סל ניוז
http://salnews.com/forum/

ת'רד האוכל
http://salnews.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11850
עמוד 1 מתוך 3

מחבר:  נורטון [ ה' נובמבר 01, 2012 11:07 pm ]
נושא ההודעה:  ת'רד האוכל

בחיפוש מהיר בפורום, לא מצאתי כזה. אבל היו כאלה ולא מעט בגלגולים קודמים. שום דבר מיוחד, רק כמה מחשבות שעברו בראשי היום.

א. שווארמה - הפעם הראשונה שבה הייתי באירופה, היתה לפני חמש שנים, היום אני גר באירופה, והייתי עד היום בכ 15 מדינות אירופאיות. דבר אחד עדיין לא מצאתי, מדינה אירופאית ללא שווארמה, וזה כולל גם את קרואטיה וסלובקיה וכל מיני חורים מהסוג הזה (אה, בעצם יש. בותיקן לא מצאתי שווארמה) הדבר השני הוא שבכולן השווארמה היא בדיוק אותו דבר. בדרך כלל שיפוד כבש תפל משהו, ושיפוד עוף, גם תפל משהו. הכבש במיוחד, לא ברור לי, מהו וממה הוא עשוי (כלומר, כבש, אבל הוא אפרפר כזה, עם מרקם חלק, כמעט בכל מקום). גם אין חומוס או טחינה אלא צזיקי (או סוג של יוגורט) וסוג של רוטב אדום. בכל מקרה, שווארמה ישראלית טובה, לא רואה את השווארמה האירופאית השכיחה ממטר. זה אפילו לא אותו מאכל. חוץ מזה, מעניין אותי מה זה אומר על חדירת האיסלם לאירופה, אבל זה לת'רד אחר.

ב. שניצל - הכנתי שניצלים, אכלתי שניצלים בכל מקום בעולם, כולל במקדש שניצלים מיוחד מאד בקופנגן עם המון עברית על הקירות. אבל היום אכלתי שניצל עגל בבירת השניצלים - וינה. האמת, שניצל עגל, לא יותר מזה. זכור לי שקראתי בעבר כתבות משתפכות על השניצל הוינאי, ואכלתי דווקא במקום שלפחות עשה רושם מאד נחמד, אבל השניצל היה שניצל. חשבתי שמשהו בקסם האוסטרי יפתיע אותי. לא קרה.

ג. ומכאן לקטגורית "המאכל המוזר ביותר שאכלתם". אז ככה, לפני חודשיים ב "בורו מארקט" אכלתי המבורגר קנגורו במין דוכן המבורגרים שמכין המבורגרים מ 7-8 חיות מוזרות (לא זוכר כבר, כל מיני אלפקות ולאמות וכאלה). הבעיה היא שהמבורגר הוא בסופו של דבר המבורגר. אבל היום במקרה נקלעתי לפאב אוסטרלי בוינה עם שלושה דברים מוזרים. הראשון היה חרגולים, שזה קצת גדול עליי. השני היה קרוקודיל שלגביו התלבטתי. אבל כששאלתי את הברמן איך הטעם, הוא אמר לי שזה נראה כמו עוף, מריח כמו דג, ולעיס כמו גומי. לא נשמע מגרה.
אז לקחתי סטייק קנגורו. בשר נחמד מאד, די דומיננטי. מזכיר בקר במרקם, אבל לדעתי עם טעם חזק יותר במעט. אישית, אהבתי.

מחבר:  Janiv [ ה' נובמבר 01, 2012 11:37 pm ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

מה מצב הפלאפל באירופה? מתקבל על הדעת, או שאצטרך ללמוד להכין לבד?

מחבר:  מאדים [ ה' נובמבר 01, 2012 11:59 pm ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

בברלין אכלתי דונר שעוקף את כל השווארמיות שטעמתי בארץ. הוא נראה כמו רול ענק של לוף אבל למעשה זו מנה של מעדן. מסקנה: צריך ללכת בעקבות הטורקים.

בווינה יש שניצל אלוהי. לא טעמתי שניצל כלשהו שמתקרב לזה. שווה כל סנט מ-14 היורו לערך ששולמו עבורו.

פלאפל באירופה יש. הפיתות תמיד יאכזבו. הכדורים יכולים להיות בינוניים לערך. כמו פלאפל בינוני ישראלי במיטבם.

מחבר:  נורטון [ ו' נובמבר 02, 2012 12:02 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

בדיוק. רול ענק של לוף. אחלה הגדרה לדבר הזה

מחבר:  ראי שעל הקיר [ ו' נובמבר 02, 2012 12:02 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

נורטון כתב:
ג. ומכאן לקטגורית "המאכל המוזר ביותר שאכלתם". אז ככה, לפני חודשיים ב "בורו מארקט" אכלתי המבורגר קנגורו במין דוכן המבורגרים שמכין המבורגרים מ 7-8 חיות מוזרות (לא זוכר כבר, כל מיני אלפקות ולאמות וכאלה). הבעיה היא שהמבורגר הוא בסופו של דבר המבורגר. אבל היום במקרה נקלעתי לפאב אוסטרלי בוינה עם שלושה דברים מוזרים. הראשון היה חרגולים, שזה קצת גדול עליי. השני היה קרוקודיל שלגביו התלבטתי. אבל כששאלתי את הברמן איך הטעם, הוא אמר לי שזה נראה כמו עוף, מריח כמו דג, ולעיס כמו גומי. לא נשמע מגרה.
אז לקחתי סטייק קנגורו. בשר נחמד מאד, די דומיננטי. מזכיר בקר במרקם, אבל לדעתי עם טעם חזק יותר במעט. אישית, אהבתי.


מה שהוא אמר. אכלתי במסעדה אוסטרלית בבריסטול סטייק קנגורו והיה מאד טעים. ערב אחרי זה ניסיתי שם סטייק קרוקודיל, היה נורא ואיום. פחות הטעם, יותר המרקם הבלתי אפשרי. זה אפילו לא בדיוק גומי, זה מין משהו שמנוני ובלתי לעיס לחלוטין.

מחבר:  נורטון [ ו' נובמבר 02, 2012 12:07 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

אגב בשווייץ, ואל תשאלו אותי למה, בשר סוס הוא שכיח מאד מאד. עדיין לא ניסיתי אבל נראה לי שזה בלתי נמנע בקרוב. מה שכן אכלתי כמה צבאים בחיים שלי (עוד בשר שוויצרי נפוץ( ובינתיים אני לא מתלהב במיוחד

מחבר:  מאדים [ ו' נובמבר 02, 2012 12:18 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

ובלי קשר, בורו מארקט זה מקום חובה למי שמגיע ללונדון בסופ"ש.

מחבר:  ראי שעל הקיר [ ו' נובמבר 02, 2012 12:21 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

נורטון כתב:
אגב בשווייץ, ואל תשאלו אותי למה, בשר סוס הוא שכיח מאד מאד. עדיין לא ניסיתי אבל נראה לי שזה בלתי נמנע בקרוב. מה שכן אכלתי כמה צבאים בחיים שלי (עוד בשר שוויצרי נפוץ( ובינתיים אני לא מתלהב במיוחד


דבר שהיה לי טעים מאד בשווייץ היה בשר ארנב. הייתה מסעדה שלצערי לא קיימת יותר, ממש בפינה של הבאנהופשטראסה בציריך, שהייתה עושה ממנו מעדנים נהדרים.

מחבר:  נורטון [ ו' נובמבר 02, 2012 12:21 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

מאדים כתב:
ובלי קשר, בורו מארקט זה מקום חובה למי שמגיע ללונדון בסופ"ש.


מסכים. יש שם דוכן שמכין את הסנדביץ הטוב ביקום. רבע קילו ברווז פריך בתוך לחמנייה. אלוהי לגמרי

מחבר:  מאדים [ ו' נובמבר 02, 2012 12:23 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

אני אכלתי שם קציצה שמקורה לא ברור עם ערימת תפו"א שנקראת ראבל. עד היום מחזור הדם שלי לא לגמרי התאושש.

מחבר:  נורטון [ ו' נובמבר 02, 2012 12:23 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

ראי שעל הקיר כתב:
נורטון כתב:
אגב בשווייץ, ואל תשאלו אותי למה, בשר סוס הוא שכיח מאד מאד. עדיין לא ניסיתי אבל נראה לי שזה בלתי נמנע בקרוב. מה שכן אכלתי כמה צבאים בחיים שלי (עוד בשר שוויצרי נפוץ( ובינתיים אני לא מתלהב במיוחד


דבר שהיה לי טעים מאד בשווייץ היה בשר ארנב. הייתה מסעדה שלצערי לא קיימת יותר, ממש בפינה של הבאנהופשטראסה בציריך, שהייתה עושה ממנו מעדנים נהדרים.


אכלתי ארנב פעם בויאטנם. סתמי לגמרי , מאד דומה לעוף ומלא בעצמות וגם ודי יבשושי, אבל אני מניח שזה לא היה המקום הנכון להתנסויות מעין אלו

מחבר:  נורטון [ ו' נובמבר 02, 2012 12:33 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

ואם כבר, חשבתי על עוד קטגוריה נחמדה- המאכל הכי מושחת שאכלתם.

שלי היה פשוט בתכלית אבל העלה לי כמה קילו טובים. בישלתי לחמישה חבר׳ה ביאכטה . חבילת בייקון שלמה נכנסה למחבת והשאירה בערך כוס שומן חזיר בתוך המחבת. אל השומן הזה נכנסו כלאחר כבוד תריסר ביצים. היה נפלא

מחבר:  מאדים [ ו' נובמבר 02, 2012 12:37 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

אני חושב שפעם אכלתי צ'יזבורגר עם כמות די מרשימה של תוספות. אני לא זוכר הרבה מאותו היום.

מחבר:  oren_80 [ ו' נובמבר 02, 2012 1:04 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

החזירות הגדולה ביותר שלי הייתה בגיל 20, אכלתי 13 משולשים של פיצה האט (מהמגשים המשפחתיים) מול משחק של מכבי בטלויזיה.

מחבר:  stpsg [ ו' נובמבר 02, 2012 1:04 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

כשהייתי בפינלנד היה בשדה התעופה, בדיוטי פרי, ממרח דב. לא היה לי אומץ לנסות. אבל תדעו שגם מדובים עושים בסוף ממרחים (אחר כך גיליתי שיש בזה יותר בשר חזיר מדב, אבל עדיין - ממרח דב). פיתה טובה עוד לא מצאתי מחוץ לישראל, וגם בארץ יש הבדל ענק בין פיתות של מומחים כמו סופר פלאפל לפיתות בינוניות ומטה שיש ברוב המקומות. ארנב אכלתי פעם אחת, בפנמה, וזה היה כמו לאכול צמיג. זו לא היתה מסעדת יוקרה וחשבתי שזה עוף, רק אחר כך ראיתי שכתוב קונחו. לגבי שניצלים, ובאמת שניסיתי לא מעט ובהרבה מקומות, קפה נואר מנצח די בקלות.

מחבר:  ראובן [ ו' נובמבר 02, 2012 1:19 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

אני חייב להגיד שהתיאור של נורטון לשווארמה נשמע הרבה יותר דומה לג'ירוס שאכלנו ביוון, ושהכה שוק על ירך (או איזה איבר שלא מכינים את זה ממנו) כל שווארמה שאכלתי בארץ. ולו בגלל העובדה שהרוטב היוגורטי הזה הלך עם זה מצוין והכשרות המעצבנת הזו תקשה על זה כאן.

אבל איך תמיד ת'רד על אוכל מסתכם לשווארמה/המבורגר/חומוס? למה אי אפשר לדבר על המרק פירות ים של אורי בורי?

מחבר:  rony [ ו' נובמבר 02, 2012 1:47 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

נורטון כתב:
אגב בשווייץ, ואל תשאלו אותי למה, בשר סוס הוא שכיח מאד מאד. עדיין לא ניסיתי אבל נראה לי שזה בלתי נמנע בקרוב. מה שכן אכלתי כמה צבאים בחיים שלי (עוד בשר שוויצרי נפוץ( ובינתיים אני לא מתלהב במיוחד


סטייק סוס זה אחד הדברים הכי טעימים שיש, בעיני יותר טוב אפילו מבקר.

מחבר:  נורטון [ ו' נובמבר 02, 2012 8:57 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

לא יודע, אני מעדיף טחינה על הצזיקי הזה.

האמת היא שבאופן כללי אני חובב מאד גדול של מוצרי שומשום משמינים. טחינה טובה זה דבר מדהים, חלבה טובה (אבל באמת טובה, נניח כמו שאפשר למצוא בשווקים, לא התעשייתית של אחווה), היא הדבר המתוק האהוב עליי (קצת מעל חמאת בוטנים לדעתי).

מחבר:  מאדים [ ו' נובמבר 02, 2012 9:06 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

ראובן כתב:
אבל איך תמיד ת'רד על אוכל מסתכם לשווארמה/המבורגר/חומוס? למה אי אפשר לדבר על המרק פירות ים של אורי בורי?


מכנה משותף רחב יחסית.

מחבר:  נורטון [ ו' נובמבר 02, 2012 9:23 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

מה שכן, אפשר בהחלט לדבר על פירות ים. יאמי.

אם כבר, ברור לחלוטין שאני לא באמת שומר על כלום, ובולס לי חזירים להנאתי בין השאר. אבל האמת היא שאני לא חובב גדול של הבהמה הנמוכה. פה ושם זה טעים, בייקון זה מושחת קצת יותר מדי בשבילי, ובסופו של דבר, רוב החזירים שאכלתי היו יבשושיים משהו. וכן, ב 9 מתוך 10 מקרים אני אעדיף בשר אחר. יותר טעים לי, ובתור דתי לשעבר בכל זאת, אני מרגיש איזושהי נקיפת מצפון כשאני אוכל חזיר. קטע פסיכולוגי שכזה, מה לעשות.
פירות ים לעומת זאת, זה סיפור אחר לגמרי. האמת היא שלדעתי הרבה פירות ים הם לא מה שעושים מהם. תמנון למשל חסר טעים לחלוטין, והתחושה שלי היא שגם קלמארי, אם תורידו ממנו את כל פירורי הלחם האלה יהיה דומה. שרימפסים צריכים להיות גדולים מאד בשביל להיות טעימים. ואז הם יכולים להיות טעימים מאד, אבל אחרת אני לא קולט את הפואנטה שלהם (אלא אם כן גם הם מצופים בשבבים כלשהם ומטוגנים, שאז כל דבר הוא טעים)

אז מה כן טעים? קוקי סאן ז'ק זה דבר מאד טעים, במיוחד כשהם גדולים ובשרניים וקצת צרובים
אויסטרים זה המון וואסח, אבל יש להם טעם מאד מיוחד ושונה. מין זיקוק אדיר של משהו מלוח ומקסים, במיוחד אם מוסיפים אליו חזרת.
ולובסטרים הם לובסטרים, בשר מתוק באמת, יותר מתוק מכל בשר אחר שאכלתי, מרקם חמאתי נהדר ובעיקר טעים טעים. במיוחד המלתעות (CLAWS( אבל כמובן שגם הזנב

מחבר:  nadav_hacohen [ ו' נובמבר 02, 2012 10:13 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

אני מקווה שירד קצת לאנשים מהקטע האנטי-טורקי, כי איסטנבול זו באמת חוויה קולינרית גדולה וענקית שלא ממש כדאי לפספס. החל מהדונר האורגינלי שלא רואה ממטר את השווארמה הישראלית, את הג'ירוס היווני או את החיקויים האפרפרים מאירופה (מי שאומר "לך בעקבות הטורקים" על השווארמות באירופה, צריך להבין שאין טורקי אחד שיש לו אומץ לפתוח דוכן של האפרפר הזה באיסטנבול), דרך מסעדות דגים ופירות ים מדהימות שיושבות על המים והסחורה בהן הטרייה ביותר שאפשר לבקש, ועד הקינוחים שאני חולה עליהם (מי ייתנני סוטלאץ'). גם המחירים הם כמובן שמחה גדולה, ב20-30 שקל אתה אוכל מצוין ברחוב כולל שתייה, ב50-60 שקל אתה סוגר ארוחת דגים וגם אם אתה גם הולך לכיוון האלכוהולי ומתפרע עם המנות-אין לך סיכוי ממשי לעבור את ה80 שקל לבנאדם במסעדת דגים תותחית.

המאכל המושחת ביותר שאכלתי הוא ללא ספק קובה ביף, הסטייק ההוא שקובי בריאנט קרוי על שמו. למי שלא יודע, מדובר בפרות שמושקות בבירה ומקבלות מסאז'ים, כך שהבשר שלהן הוא משהו ש"אנטרקוט משויש" נראה לידו כמו חזה עוף דל שומן. הסינטה-נתח דל שומן בדרך כלל-של קובה ביף יותר משוישת מהאנטרקוט הכי משויש שראיתי מימיי (וראיתי), והאנטרקוט של הקובה ביף כמעט לבן לגמרי מרוב שומן. הטעם? מעולה, אבל זו חווית בשר שונה לגמרי מהרגיל. אכלתי את זה עם חבורת קרניבורים שכבר עשרות שנים עושה בכל שבוע על האש איכותי במיוחד, והם לא רצו לחזור לזה. לא כי לא היה טעים, אלא כי זה שונה מדי מסטייק חזק וטוב.

לא אכלתי ארנבים או דובים, אבל אכלתי יען (לא משהו), ואני חייב להכניס לקטגוריית ה"מוזרים" דווקא מאכל כשר: עסבן. מדובר בגרסת ההארדקור הטריפוליטאית לקישקע, קיבת בקר ממולאת בחלקי פנים ועשבי תיבול. להשיג במסעדות טריפוליטאיות בשוק של נתניה, ולהכין את הבטן לתגובה שתמשך מספר ימים.

ואגב, במיקום מפתיע מאד (בדרך לקלנסואה) פועלת בזמן האחרון המבורגרייה מפתיעה מאד, בשם "יומנגס". שגיא כהן השתפך עליהם לגמרי (http://www.haaretz.co.il/gallery/recipe ... /1.1813549), אני חושב שהוא קצת הגזים אבל זה בהחלט המבורגר מיוחד. דגמתי בינתיים את הצרפתי (עם כבד אווז, ריבת בצל ושמן כמהין, אני הוספתי מטעם עצמי גבינה כחולה) ואת האיטלקי (פקורינו, בזיליקום, צנוברים) והיה נחמד מאד, אבל המקום מאד לא נעים לישיבה, המלצרים נטולי מקצוענות לחלוטין אם כי חביבים למדי, והצ'יפס שכהן ציין כשמנוני הוא פשוט צ'יפס שווארמיות מהזן שאני לא סובל. אבל ההמבורגר כהמבורגר הוא בהחלט מהטובים בארץ.

מחבר:  נורטון [ ו' נובמבר 02, 2012 10:19 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

אפרופו עסבן, אין לי מושג בדיוק מה זה. אבל אני חייב לציין שאחד הדברים הכי טעימים בעולם, זה האגיס. אכלתי את זה לראשונה בארה"ב, ואחרי זה כמה פעמים באדינבורו. גם כאן, כרגיל מדובר גם כאן בסוג של קישקע. אבל ממש ממש טעים. באמת, אחד הדברים הכי שווים שיש, אם עושים אותו נכון. (הפעם היחידה שטעמתי אותו לא נכון, היה באיזו מסעדה סקוטית בלונדון דווקא. מסתבר שאם כבר מאכלים סקוטיים, אז עדיף בסקוטלנד או בארה"ב. הבריטים כנראה שונאים את הסקוטים מספיק בשביל להרוס את המאכל המופתי הזה).

אכלתי קובי ביף, והיה מאכזב נורא דווקא. באיזו מסעדת שף יקרה בסן דייגו. הביאו לנו 100 גרם של רצועות קובי על חלוקי נחל, ולמרות שזאת מסעדף שף, ולמרות שהמאה גרם האלה עלו 80 דולר או משהו כזה, זה היה אחד מהדברים הכי מטומטמים שראיתי, אם הביס הראשון עוד היה בסדר, הביסים הבאים היו די גרועים, חלוקי הנחל פשוט המשיכו לבשל את הקובי עד שהוא נעשה הרבה יותר מדי עשוי. וחבל.

מחבר:  WTF [ ו' נובמבר 02, 2012 11:12 am ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

לדונרים שאני אכלתי בחיים היה מרקם של בשר מעובד ג'לטיני משהו. לצער לא הייתי בטורקיה, מניח שזה שונה.

הדברים הכי מוזרים שאכלתי.. טריגון (stingray) במסעדה מלזית בצ'יינה טאון. מבנה השלד והעצמות השקופות והגמישות נתנו לי תחושה שאני אוכל חיזר. המרקם של הבשר היה שונה מכל דבר אחר שאכלתי בחיי - אבל היה טעים מאוד, וכמעט שווה את האסון העיכולי שחוויתי במהלך 5 פגישות עסקיות רצופות למחרת בבוקר.

במסעדה עם שני כוכבי מישלן בצפון צרפת הוגש לי מרענן חך שהיה בעצם זוג ריאות של צפרדע. קטן פריך ונחמד, יותר קוריוז מאשר איזו פצצת טעם.

בשקוף (ז"ל) הגישו ירקות גינה על מצע של אדמה אכילה בתור מנת פתיחה.

מחבר:  rony [ ו' נובמבר 02, 2012 12:04 pm ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

בביקור האחרון שלי בצרפת החלטתי לטעום כמה דברים שלא תמיד מוצאים בארץ:
מולים-הכי נפוץ מבין אלו שטעמתי, אני מניח שגם בישראל אפשר למצוא אם רוצים בלי בעייה. בכל מקרה, מעולה, אני אוהב מאוד, למרות שמדובר בהמון עבודה לפתוח אותם.
צפרדעים-נחמד, מזכיר קצת עוף עם טוויסט של דג, בשר רך, אבל אין כמעט מה לאכול, יותר קוריוז נחמד מאשר מנה אמיתית.
שבלולים-לא התלהבתי. לא רע אמנם, אבל מרקם בצקי משהו ובלי הרבה טעם, אני מניח שהרבה כאן תלוי ברוטב שהם מגיעים איתו ובכל מקרה, אין הרבה מה לאכול שם.
סטייק סוס-כמו שכתבתי, בשר מעולה. טעם מאוד "בשרי" וחזק, לפחות בסטייקים שאני אכלתי בלי הרבה שומן אבל זה ממש לא בא על חשבון הטעם. מזכיר קצת נתח קצבים למי שאוהב ובכל מקרה, מאוד מאוד מומלץ.

כשהייתי בהודו יצא לי גם כמה פעמים לאכול baby shark, כריש שלם, קטנצ'יק (בשביל כריש, גדול בשביל דג), עשוי על האש. מאוד טעים, בשר רך בלי עצמות חוץ מחוט שדרה (יתרון גדול כשמדובר בדגים), טעם עדין יחסית, לא צריך כלום חוץ מקצת לימון ליד.

מחבר:  ראובן [ ו' נובמבר 02, 2012 12:12 pm ]
נושא ההודעה:  Re: ת'רד האוכל

אני רואה שאני לגמרי טירון באוכל... המנה הכי מוזרה שאני זוכר שאכלתי זה טריפה בפירנצה (עוד אחד מז'אנר האיברים הפנימיים), שנראתה זוועה והיתה פשוט מדהימה בטעם.

בפירות ים לא אכלתי לובסטר, אבל אני חושב שדי ברור שקוקי סן ז'ק זו המלכה. אבל באופן שגרתי יותר (וכי הילדים אוהבים את זה והגברת לא יכולה לאכול שרימפס) קלמרי זה לגמרי אחלה. לא הגירסה החומוסית קצת של הקלמרי המטוגנים, אלא בכל וריאציה אחרת, ובייחוד קלמרי שלמים על הגריל (עוד מנה שאורי בורי הותיר אותנו בלי נשימה בה).

עמוד 1 מתוך 3 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/