יואב כתב:
זה כן אני כתב:
אין בעיה בריאותית או אחרת להשתמש באבקת החלבון יותר מפעם אחת ביום, בכפוף לכך שאני לא עולה על כמות החלבון היומית המומלצת, נכון?
אין שום סיבה שתשתמש יותר מפעם אחת באבקת חלבון ביום. יש במזון שאתה צורך בארוחות מסודרות, המון מרכיבים שהגוף זקוק להם. את מרכיבים אלה אתה לא יכול לקבל מאבקת חלבון והם חיוניים לגופך.
כן. חשוב גם שתבין איזה אבקה יש לך ביד. מה כתוב על הקופסה? אם האבקה היא גיינר (בדרך כלל זה כתוב בגדול על האריזה) היא מכילה ים של קלוריות והמטרה שלה היא העלאת מסה בקצב גבוה. צריכה מרובה של גיינר תביא לעלייה מהירה במשקל שתלווה גם בעלייה בכמות השומן, וזה לא בהכרח מה שאתה מחפש. אם זו אבקת חלבון (כמעט תמיד יהיה כתוב WHEY בענק על האריזה) אז כמות הקלוריות היא גבוהה פחות ואתה יכול לצרוך בפחות חשש, אבל כמו שיואב אמר, חשוב להקפיד על תזונה עשירה (למשל לא לוותר על פחממות ושומנים ברמה סבירה, מלחים, ויטמינים וסיבים).
בקשר ל
זה כן אני כתב:
תודה רבה על התשובות המפורטות.
יש לי חבר שאמר לי משהו אחר בכלל. הוא טוען שמי שצורך 1.5 כפול משקל הגוף הוא בודי בילדר בד"כ, והוא טוען שלגביי עצמו הוא צורך סביב ה-60 גרם חלבון ליום. לגביי, המטרה שלי היא לא להיות מנופח מאוד, אז השאלה היא אם כמות החלבון שהמלצת עליה מיועדת לאנשים שמעוניינים בגוף מנופח מאוד, או לכאלה שרוצים סתם גוף שרירי במידה ומעוצב מאוד (הלוואי שהיתה לי הגדרה מדוייקת לזה, נקרא לזה לצורך העניין ''שרירי מתון''). העניין הוא שאני ממש רוצה להתפתח יותר באזור הידיים, החזה והכתפיים.
60 גרם נשמע לי נמוך מאד גם לאדם רגיל. במנה של חזה עוף יש בערך 30 גרם. יכול להיות שהוא צורך 60 גרם "מחוץ לארוחות" (ארוחות ביניים + תוספים)?
אם אני מבין נכון, ההגדרה של "שרירי מתון" זה בעצם "חטוב"? אם כן, כדאי לעשות מה שקוראים תכנית בי-מודאלית. הרעיון הוא שתכנית האימונים כוללת תקופה של עלייה במשקל ובנפחים ואז תקופה של חיטוב. תכנית כזאת חשוב וצריך לבנות עם מאמן מוסמך, כי בנייה לא נכונה יכולה לתת תוצאות אפילו פחותות ממה שהיית מקבל מתכנית רגילה שבנית לבד.
בגדול מדובר בתקופה ארוכה יחסית (אני מכיר מאמנים שממליצים על 4 חודשים) של עבודה מאומצת, 4-5 אימונים בשבוע, הרבה סטים של מעט חזרות, משקלים גבוהים, סופר-סטים, ותזונה (4-5 ארוחות, הרבה חלבון והרבה קלוריות). לאחר מכן נכנסים לתקופה (שוב, אני מכיר חודשיים, יכול להיות שזה לא אופטימלי או שזה אינדיבידואלי) שבה יורדים בהתנגדות, עושים יותר חזרות במשקלים נמוכים יותר, משלבים יותר ריצה ואוכלים אוכל רזה יותר (למשל לעבור לטונה במים, סלטים עשירים בקטניות, לחם מלא, יותר טחינה ופחות גבינות וכו'). בשלב הזה מסירים שכבה של שומן ומקבלים גוף חטוב יותר ולא מנופח. חשוב לעבור לשלב ב' רק אחרי שמשיגים תוצאות משביעות רצון בשלב א', אחרת אין לאימון ממש אפקט.