כן, כבר אתמול הוא אמר את זה. ומה אתה רוצה שאני אגיד על זה? שמדינה שמכבדת את עצמה הייתה אומרת לו תודה, שלום, האסירים שלך ירצו את עונשם ותלך להזדיין? שכבר עדיף לדבר עם חמאס? שגם באבו מאזן אני לא בחרתי? אני לא צריך להגיד לכם את זה, זה בדיוק מה שגם אתם מבינים. מה זה שלום בעיניכם? להתקפל? לתת הכל כי אתם פתיים? ואם נסראללה יתחיל יום אחרי זה להילחם בנו ויהיה לגמרי מוכן לשלום, רק שלא יהיו ישראלים בגליל? לא יכול לקרות? לא, בכלל לא... שלום זה לא ציפי ליבני, לא בעיניי. זה לא לעשות עוול למאות אלפי אנשים בשביל איזושהי פנטזיה מטופשת של אחרית הימים. תהליך השלום הוא בדיוק תהליך, אפילו של עוד מאה שנה, תהליך שבו נלמד לראות אנשים כאנשים, לא כערבים ויהודים, לא כערבים טובים וערבים רעים, תהליך שבו נלמד לעמוד על שלנו, על הזכות שלנו להיות פה, לא רק כי אנחנו יהודים (מיהודה, להזכירכם), אלא כי כאן נולדנו ו/או כי כאן אנחנו רוצים לחיות. לא כל כך גרוע פה, לא היה כל כך גרוע פה גם לפני שהחלטנו לשרת את השאיפה של איזה דוד מאמריקה לתקן את העולם על הגב שלנו. אני עובד עם בני אדם שהם ערבים, אני עושה ואעשה שלום כל בוקר, לא בשביל שאיזה שני חרצופים ילחצו לחיצת ידיים שתעלה לכל כך הרבה אנשים בבית שלהם, לא בשביל שציפי ליבני או ג׳ון קרי יהיו מרוצים לכמה ימים, אני עושה שלום כל בוקר, ועוד בוקר ועוד בוקר, כי זה השלום היחיד שהוא אמיתי, שהוא מה שנקרא בר-קיימא. אני לא מאמין בהסכם ואני לא מאמין בהסדר, יש צעדים נכונים וראויים שצריך לעשות, צעדים של רצון טוב, צעדים צודקים, לא בשביל סיום הסכסוך - זה בולשיט, כי אם יהיה איזה מחבל (או ארגון) שיחליט לפוצץ הכל יום אחרי ׳סיום הסכסוך׳ באיזה אוטובוס, אז מה? נחזיר את הגלגל אחורה? נגיד ״הי, הי, הי, פוס משחק, זה לא פייר״? נחזיר את האנשים לבית שלהם? כל הסיפור הזה, האנשים האלה עם הכוונות הטובות, הם שוגים, הם שוגים באשליות. אני לא שמאלן כי אני עיוור או מסונוור, אני שמאלן כי אני מאמין בזכויות אדם, בלכבד כל אחד, גם אם הוא ערבי או חרדי או כושי או מתנחל. אל תעשו לעצמכם הנחות כי על רוב האנשים שמקבלים את ההחלטות אני לא סומך - כבר אמרתי, ועל אבינו שבשמיים אני יכול לסמוך ויחד עם זאת בטוח שהוא היה רוצה שנוכל לסמוך על עצמנו, שהוא יוכל לסמוך עלינו. אל תטעו בי ואל תטעו בכם, אנחנו לא אנשים רעים ולא סמרטוטים וגם לא רק חיילים, אל תמכרו אותנו בזול. תסתכלו למציאות בעיניים, אל תקטלגו את עצמכם לא כגזענים ולא כהומניים, החיים הם דינמיים וצריך להיות מוכנים לכל דבר ולהתמודד עם מה שיבוא, המנוחה והנחלה יגיעו, יום אחד, בינתיים נסתפק בזה שיש למה לחכות.
_________________ קיופיפלו על שם קיינטל וודס, סקוטי פיפן, לו ריד ולו יהי
|