סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 36 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 1:46 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
עסקת ענק.
דבר אחד בטוח: העסקה תוביל לדרכים להפוך את הוואטסאפ לריווחי.
מאיפה שלא מסתכלים על זה, זה יהיה פחות כיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 2:27 am 
Junior

אוףףףףףף כל מקום נדחף הפייסבוק הזה. לא רוצה פייסבוק לא היה לי ולא יהיה לי לעולם חשבון.

מקווה שזה לא יהרוס את כל הוואטסאפ.
ולחשוב שרק מלפני כחודש התראיין הממציא והבעלים ואמר שאין כוונה למכור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 2:28 am 
Sophomore

זה מעולה
ניפטר מהצ'אט המאוס של פייסבוק ובאותה נשימה נוכל לדבר בוואטסאפ דרך המחשב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 2:49 am 
Junior

יאן קום, מייסד וואטסאפ, מסר למשתמשי האפליקציה: "הנה מה שהולך להשתנות עבורכם: כלום".
מתוך גלובס.

אם זה ככה אז לא מפריע לי, שיהיה מברוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 9:14 am 
Junior

איזה קטע. אתמול אני יושב בערב באוטובוס וחושב לעצמי ״מעניין אם איזה חברה גדולה הולכת לרכוש את וואטסאפ״. שעתיים אחרי זה יוצאת ההודעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 9:35 am 
Hall of Famer

מעניין איזו דוגמנית תתחיל איתי היום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 2:08 pm 
Sophomore

אתה צריך לשבת באוטובוס בשביל זה, אחרת זה לא עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 2:21 pm 
Hall of Famer

אגב, על פניו ולאור תקדימים, (icq למשל) זאת נראית כמו רכישה די מפגרת. זה לא כאילו שקשה כל כך לחקות או לשפר את וואטסאפ וזה לא כאילו שאי אפשר להעביר אנשים תוך דקת הורדה לאפליקציה אחרת ומשופרת. בעיניי, תמו הימים בהם יתרון טכנולוגי נתן לך נאמנות טכנולוגית ארוכת טווח וגם אפקט המאסה היום הוא די קלוש בגלל הדינמיקה המהירה של אימוץ טכנולוגיות חדשות על ידי הצרכן ה״טכנולוגוליסט״ (tech savvy)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 2:31 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
זה גם מה שאמרו כשגוגל רכשו את יוטיוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 2:44 pm 
Hall of Famer

אולי אבל ליוטיוב היה משהו שלוואטסאפ אין. מיליוני גיגות של מידע קיים שלך תעביר למדיה אחרת, מה גם שיוטיוב הוא לא בדיוק רשת חברתית.
אגב ובלי קשר ואולי אני טועה כאן, אני בכלל לא בטוח שכרגע קיים מודל עסקי להכנסות בוואטסאפ ואין לי ספק שאם פייסבוק חושבת על "פרסומות" בתור משהו שימלא את החלל הזה, וקל וחומר שאם היא חושבת שדמי מנוי או תשלום להורדה יעשו את זה, אנשים יעזבו את וואטסאפ בין רגע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 2:54 pm 
מנהל פורום

אני חושב שפייסבוק הבינה שיש רגע שבו הקהל הופך להיות קהל שבוי. זה בודאות המצב בפייסבוק, ואני לא מכיר את וואטסאפ אבל אני מניח שזה המצב גם שם (אני יודע שזה כבר הפך לנורמה להעביר הודעות כיתתיות בוואטסאפ, למשל).

ומהרגע שקהל הוא שבוי, אפשר לעשות לו הרבה דברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 3:04 pm 
Hall of Famer

לא. וואטסאפ הוכיחה לפייסבוק שבטכנולוגיה של ימינו אין דבר כזה ״קהל שבוי״ . זה בדיוק מה שכתבתי על אפקט המאסה בהודעה למעלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 3:28 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
אגב, על פניו ולאור תקדימים, (icq למשל) זאת נראית כמו רכישה די מפגרת. זה לא כאילו שקשה כל כך לחקות או לשפר את וואטסאפ וזה לא כאילו שאי אפשר להעביר אנשים תוך דקת הורדה לאפליקציה אחרת ומשופרת. בעיניי, תמו הימים בהם יתרון טכנולוגי נתן לך נאמנות טכנולוגית ארוכת טווח וגם אפקט המאסה היום הוא די קלוש בגלל הדינמיקה המהירה של אימוץ טכנולוגיות חדשות על ידי הצרכן ה״טכנולוגוליסט״ (tech savvy)

האמת שטכנולוגית זה די קשה לחכות את מה שוואטסאפ עושה. זה בערך המעבר מבניית בית מלגו לבניית גורד שחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 3:41 pm 
Sophomore

אלון כתב:

מה שהוא באמת צריך זה שמתן יישב באוטובוס ויחשוב לעצמו "מעניין איזו דוגמנית תתחיל עם נורטון היום".

סביר להניח שמה שפייסבוק משיגה ברכישה הזו זה השארות בתודעה. להמנע מהדלדלות בכמות המשתמשים שתביא לסיכון של העלמות מתישהו בעתיד.
כאן יש לאפקט המאסה חשיבות גדולה. הולכים ורוכשים איזה שירות כמו וואטסאפ, שיש לו מאות מליוני משתמשים וממשיך לגדול כל הזמן, יוצרים איזה דרך לחיבור נוח (אולי הם יעשו אפשרות שיתוף ממש קלה של פוסטים מפייסבוק בוואטסאפ, מה שיגרום ליותר אנשים לקפוץ לפייסבוק תוך כדי קריאת הודעות שחברים שולחים להם בוואטסאפ) והנה הרווחת השארות בתודעה במקום הסיכון שיותר ויותר אנשים יעדיפו להתכתב עם חברים רק דרך וואטסאפ ולהתעלם לחלוטין מפייסבוק.
יש דינמיקה מהירה, זה נכון. יכול להיות שעוד כמה שנים יהיה משהו אחר שיחליף את וואטסאפ. במקרה כזה סביר להניח שפייסבוק ילכו לקנות את המשהו האחר הזה.

פייסבוק גם מרוויחה פה עוד דרך להשיג מידע מהמשתמשים שלה (אלה שרושמים את מספר הטלפון שלהם בפרופיל של פייסבוק, בעזרתו היא תוכל לזהות את המשתמש וואטסאפ שלהם) ומהמידע הנוסף הזה היא יכולה להרוויח עוד $$$ בתוך פייסבוק עצמו.

Jacob made me do it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 3:47 pm 
Senior

YAO כתב:
נורטון כתב:

האמת שטכנולוגית זה די קשה לחכות את מה שוואטסאפ עושה. זה בערך המעבר מבניית בית מלגו לבניית גורד שחקים.

אפשר הסברים למאותגרים? לי הווטסאפ נראה כמו לא יותר מסמס פורטה (מבחינה טכנולוגית בכ"א)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 3:55 pm 
Hall of Famer

ofer timna כתב:
אלון כתב:

מה שהוא באמת צריך זה שמתן יישב באוטובוס ויחשוב לעצמו "מעניין איזו דוגמנית תתחיל עם נורטון היום".

סביר להניח שמה שפייסבוק משיגה ברכישה הזו זה השארות בתודעה. להמנע מהדלדלות בכמות המשתמשים שתביא לסיכון של העלמות מתישהו בעתיד.
כאן יש לאפקט המאסה חשיבות גדולה. הולכים ורוכשים איזה שירות כמו וואטסאפ, שיש לו מאות מליוני משתמשים וממשיך לגדול כל הזמן, יוצרים איזה דרך לחיבור נוח (אולי הם יעשו אפשרות שיתוף ממש קלה של פוסטים מפייסבוק בוואטסאפ, מה שיגרום ליותר אנשים לקפוץ לפייסבוק תוך כדי קריאת הודעות שחברים שולחים להם בוואטסאפ) והנה הרווחת השארות בתודעה במקום הסיכון שיותר ויותר אנשים יעדיפו להתכתב עם חברים רק דרך וואטסאפ ולהתעלם לחלוטין מפייסבוק.
יש דינמיקה מהירה, זה נכון. יכול להיות שעוד כמה שנים יהיה משהו אחר שיחליף את וואטסאפ. במקרה כזה סביר להניח שפייסבוק ילכו לקנות את המשהו האחר הזה.

פייסבוק גם מרוויחה פה עוד דרך להשיג מידע מהמשתמשים שלה (אלה שרושמים את מספר הטלפון שלהם בפרופיל של פייסבוק, בעזרתו היא תוכל לזהות את המשתמש וואטסאפ שלהם) ומהמידע הנוסף הזה היא יכולה להרוויח עוד $$$ בתוך פייסבוק עצמו.

אמת ואמת, אבל רכישות שכל ערכן הוא בסינרגיה, הן תמיד מסוכנות יותר. האמת היא שאין לי מושג איך הוליואציה בכלל נעשתה. Dcf בחיים לא יניב את ערך הרכישה, ולא נראה לי שאפשר היה להשתמש בהמון comps כי אין כאלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 5:13 pm 
Sophomore

תומר כתב:
YAO כתב:
נורטון כתב:

אפשר הסברים למאותגרים? לי הווטסאפ נראה כמו לא יותר מסמס פורטה (מבחינה טכנולוגית בכ"א)

אני לא בקיא בפרטים הטכניים יותר מדי, אבל על מנת לשרת כמות כזו של הודעות במהירות כזו צריך בק-אנד מאד חזק. לא משהו שפייסבוק לא יכולה לחכות, אבל משהו שיעלה לה הרבה כסף ומשאבים עוד לפני שדיברנו על ההשקעה בלהעביר משתמשים מוואטסאפ אליה. אני לא מתיימר להגיד שהעסקה הזאת משתלמת כלכלית לפייסבוק, כי אין לי מושג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 5:25 pm 
Senior

מה זה בק-אנד?
ואיך אפשר להעביר מסרים מהירים בסמס (סלולארית) אבל בווב זה נהיה פתאום מורכב כל כך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 6:17 pm 
מנהל פורום

נורטון כתב:
לא. וואטסאפ הוכיחה לפייסבוק שבטכנולוגיה של ימינו אין דבר כזה ״קהל שבוי״ . זה בדיוק מה שכתבתי על אפקט המאסה בהודעה למעלה

אני באמת לא מבין מה הקשר בין פייסבוק לוואטסאפ (אם כי את האחרון אני בקושי מכיר). וואטסאפ היא לא סוג של סמסים מתוחכמים? מה בין זה ובין פייסבוק?

מה שכן, אפשר לסתור אותי בכך שבעשרים השנים האחרונות כבר היו משהו כמו ארבע שינוי מדיום משמעותיים: קבוצות דיון -> קבוצות דיון באימייל -> פורומים -> רשתות חברתיות ובפרט פייסבוק. ככה שלפי זה עוד 4-5 שנים אכן יימצא לפייסבוק תחליף. אבל אני בספק לגבי זה, גם עם מנועי החיפוש היתה השתנות גדולה עד שגוגל השתלט לגמרי על העסק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 6:43 pm 
Sophomore

ראובן, במקרים של דיונים לא "קשיחים", (נניח, תוצאות האתמול בנבא) הייתה גם תקופה שבהן הצ'אטים הקבוצתיים במסנג'ר שלטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 7:24 pm 
Sophomore

"בק אנד" זה הצד של השרת. איפה שנשמרים הנתונים על המשתמש, ההודעות שלו (אני מניח שזה לא נשמר רק על הסמארטפון), ואיפה שנמצאת התוכנה שדואגת לעשות את ההעברה של הודעה ממשתמש אחד למשתמש/ים אחר/ים.
אני לא בטוח שכל כך קשה לחקות את זה מבחינה טכנית. על פניו הצ'אט של פייסבוק עובד באותה צורה (אפשר לתקשר בין אחד לאחד ואפשר לתקשר כקבוצה).

ועכשיו תורי לשאול: מה זה DCF, מה זה comps?

Jacob made me do it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 7:27 pm 
Sophomore

תומר כתב:
מה זה בק-אנד?
ואיך אפשר להעביר מסרים מהירים בסמס (סלולארית) אבל בווב זה נהיה פתאום מורכב כל כך?

לצורך העניין המהירות שוואטסאפ מעבירים כמות גדולה בהרבה של מידע בווב מאשר מה שעובר בסלולר היא המקום שב זה נהיה קשה. שתמונה אחת עוברת לקבוצה של 50 איש ב-0 זמן. השיערוך הוא כמה מיליארדים של הודעות (שמכילות גם תמונות וסרטי וידאו) ביום. הסמס זה פשוט היה קורה לאט יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 7:39 pm 
Junior

נורטון כתב:
ofer timna כתב:
אלון כתב:

אמת ואמת, אבל רכישות שכל ערכן הוא בסינרגיה, הן תמיד מסוכנות יותר. האמת היא שאין לי מושג איך הוליואציה בכלל נעשתה. Dcf בחיים לא יניב את ערך הרכישה, ולא נראה לי שאפשר היה להשתמש בהמון comps כי אין כאלה

בחייאת נורטון, נכון שסתם חיפשת סיבה להנחית עלינו מילים שאנחנו לא מכירים? :twisted:

זה היה די BPW מצידך. לא נראה לי שצריך SMAXEF בהמון מקרים, כי אין כאלו :)-(:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 7:58 pm 
Hall of Famer

מוק, נשבע לך שלא. האמת היא שפעם כאן בסלניוז דנתי עם מישהו (אולי נדב...) על נושא דומה, והזכרתי חלק מהמילים האלה.
בקצרה:
DCF - DISCOUNTED CASH FLOW. מחשבים את הקאש פלואו של כל אחת מ X השנים הבאות (בדרך כלל 5 או 7, לפעמים 10). שזה בגדול הרווח השנתי מינוס הוצאות ההון, ועוד כל מיני פרטים קטנים. בדרך כלל, מניחים צמיחה של אחוז מסוים מדי שנה (אפשר גם לחשוב אחוז שונה בכל אחת מהשנים, אבל בדרך כלל לא עושים את זה). מהוונים את הכל להיום עם WACC (שזה נניח אחוז ההיוון המיוחד של החברה. איפשהו בין 8-12 אחוז בדרך כלל). מוסיפים את עמדת הכסף הנוכחית של החברה, וכך מוצאים פחות או יותר את ערך החברה.
לזה צריך להוסיף כמובן סינרגיות (כלומר, הערך המוסף שבחיבור בין שתי חברות)

הבעיה היא שההנחה שלי היא שבמקרה מעין זה, ה DCF ייתן מספר נמוך בהרבה. אני לא יכול לעשות את ה DCF בעיקר מכיוון שאני לא מכיר את ספרי החברה של היום (כלומר של וואטסאפ, שבכלל סביר להניח שאפילו לא מונפקת בבורסה, ואי אפשר למצוא את הנתונים שלה בשום מקום), אבל אני חושב שההנחה היא שהמספר יהיה נמוך, לפחות בלי הסינרגיות. ולקחת את הסינרגיות כחלק הארי של הוליואציה על פני ה DCF זו בעיה די רצינית, כי בדרך כלל זה לא נעשה.

COMPS - שיטה אחרת היא השיטה היותר אינטואיטיבית. בגדול לנסות ולמצוא רכישות דומות comparable, ולגלות מה היה ה MULTIPLE', כלומר הכפולה של ההכנסות (בדרך כלל, זה יכול להיות מחושב גם על ההכנסות וגם על הרווח) וכך יודעים איך לשערך את החברה הזאת. הבעיה היא שבעוד זה משהו שקל מאד לעשות עם רכישת נדל"ן, וקצת יותר קשה אבל מאד אפשרי לעשות עם רכישות של חברות קטנות , זה מאד קשה לעשות עם חברות מהסוג של וואטאסאפ, כי לך תמצא חברות דומות לה. למרות שלפעמים אומרים שיש "כפולה" סטנדרטית לחברת הייטק, או לפחות RANGE מסוים. לא יודע.

כך או כך, אלו שתי השיטות העיקריות בדרך כלל לכל ווליואציה.

ובמאמר מוסגר, מוק, כך אני מרגיש כשאתה מזכיר כל שחקן ספסל בנ.ב.א בניקניים האיזוטרי שלו, ולא בשמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2014 8:04 pm 
Junior

:lol:

נו, אז כשזה לא בראשי תיבות זה לא כזה מסובך...

אם כבר ניקים, להוציא את המאנימל, אין היום משהו לכתוב עליו. אני בעד להחזיר את השאקטוס לתפקיד הקופירייטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 36 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot] ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה