סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 1:32 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 10 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2013 1:24 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
http://news.walla.co.il/?w=/9/2689513

זה דבר נפוץ, העניין הזה, לפרסם כתבות שמדברות על טוקבקים ? כלי חדש לעידוד הטוקבקיסטים לכתוב דווקא בוואלה?

סופר מוזר. הטוקבק השני שהם מסקרים.. "שטרן ההומו...."
אשכרה מפרסמים דבר כזה ב"כתבה" שמקבלת הפניה בעמוד הראשון, ועוד לעמוד הראשי של החדשות.

זה אומר דבר מאוד פשוט - שהעורכים לא מכבדים את האתר שלהם עצמם. כי לשים דבר כזה בעמוד הראשי שלך, להעביר דבר כזה עריכה, זה ברמה של אתר זבל, אין לי לתאר אחרת.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2013 9:24 pm 
Hall of Famer

לעורכים יש עבודה והיא להביא הכנסות לאתר, לרוב דרך יצירת כותרות יצירתיות, פיקנטיות ופרובוקטיביות. נראה שגם במקרה זה, הצליח להם.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2013 10:15 pm 
Junior

ואתה לא חושב שהכנסת משפטים כ:"שטרן ההומו הזה" , לכתבות שמפורסמות בדף הראשי של האתר, יכולות להרחיק מהם קוראים, מה שיוריד את הכנסות האתר?

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2013 10:51 pm 
Hall of Famer

לא.
בדיוק כמו שאסתי גינצבורג אמרה שמאוד לא נעים לה להגיד את זה אבל שמישהו כתב בפייסבוק של ה"כוכב הבא" משהו פוגעני נגד המתחרה הסודאני/אריתראי שמשתתף בתוכנית. זה רייטינג, וזה בדיוק מסוג "אני חושב שזה לא בסדר אבל וואי וואי וואי שמעתם מה X אמר על Y?". אותו כנ"ל האח הגדול וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 28, 2013 11:14 pm 
Junior

אבל יש להציג רפש, לא משנה באיזה צורה, שאני מסכים שזה שכנראה מביא רייטינג,
ויש לעבור את הגבול ולפרסם בידיעה חדשותית את הרפש עצמו. שם אתה מתחיל גם לאבד אנשים.

זה שאסתי גינצבורג מדווחת על כך שמישהו כתב רפש בפייסבוק , זה כמו שוואלה מעלים ידיעה על כך שגולשים מוציאים רפש.
אבל להכניס את הרפש עצמו לידיעה עצמה, ועוד לבחור ב-"שטרן ההומו הזה" בין כל האופציות שהיו לצטט מהטוקבקים,
זה כבר לא כמו התזכורת של אסתי, זה כמו שאסתי הייתה אומרת בשידור - " אבי כהן מרעננה כתב בפייסבוק שהמתמודד האריתראי הוא שחור מלוכלך שצריך לחזור לג'ונגל שלו."

האם לא הייתה קמה קול צעקה ?
האם צופים רבים לא היו נוטשים את התכנית ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 12:18 am 
Hall of Famer

זה פחות או יותר מה שהיא אמרה. זה היה משהו בסגנון: "עם כל הכבוד, כאן זה ישראל, תחזור לסודאן/אריתראה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 12:54 am 
Junior

אז גם זה דפוק, רק שלפחות היא לא קיללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:15 am 
Sophomore

התופעה הזו מתפשטת יותר ויותר. אני חושב שסביב הסיפור של לפיד גלובס התעלה על עצמו והפך את זה לכותרת ראשית. מצד אחד ברור שהכלי הזה מאפשר להיות יותר מחוברים ל"עם" מצד שני כמו שכל אחד יודע מהפיד שלו, קריאה של דיוני פייסבוק בלבד כולה להיות מאד מטעה לגבי המשקל הציבורי האמיתי שלהם כי יש נטייה מאד עדרית שמעצימה תופעות שוליים ונושא הצמחונות והטבעונות ברשת הוא דוגמה טובה (מקווה שאני לא מסתבך).
הבעיה העיקרית בעיני היא כאשר הכתבות האלו עוברות להחליף את המידע הבסיסי שהקורא צריך. בפרשת היריקה הדוחה על ח"כ שטרן לא טרחו לספר את הרקע למעשה שהוא דבריו של הרב דב ליאור לגבי האתיופים שנאמרו או לא נאמרו ולצורך העניין מלחמת הגרסאות בעניין זה היא חשובה להבנת הרקע כך שהכתבת שרק העתיקה מהפייסבוק פשוט התרשלה מבחינת הקורא.
[במאמר מוסגר- גם כמי שקרוב בהשקפתו הרבה יותר לשטרן אני נוטה בעניין זה להאמין לאנשי ליאור, לשטרן יש היסטוריה ענפה של מניפולציות, בלשון עדינה, על דברים שנאמרו או לא נאמרו לו והוא בפשטות, איש מגעיל]

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 4:35 pm 
Junior

Chauncey כתב:
אבל יש להציג רפש, לא משנה באיזה צורה, שאני מסכים שזה שכנראה מביא רייטינג,
ויש לעבור את הגבול ולפרסם בידיעה חדשותית את הרפש עצמו. שם אתה מתחיל גם לאבד אנשים.

אתה הרב יותר מדי אינטליגנט בשביל הקורא הממוצע.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 5:50 pm 
Junior

אולי כן ואולי לא, אני לא חושב שזה משנה.
אני חושב שהם עברו שם נקודה, שמצד אחד כבר לא תורמת להם כלום (זה לא שמישהו ייראה "שטרן ההומו" בכתבה ובעקבות כך יתחיל לקרוא יותר בוואלה),
ומצד שני, יכולה לפגוע בהם מאוד, כי גם אם לקורא הממוצע זה לא מזיז כלום, מספיק ש-10k אנשים ייצפו בזה,
ו-5% בלבד יזדעזעו מ"שטרן ההומו" בתוך כתבה שהם הופנו אליה מהדף הראשי, ובעקבות כך הטראפיק של אלה בלבד באתר יירד רק בצורה מתונה, והנה האתר נפגע.
לא אנושות, אבל גם לא זניח. וזה גם לא זניח אם רק 20 קוראים הזדעזעו ויורידו מהטראפיק שלהם.
אז לא משנה איך אתה לוקח את זה - זאת החלטה אומללה, גם עסקית, גם תדמיתית, גם מוסרית, ע"י מי שאישר את הבושה הזאת בידיעה חדשותית,
ואם הייתי בתפקיד ניהולי באתר הזה, או בעל מניות, גם אם לי אישית לא היה מזיז כלל וכלל "שטרן ההומו" -
הייתי דואג לשימוע בזק ופיטורין גם של העורך האחראי, גם של הכתבת שהציגה את ה"ידיעה" הזאת (כלומר, בחרה טוקבקים), וגם של כל עובד באתר שראה ולא התריע או זיהה שיש בעיה.
כי לא משנה איך תסתכל על זה, העורך והכתבת פגעו במותג של וואלה. חד וחלק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 10 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה