אז לפיד יכול לסמן לעצמו סוג של וי, בכך שאת ''פירות השקעותיו'' בנושא ה''שוויון בנטל'' ניתן לראות בכך שבג"צ (עד כמה שניתן בכלל לייחס זאת ללפיד, שבגדול רק רוכב על גל השוויון בטל שפשה במדינה עוד בטרם הבחירות האחרונות) הכריע שבחורי ישיבה שאינם מתגייסים לצה"ל אינם זכאים עוד לקצבאות אלו ואחרות מהמדינה. ראשית, ארצה לציין שהעובדה שלפיד - מאז שנבחר לתפקיד - מתעסק בנושא הכי פחות מעניין (מבין כל אלה שהבטיח) מבחינת רוב העם, היא לא פחות ממעוררת גיחוך. שנית, ארצה להבהיר שאני נגד גיוס החובה לצה"ל, וחושב שחייבים לפעול ביתר רצינות לגביי מעבר לצבא שכירים שאמנם יהיה קטן יותר, אך בזבזני פחות ויעיל הרבה יותר מהגוף המסורבל והגמלוני שהוא כיום, שמבזבז בשנה מעל למיליארד ש"ח רק על כוח אדם מיותר, ועל כן אין ספק שכמה עשרות אלפי מתגייסים חרדים, שהמערכת לא בנוייה לקלוט, הם בדיוק מה שצה''ל ומדינת ישראל, או לחילופין זקפתו של היאיר, צריכים.
אף על פי האמור לעיל, חורה לי מאוד הצביעות בקמפיין ה''שוויון בנטל'' שלמעשה הוא ריק מתוכן, ומשום מה כל אבירי השוויון שוכחים משום מה ש-20% מהאוכלוסיה פטורה מתענוג הנשיאה בנטל, בין אם בכוחות הביטחון ובין אם בשירות הלאומי, ועסוקה בעיקר בלפתח קריירה מגיל 18, כאשר בגיל 21 הם כבר יוצאים עם תואר ראשון (שגם אליו התקבלו כתוצאה מהעדפה מתקנת, לרוב), בטיסות לחו"ל, או סתם בלהרוויח כסף, בעוד חייל שמשתחרר בגיל 21-22 מתחיל ממקום נמוך יותר. החרדים, אולי אף יותר מהערבים, הם קבוצה נבדלת בישראל שמסתגרת בתוך עצמה. הם אמנם יהודים (בעיניי יותר יהודים מכולנו, מבלי להתייחס באופן פרטני), אבל הם מנותקים ביותר מ''העם הציוני'', שבו אנו לכאורה לוקחים חלק, ולכן אין לראות בהם שונים מהערבים, פרט לעובדה שהם עויינים ''אותנו'' פחות (להוציא מקרי קיצון כאלה ואחרים). יותר מכך, בעוד הערבים מנצלים את הפטור מהשותפות בנטל (כאמור בכל דרך) בפיתוח קריירה, בזמן שהפראיירים האחרים משועבדים למדינה ולצה"ל ועוצרים את חייהם לשלוש שנים תמימות, הטובות ביותר של כ"א מאיתנו, החרדים סה''כ לומדים תורה ומוכנים לחיות חיי עוני מחפירים בתמורה לכך.
עם זאת, נצא מנקודה הנחה שאני מקבל את העובדה שישללו מהחרדים קצבאות האברך, מאחר וההיסטוריה הראתה שעולם התורה שרד גם גזירות קשות מאלו, וחרדים בחו"ל עובדים לרוב ללא שום בעיה, אדרבא, גדולי חכמי היהדות לאורך ההיסטוריה היו אנשים עובדים. ובנוסף, אולי ביום בו החרדים לא יקבלו כלום מהמדינה, תיפסק הלגיטימציה לצייר אותם כמוצצי דם, עלוקות וכו'. אבל הבעיה הגדולה שלי תהיה ביום שבו הגיוס ייכפה באופן ישיר על האוכלוסייה החרדית (נגיד באמצעים פליליים), ולא באופן עקיף בדרך של שלילת קצבאות שלעניות דעתי רק יקשיחו את עמדתם ויבדלו אותם משאר החברה (עד כמה שעוד ניתן).
דעתכם?
|