סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 2:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 14 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: המלצות להודו בדצמבר
הודעהפורסם: ש' אוקטובר 04, 2014 2:36 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
היי :)

אשמח להמלצה לאיזור לטייל בהודו בדצמבר לזמן קצר. יש לי כנס באמצע דצמבר בדלהי. מתכננים טיול של בערך שבועיים (שני אנשים). מאילוצי הכנס, איזור אחד שנטייל בו זה האיזור של דלהי, וחושבים להיות גם באיזור נוסף (רצוי לא רחוק מאוד משיקולי הזמן וטיסות). שנינו לא היינו בהודו לפני כן.

אולי נשמח גם לעשות איזה טרק. אנחנו בכושר סביר אבל לא ספורטאים מצטיינים. אבל צריך לקחת בחשבון את נושא מזג האוויר, כי אני לא מסתדרת טוב עם קור.

בעיקרון אין טיסות ישירות לדלהי. אפשר לטוס דרך בומבאי או דרך מדינות אחרות.

הכוונה היא להתחיל בדלהי, אחרי הכנס של 4 הימים לסוע לאיזור האחר. אם הוא לא מאוד רחוק אז אפשרות אחת היא לחזור לדלהי ומשם לקחת טיסה חזרה. אם האיזור שנבחר הוא מובמאי, אולי אפשר יהיה שהטיסה בחזור תהיה ישירות משם. אפשרות נוספת היא גם לקחת איזה טיסה פנימית, ואז נוכל להתרחק לכל איזור שנבחר, אבל לא יודעת כמה זה כדאי אם גם ככה הטיול שלנו הוא די קצר.

תודה מראש!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 04, 2014 4:15 pm 
Freshman

זה תלוי מאוד מה הסגנון שלך, איזה סוג טיול את מחפשת - הודו עצומה ויש בה בערך הכל.
בעקרון דצמבר זו התקופה של הדרום, אבל גם רג'אסטאן ואזור המישורים מדלהי, דרך ורנסי ועד כלכתה נעימים לטיול בתקופה הזו. אם את רוצה חופים ובטן גב, גם אנדמאן יכולה לבוא בחשבון בסוף דצמבר. בצפון כבר יהיה קר מדי.

לגבי המרחקים - כל דבר בהודו הוא רחוק בנסיעות. טיול נחמד של שבועיים הכי קרוב לדלהי יהיה ברג'אסטן, וגם זה מרחק נסיעה של 6-8 שעות לפחות (ובתוך רג'אסטן עצמה גם יש נסיעות לא מבוטלות). מצד שני - תמיד אפשר לקחת מדלהי טיסה לאיזור הרצוי בעלות של בערך 100 דולר לכיוון, ולחסוך כך זמן יקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 04, 2014 5:17 pm 
Senior

תודה על התשובה.
אנחנו אוהבים, הסטוריה, "חוויות אנטרופולוגיות", טיולים ברגל/טרקים. בשביל בטן גב לא היינו נוסעים להודו לשבועיים.

אני גם מתלבטת האם לתכנן הכל מראש ואפילו אם צריך להזמין טיסה או להזמין (באינטרנט) מכל יעד מה שדרוש ליעד הבא. הסיבה היא שאני מקווה להכיר בינלאומיים אחרים בכנס או במקומות תיירותיים ואולי להיות מספיק גמישים כדי לטייל איתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 04, 2014 5:31 pm 
Freshman

אני חושב שרג'אסטאן תהיה נחמדה בשבילכם - מלאה בהיסטוריה, מבצרים, מקדשים. חוויה אנתרופולוגית תהיה לכם גם אם לא תצאו מדלהי שבועיים. תהיה לכם אפילו בדרך משדה התעופה לעיר מיד עם הנחיתה. לגבי תכנון מראש - לזמן הקצר יש משקל, אבל אני לא חושב שזה קריטי. טיסות פנים בין הערים הגדולות אפשר לרוב להזמין מהיום למחר, אוטובוס תיירים מהיום להיום (בין נק' תיירותיות, כמובן). ברכבת זה לפעמים קצת יותר בעייתי, אבל תלוי מאוד גם בתקופה בשנה וכו' (למשל, ניסיתי להגיע לורנסי לפני חג ההולי ונאלצתי לקחת לוקל-באס של 14 שעות כי לא היו כרטיסי רכבת). ומדלהי אפשר להגיע ל(כמעט) כל מקום במדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 04, 2014 10:20 pm 
Freshman

תקופת צדמבר היא העונה של דרום הודו. לצערי יצא לי לטייל רק בצפון ומזרח הודו אבל שמעתי הרבה חוות דעת חיוביות על קרלה והאמפי. אם הייתם טסים עכשיו הייתי יכול להמליץ בפה מלא על סיקים במזרח או על לה בצפון :)

עריכה:
לפי מה שתיארת, האמפי תתאים מאוד:
http://www.tuktuk.co.il/%D7%94%D7%95%D7 ... 7%A4%D7%99

מבחינה אנטרופולוגית והסטורית הייתי מאוד ממליץ לבקר בוראנסי,מקום מדהים מכל בחינה לדעתי.
מה שכן, יש לקחת בחשבון שזו עיר עם מראות לא פשוטים..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 05, 2014 12:04 am 
Freshman

יצא לי לטייל בהודו כמה חודשים בין דצמבר למרץ.
לדעתי, תנסו לברוח מדלהי כמה שיותר מהר (היא עיר נהדרת, אבל רק אחרי שקצת התאקלמותם בהודו).
קנו כרטיס בארץ/בדלהי כרטיס לאגרה (בשביל הטאג׳) ובאותו היום ממש נסיעת המשך לורנאסי.
ואנא סי קצת קשוחה, אבל מופלאה. הסיבה היחידה שאני קצת מהסס היא שאני הגעתי לורנאסי אחרי שבועיים וחצי ברגאסטן, שהיא המקום הכי נוח לנחות בו בהודו מבחינה תרבותית, ואולי ורנאסי כמנה ראשונה היא קצת יותר מדי.
אבל עדיין הייתי מהמר עליה במקומכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 05, 2014 12:22 am 
Hall of Famer

הייתי כמה ימים ברג׳סטן בדצמבר לפני שלוש שנים וסבלתי למדי, אבל אולי בגלל החבר (המאד טוב) שלי שהוא הודי עשיר מדי ודי חסר מושג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 05, 2014 7:12 am 
Hall of Famer

מהמעט שהייתי, רג'סטאן נהדרת, מומלץ בחום.

האופציה השנייה היא לרדת דרומה לכיוון גואה, להנות שם קצת מהחופים באיזור, אפשר לרדת גם עוד טיפה דרומה לכיוון אום ביץ' שלפחות בתקופתי היה יותר מבודד ופחות ממוסחר, אבל גם בגואה עצמה אני מניח שיש חופים מוצלחים, לפני 12 שנה כשאני הייתי חוף פאלולם היה נהדר ומאוד רגוע, אחלה מקום להעביר כמה ימים ולהרגע. האמפי זה מקום מדהים שחובה לבקר בו, נסיעה של לילה מגואה, המון מסלולים לטיול ברגל או באופניים, עתיקות, מקדשים, תצורות נוף מאוד מיוחדות ושקיעות יפהפיות, לא הייתי מפספס אותו. לגבי קראלה, פחות נהניתי שם וזה משהו כמו 24 שעות ברכבת מגואה או מהאמפי, אבל עדיין נופים יפים ומעניינים, אפשר לקחת שייט של כמה שעות בבק-ווטרס ולבלות איזה יום-יומיים-שלושה בקוצ'ין וארנקולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 05, 2014 10:13 am 
Freshman

לא הייתי, אבל לפי מה שאני יודע, אם רוצים חופים שקטים עדיף לעבור את גואה אל תוך קראנטקה, שם גם יש חופים יפים מאוד והרבה פחות מתויירים. שוב - לא מניסיון אישי. במסגרת זמן של שבועיים לא הייתי מנסה להגיע לדרום הרחוק (קירלה-טמיל נאדו) אלא בטיסה. זה נורא רחוק וחבל על הזמן. בכלל, הייתי מנסה להתמקד באיזור אחד, ולא לנסות לתפוס כמה שיותר. יש כל כך הרבה אתרי "חובה" בהודו, מקומות מדהימים שאסור לפספס, וגם בחצי שנה לא מספיקים לראות את כולם.

וראנסי זו חוויה. מקום מיוחד וייחודי. בהחלט שווה ביקור, ויש אנשים שעבורם זה שיא הטיול, אבל העיר אינה מקום קל או נעים במיוחד.

המלצה כללית לגבי הודו - הרבה פעמים נסיעות "לילה" מגיעות ליעדן בשלוש-ארבע לפנות בוקר. זה לא נעים, והרבה פעמים אומר שצריך לחכות ברחוב שעתיים-שלוש עד לזריחת השמש. כדאי לנסות - עד כמה שאפשר - לצאת קצת יותר מאוחר בלילה אם האופציה קיימת, ולהגיע בבוקר ליעד. כמובן שזה לא פשוט, בהנתן יכולת הערכת הזמנים הלוקה בחסר של ההודים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 05, 2014 10:54 am 
Hall of Famer

שוב, אמנם הידע שלי מעודכן ללפני 12 שנה בערך, אבל גם בגואה אמורים להיות חופים שקטים, החופים של קאראנטקה הם אמנם מאוד שקטים ויפים, אבל גם מאוד בסיסיים בתנאים שלהם ולא פשוט להגיע אליהם, לא בטוח שזה מתאים לכל אחד. מצד שני, יכול להיות שדברים קצת השתנו מאז, שווה בדיקה עם מישהו שהיה שם בעבר הקרוב יותר.

לגבי נסיעות לילה, לדעתי כל עוד לא נוסעים לבד (מה שבאופן כללי אני לא ממליץ לעשות בהודו, בטח שלא לנשים, גם אם זה לרוב בטוח ברמה סבירה, זה לא נעים, מה גם שתמיד טוב שיש מי שישים עין על התיק אם הולכים לשירותים או משהו כזה), זה לא אסון גדול להגיע ב-3-4 בלילה, בטח ובטח בהתחשב בנטייה הכרונית ההודית לאחר שיכולה להוביל לכך שנסיעה מאוחרת יותר עלולה להוביל להפסד של יום טיול, למי שמטייל שנה יום זה אולי לא קריטי, אבל למי שבא לשבועיים, זה מאוד משמעותי.

לגבי קראלה (שבה הייתי) וטמיל (שבה לא הייתי), אני די מסכים, לאור הנסיעה הארוכה אליהן, אלא אם כן לוקחים טיסת פנים אז בהחלט אפשר לוותר עליהן, קראלה יפה אבל בעיניי לא ממש מדינה שחובה לבקר בה. מצד שני, אם התקציב מאפשר טיסת פנים, שמעתי דברים טובים מאוד על טמיל, במיוחד על ההיל סטיישנז בהרי הגאטים.

עוד נקודה חשובה-בסוף דצמבר קשה מאוד להשיג מקומות ברכבות ובמלונות בגלל כריסמס והשנה החדשה, אני נתקלתי בזה בצורה מאוד קשה בקראלה ובגואה, ברמה שהייתי תקוע 3-4 ימים בארנקולם כשחיכיתי לאיזשהו מקום פנוי ברכבת לגואה שלא יעלה לי מעל 100$ וברמה שהסתובבתי שעות בריקשה ברחובות ארנקולם בחיפוש אחרי מלון שלא עולה 50$ ומעלה ללילה, כך שגם קשה למצוא מקומות ברכבות ובמלונות, וגם מה שכבר מוצאים עלול להיות מאוד יקר באופן יחסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 09, 2014 7:31 pm 
Senior

תודה רבה על העצות.
בגלל שאנחנו לא טיילים מנוסים באופן כללי ולא היינו באיזורי העולם השלישי, קצת מפחיד אותנו לסוע למקומות יותר מיד איזוטריים שעוד אפשר להיתקע בהם. ובגלל השהטיול קצר, אנחנו לא רוצים לבזבז ימים שלמים בנסיעות. וגם אנחנו נהיה בכל מקרה עם מזוודות ולא טרמילים, ועם לפטופ, אז בין לבין נצטרך לשים את הדברים שלנו בביתי מלון. אז כמו שGibon המליץ, נתמקד באיזור אחד.

כנראה שהטיסה בהלוך תהיה לדלהי (עם קונקשין בבומבאי), ובחזור מבומבאי. כך לא נהיה חייבים לחזור לדלהי אחרי שנצא ממנה. נחליט סופית מחר.
הכוונה היא אולי לקחת טיסת חזור מגאייפור לבומבאי, כך שישארו יומיים בבומבאי. הסתכלנו על רכבות (מקומות שינה ברמה הגבוהה), כי זאת יכולה להיות סוג של חוויה, אבל נראה שגם אם מסתכלים הכי רחוק שאפשר, אין כמעט מקומות פנויים. מעניין האם הם מוכרים מראש את כל הכרטיסים שיש או שבמקבצים (ואז זה אומר שאולי יוצאו עוד מקומות למכירה בהמשך).
3-4 בלהי מוקדשים לכנס (לא בטוחה שאהיה שם בכל ההרצאות, אבל עדין אין לו"ז מדוייק שאדע להעריך).
כך שמעבר לזה אין לנו הרבה ימים.

התכנון הנוכחי שלנו נמצא בקישור הבא, עם פירוט יומי מוערך (נתון כמובן לשינוי). עשיתי הרשאות שכולם יכולים לראות:
https://docs.google.com/document/d/1bH2 ... sp=sharing

התלבטות ספציפית שיש לנו היא האם לעשות טיול הלוך ושוב לאגרה מדלהי או שאפשר לסוע לאגרה בערב שלפני, לישון שם, ולמחורת להמשיך לג'איפור. יחסוך לנו נסיעה ויאפשר שהנסיעות יהיו אולי בערב (כשגם ככה אין מה לעשות).

אשמח גם להמלצות אחרות לשינויים, אם יש משהו מומלץ אחר שאפשר לעשות במקום דברים שבחרנו.

תודה שוב!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 09, 2014 10:17 pm 
Hall of Famer

אם אתם כבר בג'איפור, שווה להקדיש יום אחד לפושקאר שהיא יחסית קרובה, על ג'איפור עצמה, ממה ששמעתי, חבל לבזבז הרבה זמן, עיר לא מאוד מעניינת. בכל מקרה, התכנון הנוכחי שלכם כולל כמעט אף ורק ערים גדולות פרט אולי ליום טיול מחוץ לג'איפור ובעיני זה קצת חבל (אם כי כנראה שאין יותר מדי ברירות), הקסם האמיתי ששל הודו נמצא בעיני דווקא בכפרים ובעיירות הקטנות. לגבי אגרה, לא הייתי, אבל כל מי שאני מכיר שהיה בה אמר שזו עיר נוראית ועדיף לבלות בה כמה שפחות זמן, להגיע, לראות את הטאג' מאהל ולברוח.

לגבי נסיעות ברכבת, אני הייתי ממליץ בחום על נסיעה אחת ארוכה ברכבת כדי לחוות את הודו מקרוב, ודווקא לא במחלקה גבוהה יחסית, סליפר רגיל (מחלקה B מה שנקרא נדמה לי, בלי מיזוג, מה שלא צריך בכלל בחודש דצמבר) גם יעלה לכם פחות כסף וגם ייתן חוויה הרבה יותר אותנטית של הודו בעיני, לא הכי מפנק, אבל הרבה יותר מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 10, 2014 12:02 am 
Freshman

חותם על כל מה שרוני אמר. לא הייתי בג'איפור, שמעתי עליה רק דברים רעים. כנ"ל אגרה (למעט הטאג'). עדיף לא לבלות שם לילה.
ברג'אסטן יש את פושקר, כפר מאוד מתוייר וחביב, ואת אודאיפור שהיא עיר מקסימה (ויש בה - אם המסעדה עוד פועלת - את הטאלי הכי טוב שאכלתי). זה די והותר לכמה ימים, אבל כמובן שיש עוד כמה נק' מומלצות. ג'איפור לא אחת מהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 16, 2014 12:09 pm 
Junior

התוכנית בסך הכל טובה והרעיון להתמקד בדלהי ורג'סטאן הוא בדיוק מה שהייתי ממליץ.
לאגרה - עדיף טיול של יום מדלהי. אפשר לעשות את זה עצמאית (נסיעה ברכבות) ואפשר לקחת טיול מאורגן של יום מדלהי (יש לזה יתרונות וחסרונות). בכל מקרה, התוכנית שלך כוללת מספיק ארמונות מוגולים אז הייתי מסתפק רק בטאג' מאהל ואולי במה שמכונה "הטאג' הקטן" באגרה. אל תישני באגרה.
ג'איפור - זו דווקא בחירה טובה לדעתי. העיר גדולה אבל די נעימה. בכל מקרה, לכו באחד הערבים לקולנוע הגדול שם (הראג' מנדיר). אפשר לוותר על יום-יומיים. שלושה ימים זה די והותר. ביומיים האלה אפשר לנסוע מדלהי למקדש המוזהב באמריצר (רכבת + לינה + ביקור במעבר הגבול בוואגה + חזרה לדלהי) ואפשר לנסוע מג'איפור לאודאיפור (שווה יום אחד של ביקור) ומשם להמשיך למומבאי ברכבת או אוטובוס. תמיד עדיף לנסוע ברכבות.
אם לא, תשקלו ביקור בפטפור סיקרי (לא הייתי אבל שמעתי דברים מאוד טובים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 14 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה