אני אתרום את חלקי.
3. כן. זה לא אומר שיש חלוקה דיכוטומית. נפש שעשתה טוב- הטוב הזה נשאר חלק ממנה, אפשר לקרוא לזה גן עדן. לחשוב שיש שם בתולות זו גם שטות וגם רדידות איומה. יש שם איזה מצב שהוא טוב ונעים לנשמה (ובגיהנם להיפך) שזה קשור למה שהאדם עסק בו בחייו. 4. אני לא בטוח שזה מעניין את הנשמה מה קורה בעולם. את הגוף מעסיק מה קורה בעולם, אבל הנשמה היא לא עוסקת בזה, נקרא לזה רוחנית. אלה שני עולמות שהתחברו, הגוף והנשמה. הגוף- נרקב, אני לא בטוח שמעניין את הנשמה מה האמת בעולם של הגוף, מעניין אותה יותר מה האמת בעולם שלה. 5. שתיהן רוחניות, נותנות את החיים לגוף כשנמצאות בו, אבל כאן זה נגמר. האדם יכול להגיע לעומק מחשבתי ומוסרי שהחיה לא מתקרבת אליו. 6. כן, ראה 3. ובקשר למה שכתבת, לא צריך לומר שיש ישות עליונה שמחליטה מה טוב ומה רע, יכול להיות שההבדל בין טוב לרע הוא אמת אובייקטיבית. 7. הגיל אלה השנים שעברו על הגוף, הנשמה היא מ"זן" שונה מהגוף, לא בטוח שגיל רלוונטי אצלה. 8. עברית. סתם. התקשורת היא לא מילולית, כי בשביל זה צריך פה, והפה נמצא בגוף שנרקב איפשהו. שאלה מעניינת.
החיים שאחרי המוות הם מסוג אחר לגמרי. אני לא מתכוון שיש שם חוקי פיזיקה שונים, אלא שמי אמר שיש שם בכלל פיזיקה. אנחנו מדברים על משהו מופשט, חסר צורה. אי אפשר לשאול מה קורה לתפוח שייפול מהעץ בעולם הנשמות, ה"למעלה" ו"למטה" שם הם לא כמו אצלינו, אין להם משמעות גיאוגרפית אלא רוחנית (וזה בהנחה שיש איזו הקבלה בין העולמות, מה שבכלל לא מובן מאליו).
|