התותח המפוברק כתב:
לא ידועה לאנשים מסוימים, אני דווקא ידעתי.
על איזה רשות אתה מדבר?
בכלופן, אתה לא צודק, לפחות לא ב-100%. כששירתתי בצה"ל, עשינו מעבר מבנייני חיל אויר הישנים בקריה, למגדל החדש של חיל האוויר (מה קוראים מגדלי הכנרית).
זה היה כרוך בהרבה שעות תכנון, עלויות מעבר, ענייני אבטחת מידע וכו' ולקח איזה 3-4 חודשים לפרויקט של המעבר (שבפועל בוצע ביום או יומיים). כמובן ששעות התכנון הן שעות שהן רלבנטיות לכל הנוגעים למעבר, לרבות אלופי משנה, סא"לים, רס"נים וכד', אנשים עם עלות שכר לא נמוכה בכלל שבמקום להתעסק בתפקיד שלהם, מתעסקים ב"מעבר דירה" כי הממשלה/רשות מקומית רוצה לנצל את הקרקע. וזה כולה בשביל "מעבר דירה" 100 מ' צפונה בתוך הבסיס. אם תעבור היום ליד הקריה ליד שער קפלן תראה שיש חניה, או משהו כזה...
עכשיו קח את המיני פרויקט הזה, ותעשה עליו אקסטרפולציה לעיר הבה"דים ותקבל עשרות אלפי שעות של גורמים כאלו ואחרים להעביר בסיס. לעסק הזה צריך להיות תקציב והתקציב הוא ממכירת הקרקע לרשות מקומית שתחכיר אותה בהרבה יותר כסף ליזמים פרטיים. עד כמה שאני מכיר, הצבא דווקא לא גוזר קופונים (או לפחות לא משהו משמעותי, אם כי הוא יכול במידה עקרונית לנפח עלויות) אלא סה"כ דורש לקבל את עלויות המעבר הישירות והעקיפות.
אם התקציב הזה לא היה מהרשות המקומית, זה היה מגיע מהכיס של משלם המסים בדמות הגדלת תקציב הבטחון בעוד כמה מיליארדים ע"ח משרדים אחרים, והעיקר שאח"כ אפשר לגור באוהלים ברוטשילד...
א. ברור לך שאני לא יכול לומר איפה למה כמה ואיך.
ב. אז גם לשיטתך אני צודק, אתה רק מביא טיעון למה משרד הביטחון נוהג כך.
ג. נא לדייק, צה"ל לא משלם על הקרקע.
ד. איך לומר בעדינות, לא השתכנעתי.