סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' פברואר 22, 2025 5:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עיני פוגש את עובדיה
הודעהפורסם: ג' מאי 01, 2012 9:16 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
http://www.amsgula.co.il/paparachi/%D7% ... %A1%D7%A3/

מי שראה את המהדורה המרכזית היום בחדשות 2, ראה את השר עובדיה מברך את עיני על מאבקו למען הפועלים 'הנחשלים'.

אצתי רצתי למילון להוציא הגדרה מדויקת של המושג 'נחשלות'.
1. מִשְׂתָרֵך מאחוֹר, מפַגֵר אַחֲרֵי הרוֹב בהליכה, בריצה וכד'.
2. שאינו מתקדם, פרימיטיבי, המפגר אחרי הרוֹב בהישגים, התפתחות שכלית וכד'.

ומכאן אני פונה אל הרב עובדיה, בידיעה ברור כי זעקותיי לא יגיעו אל אוזניו החרשות, מי אתה שתלין על נהג המשאית או העובד במפעל, תקרא להם פרמיטיביים, תקרא להם מפגרים אחור. כן הרב עובדיה, נחשלים הם האנשים שקמים בבוקר לעבודה, גם אם היא פיזית או שוחקת, בשביל לפרנס משפחתם בכבוד ולא מרימים ידיים גם אם המציאות מתנכלת להם בגלל שאוכלי חינם כמוך, עוד חיים בקרבנו. האם אני פותח את הבוקר בכך שאני קורא לעם ישראל להפסיק להתדפק על דלתותייך ושאר נביאי השקר שלך המכתרים את הארץ? האם אני הולך לפנייך ואומר לך שכולכם חיים בעולם שהוא הזייה אחת גדולה ומקבלים את מה שאתם מקבלים תוך התבדלות רדיקלית מהמציאות וקבלת הנטל הציבורי כהכרח לחיים בארץ הזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 01, 2012 9:21 pm 
Junior

לא כל כך הבנתי... אתה מנסה לשכנע יושבי פורום חילוני ברובו שמפלגת ש"ס גורמת לנו לממן אוכלי חינם? בוא תספר לנו משהו שאנחנו לא יודעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 01, 2012 9:24 pm 
Junior

stpsg כתב:
לא כל כך הבנתי... אתה מנסה לשכנע יושבי פורום חילוני ברובו שמפלגת ש"ס גורמת לנו לממן אוכלי חינם? בוא תספר לנו משהו שאנחנו לא יודעים.

בוא נדבר סמנטיקה. ננסה להכנס לראשו של הבנאדם הזה, הרב עובדיה.
אתה לא חושב שזה נראה לו מעט חצוף ובוטה לקרוא לחלק נכבד מאוכלוסיית ישראל באופן גורף "נחשל"?
למה הוא לא 'נחשל'? כי את הכסף הוא מקבל על השטויות שמוציא מהפה ואת השאר על הזכויות שהוא מקבל על 0 מעשה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 9:19 am 
Junior

א. לא יודע אם הרב עובדיה ישמח שעשית ממנו שר, פרויד בטח מחייך עכשיו.
ב. אתה יורה לכיוון הלא נכון, יקירי. הרב עובדיה עבד קשה במשך שנים רבות כירקן, ורוב הציבור הש"סניקי כמו גם השרים וחברי הכנסת עשו גם עשו שירות צבאי.
ג. בטח מתסכלת אותך העובדה שעל השטויות שאתה אומר אף אחד לא משלם לך, אולי תרגיע אותך העובדה שהרב עובדיה ממש לא מדבר שטויות, הוא אחד המוחות היותר חריפים בדורנו. (תכף יבוא נורטון ויגיד שמה פתאום, והוא מכיר אותו אישית והוא תמיד ניצח אותו בשש בש מארס תורכי).
ד. האמת עצובה, אבל ציבור הפועלים באמת נחשל. את ציר הX אתה מכיר? יופי, תסמן עליו את משכורות הבכירים במגזר הציבורי והפרטי, עכשיו תסמן משכורת ממוצעת של פועל במשק. וואלה, נחשל. (יא אללה, איזה דברים מדהימים אני חושף פה).

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 9:51 am 
Senior

נחשל ועני הן לא מלים נרדפות, נחשל הוא, נניח, "לא מפותח" או "מאותגר התפתחותית" אם תעדיף דיבור פיסי למהדרין.
מחוסר היכרותי עם מר יוסף, אני מעדיף להניח שמדובר בשימוש לא מדויק בשפה ולא בחריצת משפט כולל על מעמד הפועלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 9:53 am 
Junior

גם נחשל וקנגורו הן לא מילים נרדפות, אז מה?
נחשל, לפחות במקור התורני שלו שאני בטוח שעליו הסתמך הרב עובדיה, פירושו חלש.
וציבור הפועלים למרבה הצער, וכו' וכו'

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 9:54 am 
Sophomore

נו... הרבובדיה מדבר כל כך הרבה שטויות, שזו אפילו לא שווה את הנפח שהיא תופסת בפורום עוף של פורום כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 10:15 am 
Senior

מה קשור הקנגורו לעניין? (אגב, סיפרו עכשיו בחדשות של ערוץ 10 על זוג שדרס קנגורו ופתאום הוא קפץ וברח להם עם המעיל)

בוא נגיד שאני יכול לחשוב על קו מחשבה יותר עקבי מאשר לכתוב קודם:
צוד כתב:
את ציר הX אתה מכיר? יופי, תסמן עליו את משכורות הבכירים במגזר הציבורי והפרטי, עכשיו תסמן משכורת ממוצעת של פועל במשק. וואלה, נחשל.

ואחר כך למחות נגד מי שציין שנחשל ועני הם לא מלים נרדפות.

ואם אנחנו כבר פה, אשמח לשמוע למה הכוונה ומה זה בדיוק "מקור תורני". יש שפה עברית נוספת עם משמעויות שונות למלים ולא סיפרו לנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 10:29 am 
Hall of Famer

המילה "נחשלים" מופיעה בתורה, ומשמעותה שם לא מאוד קרובה לא "לא מפותח" או "מאותגר התפתחותית".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 10:33 am 
Senior

אם אני זוכר נכון מדובר באלה שלא מצליחים לעמוד בקצב, נכון? זה מספר דברים כ"ה 18: "אֲשֶׁר קָרְךָ בַּדֶּרֶךְ וַיְזַנֵּב בְּךָ כָּל-הַנֶּחֱשָׁלִים אַחֲרֶיךָ וְאַתָּה עָיֵף וְיָגֵעַ וְלֹא יָרֵא אֱלֹהִים"
(וגם ביאליק: "אל נא יעצרונו פגרי הנחשלים")

לפי "רב מילים" מדובר בחלש ומפגר (בהתקדמות, בהתפתחות, בקצב וכד') אחר האחרים, שאינו מגיע לדרגתם.

בכל מקרה, אני לא מצליח לזהות פה שימוש מדויק בשפה, נחשל הוא לא באמת חלש גם על פי המקור התורני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 10:37 am 
Hall of Famer

אכן - אלה שלא מצליחים לעמוד בקצב. מילולית. אלה שהולכים בסוף (ובהחלט לגיטימי להבין שהוא הולך בסוף משום שהוא חלש). מכאן ועד למשמעות שנלווית למילה הזו בעברית החילונית-מודרנית, זו שניסיתם לכפות, הר כגיגית, על דברי הרב עובדיה, יש איזו כברת דרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 10:40 am 
Senior

אתה צודק, השימוש לגיטימי גם אם לא מדויק, אבל בוא, תקרא מה שכתבתי לפני שאתה מייחס לי רצון או ניסיון לכפות משהו על מישהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 10:43 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני רק אציין כאן בהערת אגב את ספרו החשוב של שלמה סבירסקי, "לא נחשלים אלא מנוחשלים" (זה מקביל לשינוי בשנים האחרונות בטרמינולוגיה מ"אוכלוסיות חלשות" ל"אוכלוסיות מוחלשות"). אני לא חושב שזה מצדיק ת'רד חדש או שזה בעל חשיבות יוצאת דופן, אבל השימוש במושג אכן מעיד על אי בקיאות של הרב עובדיה בשיח החברתי של השנים האחרונות. ועל זה נאמר, נו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 10:46 am 
Hall of Famer

סליחה, תומר, השימוש שלי במילה "אתם" לא היה במקום. כוונתי בעיקר לגבבת ההבלים, במחילה, שיואב כתב כאן.

וראובן, אני חושב שאת הטענה שאתה מפנה כאן לרב עובדיה אפשר להםנות גם לכיוון ההפוך, וד"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 10:57 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני לא בטוח שד"ל, כי לא הבנתי את הרמז, אבל למען הפרוטוקול, באמת שלא הפניתי שום טענה לרב עובדיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 11:14 am 
Hall of Famer

אני מת על המילה "גבבת"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 2:02 pm 
Junior

צוד כתב:
ב. אתה יורה לכיוון הלא נכון, יקירי. הרב עובדיה עבד קשה במשך שנים רבות כירקן, ורוב הציבור הש"סניקי כמו גם השרים וחברי הכנסת עשו גם עשו שירות צבאי.
ג. בטח מתסכלת אותך העובדה שעל השטויות שאתה אומר אף אחד לא משלם לך, אולי תרגיע אותך העובדה שהרב עובדיה ממש לא מדבר שטויות, הוא אחד המוחות היותר חריפים בדורנו. (תכף יבוא נורטון ויגיד שמה פתאום, והוא מכיר אותו אישית והוא תמיד ניצח אותו בשש בש מארס תורכי).

מדויק ונכון.
בלי קשר התדמית של הרב עובדיה בציבור הרחב רחוקה שנות אור מהאמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 2:16 pm 
Junior

שמע סיפור,
רב בעל שם(מה זה המונח הזה בעל שם? רבים התקבצו אל הרב X בעל השם העולמי)נפטר מזקנה. בנו, שהיה באחד המקרים נהג מונית ובמקרה השני בסטיונר בשוק, פתאום הפך למחליפו "הייעודי". פתאום, נהג המונית הפטפטן הפך לרב בעל שם, שלפני כן שמעו המונים את הגיגיו ורק ייחלו להגיע אל יעד, פתאום אלו פנינים?
לא יודע בקשר לרב עובדיה יוסף ואחד "המוחות החריפים". כל הסיפור של הרבנים שהיו פעם ככה והיום ככה, נשמע לי כמו ניצול מצב של ציבור פרובנציאלי שמחפש במה להאחז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 2:36 pm 
Hall of Famer

יואב, לא אמרנו שאתה לומד עכשיו לפסיכומטרי?

מופת לוגי.

יש רבנים שרלטנים (אגב, מעניין שאתה מזכיר בהקשר הזה את המונח "בעל שם" - בהקשרים מסוימים הוא מתייחס למי ש"מחוללים ניסים" כאלה ואחרים. הידוע שבהם היה הבעש"ט, אבי תנועת החסידות) ארגו כל הרבנים שרלטנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 2:38 pm 
Hall of Famer

אה, עוד משהו - בהקשר של טענתך פותחת הת'רד, בכלל יצא לך יופי טופי.
יואב כתב:
של ציבור פרובנציאלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 2:42 pm 
Junior

יואב כתב:
שמע סיפור,
רב בעל שם(מה זה המונח הזה בעל שם? רבים התקבצו אל הרב X בעל השם העולמי)נפטר מזקנה. בנו, שהיה באחד המקרים נהג מונית ובמקרה השני בסטיונר בשוק, פתאום הפך למחליפו "הייעודי". פתאום, נהג המונית הפטפטן הפך לרב בעל שם, שלפני כן שמעו המונים את הגיגיו ורק ייחלו להגיע אל יעד, פתאום אלו פנינים?
לא יודע בקשר לרב עובדיה יוסף ואחד "המוחות החריפים". כל הסיפור של הרבנים שהיו פעם ככה והיום ככה, נשמע לי כמו ניצול מצב של ציבור פרובנציאלי שמחפש במה להאחז.

על מה אתה מדבר? על איזה רבנים שפעם היו ככה והיום ככה?
אתה יכול להציץ קצת בויקיפדיה על הרב עובדיה אם אתה רוצה להבין קצת יותר טוב את התופעה ולא דרך עמודים אחוריים של ידיעות כמו "הרב עובדיה אוסר להשתמש בקיסם בשבת" ודומיהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 3:01 pm 
Junior

אתה מפספס את הנקודה.
ראשית, התופעה הזו קיימת. עובדיה מדבר על הפועלים "הנחשלים", בעוד חלק נכבד מהרבנים שלהם הוא מהווה מורה רוחני או כל קובץ מילים אחר שיגדיר את ההוויה שלו הרב עובדיה בעיניהם, עבדו בעבודות זוטרות לפני שהייחוס המשפחתי שלהם נכנס לתמונה - בעקבות מוות של הרב הבכיר או צורך "בתגבור". אז האם לכל הרבנים בארץ יש "מגע קסמים" כמו שאתה אומר שיש לרב עובדיה בזכות מוחו החריף?
רוב הרבנים האלה, בעיני הם באותו קנה מידה של אורן זריף, רק שהאחד המאיס את עצמו עלינו דרך התקשורת והם עוד לא. סלח לי אם אני לא מאמין שעל כולם שוכנת רוח האל ומפיהם יוצאים פנינים. נהג המונית שדיברתי עליו, שהפך לרב זה סיפור שאני מכיר כמעט ממקור ראשון היות והישוב שלנו הוא קטן ומאוכלס היטב. לא אדם מבריק יתר על המידה, מדהים איך "מנחשל" הפך למורה דרך ומחלק ברכות לכל דורש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 3:06 pm 
Hall of Famer

אה, ואנחנו מפספסים את הנקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 3:22 pm 
Hall of Famer

צוד כתב:
א. לא יודע אם הרב עובדיה ישמח שעשית ממנו שר, פרויד בטח מחייך עכשיו.
ד. האמת עצובה, אבל ציבור הפועלים באמת נחשל. את ציר הX אתה מכיר? יופי, תסמן עליו את משכורות הבכירים במגזר הציבורי והפרטי, עכשיו תסמן משכורת ממוצעת של פועל במשק. וואלה, נחשל. (יא אללה, איזה דברים מדהימים אני חושף פה).

ממש לא מכיר אותו, אבל כמה אנקדוטות בכל זאת.
א. בקרב הרבנות והישיבות הליטאיות - הרב עובדיה נחשב ל "סל מלא ספרים", ביטוי מזלזל שמשמעותו היא שהוא בעל זיכרון פנומנלי, צילומי אפילו, אבל שהוא לא מבין את מה שהוא קורא, הוא לא יודע "ללמוד".
ב. למרות זאת, עובדה אחת ישנה - הרבה רבנים כתבו ספרים בעשורים האחרונים, כולל כמה וכמה "גדולי דור". הספרים היחידים שהם בעלי משמעות הלכתית, בעלי בהירות מחשבה ותוקף, הספרים היחידים שבאמת נכנסו אל תוך ארון הספרים היהודי דתי הכולל, הם "יביע אומר" ו "יחווה דעת". בעיניי, זה אומר המון דברים טובים על האיש.
ג. מצד שני, זאת לא הפעם הראשונה וגם לא הפעם המאה שהאיש אומר שטויות בפומבי, מה שאומר שהוא כנראה קצת "עובר בטל". וכנראה גם קצת סתם פרובוקטור.

הסיכום של שלוש הנקודות, בספרי, אומר ש:
א. הליטאים אוהבים להשמיץ "פרענקים", אבל קודם כדאי שיטלו קורה מבין עיניהם.
ב. אין שום ספק בעיניי שהרב עובדיה אינטליגנטי בצורה בלתי רגילה, ואחד האנשים המשפיעים, החכמים וחשובים ביותר אם לא החשוב ביותר בקרב היהדות הדתית של עשרות השנים האחרונות.
ג. אין לי גם שום ספק שהאינטליגנציה הרגשית שלו, אפעס, לא משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 02, 2012 3:26 pm 
Junior

יואב כתב:
אתה מפספס את הנקודה.
ראשית, התופעה הזו קיימת. עובדיה מדבר על הפועלים "הנחשלים", בעוד חלק נכבד מהרבנים שלהם הוא מהווה מורה רוחני או כל קובץ מילים אחר שיגדיר את ההוויה שלו הרב עובדיה בעיניהם, עבדו בעבודות זוטרות לפני שהייחוס המשפחתי שלהם נכנס לתמונה - בעקבות מוות של הרב הבכיר או צורך "בתגבור". אז האם לכל הרבנים בארץ יש "מגע קסמים" כמו שאתה אומר שיש לרב עובדיה בזכות מוחו החריף?
רוב הרבנים האלה, בעיני הם באותו קנה מידה של אורן זריף, רק שהאחד המאיס את עצמו עלינו דרך התקשורת והם עוד לא. סלח לי אם אני לא מאמין שעל כולם שוכנת רוח האל ומפיהם יוצאים פנינים. נהג המונית שדיברתי עליו, שהפך לרב זה סיפור שאני מכיר כמעט ממקור ראשון היות והישוב שלנו הוא קטן ומאוכלס היטב. לא אדם מבריק יתר על המידה, מדהים איך "מנחשל" הפך למורה דרך ומחלק ברכות לכל דורש.

מודיע בהכנעה שאת רוב הרישא שלך לא ממש הבנתי.
יש "רבנים" שרלטנים. כמו שיש שרלטנים בכל מקום. הרב עובדיה אולי המאיס את עצמו עליך בתקשורת, נו אז מה? בעיניי זה מראה יותר על התקשורת מאשר על הרב עובדיה, אחד הרבנים הגדולים בדור האחרון.
בקיצור אם יש לך נקודה אני אשמח שתבהיר אותה כי בינתיים אוסף המשפטים הכללי שלך בת'רד הזה לא ממש ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], אבו שוקרי, נורטון ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה