים לצלוח את בית הספר ואפילו להצליח בבגרויות אבל עדיין לא לדעת כלום זו תופעה ידועה וכואבת, אבל לרדד את תכנית הלימודים זה לאו דווקא הפיתרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:13 pm 
מנהל פורום

לא דיברתי על לרדד, דיברתי על לא לסבך. יש פער בין לא ללמוד אינטגרלים לבין להיעצר בשבירת עצרת. אתה קצת מנסה להגחיך את הטענות שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:28 pm 
Sophomore

כמובן שכמו כל כתבה שראיתי לאחרונה שמנסה לתפוס טרמפ על הגל האנטי-דתי, גם זאת מעוותות את הנתונים לחלוטין. מדובר כמובן באחד מפרקי הבחירה ב5 יח"ל ביולוגיה. מתוך הלא-יודע-כמה שניגשים למקצוע הזה, חלק אולי לומדים יותר מפרק בחירה אחד, ובוחרים לא לענות על הפרק של האבולוציה וכו'. אני מופתע שכותרת הכתבה לא הייתה "הדרת דארווין! צאו להפגין!".

בבגרות בפיזיקה (יותר נבחנים מאשר ביולוגיה מורחב) יש בהחלט פרק בחירה על תורת היחסות הפרטית. גם אנרגיה גרעינית, אסטרונומיה ועוד 14 נושאים אחרים.
אגב, אני, בתור גורם אחר במשרד החינוך (כמו מנקה השירותים -אולי- שמצוטט בכתבה) למדתי בבית ספר דתי, וכן למדנו על תורת האבולוציה של דארווין.
הבעיות הן (ואני לא מאמין שאני מסכים עם קאלימי) הרבה יותר בסיסיות. כשאני משגיח במבחן של נוער מוכשר במתימטיקה, התלמידים (האינטיליגנטים, כן?) לא מסוגלים לקרוא שאלה ולהבין אותה. בפעם האחרונה שתלמיד שאל אותי בקול מה זה "יהי", רציתי לתת לו סטירה ולהעיף אותו חזרה לכיתה ו'.
במקום אחר אני מלמד מחשבים לבגרות ותלמידה לא מסוגלת לעשות בראש 14+8. היום כל תלמיד בא עם תיק הקלות, מאובחן כדיסלקט, דיס-קלקולט, ודיס-אמו. לדעתי צריך לקרוא לו דיס-אינטיליגנט, ולמורה שלו דיס-מצליח ובאמת במקום ללמד אותו טריגו להכניס לו לראש 1000 פעם מתי כותבים "עם" ומתי כותבים "אם".

ותקבולות כיאסטיות צריכות לעוף מהעולם, ויפה שעה אחת קודם. לא ב2 יח"ל לחילונים, ולא ב5 יח"ל לדתיים.

וללמוד איך ללמוד (הבסיס ללמידה) זה המינימום הנדרש. זה צריך להגיע ניה אחרי שהתלמידים לומדים לשלוט בקריאה, כתיבה, וחשבון בסיסי. ראיתי יותר מדי תלמידים עם ממוצעי בגרות של 110 שפשוט שיננו והקיאו חומר, ואין להם מושג מה כתבו. תוכנה שעושה קופי-פייסט גם אני יכול לכתוב ובשבילה אני לא אצטרך להזמין נציג של אל-סם פעם בשבוע.

והולי שיט, אם האמריקאים לומדים שנתיים בקולג' נושאים כלליים שכל ילד רוסי טוב יודע בגיל 16, הגיע הזמן שגם בארץ יחשבו לעשות את זה בתיכון.

נערך לאחרונה על ידי dice בתאריך ד' פברואר 01, 2012 2:36 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:29 pm 
Senior

מה רצית לתת לתלמיד ששאל אותך מה זה "יהי"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:38 pm 
מנהל פורום

:D

אבל הימני המטורף צודק, למרות הת'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:39 pm 
Sophomore

אשר יגורתי בא לי. מצד שני, אני אחרי 7 שעות שינה במצטבר מתוך ה60 האחרונות, כולל 19 שעות עבודה רצופות כסדרן בבחירות הפנימיות בליכוד. לא בדיוק משהו שתורם ליכולת הביטוי המילולית שלי.

*מסכים עם הסמולן האנרכיסט.

נערך לאחרונה על ידי dice בתאריך ד' פברואר 01, 2012 2:43 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:42 pm 
מנהל פורום

אגב, בתור בעלים גאה של בערך 18 דיסים שונים, אני רוצה להודיע שמדובר בדברים אמיתיים, שמפריעים באמת ללמוד. כל עוד מדובר בללמוד לשים שינון, אף אחד מהדיסים שלי לא הפריע לי ללמוד לשם הבנה.
וגם זה צריך להיאמר, כמות הדיס הבלתי נורמלית היא דרכה של המערכת להתמודד עם חוסר יכולת לחנך וללמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:42 pm 
Hall of Famer

יכולות הביטוי המילולית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:43 pm 
Sophomore

לשונאצי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:44 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
שנה הבאה הפועל תשחק בליגת העל, ואז גם יהיה פה כדורסל וגם תהייה סיבה לקיום המדינה.

לא יקרה. או שלא נעלה ליגה, או שלא יהיה כסף לעלות ליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 28 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה