טוב, אני מרגישה שאני יכולה לתרום פה.
daniel, יש לי נקסוס 4, והמלצתי לאחי על הגלקסי 3. אני מכירה את שני המכשירים די טוב.
(לשאלה העיקרית שלך אין לי תשובה, משום שעניין הביטוח מעולם לא העסיק אותי. מה שכן, ראיתי לא מעט כתבות ברשת על הנושא. משהו שנתקלתי בו היום:
http://www.mako.co.il/nexter-cellular/A ... 1498475408.)
קודם כל, לומיה של נוקיה? באמת? קודם כל, מדובר במכשיר כעור למדי שבבסיסו, כפי שאמרת, מערכת של ווינדוז פון. משום מה, נראה שאנשים אוהבים לבחון את הרעיון. אני נוטה להאמין שהם לא מרוצים מהתוצאות, ומסיבה אחת בלבד: חנות אפליקציות חדשה היא לא דבר משובב נפש. עם כל הכבוד למרץ שאיתו הם ודאי מנסים להשלים פערים, אני לא הייתי נכנסת למשחק בסיבוב הראשון.
אחרי שמחקתי את הלומיה, נשארנו עם הגלקסי והנקסוס:
אם מאוד חשובה לך איכות התמונות והווידאו, קח גלקסי 3, נקודה. המשך: יש ביקורות שאומרות שהנקסוס 4 מציג צבעים טבעיים יותר, שהגלקסי מלאכותי מדי, צבעוני מדי, זועק מדי - לא מסכימה בכלל. בגלקסי סרטונים ותמונות נראו לא פחות ממרהיבים, בעוד שבנקסוס אותם קבצים נראו דהויים בהשוואה.
הערה שכדאי לשים לב אליה: בנקסוס יש כפתורים וירטואליים על המסך שאמנם תורמים למראה של המכשיר, אבל תופסים מקום. ז"א, כל עוד אתה לא צופה בסרטונים – שזה, כמה, תשעים ומשהו אחוזים מהזמן? – גודל המסך לא באמת עומד על 4.7 אינץ', אלא פחות.
הערה נוספת: העברת הקבצים בנקסוס היא דרך MTP ולא mass storage. במילה אחרת: קטסטרופה. לא הייתי מודעת לרעיון הגאוני להעביר קבצים דרך תוכנות של ווינדוז. המבצע כולל: ג'יבריש! שום אפשרות לערוך את הדברים כמו שצריך! יו-הו!
החסרתי במחמאות לטלפון שלי, אז בואו נתקן (ונכסח את המתחרה על הדרך):
- המכשיר נותן תחושה יוקרתית, מינימליסטית ואיכותית (והוא אכן איכותי).
- למרות שההבדל בין המסכים הוא 0.1 אינץ', הגלקסי נראה גדול בהרבה מהנקסוס, גדול מדי (לטעמי, כמובן; יש שלא מבחינים בהבדל). הרעיון הראשוני שלי היה לקנות את הגלקסי, אחרי שראיתי אותו בעיתונים וברשת. כשנכנסתי לחנות וראיתי במה מדובר, חשכו עיניי. אם זה היה תלוי בי, אנשים מתחת ל-1.87 מ' לא היו מקבלים הרשאה להסתובב עם הטלפון המזעזע הזה.
- לא יצא לי לגלוש בגלקסי, אבל בחלק מהביקורות נכתב על לגים, פה ושם. בנקסוס לא שמעו על המושג. גלילה מאוד-מאוד מהנה וחלקה. מכשיר קריאה כיפי למדי.
סיכום: כתבתי וכתבתי ומדי פעם קפצו לי דברים נוספים, ודרשתי, לא, אל תכתבי, זה יהפוך למייגע. אל תייגעי. כדי שבכל זאת לא אחסיר ממך - השקלול של כל הדברים הנלווים והכתובים למעלה אומר דבר אחד: לך על הגלקסי.
אם כבר רכשת אחד מהם, וסתם קשקשתי פה – DO TELL.