טוב, אני מסתובב כבר שש שעות בשיטהול שנקרא ברטיסלבה, ואלה הן מסקנותיי, בינתיים:
1. אין בעיר הזאת פאקינג בניין אחד, למעט ארמון הנשיאות, שאין עליו כתובת גרפיטי. זה מטורף. לא מדבר על שכונת עוני או על פרברים. באמצע של הצנטרום של העיר, הכל מלא גרפיטי, בכל מקום. וגרפיטי מכוער, בעיקר. וגם על החומה שמקיפה את הגן שמאחורי ארמון הנשיאות יש גרפיטי. מכוער.
2. אין בעיר הזאת פאקינג בניין אחד, למעט ארמון הנשיאות, שלא נמצא בשלב כזה או אחר של התקלפות.
3. האוכל פה נהנה מהמיומנות הבסיסית של כל טבח סלאבי שמכבד את עצמו ואת המסורת של המטבח הצ'כי/פולני (לרוסי אין לי אומץ להתקרב): להפוך כל מאכל, יהא עשוי מפרודוקטי עזי טעם ככל שיהיו, לתפל לגמרי. בנאדם מזמין במסעדה המבורגר עם גבינת גורגונזולה ובייקון. רבאק, המבורגר, גורגונזולה ובייקון. עוד לפני ירקות ורטבים אלה שלושה מרכיבים שיש להם טעם. אפשר לעשות המבורגר כזה גרוע, מפרודוקטים לא טריים או מה. אבל אני לא מבין איך אפשר לעשות המבורגר כזה תפל לגמרי, נטול טעם לחלוטין. נגסתי בפלא שוב ושוב, והמשכתי לתהות: איך הם עושים את זה?!
4. התחבורה פה על הפנים. אוטובוסים וחשמליות מתקופת הקומוניסטים, מוניות מוזנחות בתחנה המרכזית, יכול להיות שיש פה מטרו-כנראה פספסתי את הכניסה בגלל שהיא היתה מכוסה בגרפיטי.
5. יקר פה. אתה מגיע לעיר כזו מחורבנת, מזרח אירופה לכל דבר, אבל המחירים באירו ובתעריפי תל אביב. נהג המונית החוצפן ניסה לגבות פאקינג 20 אירו על נסיעה מהתחנה המרכזית למלון, משהו שאפשר לעשות בהליכה של עשר דקות עד רבע שעה. שאלתי במלון והתברר שהתעריף האמיתי הוא 10, שזה עדיין קצת יותר ממה שהייתי משלם בתל אביב על אותה נסיעה. ההמבורגר הדלוח עלה 10 אירו. אספרסו טו גו עולה כ7.5 שקלים, תשכחו מקופיקס. הדבר היחיד שזול פה, כמובן, זה בירה-ואני לא שותה אלכוהול כבר. כוסאומו המקום הזה.
נקודות אור:
1. (סליחה מראש מאורטל בן דיין אם היא קוראת פה). הבחורות. רבות מהן נראית כאילו יצאו מסוגה מסוימת, שיש לה טקס פרסים משלה והיכל תהילה משלה. הן מתלבשות כמו שחקניות בסוגה הזו, בשלב הקצר והמיותר שמכנים-בהיעדר ביטוי אחר-"עלילה". רוצה לומר, מעולם לא נתקלתי בכמות כזו של נשים מהממות מסתובבות בבגדים שקופים או במכנסונים שכל הבדל בינם לבין חוטיני הוא סמנטי לגמרי.
2. אבל מילולית נקודה, קטנה-קטנה. יש פה מרכז עיר עתיק, קטן וחביב. אם נסעתם פעמיים בחיים לכל מקום באירופה הקלאסית, ראיתם כבר מקומות יפים וחשובים בהרבה. אבל זה לפחות לא נורא מכוער או נראה כאילו יצא מפרופסקט קומוניסטי.
בקיצור, אני תקוע כאן עד שבת בצהריים והגאולה שבנסיעה חזרה לציוויליזציה של וינה.
בינתיים, אם בא לכם להשתעשע, שתפו בסיפורי הטיולים המזעזעים שלכם.
_________________ "לגבי הפועל תל אביב, קבע בית הדין כי התנהגות האוהדים כלפי רגב פנאן והקריאות לעבר שמעון מזרחי מהוות עבירה של התנהגות בלתי ספורטיבית של קהל אוהדים, למרות שהן בגדר המותר".
|